Autor Wątek: Kill dem oll!  (Przeczytany 30178 razy)

Description:

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

Odp: Kill dem oll!
« Odpowiedź #160 dnia: 24 Maj 2014, 10:10:23 »
Funeris spoglądając na dracona, usłyszał jego słowa o przeczuciu. Lepiej zwijać obóz.
- Gorn, sprężaj się. Pakuj wszystko, gaś ogniska. Słyszałeś szefa, spierdalamy.
Poeta schował miecz do pochwy, nie chował jeszcze tarczy, przytroczy ją bezpośrednio do juków konia. Ruszył truchtem do ogniska, przy którym znajdowało się jego siodło i sakwy. Chwycił wszystko i znalazł się przy Tekli. Pogłaskał ją po chrapach i po grzbiecie, poklepał przyjacielsko. Klacz odpowiedziała zdenerwowanym rżeniem. Dziwne, że konie nie wyczuły wcześniej napastników. Nie zastanawiając się długo, narzucił na grzbiet wierzchowca derkę i zarzucił siodło. Poprawił wszystkie szelki i klamry, odwiązał od drzewa. Podniósł z ziemi tarczę i przytroczył ją do lewego boku zwierzęcia, w odpowiednim i dobrze dostępnym miejscu. Wsunął lewą nogę w strzemię i dosiadł Tekli, wyjeżdżając na środek obozu, gdzie wszyscy pospiesznie zwijali swoje klamoty. Ktoś zajmował się wozem, ktoś gasił ogniska, ktoś inny zrzucał ciała do jednego miejsca.
Aragorn zaraz przeczyta list i powie, czego się dowiedział.

//Mnie od mniej więcej 16 nie będzie. Grill, a potem finał Ligi Mistrzów.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #161 dnia: 24 Maj 2014, 10:23:44 »
- Dobra, to się zbierać. Krasnolud, po wręczeniu listu schował młot na swoich plecach i rozpoczął szybkie pakowanie, a ono doprawdy było szybkie, bo w sumie nic nie wyciągnął. Kula światła nadał rozświetlała najbliższe otoczenie, tak że każdy mógł zobaczyć, co aktualnie może spakować. Kharim zrobił swoje spisał się podczas walki z wargami używając swej najpotężniejszej umiejętności, a z orkami tradycyjnie posiłkował się magią daną mu, przez samego Zartata. ÂŚwięty podszedł, do swojego kuca odwiązując go i wsiadł na niego, i podjeżdżając do Aragorna. Widocznie krasnolud chciał wiedzieć, co znajduje się w liście.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #161 dnia: 24 Maj 2014, 10:23:44 »

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

Kill dem oll!
« Odpowiedź #162 dnia: 24 Maj 2014, 10:27:29 »
Gorn natychmiast pakował rzeczy, gasił wszystkie ogniska, przygotował konie, napoił je, schował broń, napił się wódki, a następnie rzekł- Dobra wszystko jest! Teraz na konie! Czas spierdalać z tej polany! Jak powiedział to zręcznie odwiązał konia, a następnie wskoczył na niego.
« Ostatnia zmiana: 24 Maj 2014, 11:24:07 wysłana przez Gorn z Rivi »

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #163 dnia: 24 Maj 2014, 17:26:08 »
Szeklan spakował pospiesznie swoje rzeczy i wrzucił swój plecak na konia. Popatrzył sie jeszcze za siebie i siadł na konia. Wziął lejce do rąk i zaczął poganiać konia:

-Wio! Wio!

Koń niechętnie ruszył ale po chwili bieg równym tempem za kompanami
« Ostatnia zmiana: 24 Maj 2014, 19:19:13 wysłana przez DarkModders »

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #164 dnia: 25 Maj 2014, 13:05:00 »
- Cóżeś tam wyczytał, Aragornie? - Funeris podjechał do grupki, która zebrała się wokół dracona. Zastanawiał się dlaczego tyle to trwa.

//Kłamczuch z Ciebie, Aragornie. Miałeś być wczoraj wieczorem. :)

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #165 dnia: 25 Maj 2014, 13:34:03 »

//Mnie też trochę to dziwi.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #166 dnia: 25 Maj 2014, 18:27:45 »
//Grillowałem.

Dracon otworzył list i zaczął czytać na głos.
- "Gratulacje, jeśli to czytasz to udało ci się zabić tego czarnego skurwysyna a 20 tysięcy denarów"... Pfff... czuje się się znieważony taką niską nagrodą. Skomentował i czytał dalej - "... czeka na ciebie w umówionej skrytce, podpisano I". Cóż, to nie robota bobrów. W droge do Ombros!

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #167 dnia: 25 Maj 2014, 18:31:59 »
-Zatem w drogę. A następnie z resztą kompani Gorn ruszył do Ombros.

//Rozumiemy

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #168 dnia: 25 Maj 2014, 18:35:10 »
- Szkoda, że nie napisał gdzie ta skrytka jest. Tutaj krasnolud, jak na krasnoluda przystało posmutniał bardzo. W głowie widział tą piękną sumkę ile rzeczy mógłby kupić, a jednocześnie jak się jeszcze bardziej wyszkolić. Widocznie Kharim musiał z tym żyć. Jednak głos Aragorna o wymarszu otrząsnęła rycerza, który przerwał zaklęcie światła machając dłonią nad swoją głową. Kula światła zniknęła teraz wystarczyło ruszyć i tak się stało. Kuc świętego ruszył powoli do przodu w kierunku Ombros. - To, lecimy pany. Rzucił w stronę towarzyszy.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #169 dnia: 25 Maj 2014, 18:59:44 »
Do Ombros dotarli wieczorem następnego dnia. O dziwo nikt nie pilnował bramy a samo miasteczko było podejrzanie ciche

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #170 dnia: 25 Maj 2014, 19:03:18 »
- Ale cicho, zbyt cicho. Gorn przysłuchiwał się ewentualnym, odgłosom.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #171 dnia: 25 Maj 2014, 19:05:06 »
- Już, na cmentarzu bywa weselej. Powiedział cicho oceniając miasteczko nocą, ale nadal nie wiedział, co teraz albo, co czai się w ciemnościach, więc postanowił zapytać prowadzącego. - Aragornie, co teraz?.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #172 dnia: 25 Maj 2014, 19:11:58 »
-Coś sie szykuje. Czuć to w powietrzu- powiedziałem

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #173 dnia: 25 Maj 2014, 19:25:50 »
- E tam, chodźmy się napić do "Pijanego Smoka". Dracon jednak dla pewności otoczył się dla pewności psioniczną barierą. Szli spokojnie niemal pustymi ulicami w stronę nabrzeża. Aragorn chwycił za klamkę by otworzyć drzwi karczmy i... wszystko dalej działo się jak w zwolnionym tempie. Błysk, ogień, fala uderzeniowa i świst latających bełtów i kul. Psioniczna bariera nekromanty prawdopodobnie uratowała ich życie. Fala uderzeniowa odrzuciła dracona i krasnoluda na drugą stronę ulicy do wnętrza jakiegoś sklepu. Gorn i Szeklan mieli szczęście, byli dalej i tylko ich powaliło. Funerisowi zaś dzisiaj sprzyjali bogowie gdyż podmuch zmierzwił jedynie fryzure. Zasadzka jak chuj.

//Strzelają do nas z każdej strony, radze zejść z ulicy
//Wizualizacja
http://youtube/bTUu4ZLtDSs?t=5m46s

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #174 dnia: 25 Maj 2014, 19:36:05 »
Upadłem na ziemie. Przez myśl przeszło mi tylko jedno Co to było?. Podniosłem głowe z ziemi i zobaczyłem fale strzał. Szybko wstałem z ziemi po czym wbiegłem za ściane pobliskiego budynku. Oczepałem sie z piachu. Oparłem sie o ściane budynku po czym przygotowałem na wszelki wypadek toporek.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #175 dnia: 25 Maj 2014, 19:45:08 »
- Niech to ch*j. Gorn natychmiast padł na ziemię, a w następnej kolejności wstał i ruszył sprintem za najbliższy budynek, Wleciał na całej prędkości za ścianę, miał osłonę.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #176 dnia: 25 Maj 2014, 19:46:10 »
Krasnolud miał duże szczęście, że czarny wszedł pierwszy, a jednocześnie wielkiego pecha, bo robił za spowalniacz dla wielkiego cielska dracona. Siła odrzutu była na, tyle silna, że oboje przelecieli przez całą ulicę do pobliskiego sklepu gdyby nie krótki lot Kharim mógłby zaśpiewać. " I belive I can fly", lecz niestety zatrzymał się na blacie sklepu otoczony różnymi towarami. Rycerz rozglądał się za Aragornem, czy ten aby jest cały w końcu go ujrzał, obok siebie. - ÂŻyjesz?. Mieliśmy więcej szczęścia niż rozumu.

// Link mi nie działa ;[

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #177 dnia: 25 Maj 2014, 19:53:06 »
//Sorki chłopaki, zajebistym trzeba się już urodzić. A wizualizacja mi się nie odpala...

- ÂŁożesz kurwa... - wyrwało się nagle człowiekowi. Kule, bełty, strzały - za dużo tego wszystkiego na raz. Funeris wcześniej, jak wjechali do dziwnie pustego miasteczka, odtroczył tarczę od juków Tekli i przełożył lewe ramię przez wiązania, które przytwierdzały blachę do ciała wojownika. W chwili wybuchu ładunku, który odrzucił dracona i krasnoluda, był już w pełni gotowy do działania. Zmierzwiona fryzura otrzeźwiła go szybko, pod chełmem zrobiło się od razu chłodniej i bardziej rześko. Poeta zeskoczył szybko z konia, uwalniając stopy ze strzemion. Strzelił klacz płazem dobytego miecza, by pognała przed siebie. Miał nadzieję, że może wpadnie przez przypadek na któregoś z napastników i go, ku chwale Zartata, zadepcze.
Funeris podniósł wyżej tarczę, by osłonić się przed gradem pocisków różnej maści i pognał przed siebie, uciekając z ulicy. Instynktownie wybrał kierunek karczmy, gdyż uznał, że napastnicy wybrali zabudowania naprzeciwko "Pijanego Smoka", by mieć lepszy ogląd na sytuację. Wbiegł więc szybko w uliczkę przy zajeździe i rozejrzał się uważnie, czy nie ma tutaj śladu skurwieli, którzy przygotowali na nich tę zasadzkę. Zasadzkę jak chuj, jak sobie pewnie nie jeden z nich pomyślał.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #178 dnia: 25 Maj 2014, 19:56:22 »
Cholera, żyjecie! Gorn krzyczał do wszystkich, miał nadzieję że żyją.

// Mi też nie działa  :o

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #179 dnia: 25 Maj 2014, 19:57:55 »
- Co?! Nic kurwa nie słysze! Powiedział kucając przy ścianie. - Wpadliśmy w niezłe gówno!

//Gorn, Szeklan, Lucjan, Funeris. Idzie na was 15x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Najemnik
//Dodatkowo na dachach są kusznicy w liczbie 10x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Ochroniarz
//Aragorn i Kharim ostrzeliwani przez 10x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Bandyta_pod%C5%BCegacz

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #179 dnia: 25 Maj 2014, 19:57:55 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything