Autor Wątek: Szukając dowodów - Tańczący z krasnalem III  (Przeczytany 11412 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

Odp: Szukając dowodów - Tańczący z krasnalem III
« Odpowiedź #60 dnia: 29 Czerwiec 2014, 09:29:05 »
Fiu, fiu. Pomyślałem sobie widząc solidność owych stalowych drzwi. W tych czasach to naprawdę jest ciężko o dobrego specjalistę, a tu patrzcie u bandytów się takowy znalazł. Kto by pomyślał?
Tak więc kiedy tylko zbliżyłem się do drzwi, bez wahania w nie zapukałem. W końcu od czegoś musiałem zacząć.
-Dobry, przyjmiecie zmęczonego wędrowca na noc?-Odpowiedziałem na pytanie, które po chwili czekania usłyszałem

Canis

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 29 Czerwiec 2014, 09:56:43 »
- Nie znasz hasła więc wynoś się. - Usłyszałeś a z wnętrza dobiegł cię głos rogu, a po chwili zbieranego żelastwa przez wojowników.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 29 Czerwiec 2014, 09:56:43 »

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 29 Czerwiec 2014, 10:39:10 »
Stojąc tak przed drzwiami, zrobiłem szybką przebieżkę po pamięci. Co prawda może wprost hasła nie znałem, ale w  pamięci wciąż miałem rozmowę ze zleceniodawcą. Który kiedyś, coś wspominał o dość specyficznym przywitaniu owej szajki. Tak więc lekko się pochyliłem i spoglądając przez szparę, wprost w oczy Trablina i z pełną powagą powiedziałem:
-"Wiemy."

Canis

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 29 Czerwiec 2014, 10:46:45 »
oczy zniknęły nim powiedziałeś, a przez szparę zobaczyłeś kilkudziesięciu bandytów z broniami, gdy z powrotem pojawiły się trablinie oczy.

- Co co? - Zapytał jakby niedosłyszał.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 29 Czerwiec 2014, 12:02:53 »
-Wiemy.-Powtórzyłem pół tonu głośniej, wciąż z pełną powagą i pewnością siebie. Do tego bardziej się wyprostowałem i skrzyżowałem ręce na piersiach. Co prawda lekko mnie niepokoiła ta liczba bandytów za drzwiami. Ale cóż poradzić, jak się nic nie poradzi?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 29 Czerwiec 2014, 12:09:42 »
-  Kim jesteś, czego tu chcesz. Jesteś pierwszym baranem który zna słowo-klucz i nie potrafił tego słusznie użyć...

Powiedział trablin swym nieco skrzeczącym głosem.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 30 Czerwiec 2014, 21:59:03 »
-Ciężko określić moją profesję, że tak to ujmę jestem po trochu najemnikiem, a po trochu kupcem. Może o mnie słyszeliście? Nazywam się Kaiel Bartaan Khanervin, wygnany syn właściciela jednej z północnych kopalni, Malkanora Khanervin.-Przedstawiłem się wciąż poważnym tonem mego głosu. Przy czym wymawiając fałszywe nazwisko i ojca lekko przechyliłem głowę, coś na znak ukłonu(tylko że samą głową). Skończywszy grzeczności postanowiłem przedstawić cel mojej wizyty.
-Co do celu mojej wizyty, to tak jak już mówiłem szukam noclegu. Choć przyznaje że praca by mi się przydała i wewnętrznie robię sobie na jakąś nadzieję.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 01 Lipiec 2014, 15:35:11 »
- Północnych kopalń... Ale to chyba gdzieś na kontynencie? Bo te valfdeńskie są własnością państwa, więc tego pożal się boże króla. - Dopytywał.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 01 Lipiec 2014, 18:08:36 »
-Zgadza się, dokładnie to na granicy Torgon i Ketof.-Odpowiedziałem krótko, starając się wciąż zachowywać ten sam ton, co w poprzednich wypowiedziach.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 01 Lipiec 2014, 18:23:00 »
Odwrócił się i zaczął wrzeszczeć na bandytów za plecami.

- Oj wy barany chować te bronie, gość z zagranicy! Otwierać te ciężkie wrota!

Powiedział po chwili usłyszałeś zgrzytnięcie rygla i powoli ociężale 4 bandytów zaczęło otwierać wrota wkładając to pełnię swych sił. Otworzyli na oścież dając ci wejść do środka, sami oparli się o ściany ciężko dysząc z wysiłku. Twoim oczom ukazał się komitet powitalny uformowany z 50 strażników, swoisty szpaler do środka kompleksu. W wąskich tunelach ciężko by 50tka się mieściła swobodnie. Były to tunele wydrążone w skale na wysokość 2,2 metra. szerokość tuneli to około 4 metrów.

Krótko za wejściem tunel rozwidlał się w dwie strony, lecz droga na prawo była cała zaciemniona, i zastawiał ją dobrze ubrany wojownik, poza nim większość stanowili bandyci w licznej grupie. Szpaler bandytów prowadził w lewą stronę, do sali bankietowej, z której dochodziły dźwięki dobrej zabawy, muzyka i śpiew, momentami także tłuczone szkło.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 01 Lipiec 2014, 18:41:14 »
Powolutku krok za kroczkiem, wielce zadowolony wchodziłem w głąb groty, że mnie jeszcze do tej pory nie zabili. A to jak na razie bardzo dobrze wróżyło. Teraz nie pozostawało mi nic innego, jak spróbować przeniknąć do ich szajki.  Tak więc szedłem dalej w głąb groty, czekając gdzie mnie to doprowadzi.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 01 Lipiec 2014, 19:24:11 »
Wszedłeś do wielkiej sali, gdzie przy 4 równolegle ustawionych stołach, prostopadle do sceny przed sceną dokładnie na przeciwko wejścia, siedziało mnóstwo ludzi, trablinów oraz gremlinów. Bawili się, rozmawiali, chlali trunki i inne takie pierdoły. Ddy wszedłeś nastała chwila ciszy. Gdy ciebie obejrzeli już sobie, to wrócili do własnej zabawy. Przy scenie zauważyłeś drzwi, tuż obok barku, z którego wydawano napitki.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #72 dnia: 03 Lipiec 2014, 21:06:27 »
Gdy tylko rozejrzałem się po sali, swoje kroki od razu skierowałem do baru. Nie dlatego że szedłem w myśl zasady "barman zawsze wie najwięcej". Tylko dlatego że od dłuższego czasu nie miałem żadnego napitku w ustach. Tak więc szybciutko tam doszedłem,chcąc otrzymać swoją kolejkę i przy okazji wypytać barmana, co nie zawahałem się od razu zrobić.
-Gdzie znajdę szefa?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: 03 Lipiec 2014, 22:10:59 »
- To znaczy? Szefów jest tutaj wielu. Każda grupa bandycka wchodząca w skład naszej tajnej organizacji ma swojego przywódcę. - Powiedział wycierając szklanicę. Mimo, że była to rozhulana banda, to barman i sam bar funkcjonował niczym karczma, a więc darmowo dawali jedynie wodę z dolanym fekalioxem.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 04 Lipiec 2014, 21:20:43 »
-Chodzi mi o niejakiego Malahara, mam mu pewien interes do zaoferowania. A to jest oferta tylko dla niego.-Powiedziałem "wprost" uznając to za najlepsze rozwiązanie, w między czasie zadając kolejne pytanie:
-Po ile macie piwo?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #75 dnia: 04 Lipiec 2014, 21:23:50 »
-  Piwo za dwie grzywny, mocne piwo 3 grzywny. Nie radzę do niego iść. było wielu śmiałków, których potem wynoszono martwych, którzy bez zaproszenia tam wchodzili. Tam za drzwiami. - Powiedział iw skazał drzwi za sceną prowadzące gdzieś... były zamknięte.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 04 Lipiec 2014, 21:29:05 »
-To dajcie mi tego mocnego, tylko żeby to żadne szczyny nie były!-Powiedziałem rzucając na stół pięć grzywien. Oczywiście celowo rzuciłem więcej, licząc na uzyskanie choć odrobiny sympatii ze strony barmana. Po czym zadałem kolejne pytanie lekko nachylając się w jego kierunku.
-To może macie jakiś pomysł jak się tam dostać, oczywiście będąc zaproszonym?

2020-5=2015 G
« Ostatnia zmiana: 04 Lipiec 2014, 21:31:48 wysłana przez Adaś »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 04 Lipiec 2014, 21:35:22 »
Podał ci bardzo mocne piwo z wkładką z bimbru.
- Albo mieć dobre znajomości - niekoniecznie na Klifie, jakiś kanclerz, baron, krabia czy cuś, o takie bogatsze i wpływowe sfery, albo zaleźć komuś ważnemu za skórę.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 04 Lipiec 2014, 21:58:45 »
-Kiedyś znałem niejakiego Navarre, ale ponoć gdzieś się dziad zaszył.-Pociągnąłem solidny łyk z podanego kufla, po czym spytałem tonem, jakby to co mówię było codziennością.-Ale może wystarczy że dowódca służb specjalnych, niejaki Tacticus oferuje za moją głowę 20 000 grzywien?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 04 Lipiec 2014, 22:11:20 »
-  Gdyby oferował, to byśmy pewnie o tym wiedzieli... Raczej to nie ten trop kolego.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 04 Lipiec 2014, 22:11:20 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything