Tereny Valfden > Dział Wypraw
Skaliste wybrzeże - czyli jak fale buntowników rozpierdalają się o mury Ekkerund
Mohamed Khaled:
//Niko, ale ja się przyssałem ;d "Widział jego krew. Przyssał się..." ;p
A niech mnie Rasher zajebie... - pomyślał, i zamknął oczy. Kocioł już szykował dla niego miejsce...
Nikolaj:
// Sorry, nie doczytałem. Usunąłem post.
- Dobrze. Zaraz powinieneś przestać krwawić. Przeżyjesz - po czym odwrócił się w stronę zakonnika Ariusa.
- A twoje miejsce jest na pierwszej linii. A nie widzę, byś stał na polu bitwy i wyżynał przeciwników. Nie ty jesteś od ustalania kto gdzie powinien stać. A w szczególności, gdy ktoś nie należy to twojej konfraterii. Inny mag już zdzieliłby Cię kijem przez łeb i wywalił z tego namiotu za twoje słowa. Poza tym, szukasz tu czegoś konkretnego?
Nawaar:
- Uspokójcie się!!. Wrzasnął krasnolud. - Dajcie spokój wróg jest tam, a nie tu. Wskazał dłonią pole bitwy.
Rikka Malkain:
Tymczasem Rikki wymieniała ciosy z kolejnym bandytą. Zawróciła go, gdy już próbował zdezerterować z pola walki. Teraz wymachując swoją bronią starał się trafić zwinną dhampirke, która mimo sporego miecza poruszała się całkiem zgrabnie. Niezbyt dobrze mu to wychodziło, ale wyglądał na naprawdę zawziętego. Pewnie nie chciał zginąć w bitwie pokonany przez taką niepozorną postać jaką była ta dziewczyna. Chociaż, w gruncie rzeczy, pewnie wcale nie zamierzał ginąć... Zdesperowany skoczył do przodu, chcąc chyba przygnieść ją swoim ciałem. Rikki w tym czasie błyskawicznie przyklęknęła i cięła go mieczem po nogach. Mężczyzna przeleciał nad nią i przewrócił się. Wtedy zaczął wrzeszczeć, gdyż zdał sobie sprawę, że brakuje mu sporej części stopy. Dziewczyna wstała z klęczek i przybiła go ostrzem do ziemi uciszając na dobre.
Nikolaj:
- W sumie to i ja nie jestem od ustalania kto gdzie powinien stać. Mogul. Masz zamiar się tu opierdalać, czy jako dowódca w końcu przydzielisz każdemu jakieś obowiązki? Ja Gordian i Drago robimy jako medycy. Określ w końcu co ma robić reszta.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej