Autor Wątek: Liga cieni - cmentarz  (Przeczytany 12988 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Canis

• Gość
Odp: Liga cieni - cmentarz
« Odpowiedź #120 dnia: 19 Czerwiec 2014, 09:34:45 »
Na skraju mrocznego lasu stały 3 postacie. Wraz ze zbliżaniem się mogłeś zobaczyć kim ta grupka jest grodząca ci drogę. Przyuważyłeś, ze stoją tam 2x Trablin i 1x Bandyta. Bandyta odezwał się.
-  Nie plątajcie się gdzie was nie chcą! Czego się dowiedziałeś?! - Zapytał. W jego oczach widziałeś nutkę paniki i strachu. najpewniej przed tym, ze mogłeś odkryć coś, co mogło by być niekorzystne dla jego mocodawcy. Trabliny tylko chichotały czekając na możliwość zaatakowania ciebie i zrobienia sobie przekąski.

2x Trablin
1x Bandyta

Są w odległości 15 metrów, nie atakują Ciebie.

Offline Samir

• Lord Elekt
  • Reputacja: 1313
    • Karta postaci

« Odpowiedź #121 dnia: 19 Czerwiec 2014, 10:05:33 »
Samir przystanął, nie spuszczając wzroku z bandyty u trablinów.
- Spokojnie, czego się miałem dowiedzieć? Z cmentarza przegonili mnie nieumarli, nie da się tam nawet normalnie chodzić, wszędzie te zapadliska. Zajrzałem, ale zaczęły pojawiać się szkielety i zombie, więc się wycofałem - mauren uniósł lekko ręce w obronnym geście, dając człowiekowi do zrozumienia, że nic nie wie ani niczego się nie dowiedział.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 19 Czerwiec 2014, 10:05:33 »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: 19 Czerwiec 2014, 10:27:51 »
-  Oddaj wszystko co stamtąd zabrałeś! - powiedział bandyta chwytając za swój miecz. Trabliny przyjęły postawę bojową by przeprowadzić atak.

2x Trablin
1x Bandyta

Są w odległości 15 metrów, nie atakują Ciebie jeszcze.

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #123 dnia: 22 Czerwiec 2014, 00:39:15 »
- Spokojnie, już oddaję ci księgę - wyciągnąłem zza pazuchy tom i zacząłem iść powoli w stronę bandyty. Gdy już zbliżyłem się na odpowiednią odległość, wyciągnąłem prawą rękę z księgą, człowiek złapał ją w ręce. Wtedy szarpnąłem gwałtownie lewą ręką i doskoczyłem do wroga, wbijając ostrze w jego gardło. Książka upadła na ziemię, krew polała się szerokim strumieniem z przebitej tętnicy, gdy wyciągnąłem klingę. Odskoczyłem szybko, dobywając katany i stając przodem do obu trablinów.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: 22 Czerwiec 2014, 00:46:52 »
Jeden z trablinów zareagował natychmiastowo gdy wyprowadzałeś atak ukrytym ostrzem. nie zdążył w porę i zadałeś ranę. Nim jednak wyciągnąłeś ostrze by odskoczyć i dobyć katany Trablin już wskoczył na ciebie chwytając się łapami za twoją głowę, a nogami zaparł się o bok twego ciała pod ramieniem. wykonał odbicie z nóg odpychając twoje ciało jednocześnie puszczając twoją głowę, tym samym wprowadził swoje ciało w ruch obrotowy, który ukończył poprzez wyprowadzenie akrobatycznej gwiazdy i wylądował na ziemi. w wyniku ataku nie utrzymałeś równowagi i wylądowałeś na ziemi.

Oba trabliny jednocześnie rzuciły się na ciebie wyciągając łapy z pazurami przed siebie.

Leżysz na ziemi. Trabliny są w odległości 3 metrów od ciebie.

2x trablin

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #125 dnia: 22 Czerwiec 2014, 01:06:01 »
Nagły atak ze strony trablina zaskoczył Samira, spodziewał się, że stwory zareagują, ale nie tak szybko, nie docenił ich i przypłacił to wylądowaniem na plecach. Przynajmniej nie był ranny. Błyskawicznie przetoczył się w bok, sięgając ręką po rękojeść miecza. Poderwał się na nogi, ciesząc się z wyćwiczonego u Spike'a ciała i dobył broni. Podnosząc się nie tracił czasu i ciął od dołu, by odpędzić od siebie trabliny. Jednak miecz nosił na prawym biodrze, a ukryte ostrze było nadal wysunięte, co utrudniało mu chwyt. Uskoczył w prawo przed atakiem kolejnego goblinopodobnego i przerzucił broń do prawej ręki. Teraz miał dwie bronie do dyspozycji. Szybko przeszedł do ataku, runął na pierwszego trablina, uchylił się w bok przed atakiem pazurami i ciął z obrotu przez tułów wroga. Nie tracąc koncentracji, odchylił przed kolejnym uderzeniem, pazury o centymetry minęły jego skórzany napierśnik i rąbnął z dołu, celując po rękach trablina. Gdy ten cofnął się, Samir doskoczył do niego i pchnął mieczem prosto w jego pierś, zatapiając w niej ostrze. Nie tracił czasu na wyciąganie ostrza, kolejny gobliński pomiot atakował, mauren wykonał niezgrabny piruet, unikając uderzenia i niemal stracił równowagę, co spróbował wykorzystać trablin. Skoczył na wojownika, ten uskoczył w tył i łapiąc za ramię stwora szarpnął go, przenosząc go za swój prawy bok. Jednocześnie obrócił się płynnie i pchnął ukrytym ostrzem w plecy potwora. Warknął głucho, gdy ostrze sięgnęło ciała i doskoczył, powalając trablina na ziemię, ten upadł brzuchem do dołu. Samir skoczył na niego, przygniatając go własnym ciężarem i dobił, wbijając ukryte ostrze w gardło.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: 22 Czerwiec 2014, 01:15:14 »
A jucha rozlała się po całej szerokości szlaku paskudząc piękną dróżkę. Wiedziałeś, ze poczciwym mieszkańcom wioski będzie przykro na taki widok.

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #127 dnia: 22 Czerwiec 2014, 01:22:23 »
Mauren odetchnnął głęboko, uspokajając się powoli. Adrenalina powoli opuszczała jego ciała. Popatrzył na zakrwawioną drogę, ale z tym nie mógł nic zrobić. Wsunął z powrotem ostrze do karwasza i wyciągnął miecz z ciała pokonanego trablina, gruntownie oczyszczając go z krwi i wsunął z powrotem do pochwy. Następnie zaciągnął zwłoki na pobocze, rzucając je w jakieś krzaki, by nie leżały na drodze. Nie miał zamiaru kłopotać się pochówkiem ani też nie przejmował się zbytnio jakimś duchowym aspektem, nie chciał po prostu zaśmiecać traktu. Trablinów nie było mu szkoda, mimo pewnej inteligencji nie wykazały się przy spotkaniu, a bandytą po prostu gardził. Następnie zabrał się za przeszukiwanie zwłok. Zabrał bandycie sztylety i sprawdził, czy nie ma czegoś w kieszeniach. Spojrzał też na trabliny, czy nie mają żadnych ubrań, kieszonek bądź sakw.

Zabieram:
2x
Nazwa broni: sztylet bandyty
Rodzaj: sztylet
Typ: jednoręczny
Ostrość: 23
Wytrzymałość: 30
Opis: Wykuty z 0,62kg stali Valfdeńskiej o zasięgu 0,3 metra.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #128 dnia: 22 Czerwiec 2014, 01:25:51 »
Przy Trablinach znalazłeś małe sakiewki w których brzdękały pojedyncze monety. Każdy trablin posiadał po 5 grzywien. Bandyta był bogatszy, miał całe 10 grzywien.

//Sztylety nie otrzymały żadnych uszkodzeń. Nie dopisuj sobie nic do ekwipunku proszę. wszystkie pieniądze, oraz statystyki broni opiszę na koniec zadania.

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #129 dnia: 22 Czerwiec 2014, 01:30:26 »
Znajdując monety, Samir ucieszył się, zawsze to jakiś grosz na wydatki. Schował zdobyczne grzywny i wrócił na trakt, podnosząc upuszczoną przed walką księgę. Była pokryta pyłem i spadło na nią kilka kropel krwi, mauren przetarł ją pobieżnie rękawem i schował. Jej treść była nietknięta, a w razie czego okładkę można oczyścić. Po tych niezbędnych zabiegach introligatorskich mauren ruszył w drogę powrotną, starannie omijając wszelkie dziury czy osuwiska.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #130 dnia: 22 Czerwiec 2014, 01:36:17 »
Dotarłes do wioski mirty. spoglądając w niebo zauważyłeś, ze słońce chyli się ku zachodowi. Wiedziałeś, ze nie dotrzesz przed zmrokiem do Atusel, z kolei nocna podróż i to piesza mogła być zagrożeniem. jednocześnie pod osłoną nocy można przemknąć szlakiem nie zauważonym. Różne były możliwe warianty podjęcia kroków i działań. Każda była równie prawdopodobna. W karczmie wrzała impreza, jednak niecodzienne towarzystwo również nie było ciekawa opcją rozmowy. Chociaż może? Któż to wie co będzie? Przecież każda nasza decyzja zmienia wygląd świata. Trzeba tylko wiedzieć czy chcemy rządzić światem, czy być tylko jego marionetką.

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #131 dnia: 22 Czerwiec 2014, 01:41:40 »
Po walce z wieloma nieumarłymi i innymi przeciwnościami losu, mauren czuł się nieco znużony, w związku z czym postanowił nie ryzykować nocnej podróży szlakiem. Gdyby miał konia, mogłoby to inaczej wyglądać, skoro jednak zdecydował się na pieszą podróż, wolał nie ryzykować kolejnego starcia z bandytami czy wilkami. Zmęczony człowiek był o wiele gorszy w walce i Samir wolał nie kusić losu. W związku z tym ruszył do karczmy, by wynająć jakąś kwaterę bądź po prostu miejsce do spania. Podszedł do drzwi i pchnął je zdecydowanie, wchodząc do środka.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #132 dnia: 22 Czerwiec 2014, 11:13:42 »
Dotarł cię idealnie taki sam wystrój i okolicznosci w karczmie niczym poprzednio. zapachy nadal były nieprzeciętne a goście równie niecodzienni. Karczmarz z amputowaną dłonią, a na jej miejscu dłoni wstawiony stalowy hak ponownie do ciebie podszedł i przystawił ci hak  do piersi na powitanie.
- Dobry panocku! Jak tom widzieliśta se myśliwego? Co to za huki i szczały tam z leszy co?

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #133 dnia: 22 Czerwiec 2014, 11:25:00 »
- Dobry... Widziałem się z myśliwym i załatwiłem, co miałem do załatwienia. A huki i szczały to nie wiem, nie moja wina - mauren uśmiechnął się rozbrajająco - Masz jakąś kwaterę na noc? Chciałbym się przespać.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #134 dnia: 22 Czerwiec 2014, 11:35:40 »
-  Wisz co? Znajdzie się cuś na zapleczu. Idź żdrzemnij sie! - powiedział i dał ci klucz do kwatery na zapleczu.

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #135 dnia: 22 Czerwiec 2014, 11:38:00 »
- Dzięki - mauren przyjął klucz i udał się na zaplecze, by trochę się zdrzemnąć. Zdziwiła go trochę ta hojność karczmarza, dlatego nie tracił jeszcze czujności, ale udał się we wskazane miejsce i otworzył drzwi kluczem.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #136 dnia: 22 Czerwiec 2014, 11:43:44 »
Otworzyłeś drzwi a tobie ukazało się malutkie pomieszczenie. Pomieszczenie było swoistym składzikiem na stare garnki i inne rzeczy tym podobne. W pomieszczeniu stało też łóżko i stolik ze zgaszoną świecą.

//Jak idziesz spać to opisz od razu jak wstajesz ;) Nic ci nie grozi w tym miejscu więc żeby pominąć zbędny post to od razu machnij całość. Wyznacz również o której godzinie się budzisz. Obecnie jest godzina 21.00

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #137 dnia: 22 Czerwiec 2014, 12:06:46 »
Samir wszedł do pomieszczenia i zapalił świeczkę, korzystając z hubki i krzesiwa. Gdy pomieszczenie było rozświetlone, zamknął za sobą drzwi i ściągnął pas z bronią oraz napierśnik, nie chciał spać w pełnym rynsztunku. Sprzęt położył koło łóżka i położył się, zdmuchując świecę.

Było już lekko po siódmej, gdy mauren otworzył oczy. Przetarł twarz i wstał, przeciagając się. ÂŁóżko nie było najwygodniejsze, ale zawsze to jakieś posłanie i mauren miał okazję zregenerować siły po męczącej przygodzie na cmentarzu. Ubrał się powoli, starannie zapinając wszelkie klamry i wiążąc sznurki. Przeciągnął się jeszcze, próbując rozruszać zastałe mięśnie i wyszedł z pomieszczenia. Przywitał się z karczmarzem.
- Dzięki za nocleg - powiedział, jednocześnie oddając mu klucz - Miałbyś może jakieś jedzenie na drogę? Zjadłbym coś, a wolałbym już ruszyć w drogę.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #138 dnia: 22 Czerwiec 2014, 12:08:45 »
- Nu... ale trza zapłacić! Co byś wsunął?

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #139 dnia: 22 Czerwiec 2014, 12:10:17 »
- Coś pożywnego najlepiej, jakbyś poratował jakimś stekiem i bukłakiem wody, byłbym wdzięczny. Zapłacę, oczywiście.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 22 Czerwiec 2014, 12:10:17 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18