Autor Wątek: Kill dem oll!  (Przeczytany 30226 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

Odp: Kill dem oll!
« Odpowiedź #140 dnia: 23 Maj 2014, 21:31:22 »
Gorn szybko chowając miecz i wyciągając młot, przygotował się. Ostatni warg pędził na niego, jednak jego szarża została powstrzymana przez solidne uderzenie młotem w głowę. Warg padł na ziemię,zanim wstał  zginął otrzymując mocny cios od góry z Gornowego młota.

0xwarg
« Ostatnia zmiana: 23 Maj 2014, 21:33:34 wysłana przez Gorn z Rivi »

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #141 dnia: 23 Maj 2014, 21:37:35 »
Funeris już nie musiał się kryć i udawać. Wstał, przytroczył do lewego ramienia tarczę i mocniej ścisnął Czarną Bestię. Odsunął się w lewo, w zasięg drugiego ogniska. Kilka zwierząt padło pokotem, nadziewając się na śmiercionośną falę Aragorna. Magia, której materializacja była równie czarna, co jego miecz, uśmierciła sporą grupę nieprzyjacielskich wargów. Poeta czytał o nich w bibliotekach, gdy któregoś dnia odpoczywał do treningu fizycznym. Pamiętał, że był to jeden z dni, które spędził na placu treningowym Bractwa ÂŚwitu. Pakował, jak by to określił jego dawny znajomy, który już chyba nie żyje.
Wargi - mocne, wielkie stwory, które miały jedną słabość. Otóż te warkliwe zwierzęta, jak większość dzikich bestii, bały się ognia. Czuły przed nim jakiś niewypowiedziany, pierwotny strach, który kazał im uciekać, by nie sparzyć się od gorąca bijącego z płomieni, które targały na przykład zajętym pożogą lasem. Człowiek chciał to skrzętnie wykorzystać. Z tarczą wysuniętą do przodu i mieczem nisko opuszczonym postąpił kilka kroków stronę wilkopodobnych, by zwrócić na nich swoją uwagę. Podziałało dokładnie tak, jak miało. Jeden jedyny warg dostrzegł samotnego wojownika, który znajdował się na uboczu, chociaż wcale nie oddalony od reszty. Instynkt zwierzęcia wziął górę i warg podchodził z wolna w jego stronę.
Funeris spiął mięśnie i przygotował się na atak. Wiedział, że jego oponent będzie chciał skoczyć w jego stronę i wgryźć się w jego arterie, bądź poszarpać mocno jego kończyny. W chwili skoku zwierzęcia przyklęknął nieco i zapierając się o ziemię, wykorzystując mocarne ciało atlety, ustawił tak tarczę, by warg mógł się po niej ześlizgnąć w stronę, gdzie znajdowało się ognisko. Gdyby ten manewr się udał, Funeris miał wykonać szybkie cięcie w stronę przednich łap wielkiego wilczura, by pozbawić go podparcia. Wierzył w moc swojej broni. Trzeba było tylko odrobinę precyzji i nieco szczęścia.
Wszystko jednak nie wyszło do końca tak, jak chciał tego Poeta. Warg faktycznie ześlizgnął się po tarczy, za którą schowany był człowiek, lecz upadł nieco dalej i nie tam, gdzie było to zamierzone. Funeris i to spróbował wykorzystać. Szybkim krokiem, zanim zwierzak się jeszcze obrócił, doskoczył do ogniska i kopnął w nie swoim opancerzonym buciorem, by żar poleciał prosto na warga. Trzymając tarczę przed sobą wykonał wypad mieczem dzierżonym w prawej ręce, celując prosto w pysk bestii. Nieco oślepionej, miał nadzieję.

//No i tak to jest, jak się ma kilka osób, które jednocześnie zabijają ten sam obiekt. :D

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #141 dnia: 23 Maj 2014, 21:37:35 »

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #142 dnia: 23 Maj 2014, 21:56:21 »
//Gorn, Szeklan, za takie opisy powinniście być martwi/w chuj ranni. Ale że mam dobry humor to cofam wasze akcje
//Funeris, warg jest oślepiony a ty wbiłeś mu w pysk miecz, dobij go
//Został jeszcze jeden "tańczący" z Aragornem

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #143 dnia: 23 Maj 2014, 22:03:45 »
Gorn przygotował młot, czekał, Warg po chwili ruszył całą prędkością na niego. Gorn jednak zrobił szybki unik przeturlając się na lewo na odległość 4 m. Warg zaczął zataczać krąg, po chwili ruszył szarżą, W odpowiedniej odległości skoczył stosując ponownie przewrócenie. Jednak i tym razem Gorn zrobił szybki unik nie dając się trafić wargowi, uderzył go młotem w głowę, warg padł na glebę jednak starał się podnieść. Zanim jednak to nastąpiło szybkie uderzenie młota zakończyło jego żywot

1xwarg

//Nie jestem pewien czy dobrze napisałem liczbę.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #144 dnia: 23 Maj 2014, 22:04:09 »
Zadziałało. Poeta nawet nie zdążył tych słów zmaterializować w swojej głowie, pomyśleć o nich. Po prostu poczuł, jak miecz grzęźnie między kłami bestii i wyraźnie zobaczył, jak jasne futro i czarny miecz pokrywają się jednocześnie juchą z gardła warga, który ośmielił się zaatakować członka Bractwa ÂŚwitu.
Funeris szedł za ciosem, widząc jednocześnie, że bestia została oślepiona. Zupełnie tak, jak zamierzał. Najpierw naparł na nią ciężarem ciała wykorzystując siłę bezwładności, która opanowała jego ciało przy tym wypadzie. Wilczur nie poruszył się do tyłu, więc miecz zagłębił się dalej w pysku zwierzęcia. Następnie wyciągnął brzeszczot z paszczy warga zamaszystym ruchem od siebie, by jak najmocniej rozorać mu ten nieładny pyszczek. Cały czas dbał o ułożenie stóp i odpowiednie rozłożenie ciężaru ciała, by nie wywrócić się w stronę bestii, wykonując ten ruch. Gdy miecz, w przeciągu ułamka sekundy, opuścił krwawiącą jaskinię, Funeris nie tracąc rozpędu miecza ciął go przez gardło, od dołu. Wykorzystał w ten cios całą siłę, jaką mógł zebrać z ruchu ramieniem i skrętu tułowia w lewo. Miał szczerą nadzieję, że warg padnie martwy na ziemię tuż obok jego stóp.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #145 dnia: 23 Maj 2014, 22:09:36 »
//Do świętego chuja Zartata  <facepalm> Gorn nic nie zabiłes. Pisałem przecież że z ostatnim Wargiem ja się siłuję.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #146 dnia: 23 Maj 2014, 22:11:50 »
Krasnolud trzymając w ręku jeszcze świecący młot, przemieścił się za plecy do ostatniego warga. Tego, z którym tańczył Aragorn i silnym uderzeniem z góry trafił go w kręgosłup niszcząc poszczególne kręgi. Psowaty zawył niemiłosiernie głośno. Kharim, żeby skrócić jego męki dobił go trafiając poświęconą bronią prosto w łeb bestii uśmiercając ją na miejscu.

// Czyli mogłem go zabić?.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #147 dnia: 23 Maj 2014, 22:17:07 »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #148 dnia: 23 Maj 2014, 22:21:53 »
// Ile metrów?.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #149 dnia: 23 Maj 2014, 22:23:57 »
//15

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #150 dnia: 23 Maj 2014, 22:35:01 »
Gdy orki wybiegły za krzaków krasnolud skupił w sobie moc magiczną i wypowiedział wpierw inkantację światła, coby lepiej teren rozświetlić, ale wcześniej wyciągnął rękę ku górze. -Elisash!. Kula bladej energii pojawiła się nad krasnoludem i oświetliła teren 15 metrów, ale rycerzowi chodziło oto, żeby każdy mógł dostrzec wroga, więc pchnął kulę światła, przy użyciu telekinezy w stronę orków. Teraz każdy ich widział. Mściciel skupiając resztki swojej mocy wypowiedział inkantację pocisku esencji. - Izeshar!. Tym razem w dłoni wojownika pojawiła się blada kula energii, która pomknęła przy użyciu również telekinezy w stronę jednego z orków i bez błędnie trafiając i robiąc dziurę w tym miejscu. Ork umarł od razu, nim zdążył zorientować się, co go zabiło.

// Aktywne zaklęcie światło, przez 2h.

6x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Berserker_Angelosa

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #151 dnia: 23 Maj 2014, 22:40:12 »
Aragorn wyciągnął przed siebie ręce i skupiwszy moc wypowiedział: Iaesh qiash xugro izani! Podmuch mrocznej energii zmienił orka w zgniliznę.

5x ork

//Mam za silną postać, 5 minut zastanawiałem się jakim czarem go zabić ;/
« Ostatnia zmiana: 23 Maj 2014, 22:42:14 wysłana przez Aragorn »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #152 dnia: 23 Maj 2014, 22:50:02 »
Kharim nie chciał tymczasowo walczyć w zwarciu, więc dalej czarował, bo mógł. Skupiając w sobie moc magiczną wypowiedział ponownie inkantację pocisku esencji. - Izeshar!. W dłoni znów pojawił się pocisk bladego światła, który pofrunął, przy użyciu telekinezy w kierunku zgrai orków trafiając jednego w brzuch wypalając jego duże organy wewnętrzne jednocześnie robiąc dziurę na wylot. Ork odruchowo złapał się za brzuch, po czym upadł na kolana, a następnie poleciał do przodu konając. Krasnolud ponownie skupił resztki mocy i znów powiedział inkantację pocisku esencji. - Izeshar!. Kula życiodajnej energii znów pomknęła, przy użyciu telekinezy w najbliższego z orków trafiając go w klatkę piersiową. Nawet mizerny pancerz, który posiadał nie stanowił żadnej ochrony przed pociskiem, który przewiercił się na wylot niszcząc płuca orka, a ten padł bezdechu na ziemię i skonał.

3x ork

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #153 dnia: 23 Maj 2014, 22:58:16 »
- Heshar! Dracon "zionął" ogniem. Z jego dłoni wystrzelił snop magicznego ognia który spopielił kolejnego orka. Pozostała dwójka zaczeła spierdalać.
- Zostawcie ich...

//Przyjmuje że załatwiliśmy ich gdy na nas biegli. Wszak ta akcja to chwilka czasu gry.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #154 dnia: 23 Maj 2014, 23:03:09 »
- Fajnie było, ale się skończyło, co teraz czekamy do świtu i idziemy, czy zbieramy się już, bo nigdy nie wiadomo, czy gdzieś nie czai się ich więcej?. Zadał, to pytanie oczywiście do Aragorna, lecz najpierw postanowił zbadać zwłoki, które nie zostały doszczętnie zniszczone.

// Zgadzam się i, czy znalazłem coś?.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #155 dnia: 23 Maj 2014, 23:06:59 »
//Znajdujesz zapieczętowany list.

- Zbieramy się bo mam przeczucie, znowu.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #156 dnia: 23 Maj 2014, 23:14:12 »
Kharim zgarnął list i od razu poinformował głównego dowodzącego całej tej wyprawy, czyli Aragornowi. Jednak, coś krasnoludem targało, żeby go przeczytać i z czystej ciekawości. Jednak wolał, żeby to dracon otworzył go pierwszy. - Aragornie znalazłem jakiś zapieczętowany list. Zobacz, co tam jest. Rycerz przemieścił się w stronę barona oddając mu list. Kula światła, która rozświetlała pozycję orków powoli zbliżała się do towarzyszy, przy użyciu telekinezy rozświetlając miejsce gdzie stali, tak żeby móc odczytać dokładnie zawartość.
« Ostatnia zmiana: 23 Maj 2014, 23:45:29 wysłana przez Kharim Kazama aep Gorem »

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #157 dnia: 24 Maj 2014, 07:36:44 »
Funeris Venatio kopnął dla pewności głowę warga, by sprawdzić, czy na pewno nie żyje. Albo raczej zrobił to, żeby pokazać mu, kto tutaj rządzi. Lepiej nie zadzierać z zakonnikami. Nawet tymi, którzy ledwo co przestąpili bramy Bractwa ÂŚwitu. Nie mały udział w tym wszystkim miał czarnulek, którego trzymał w prawej ręce, opierając go o korpus zdechłej tragicznie bestii. Miecz z czarnej rudy, tymczasowy podarunek od Aragorna Tacticusa, sprawdził się dokładnie tak, jak tego można było od niego oczekiwać. Poeta przypomniał sobie słowa wypowiedziane jeszcze w karczmie, kiedy to hrabia wspomniał coś o świeżo wykutej broni - nie pamiętał tylko, czy chodzi o ten miecz, czy ten drugi, większy, który dracon miał przewieszony przez plecy. Bardzo możliwe, że sprawa tyczyła się obydwu ostrzy. W takim razie można uznać, że chrzest bojowy Czarna Bestia, jak go niedawno określił, ma właśnie za sobą. Rytuałom baptystycznym stało się zadość, teraz można się bawić. Rytuały odprawione, dyspensa wydana - ratujcie się ludu, albowiem Zartat czyha nad wami. Albo przynajmniej nade mną, okaże się. Pomyślał sobie, przetrawiając w głowie tę krótką, ale niebezpieczną walkę z całkiem wielką bestią.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #158 dnia: 24 Maj 2014, 09:48:54 »
Dracon wziął się za czytanie.

//Będe wieczorem

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #159 dnia: 24 Maj 2014, 09:57:47 »
- Szybko ich załatwiliście, co jest w liście?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #159 dnia: 24 Maj 2014, 09:57:47 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything