Tereny Valfden > Dział Wypraw

Po nitce do kłębka

(1/9) > >>

Jagusiaa:
Nazwa wyprawy: Po nitce do kłębka
Prowadząca wyprawę: Nuda
MG: Zeyfar
Wymagania: cierpliwość, umiejętność pisania
Uczestnicy: Jagusia

Jagusia czekała już na Nessę na którejś z wielu ulic w zachodniej części stolicy. Stała już tam od dziesięciu minut, bo przyszła wcześniej, gdyż nie miała już co robić. Czekała ich długa podróż, to wiedziała. Przykucnęła, rozwiązała sznurowadła w butach i zawiązała je ponownie, mocniej, żeby w czasie drogi się nie rozwiązały. Ponownie wyprostowała i rozejrzała z nadzieją, że zobaczy już nadchodzącą elfkę.

Nessa:
I zobaczyła elfkę, która z szerokim uśmiechem zmierzała w jej kierunku. Bez zbędnego powitania przeszła do rzeczy:
- Znajdź szlachcica, który na dożyłkach zjadł całego świniaka, a on ci przekaże pewną informację. Nie, to nie jest żadne hasło. On naprawdę zjadł całego świniaka - uśmiechnęła się jeszcze szerzej. - Możesz się na mnie powoływać, ale pamiętaj, że mimo posiadania tego u pasa - gestem dłoni wskazała na miecz i spoważniała - nie możesz go użyć. Grozić, ale nie użyć. Zrozumiałaś wszystko?

Jagusiaa:
Dziewczyna również się uśmiechnęła, gdy ja zobaczyła.
-Tak wszystko zrozumiałam, ale czy to oznacza, że idę sama ?

Nessa:
- Oczywiście - uśmiechnęła się pobłażliwie elfka. - Ale podpowiem ci, że tamten gość - skinęła głową na mężczyznę stukającego w ścianę i jakoby czegoś szukającego - może coś wiedzieć.
Mężczyzna był młody, choć ewidentnie pokrzywdzony przez naturę przekleństwem brzydoty, które sam pielęgnował, o czym świadczyło jego uzębienie i tłuste blond włosy. Z głupią miną wpatrywał się w mur jednej z kamienic.
W momencie, gdy patrzyłaś w jego kierunku, Nessa ulotniła się.

Jagusiaa:
Jagusia spojrzała na mężczyznę, o którym mówiła jej elfka. Gdy z powrotem odwróciła się, by o coś zapytać, Nessy już nie było. Rozejrzała się dookoła, ale jej nie zobaczyła. Ponownie spojrzała na mężczyznę. Dziwny ten gość- pomyślała. Cóż, zostało mi tylko podejść do niego. Podniosła głowę i ruszyła w jego kierunku. Gdy już do niego doszła powiedziała :
- Podobno wiesz coś, co może mnie zainteresować, coś co mi się przyda.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej