Autor Wątek: Obezwładniająca ciemność  (Przeczytany 10372 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

Odp: Obezwładniająca ciemność
« Odpowiedź #80 dnia: 27 Czerwiec 2014, 19:50:30 »
Szeklan nie namyślając sie długo popłynął w lewą stone

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #81 dnia: 27 Czerwiec 2014, 21:42:51 »
Szeklan ostatkiem sił, już na minimalnej dawce tlenu, który ukrył się gdzieś po płucach, wypłynął w końcu na powierzchnię. Wpadł jednak z deszczu pod rynnę, gdyż unosił się teraz na powierzchni rzeki, której prąd rwał do przodu. Brzegi były dosłownie o dziesięć metrów dalej z każdej strony, ale trudno było tam dopłynąć.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 27 Czerwiec 2014, 21:42:51 »

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 28 Czerwiec 2014, 10:11:24 »
Szeklan zaczął płynąć z całej siły w strone brzegu. Chociarz prąd rzeki  nie pozwalał zbytnio na to.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #83 dnia: 28 Czerwiec 2014, 14:12:15 »
//A może coś więcej? Postaraj się. :)

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #84 dnia: 28 Czerwiec 2014, 18:23:07 »
//Nie ma sprawy :)

Szeklan ostatkiem swoich sił płynął do brzegu. Czuł że nie daje rady jednak sie nie poddawał.Z rzeki gdzie nie gdzie wystawały niewielkie kamienie. Szeklan przepłynął dwa metryi do płynął do kamienia. Złapał sie go i przez chwile próbował odzyskać chodź odbrobine sił. Po chwili popłynął dalej walcząc zaciekle z prądem rzeki

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 29 Czerwiec 2014, 09:43:24 »
//Wracamy do jednego z pierwszych punktów, o których mówiliśmy. A przynajmniej ja się rozpisywałem, nie wiem, czy czytałeś ze zrozumieniem. Chodzi mi dokładnie o to, że wymyślasz elementy świata przedstawionego będąc graczem, a jest to zadanie MG. Jeżeli nie miałoby to większego znaczenia dla sytuacji, to proszę Cię bardzo, ale teraz płyniesz wartką rzeką i nagle znikąd wyłania się kamień, na którym sobie odpoczywasz. No nie można tak robić.
I znowu sprawa opisów. Post wcześniej napisałeś dwa zdania, po moim upomnieniu już nieco to rozbudowałeś. Nie mogłeś tak od razu? Pamiętaj co Ci mówiłem o tematyce tej wyprawy - szkolenie. Przy takiej jakości i ilości opisów prędzej czy później twojej postaci coś się stanie, pewnie nic dobrego.

Szeklan jakimś cudem został wyrzucony na brzeg. Wyczołgał się z wody, chlapiąc chłodną i nieco spienioną wodą. Poruszał się po śliskim kamieniach, którymi wyłożone było dno. Jaszczuroczłek wreszcie wstał i rozejrzał się. Na około były drzewa, krzewy i mnóstwo innej roślinność. Wszystko zielone, monotonne, jednostajne... Szeklan po prostu nie wiedział, gdzie jest.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 29 Czerwiec 2014, 19:35:40 »
To sie dokopałem- powiedział rozglądając sie po okolicy. Nie poznawał jej w ogóle. Przysiad chwile koło drzewa by odzyskać chodź troche sił. Po godzinie zebrał sie do drogi. Nogi miał jak z waty. Ledwo szedł o własnych siłach.Miał nadzieje że trafi do tej karczmy i napije sie porządnego piwska.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 29 Czerwiec 2014, 20:22:32 »
//Skąd mam wiedzieć gdzie idziesz? Na prawo od rzeki? Z powrotem, czy może z nurtem? A może północ?

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 29 Czerwiec 2014, 21:21:43 »
Ruszył z nurtem rzeki. Liczył że gdzieś zajdzie.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #89 dnia: 29 Czerwiec 2014, 21:46:51 »
Szeklan szedł i szedł, aż tym razem nigdzie nie doszedł. Minęły jakieś trzy godziny marszu, gdy natrafił na trakt. Akurat przejeżdżał tamtędy samotny jeździec, podróżując stępa.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 30 Czerwiec 2014, 06:47:32 »
Szeklan zauważył podróżnika i zawołał:

-Hej! Zatrzymaj sie!

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 30 Czerwiec 2014, 10:09:59 »
Podróżnik, który był człowiekiem, miał na sobie stalowy napierśnik skryty pod warstwami barwionego płótna w kolorze swojego rodu. W herbie trzy kawki, na polu złotym. Spojrzał na Szeklana z ukosa, widząc postać wyłaniającą się z lasu. Obdarty jaszczuroczłek, w zwykłej koszuli i spodniach, z toporem za pasem i tarczą na plecach. Wypisz wymaluj leśny bandzior. Rycerz podróżujący na zdrowym mocnym ogierze dobył miecza ze zdobionej pochwy i wymierzył jego koniec w Szeklana, nie zatrzymując się.
- Odstąp, albo rozpłatam na dzwona. - Jego głos nosił znamiona pewności, hardości i zapewnienia, że wie jak posługiwać się misternym ostrzem z mithrillu.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 30 Czerwiec 2014, 12:22:34 »
-Poczekaj. Ja nie jestem żadnym bandziorem. Jestem rycerzem Bractwa ÂŚwitu- powiedział podnosząc ręce do góry

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 30 Czerwiec 2014, 12:30:30 »
Podróżnik zmierzył Szeklana wzrokiem. Nie wyglądał na rycerza, pod naprawdę żadnym względem. Inaczej uzbrojony, inaczej opancerzony... a raczej w ogóle nieopancerzony. Do tego brakowało mu nieco ogłady, co dało się zauważyć po sposobie odnoszenia się do niewątpliwie szlachetnie urodzonej persony herby Trzy Kawki. Przejechał kilka metrów dalej, nie uwierzył w słowa jaszczuroczłeka. Wolnym krokiem swojego gniadego rumaka oddalał się od Szeklana, zostawiając go za sobą. Był jednak czujny, by nie zostać zaatakowanym.
- Nie wyglądasz mi na rycerza - rzucił, gdy zrównali się na szlaku.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 30 Czerwiec 2014, 12:37:15 »
-Panie szlachetny. Uwierz mi. Wykonuje zadania od paladyna Gerina. Miałem pozbyć sie problemu karczmarza z zajazdu ["Ciemniejsza strona księżyca". Musze sie tam szlachetny panie dostać

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 30 Czerwiec 2014, 12:39:50 »
- Tedy zawróć, bo to nie w tę stronę. - Szlachcic schował miecz do pochwy i dźgnął konia ostrogami. Ten zerwał się do żywszego kroku, dopadając niemalże w galop. Szeklan został sam na trakcie.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 30 Czerwiec 2014, 12:51:33 »
Szeklan znowu został sam. Miał nadzieje że zabierze sie ze szlachcicem jednak sie przeliczył. Ruszył w przeciwnym kierunku. Szedł wolno ze spuszczoną głową co jakiś czas rozglądając sie po okolicy. Szczere pola, na które wyszedł Szeklan rozciągały się daleko. Letnie słońce grzało jak zawsze co pozwoliło szybko wysuszyć podarte spodnie i koszule. Wiedział że po powrocie do Bractwa musi zainwestowaćw porządną zbroje.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 30 Czerwiec 2014, 13:20:07 »
Gdy Szeklan przechodził koło niewielkiego zagajnika, ujrzał dwa ścierwojady z wolna rozgrzebujące ziemię, stojące na jego skraju. Najpewniej szukały czegoś do jedzenia, lecz nic nie mogły znaleźć. Jaszczurki pochowały się przed słońcem, gryzonie polowały gdzieś indziej, ani jednej żywej zwierzyny do przekąszenia. Wtedy to, niemalże jednocześnie, ścierwojady podniosły łby i spojrzały podejrzliwie w stronę jaszczuroczłeka. Podniosły alarm, wierzgając się i skrzecząc przeraźliwie. Po chwili ruszyły na rekruta Bractwa, biegnąc z dużą prędkością.

//2x ÂŚcierwojad w odległości 50 metrów, biegną z prędkością 25 km/h. Jeden wykona atak skakanie, drugi zaatakuje dziobem.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 30 Czerwiec 2014, 16:21:05 »
//Ja już jestem rycerzem

Szeklan dobył tarczy i toporai pobiegł w kierunku zwierzyny. ÂŚcierwojady otoczyły go po czym zaatakowały Szeklana. On w jednej chwili odskoczył na bok i uderzył toporem jednego z ścierwojadów. Drugi ścierwojad był już za plecami Szeklana. Odwrócił sie a ścierwojad w jednej chwili staranował Szeklana. Jedyne co go uchroniło to tarcza co się nią zakrył.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #99 dnia: 30 Czerwiec 2014, 17:41:53 »
//Będziesz w stanie odnaleźć swoje pasowanie w kapitularzu? Bo nie pamiętam go, a w rejestrze graczy Bractwa nadal jesteś jako rekrut. To po pierwsze.
Po drugie: znowu nie czytasz. Jeżeli chcesz umrzeć, to po prostu powiedz, wymyślę jakąś ładną śmierć. Napisałem, że jeden ścierwojad wykonuje atak "skakanie", drugi zaatakuje dziobem. Ty napisałeś, że Cię otoczyły i zaatakowały. No niestety nie otoczyły, bo jeden rzucił się na Ciebie według opisu ataku "skakanie", który to jest zamieszczony w karcie bestii "ÂŚcierwojad".

Szeklan robił dziwne fiku miku i ubzdurał sobie, że ścierwojady zrobią coś innego, niż naprawdę zrobiły. Jedna z bestii skoczyła, przygniotła jaszczura do ziemi i wpiła swoje pazury w jego lewą nogę. Zamierzała się do dziobnięcia. Drugi przeciwnik odsunął się na dwa metry, na razie nie atakował, gdyż nie miał czystego pola do ataku.

//2x ÂŚcierwojad, jeden jest na Tobie, wbił w twoją lewą nogę swoje pazury według ataku "Skakanie" i chce Cię dziabnąć w twarz. Drugi stoi dwa metry dalej, nie podejmuje w tej chwili akcji.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 30 Czerwiec 2014, 17:41:53 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18