Autor Wątek: Szukając dowodów - Tańczący z krasnalem III  (Przeczytany 11418 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

Odp: Szukając dowodów - Tańczący z krasnalem III
« Odpowiedź #80 dnia: 05 Lipiec 2014, 19:39:28 »
-Dziwne że nie słyszeliście.-Powiedziałem wciąż pewnym głosem, po czym zrobiłem kolejny łyk piwa i mówiłem dalej:
-Dziwi mnie to w szczególności skoro wiem z własnego doświadczenia, że za wszystkich którzy służyli pod Sado Kherem są wysokie nagrody. Tyczy to się głównie ludzi, którzy pełnili jakieś ważne funkcje w jego armii.-Urwałem na chwilę aby zrobić szybki łyczek piwa i spytałem tak dla pewności, tym razem patrząc na barmana lekko spod czoła-O Sado Kherze słyszeliście tu w ogóle?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: 05 Lipiec 2014, 21:35:37 »
-  No oczywiście. Nasz wzór do naśladowania... Wiesz co? Idź zagadaj, tylko ostrożnie z nimi. Mają swoje zebranie teraz i będą na pewno niezadowoleni z niechcianego gościa. Jakoś tak zawczasu powiedz co znaczysz, tylko szybko i ładnie to powiedz, nie każdy tam tak kumaty jest.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 05 Lipiec 2014, 21:35:37 »

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 06 Lipiec 2014, 20:19:00 »
-Skoro tak mówicie, to i spróbuje.-Powiedziałem i zrobiłem ostatni łyczek z kufla, po czym wstałem i skierowałem się do wcześniej wskazanych drzwi. Kiedy przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł, odwróciłem się z powrotem w kierunku baru i powiedziałem do barmana:
-Dajcie mi jeszcze jakąś dobrą wódkę co oni tam lubią.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: 06 Lipiec 2014, 20:21:44 »
- Masz butelkę wody. Nic innego nie piją. - Powiedział i wręczył ci litrową podłużną butlę z wodą.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #84 dnia: 06 Lipiec 2014, 20:38:45 »
-Poważnie?-Spytałem bardziej retorycznie, gdyż nie wydawało mi się aby mnie chciał okłamać. A nawet jeśli to kto mi zabroni mieć przy sobie butelkę wody? Więc nie pozostało mi nic innego jak zapukać do drzwi, szybko do nich podszedłem i głośno zapukałem. Tu się na chwilę zawahałem nie wiedząc czy wchodzić, czy jednak czekać na wezwanie. Ostatecznie postanowiłem wejść, gdyż założyłem z podanej relacji, że najpewniej usłyszę zza drzwi coś w stylu "Wypierdalać". Więc otworzyłem drzwi i przestąpiłem dwa kroczki i szybko powiedziałem, skracając swoje wymyślone nazwisko:
-Jestem Khanervin, dość bliski współpracownik Sado Khera. Mam pewną ofertę dla Malahara!
Mówiąc to prawą rękę wciąż trzymałem na klamce, aby w razie lecącego w moją stronę jakiegoś najzupełniej przypadkowego noża, mieć nikłą szanse się zasłonić.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: 06 Lipiec 2014, 20:47:19 »
Niestety ale za drzwiami jeszcze nie było żadnego pomieszczenia xP. Drzwi prowadziły do małego korytarza skręcającego w lewą stronę. Cały korytarzyk był zadbany w przeciwieństwie do reszty kompleksu. Pięknie ułożone klepki i panele drewniane wyglądały iście imponująco i ciepło w przeciwieństwie do łupanych skał.

Na końcu korytarzyka były kolejne drzwi wysadzane złotem i klejnotami. Wiedziałeś, że to te drzwi są twoim celem.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 06 Lipiec 2014, 20:54:22 »
-Nosz kurwa mać! <facepalm>-Zakląłem pod nosem i zrobiłem gest oznaczający zażenowanie, bądź załamanie aktualną sytuacją, wiedząc że zrobiłem coś głupiego...
No ale nic zamknąłem za sobą owe drzwi i ruszyłem korytarzykiem do następnych. Co prawda w pierwszej chwili widząc drugie drzwi, miałem ochotę wydłubać parę klejnotów. No ale zadanie to zadanie. Tak więc podszedłem do kolejnych drzwi i powtórzyłem od nowa całą procedurę z pukaniem, otwieraniem i przedstawianiem się:
-Jestem Khanervin, dość bliski współpracownik Sado Khera. Mam pewną ofertę dla Malahara!

Canis

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 06 Lipiec 2014, 21:12:52 »
Za drzwiami była wykonana ze szczerego złota sala, w której stały 4 drewniane stoły ułożone w kwadrat. przy każdym ze stołów siedziała jedna osoba oraz jeden zajmował Traumata Malahar siedząc na podwyższonym tronie wykonanym po części ze złota i srebra.

Zauważyłaś przy stołach gdzie siedzieli ludzie były po 1 wolnym miejscu. Traumata spojrzał na ciebie przerywając swoją wypowiedź i zwrócił się do ciebie.

- Jesteś więc pewnie tak samo odważny, jak i po prostu głupi?

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 07 Lipiec 2014, 20:30:43 »
Mają rozmach skurwysyny. Przeszło mi przez myśl kiedy zobaczyłem jak bogato jest urządzone to pomieszczenie. Następne co nie uszło mojej uwadze, to pewna Pani w tym towarzystwie. Już ją zacząłem rozbierać wzrokiem kiedy usłyszałem pytanie Trablina.
-Odwagi mi nie brak, a i pewnie głupoty też nie.-Powiedziałem, po czym lekko się ukłoniłem i mówiłem dalej-Ale serdecznie proszę o wybaczenie za moje wtargnięcie, które jest spowodowane latami doświadczenia i wypracowania sobie instynktu. Instynktu który podpowiedział mi że najprawdopodobniej zostałbym oddelegowany z kwitkiem, gdybym kulturalnie zapukał. Za co jeszcze raz serdecznie przepraszam, żem tego nie uczynił

Canis

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: 07 Lipiec 2014, 21:02:06 »
- Zgadza się, został byś wygnany baronie Adamusie Roydil aep Yarpen ibn Thor. Skoro jesteś jak sam mówisz tak samo odważny jak i głupi, to może chociaż porozmawiamy? Co tam ciekawego na pańskich ziemiach. Tam jeszcze nie zachodziliśmy, może czas będzie splądrować pańskie włości, miasteczka, wsie i zabudowania. Bogate są to strony? - Zapytał Malahar. Pozostała trójka tylko patrzyła ze zdziwieniem.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 08 Lipiec 2014, 20:24:01 »
-Czyli cały misterny plan w pizdu.-Powiedziałem słysząc że trablin zna moją prawdziwą tożsamość i zacząłem mówić z wyrzutem-To ja się tu staram, wymyślam przykrywkę a ty tak prosto z mostu mnie demaskujesz. Ech co to za czasy nastały, całkowity brak szacunku-Zakończyłem swój wywód podchodząc do stołu i opierając się o niego spytałem zupełnie poważnym głosem-To skoro gramy w otwarte karty, to pochwal się znasz mnie? Czy może któryś z twoich ludzi mnie rozpoznał?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 08 Lipiec 2014, 21:24:57 »
- Ciężko jest nie znać właścicielów ziemskich kraju w którym się mieszka, zwłaszcza, gdy ma się podstawione swoje sługi niemal w każdym miejscu, urzędzie i instytucji. Nie ma miejsca, gdzie by moje dłonie nie sięgały, może poza królem i najwyższymi władzami w państwie, chociaż już w ich urzędach owszem...  <ignorant> .

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 09 Lipiec 2014, 19:32:28 »
-Ech urzędasy, to już kurwy są uczciwsze.-Stwierdziłem słysząc o możliwościach trablina, oraz o podkupionych ludziach.
-No ale dobra, ty mnie znasz ja niby znam Ciebie, a swoich towarzyszy nie przedstawisz?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 09 Lipiec 2014, 20:42:52 »
- Przyszedłeś tutaj poznać fałszywe imiona i nazwiska, których zwyczajnie nie ma, albo prowadzą do martwych, czy też nawet nieświadomych osób? Nie bawmy się w takie głupoty bo bezsensu dorobisz pracy już zdezorientowanemu Hertlingowi. Powiedz lepiej po co ty tu przyszedłeś. porozmawiamy, wyjdziesz grzecznie i się więcej nie spotkamy.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 10 Lipiec 2014, 16:47:14 »
-Pytałem z czystej ciekawości.-Odpowiedziałem niezadowolony z tego co usłyszałem, nawet chciał pokazać język trablinowi, ale w ostatniej chwili się powstrzymałem. Po czym powiedziałem już zupełnie poważnie:
-Skoro chcesz grać w otwarte karty, to niech tak będzie. Przyjechałem tu o szukam pewnych informacji na temat niejakiego Lecha, który był odpowiedzialny za pewien strajk w stoczni kopalni. Dokładniej interesuje mnie dlaczego wywołał ten strajk, czy ktoś, lub coś  z zewnątrz nie miał na niego wpływu?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 10 Lipiec 2014, 22:05:06 »
- Coś, lub ktoś, to jest dobre sformułowanie. Podrzucono mu specyfik, który oddziaływał na jego psychikę. Kto tego dokonał to nie wiem. Wysłałem mały oddział gremlinów i trablinów do zbadania sprawy i przyniesienia i próbki tego specyfiku. Lecz straż górnicza uniemożliwiła im to zabijając je. Dlaczego wywołał... był niezadowolony z pracy ponadto zamanipulowano nim w iście mistrzowski sposób. Odpowiedziałem na twoje pytania jak potrafiłem. Możesz już iść.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 11 Lipiec 2014, 18:04:55 »
Dobra, ale nim sobie pójdę to mam ostatnie pytanko. Powiedz mi tylko jaką mam pewność, że wszystko co mówisz nie jest całkowicie prawdą? W końcu nie mam całkowitej pewności, że mówisz mi tylko część prawdy chcąc odsunąć od siebie wszelkie podejrzenia. Co by nie było to jest bardzo wygodne, więc tylko pytam czy masz na to jakiś dowód, czy wrócę tylko z słownymi zapewnieniami?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 11 Lipiec 2014, 19:06:15 »
- Nie należę do osób, które ukrywają swoje istnienie, Nie należę do osób, które ukrywają swoje dzieła. Zawsze chętnie chwalę się tym co zwojuję. Nawet zabójstwo nadkomisarza, czego świadkiem był hrabia Tacticus, było celowe w tym czasie. Jeżeli koniecznie potrzebujesz dowodu, to mogę ci go... dać, ale za coś.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 11 Lipiec 2014, 19:11:01 »
-Mhm.-Zamruczałem, dając tym samym znak trablinowi że zastanawiam się nad rozważeniem takiej propozycji. Odczekałem parę sekund w ciszy po czy powiedziałem:
-Wszystko zależy od tego co chcesz mi dać, oraz co najważniejsze co ja mam zrobić w zamian?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 11 Lipiec 2014, 19:15:15 »
- Dam ci raport ze śledztwa moich trablinow, w którym zamieszczę informacje na temat tego, że nie spowodowałem tego. własnoręcznym podpisem się podpiszę, i nawet swoją pieczęć odcisnę na laku, by nie było wątpliwości, że nikt inny poza Hertlingiem tego nie czytał. A co miał byś zrobić? Powiedz mi, co umiesz robić najlepiej.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 11 Lipiec 2014, 19:15:15 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18