Autor Wątek: Wiosenne porządki  (Przeczytany 25775 razy)

Description:

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

Odp: Wiosenne porządki
« Odpowiedź #120 dnia: 15 Lipiec 2012, 17:59:47 »
Noc minęła spokojnie. No prawie, jeśli nie liczyć donośnego chrapania krasnoluda. Wstaliśmy niemal o świcie posilając się podłą strawą. Zgasiliśmy ognisko i sprzątnęliśmy obozowisko. Kompania ruszyła dalej, jednakże nie wszyscy czuli się dobrze...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #121 dnia: 15 Lipiec 2012, 18:11:03 »
Gdyż dzień spadł niczym przekleństwo na Wampira. Musiał on unikać światła. Skrył się głęboko w lesie. Opadł tam na mchy pod drzewem...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 15 Lipiec 2012, 18:11:03 »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #122 dnia: 15 Lipiec 2012, 18:20:51 »
//Myślałem że na wóz sie legniesz ale jak chcesz ;p

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #123 dnia: 15 Lipiec 2012, 19:38:38 »
//A jak słoneczko zaświeci? ;[

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 1342
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #124 dnia: 15 Lipiec 2012, 19:47:49 »
Na szczęście nie było za wiele krzyków z tortur, toteż Malavon mógł się normalnie wyspać. Wstając przetarł zaspane oczy i doczołgał się nieprzytomny do krzaków za potrzebą. Po załatwieniu swych spraw wrócił do reszty towarzyszy. Chwilkę tylko zajęło nim znów ruszyli.
-Nie taki znów zły ten las. Nawet da się "człowiekowi" nieźle usnąć. - odezwał się od niechcenia.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #125 dnia: 15 Lipiec 2012, 19:54:40 »
//To jest kryty wóz, no ale jak chcesz to sobie kimaj w lesie  :P

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #126 dnia: 15 Lipiec 2012, 19:56:19 »
- Przyznam, że jestem zdziwiona, jak ktoś przy tak donośnym chrapaniu, jakim może poszczycić się nasz baron, ktokolwiek był w stanie zasnąć - odezwałam się do elfa. Sama spędziłam noc na warcie i odgłosy, jakie w czasie snu wydawał krasnolud, potrafiły przyprawić nie tylko o ból głowy, a także o kurwicę. Mimo tych przeciwności losu zachowałam umiarkowany humor i jechałam z resztą kompanii.

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #127 dnia: 15 Lipiec 2012, 20:00:43 »
-W czasie w treningu nie miałem lepiej. Da się przyzwyczaić z biegiem czasu. Tak swoją drogą to rzadko widuje się panie rwące się do wzięcia pierwszej warty.

Offline Patty

• Moderator
    • Karta postaci

« Odpowiedź #128 dnia: 15 Lipiec 2012, 20:16:07 »
- Bo ja nie jestem zwyczajną panną, która w wolnych chwilach szydełkuje i rozmawia o modzie - uśmiechnęłam się lekko, siadając wygodniej w siodle - A tak, w drużynie zawsze są jakieś obowiązki do wypełnienia. I po prostu ktoś to musi zrobić. Raz będę to ja, innym razem ktoś inny. ÂŻycie.

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #129 dnia: 15 Lipiec 2012, 20:38:56 »
-Nie raz pewnie mnie coś czeka w moim długim życiu, więc pewnie zdążę się przekonać. A panienka z jakiejś konkretnej organizacji?

Offline Patty

• Moderator
    • Karta postaci

« Odpowiedź #130 dnia: 15 Lipiec 2012, 20:58:03 »
- Bractwo ÂŚwitu - odpowiedziałam krótko - Choć tak naprawdę byłam w wielu organizacjach na Valfden, w Gildii Magów na ten przykład. Bo, jak widzę, to do tej gildii należysz. Szata jest bardzo charakterystyczna - przypomniałam sobie, jak sama nosiłam ten element garderoby. Nie miałam z tym ciuchem absolutnie żadnych wspomnień, po prostu był - Bractwo to organizacja, w której w końcu znalazłam swoje miejsce. A szukałam długo...

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #131 dnia: 15 Lipiec 2012, 21:05:41 »
Kiedy tylko Gunses skończył swoją "popijawę", można by rzec że mnie poprosił o zakończenie żywota tego jakże biednego człowieka. A co najważniejsze hrabia chciał aby wyglądało to mało widowiskowo. Choć zaczęło mnie zastanawiać kto te morderstwo będzie podziwiał. Wiewiórki? A może borsuki? Nie lepiej aby zakatowane ciało wyglądało spektakularnie? Postanowiłem iść dalej tą myślą, zacząłem zachodzić w głowę jakby to zrobić, aby nastraszyć, oraz wywołać obrzydzenie u jego pobratymców, którzy może tędy przejadą. Ale w końcu przyszedł mi do głowy pomysł, którego początkujący psychopata by się nie powstydził.
Chwyciłem za jedną z nóg mojego jeńca po czym zaciągnąłem go do obozu. Nie zwracałem uwagi na resztę, tylko wziąłem przywiązałem do nóg mej ofiary spory kawał liny. Kiedy to już miałem gotowe, przyprowadziłem swojego konia, zawiązałem sznur do siodła, dosiadłem go i ruszyłem pełnym galopem. Ciągnąć za sobą rozkrzyczanego człowieka. Ujechałem z jakąś milę, po czym zsiadłem z konia. W świetle księżyca było widać rany na twarzy jeńca, które były najbardziej widoczne, a były to dokładniej otarcia. Wziąłem już opadniętego z sił jeńca rozwiązałem, równocześnie bacząc czy nie próbuje resztką sił się poderwać do ucieczki. Rozwiązawszy go ściągnąłem z niego kolczugę, po czym znów związałem mu ręce za plecami.
Rozejrzawszy się po okolicy znalazłem miejsce w którym miała zawisnąć "przestroga". Zaciągnąłem go w tamto miejsce po czym przerzuciłem przez dwa sąsiednie konary, przeciętą wcześniej linę na dwie równe długości. Kiedy były umocowane do konara, koniec jednej z lin uwiązałem do prawej nogi przestraszonego na śmierć więźnia. Kiedy to zabezpieczenie w razie możliwej ucieczki, na którą miał mieć za chwilę więzień zostało zrobione, kazałem siądź mu w siodle. Oczywiście bez mojej znacznej pomocy by się to nie udało. Kiedy siedział już na koniu zaraz pod konarami do drugiej nogi uwiązałem, drugi koniec liny. Więzień już wiedział co chce uczynić. Strach w jego oczach było widać przez największe ciemności, wyraz jego twarzy ewidentnie prosił o okazanie litości.
Nagłym ruchem klepnąłem konia w zad i pognałem go. Więźnia momentalnie poderwało z siodła tak że zawisł za obie nogi na konarach.Kiedy spadał, gałęzie się tak mocno naciągnęły że on padając przywalił głową w ziemię, co spowodowało natychmiastową utratę przytomności. Od czekałem trochę czasu aż te się wybudził. Wisiał on rozkraczony między dwoma konarami głową w dół, i gołą klatką piersiową. Kiedy już był on trzeźwo myślący wydobyłem z pochwy na plecach mój dwuręczny miecz. Popatrzałem na ostrze, po czym wykonałem dwa błyskawiczne ruchy. Pierwszy wykonany z prawej, rozciął końcem ostrza podbrzusze wiszącego. Efekt był natychmiastowy, jeszcze za nim zdążyłem wykonać drugi ruch, flaki więźnie gromko zawisł w dziurze, pozostawionej po ostrzu miecza. Szykując miecz do uderzenia z góry przyskoczyłem do niego o jeden krok, wybiłem się i zamachnąłem. Ostrze momentalnie pod siłą naporu, przecięło go rawie na pół. A dokładniej miecz zatrzymał mostek zakatowanego, który mimo iż został doszczętnie połamany i tak zatrzymał impet uderzenia.
Chwilę mi zajęło zastanowienie czy dokończyć dzieła i rozciąć go na pół jeszcze, ale doszedłem do wniosku że to jest wystarczające.
Po zakończonej pracy, wsiadłem na konia i począłem wracać do obozu. Tuż przed nim zatrzymałem się i zawołałem na tyle cicho że jeśli ktoś pełni wachtę mógł to usłyszeć. Po czym wjechałem do obozu i nie zwracając na nikogo uwagę poszedłem spać. Kiedy rano się obudziłem wszyscy już zbierali się do wymarszu, postanowiłem moim skromnym zwyczajem trzymać się na końcu kolumny....

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #132 dnia: 15 Lipiec 2012, 21:31:30 »
Gunses korzystając, że jeszcze nie było jasno przywiązał swoją klacz do woza, a sam wlazł pod płachtę i ulokował się tam. Wóz był bowiem kryty skórą tarlessta! Prawda?

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #133 dnia: 15 Lipiec 2012, 21:34:26 »
-Bractwo? Widać rzeczywiście z Ciebie nietypowa panienka. Mi pasuje w Gildii. Wolę zaklęcia niż stal, choć i tej nie da się odmówić użyteczności. Po prostu zabawa energią, która drzemie w Tobie od urodzenia jest czymś ciekawym. Trzeba wykorzystywać swój potencjał. Szkoda żeby się to wszystko marnowało. Może z czasem mi się uda zostać mistrzem Nenangolu...

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #134 dnia: 15 Lipiec 2012, 22:06:01 »
//Prawda! Choć myślałem zawsze że wystarczy wam cień i jakoś żyjecie. Im więcej będziecie gadać tym szybciej dojedziemy.

Offline Iddeous

• Magnat
  • Reputacja: 380
    • Karta postaci

« Odpowiedź #135 dnia: 16 Lipiec 2012, 12:11:15 »
- Szkoda, że nie mamy żadnej kobiety w Szwadronie.- westchnął.- No, ale to bardzo wojenna organizacja.- Popatrzył na Garira.- jedziemy teraz po kolejnych? Nadal będziemy tępić Zgromadzeniowców?- spytał. Ta wyprawa była raczej dla niego "polowaniem", tylko że na ludzi. Tak ma być. Szwadron nie zadaje się ze stworami, nieumarłymi czy innymi kreaturami.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Reputacja: 1380
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #136 dnia: 16 Lipiec 2012, 13:55:48 »
Konrad jechał tuż za Garirem co rusz rozglądając się dookoła.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #137 dnia: 16 Lipiec 2012, 17:58:24 »
Ich się nie da wytępić. Odparł brodacz. Ale tak, jedziemy wybić ich większy obóz.

Offline Patty

• Moderator
    • Karta postaci

« Odpowiedź #138 dnia: 16 Lipiec 2012, 18:26:26 »
- Szczerze życzę ci powodzenia na twojej magicznej ścieżce - uśmiechnęłam się do elfa - Ale jak widzisz, nie każdy jest stworzony do magii czy szkolenia się w tym kierunku. Sama nie odnalazłam się w tej dziedzinie... Potęga pociąga, ale mimo wszystko nie. Pewniej się czuję z mieczem w ręku i kolczugą na grzbiecie.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #139 dnia: 16 Lipiec 2012, 22:51:39 »
- A ja się pewniej czuję w nocy... - wycharczał zza płachty wozu Gunses - Jak jakiś magik stworzy rozwiązanie problemu tego przeklętego słońca, to dam mu ziemie... Dużo ziemi. I tytuły! - powiedział Wiedział, jak łasi na takie coś są czarodzieje. Przykład legendarnego Czarodzieja Vilgeforza był najlepszy.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 16 Lipiec 2012, 22:51:39 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18