Tereny Valfden > Dział Wypraw

Skaliste wybrzeże - czyli jak fale buntowników rozpierdalają się o mury Ekkerund

<< < (52/74) > >>

Mohamed Khaled:
A Kratos leżał. Nie widać było, że jego brzuch się rusza. Mag odszedł do krainy spoczynku, do kotła dusz...

Nawaar:
Rycerz wywalił oczy na temat błogosławieństwa. - Zostałeś zaprawdę obdarzony, przez naszego Boga skoro dał broni cząstkę swojej boskiej mocy. Oczywiście, proszę o wykucie mi podobnego młota również ze srebra, ale to jak wrócimy do bractwa. Krasnolud postanowił jeszcze, o coś zapytać. - Idziemy trochę karków poprzetrącać?.

Rikka Malkain:
Szarżujący na nią piechur chyba nie spodziewał się, że dziewczyna może uniknąć jego ataku w taki sposób. Rikki ugięła nogi i wybiła się ponad niego. Zaskoczony przebiegł tnąc mieczem przez miejsce w którym jeszcze przed chwilą stała, nie widząc jej miękkiego lądowania za jego plecami. Nim wojownik zdążył odwrócić się w jej stronę, wbiła mu miecz w plecy napierając na niego całym ciałem. Ostrze przeszło przez człowieka i kolczugę na wylot, wychodząc z drugiej strony przez pierś. Nie było czasu by cieszyć się zwycięstwem. Następny już biegł w jej stronę. Nie tracąc czasu na wyciągania miecza z pokonanego, ściągnęła z pleców łuk, nałożyła strzałę i wystrzeliła. Pocisk trafił nieopancerzonego tym razem wroga w brzuch. Widząc jak upada, Rikki wróciła do swojej klingi.

Gordian Morii:
Nie da się spać, drą mordy jak głupi. Podniosłem się z posłania i wróciłem do namiotu, był tam teraz Aragorn, a poza nim już raczej pusto. No i ten nieszczęsny mag. Nie ruszał się, spał chyba.
- A temu co? - zapytałem Aragorna - Chciał Cię widzieć. - powiedziałem i dotknąłem jego szyi. Krew przestała pulsować w żyłach, mag zmarł.
- Nikolaj! On zażył Twojej krwi? - zapytałem wampira kręcącego się gdzieś obok. - Jak tak, to jesteśmy właśnie świadkami narodzin pierwszego wampira bez nóg.

Arya:
Arya kręciła się gdzieś niedaleko namiotu. Słysząc krzyki medyka, podbiegła i zajrzała do środka. Rozejrzała się szybko. Co jest?! Spytała drżącym głosem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej