Autor Wątek: Tajemnica Bobra  (Przeczytany 43513 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

Odp: Tajemnica Bobra
« Odpowiedź #320 dnia: 11 Listopad 2013, 16:05:08 »
- Ciekawe rzeczy mówisz Borysie. Rzekł krasnolud, po czym się zastanowił. Ale, nadal nie wiem gdzie mamy się udać. Kharim spojrzał również na młodego maga ognia. - Kratosie opowiedz mi trochę o magi, jeżeli chcesz a zwłaszcza o teleportacji. Ten elf co go śledziłem jakoś tak zrobił, że sekunda nie minęła a jego już nie było.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #321 dnia: 11 Listopad 2013, 16:17:45 »
Tu się zgodze.. Piękne mają czary skwintował i ruszył po jakimś czasie za resztą.

Dotarli do wioski, a następnie do karczmy. Tam ich wódz opowiedział im zaistniałą sytuacje.
Także wam w miarę możliwości pomogę. Znam się troszkę na walce... dopowiedział do Aragorna. Chcesz przejąć tamten zamek? Ten od Angelosa? Można by go zdobyć, potem wyremontować. W sam raz na warownie dla straży kolonialnej...

Wtedy do maga podszedł krasnolud z pytaniem. Postanowił na nie odpowiedzieć, ale bez większych szczegółów..
Hmmm.. Teleportacja zamyślił się. Jest to po prostu przeniesienie cząsteczek swego ciała w inne miejsce. Są trzy poziomy tej umiejętności... Ostatnia z nich pozwala na teleportacje w jakiekolwiek miejsce które widziało się na oczy w obrębie jednego km2.

//Kharim :D Przecież Aruś kilka postów wyżej napisał że ten posłaniec jechał do jakiegoś zamku gdzie kiedyś zostało rozwalone pewne bractwo :)
« Ostatnia zmiana: 11 Listopad 2013, 16:41:08 wysłana przez Kratos »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #321 dnia: 11 Listopad 2013, 16:17:45 »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #322 dnia: 11 Listopad 2013, 16:23:30 »
- Dziękuje chociaż, za tyle informacji. To w takim razie, kiedy udamy się do tego zamku jak mnie mam.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #323 dnia: 11 Listopad 2013, 16:25:51 »
A! Kharimie! Opowiesz mi o sobie? Podróżujemy razem, a znam tylko twoje imię... uśmiechnął się.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #324 dnia: 11 Listopad 2013, 16:50:35 »
- Zamek po Anegelosie to kupa gruzów, jedynie podziemne... laboratoria. Im zależy na aparaturze jaką miało Zgromadzenei.
- Szukacie siedziby? Niedaleko stąd jest opactwo. Od tygodnia nie mamy wieści od zwiadowców.
[/color]

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #325 dnia: 11 Listopad 2013, 16:55:09 »
Pewnie zabici uśmiechnął się. Może tam też bobry... Wybrać się tam Aragornie? Wezmę Kharimia, i Szarleja i pojedziemy tam sprawdzić, jak to się tam trzyma... - zapytał i stwierdził.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #326 dnia: 11 Listopad 2013, 16:56:19 »
- I Hagnara. Jak zauważycie demony macie po mnie wracać.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #327 dnia: 11 Listopad 2013, 17:01:52 »
Dobra klepnął go w plecy. Słyszeliście szefa! Zbieramy się! Po czym skierował się do drzwi. Jednak zanim wyszedł, zapytał: W którą stronę to opactwo sołtysie?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #328 dnia: 11 Listopad 2013, 17:03:06 »
- Drogą na południe 30km tak gdzieś.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #329 dnia: 11 Listopad 2013, 17:07:25 »
Dzięki! rzucił na pożegnanie. Wyszedł na zewnątrz, poprawił kostur na plecach i założył kaput. Kosmyki czarnych włosów wystawały spod niego, ale ogółem nie było widać twarzy. Poszedł po swojego konia, po czym skoczył na niego... Nakarmił go jeszcze szybko jabłkiem, i z początku wolno ruszył ku swemu celowi. W miarę sekund koń przyśpieszał, do czasu aż przeszedł w galop... Oczywiście akcja ta dzieje się już po wyprawie innych..

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #330 dnia: 11 Listopad 2013, 17:20:52 »
Kharim sprawdził swój rynsztunek i wyruszył, za Kratosem. - Odpowiadając na twoje pytanie magu. Jestem Kharim Kazama do usług, krasnolud uśmiechnął się delikatnie. Kharim zastanowił się chwilę, widać było jak stara się przypomnieć stare czasy, dało się również zauważyć łezkę w oku, którą zaraz wytarł.- A tak na poważnie to pochodzę nie ze stolicy tutejszych krasnoludów. Po prostu tam gdzie byłem moi ziomkowie odzyskali swe królestwo, po ciężkiej walce ze smokiem. A ja byłem jednym z nich, którzy walczyli dzielnie i przetrwali ją, lecz gdy nastał pokój znudziło mi się tam tylko siedzieć i pić, więc postanowiłem przybyć tutaj i sprawdzić, czego nauczyłem się w ojczyźnie. Jeżeli chcesz wiedzieć, więcej pytaj.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #331 dnia: 11 Listopad 2013, 17:24:36 »
Nie szukałeś żadnej żony? Wiesz co ja bym dał za żonę, dzieci i kawałek ziemi do uprawy? Jestem taki młody, a znudziło mi się życie na polu walki. Magia odmienia człowieka.... Jechał dalej. Deszczyk lekko padał, powietrze było nadal zimne, więc przy pomocy pirokinezy trochę podgrzał teren obok nich..

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #332 dnia: 11 Listopad 2013, 17:34:29 »
- Nie wiem jak, Ty, ale ja urodziłem się wojownikiem, do żony jeszcze mi daleko. Uśmiechnął się szeroko i dodał. - Jak tak mówisz o żonie, to Ty chyba masz jakieś plany, aby się ożenić. Kharim zadał to pytanie wyłącznie dlatego, że reakcja maga na jego historię spowodowała jego zdziwienie.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #333 dnia: 11 Listopad 2013, 17:41:34 »
Ja od najmłodszych lat wychowywany byłem przez najemnika uśmiechnął się także szeroko. A co do żony... Mam pewną kandydatkę, ale to kiedyś.. Teraz, kiedy jesteśmy zagrożeni atakiem armii demonów pod dowództwem Meaneba, to nikt nie jest bezpieczny znów posmutniał.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #334 dnia: 11 Listopad 2013, 17:44:00 »
- Kto to ten Meaneb. Zaciekawiło krasnoluda jakieś nowo poznane imię.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #335 dnia: 11 Listopad 2013, 17:48:29 »
Jest to ojciec naszego króla. Poza tym potężny nekromanta, który chce zgładzić całą wyspę, i wybudować na niej nowy świat. Najprawdopobobniej to jego sprawka z tą mgłą w okół wyspy, a także z potworem w wodzie - Krakenem. Ogólnie jest strasznie zły, i fuj... Więc trza się bać uśmiechnął się ponuro..
Jeźdźcy jechali dalej, rozmawiając sobie słodko.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #336 dnia: 11 Listopad 2013, 18:11:56 »
- A, więc król, któremu równie służę ma złego ojca ciekawe bardzo ciekawe. Zmieniając, ten mroczny temat opowiedz mi o tej kobiecie jeżeli zechcesz.

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 3462
    • Karta postaci

« Odpowiedź #337 dnia: 11 Listopad 2013, 18:14:12 »
Pomimo, że nie w smak było mi włóczenie się po nieznanych terenach Mor Andor w towarzystwie dwóch niemal zupełnie mi obcych krasnoludów i jednego maga, którego umiejętności wciąż stały pod wielkim znakiem zapytania, na rozkaz Aragorna ruszyłem razem z resztą na zwiad. Szczerze mówiąc, uważałem to za absurdalny pomysł, ale stwierdziłem, że nie ma co okazywać strachu, wszak jakoś sobie radę dam.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #338 dnia: 11 Listopad 2013, 18:15:35 »
Cóż.. Nie znam jej długo, ale czuje pewną więź między nami. Boję się jednak to okazać, ponieważ mógłbym wszystko spierdolić... A wracając do niej samej: ÂŁadna jest, młoda i wojownicza. Topór, i tarcze zawsze ma.. Więc w razie kłopotów, umie się bronić uśmiechnął się..

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #339 dnia: 11 Listopad 2013, 18:20:59 »
- Jak to w moich stronach mówimy. Kiedy baba potrafi walczyć i chce to robić trza się za nią brać, byle szybko. Kharim zaśmiał się, lecz niezbyt głośno w końcu są w niebezpiecznym miejscu.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #339 dnia: 11 Listopad 2013, 18:20:59 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything