Tereny Valfden > Dział Wypraw

Po nitce do kłębka

<< < (9/9)

Jagusiaa:
Jagusia dobrze znała rozwinie. Była to jedna z zagadek, które kiedyś zadał jej jeden ze starszych braci. Dziewczyna jednak nie dała tego po sobie poznać i zrobiła zamyśloną minę. Po paru minutach milczenia zrobiła uradowaną minę i powiedziała :
- No przecież! Odpowiedź brzmi "błędnie".

Nessa:
- Ale ty gupi jesteś. Prostszej zagadki nie było? - oburzył się Hyzio, a Zyzio uderzył Dyzia lekko w potylicę. Po przyjacielsku, ale żeby wiedział dzieciak, że nie docenił adeptki.
- To jeszcze jedną! Mam lepszą! Zgoda? - popatrzył na Ciebie z nadzieją chłopiec z czerwoną chustką. Rzecz jasna mogłaś się nie zgodzić. W końcu nie było mowy o większej ilości zagadek. Miałaś jedynie udowodnić, żeś bystra.

Jagusiaa:
Spojrzała badawczo na Dyzia, po czym niespodziewanie uśmiechnęła się.
- Oczywiście, jeśli chcecie. Ale po tej zagadce powiecie mi to, co ja chcę wiedzieć.

Nessa:
//: Kolejna banalna zagadka od dobrego wujka Draga. Ja znam tylko matematyczne ;[

- No to... - zamyślił się Dyzio. - Co znajduje się w południowej części każdej rzeki? - Po usłyszeniu tej zagadki Hyzio wywrócił oczami, a Zyzio uderzył się dłonią w czoło. Czy to z powodu jej łatwości, czy może braku precyzyjnego sformułowania.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej