Tereny Valfden > Dział Wypraw
Po nitce do kłębka
Jagusiaa:
-Nie, nie chcę słuchać 'duszków'.- odparła i znowu powróciły jej myśli, co może się dziać w tym pomieszczeniu. Natychmiast porzuciła te myśli - Gdzie mogę szukać tego Księcia ?
Nessa:
- Nie to nie - naburmuszył się. - Księcia pod uniwersytetem znajdziesz, bo żaków próbuje kantować - odpowiedział i wrócił do nasłuchiwania, a tobie pozostała jedynie podróż we wskazane miejsce.
Jagusiaa:
W końcu powiedział coś do rzeczy. Oddaliła się od niego. Cóż, pozostało mi tylko udać się do tego 'Księcia'.- pomyślała i ruszyła w stronę uniwersytetu. Zbliżała się powoli, aż w końcu jej oczom ukazał się budynek uczelni. Pod bramą stało kilka osób rozmawiających ze sobą. Gdy młoda adeptka spostrzegła ich, odgarnęła z czoła niesforne włosy i podeszła.
- Który z was to owy 'Książę' ?
Nessa:
Kilku żaków ubranych bardzo podobnie do siebie rozejrzało się niepewnie, po czym powrócili do swoich dawnych tematów, ignorując twoją obecność. W tej samej chwili wyrósł przed tobą odziany na czarno jegomość. Był w średnim wieku, jego twarz przyozdabiał duży orli nos, a w niewielkich oczach igrały nieprzyjemne ogniki. Patrzyła na ciebie chytrze. Brakowało tylko, by zaczął zacierać dłonie.
- Zależy kto szuka i w jakim celu - odpowiedział ci cichy głos.
Jagusiaa:
Postać stojąca przed dziewczyną wzbudziła w niej lekki lęk, lecz minął on tak szybko, jak powstał. Po chwili przemyśleń odparła :
- Nieważne kim jestem, chcę zdobyć pewną informację. Ale może gdzie indziej.-dodała patrząc na grupkę osób stojących obok nich.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej