Autor Wątek: Liga cieni - cmentarz  (Przeczytany 12990 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Canis

• Gość
Odp: Liga cieni - cmentarz
« Odpowiedź #100 dnia: 18 Czerwiec 2014, 20:02:56 »
Po zabiciu stworzeń zacząłeś słyszeć z oddali, z drzwi, które otwarły dochodzące zbliżające się w twoim kierunku, powolnym krokiem istnienie. Towarzyszył temu również odór zgnilizny oraz nieprzyjemne charczenie...

Offline Samir

• Lord Elekt
  • Reputacja: 1313
    • Karta postaci

« Odpowiedź #101 dnia: 18 Czerwiec 2014, 20:15:09 »
Słysząc owe dźwięki, Samir odzyskał swój miecz z ciała poległego zombie, zatrzasnął drzwi, zza których wyległy zombie i zgarnął znalezione grzywny, zapieczętowany list i księgi. Grzywien nie musiał oddawać Georgowi, ale księgi już tak. Następnie złapał za upuszczoną uprzednio pochodnię i zamykając za sobą drzwi, ruszył do pominiętego wcześniej przejścia, które poprzednio, z braku światła, nie zostało sprawdzone. Teraz Samir, dzierżąc łuczywo w dłoni, czuł się gotów na dalsze zwiedzanie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #101 dnia: 18 Czerwiec 2014, 20:15:09 »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: 18 Czerwiec 2014, 21:27:04 »
Ten tunel okazał się pomieszczeniem. na końcu pomieszczenia były ustawione 3 stoły a na nim narzędzia tortur. podchodząc do nich widziałeś mnóstwo starych plam sechniętej krwi oraz zauważyłeś szkielet jakiegoś humanoida na stole.  obok stołu stały trzy obrazki ładnie oprawione. dwa z nich przedstawiały dziwne postacie, jeden zaś był kompletnie pusty, biała karta.

1 obrazek:

2 obrazek:

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #103 dnia: 18 Czerwiec 2014, 21:54:19 »
Samir z pochodnią w ręku zaczął przyglądać się szkieletowi i narzędziom tortur. Szukał czegoś więcej niż było widać na pierwszy rzut oka.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: 18 Czerwiec 2014, 22:11:35 »
Poczułeś lodowaty dotyk kościstej dłoni na nadgarstku, w którym trzymałeś prowizoryczną pochodnię. Szkielet wstawał i już kierował swe zębiska w kierunku twego karku.

1x Szkielet

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #105 dnia: 18 Czerwiec 2014, 22:39:20 »
Mauren, z racji bycia praworęcznym od urodzenia, trzymał pochodnię w prawej ręce. Gdy szkielet uniósł się, by wgryźć się w jego gardło, zrobił jedyne, co przyszło mu do głowy. Zastawił się ramieniem, które na szczęście było osłonięte stalowym karwaszem. Zęby nieumarłego zacisnęły się na metalu, jednak nie były na tyle ostre, by uczynić szkodę osłonie przedramienia czy samej ręce maurena. W tym czasie Samir odrzucił pochodnię i sięgnął po miecz, uderzając głowicą w czaszkę, poprawił, aż szkielet puścił jego ramię, a wtedy mauren cofnął się lekko, by przybrać lepszą pozycję i zaatakował, rąbiąc znad ramienia prosto w czaszkę. Nadkruszone przez poprzednie uderzenia kości puściły, kilka pomniejszych fragmentów czaszki odpadło, a wtedy Samir dokończył robotę, niszcząc ją dokumentnie.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: 18 Czerwiec 2014, 22:43:56 »
Zniszczenie czaszki spowodowało jego śmierć. Gdy Szkielet osunął się na ziemię, zauważyłeś, że pod szmatami na których leżał, leży jakiś przedmiot. Okazał się nim lekko nadszczerbiony srebrny sztylet.

//Sztylet ma status uszkodzony, jego statystyki wyglądają tak:

Nazwa broni: Uszkodzony srebrny sztylet
Rodzaj: sztylet
Typ: jednoręczny
Ostrość: 23
Wytrzymałość: 30
Opis: Wykuty z 0,65kg srebra o zasięgu 0,3 metra, uszkodzony.

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #107 dnia: 18 Czerwiec 2014, 22:48:38 »
Samir uśmiechnął się, wsuwając sztylet za pas i podniósł pochodnię. Zaczął dalej przeglądać komnatę, szukając czegoś charakterystycznego.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: 18 Czerwiec 2014, 22:53:53 »
Jednakże niczego więcej nie znalazł.
- I co? Jak ci idzie? Wiesz już coś?

Zapytał myśliwy bojąc się, ze o nim zapomnisz.

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #109 dnia: 18 Czerwiec 2014, 23:02:10 »
- Hmm - zamyślił się mauren - Z tego, co udało mi się wywnioskować, Taumata był trzymany w głównym pomieszczeniu, do którego można się dostać z poziomu gruntu. Na pewno brała tym udział jakaś magia, łańcuchy były umocowane do kryształów. Na ile mogę to sam stwierdzić, ktoś przeprowadzał na nim eksperymenty, o czym świadczą różne dekokty, które znaleźliśmy w drugiej komnacie i te księgi, które ze sobą zabrałem. Co prawda nie znam języka, w jakim zostały spisane, ale podejrzewam, że ktoś może je odczytać. Mógł też być torturowany, co widać po tej komnacie - Samir uniósł jeden z instrumentów, służących do zadawania ludziom bólu - Przynajmniej tyle ja sam wywnioskowałem. Dodałbyś coś, poprawił mnie?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: 18 Czerwiec 2014, 23:09:44 »
- A te obrazki? i ten jeden pusty? Bo ja wiem co tu się działo gdy został uwolniony niestety...

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #111 dnia: 18 Czerwiec 2014, 23:16:51 »
- Obrazki... Przedstawiają coś, co chcieli osiągnąć? - zastanawiał się na głos mauren - Ale opowiedz mi, co się tutaj działo.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: 18 Czerwiec 2014, 23:25:43 »
- Niejaki Traumata Malahar był tutaj uwięziony. Niewiem czyz nasz, Bractwo świtu tutaj kiedyś było i badało sprawę trzęsień ziemi. Odnaleźli tutaj tego niebieskiego spętanego łańcuchami. Nie udało im się na stałe rozwiązać problemu. Następnie było dwóch innych śmiałków, którzy ujrzeli tego z drugiego obrazka i uwolnili go. Po uwolnieniu były dziwne rzeczy, jakby oczy płatały nam figle,a  to wszystko co wtedy widzieliśmy było tylko żartem. I pojawił się w swojej postaci Trablin Traumata Malahar. Coś czuje, że może to mieć znaczenie i te wszystkie istoty być jedną i tą samą osobą. A co gorsza, ta osoba widnieje na obrazkach, a ten jeden jest pusty. To dziwne.

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #113 dnia: 18 Czerwiec 2014, 23:52:00 »
- Z tego, co widzę, cała ta sprawa ma znacznie głębsze korzenie niż mogłem przypuszczać. Wydaje mi się, że to, co tutaj zobaczyłem, uzupełnione twoją historią, powinno wystarczyć Georgowi. Spróbuję to podsumować - mauren wolał uporządkować myśli teraz niż zacząć kręcić przed Hertlingiem - Z tego, czego się tutaj dowiedziałem, Traumata to coś więcej niż trablin - w tych podziemiach były prowadzone różne eksperymenty, jest tutaj bardzo dużo różnej magii, biorąc uwagę te kryształy i nieumarłych. Istoty przedstawione na obrazach to prawdopodobnie inne "wcielenia" Traumaty bądź coś w ten deseń... Dobrze kombinuję? - Samir zaczynał się nieco gubić w całej tej historii.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: 18 Czerwiec 2014, 23:58:13 »
- Ja tam nie wiem, nie znam się na tym, ale wiem że zmieniało to wygląd jak rękawiczki, i oddziaływało na cały teren. te dziury to jego sprawka i coś z tym musi być nie w porządku. To co idziemy stąd? niechciał bym tu zginąć, wolę raczej w swoim ciepłym łóżku zdychać.

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #115 dnia: 19 Czerwiec 2014, 00:00:41 »
- Masz rację, lepiej nie kusić losu, i tak już natknąłem się na zbyt dużą ilość nieumarłych - odparł Samir i z pochodnią w ręku ruszył w kierunku wyjścia, które w tym przypadku oznaczało główną komorę, z której należało się wdrapać na powierzchnię. Innej drogi mauren nie znał.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: 19 Czerwiec 2014, 00:08:05 »
Dotarliście do pomieszczenia. Myśliwy wyskoczył na zewnatrz, po chwili z przeciwległego pomieszczenia, do sali w której byłeś uprzednio wyważone zostały drzwi. zaczęły wychodzić kolejne zombie.

3x Zombie w odległości 5 metrów. Za framugą słyszałeś kolejne jęki i charczenie. kolejne potwory zamierzały się wydostać do komnaty.

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #117 dnia: 19 Czerwiec 2014, 00:16:10 »
Widząc nadciągające zombie, Samir wolał nie strugać bohatera, nie miał zresztą przed kim i postanowił dokonać powrotu na z góry upatrzone pozycje. Cisnął pochodnię w najbliższego nieumarłego i dzikim, gwałtownym sprintem ruszył w stronę krawędzi dziury. Widząc zaistniałą sytuację, myśliwy podał mu rękę, z czego mauren skrzętnie skorzystał i szybko wydostał się na górę.
- Chodźmy - stwierdził oczywistość i zaczął szybkim krokiem maszerować w kierunku wyjścia z cmentarza, omijając wszystkie dziury i zapadliska.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: 19 Czerwiec 2014, 00:21:20 »
- Dobra. wrócisz sam, znasz drogę nie? Ja pójdę prosto do domu. Mieszkam w lesie. - powiedział gdy minęliście calutki cmentarz uważając na dziury i rozpadliny. Czekała ciebie długa i niebezpieczna droga...

Offline Samir

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #119 dnia: 19 Czerwiec 2014, 00:24:18 »
- Znam - westchnął mauren, mając przed oczami wizję powrotu do Atusel i zdania raportu Georgowi - Bywaj, Rus - Samir pożegnał się z myśliwym i udał się w stronę Mirt. Sporo już przeszedł czasie tego zlecenia, ale musiał je zakończyć.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #119 dnia: 19 Czerwiec 2014, 00:24:18 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18