Autor Wątek: Wiosenne porządki  (Przeczytany 25825 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

Odp: Wiosenne porządki
« Odpowiedź #100 dnia: 13 Lipiec 2012, 21:36:29 »
//Gucio nie ma perswazji i nie przekona jeńca  ;[

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #101 dnia: 13 Lipiec 2012, 21:43:47 »
Kiedy tylko usłyszałem pomysł hrabiego, od razu mi się spodobał. Był prosty ale co by nie było zazwyczaj skuteczny. Wziąłem szybkim krokiem wróciłem do wozu, zabrałem stamtąd krótki kozik, oraz kombinerki które sie przypadkiem się rzuciły mi w oczy. A nóż się przydadzą. Kiedy byłem uzbrojony w owe przedmioty, wróciłem za krzaki. Zerwałem z jednego drzewa gałązkę. Połamałem ją na mniejsze fragmenty, po czym bardzo cienko zastrugałem w ostre szpice. Robota ta nie zajęła więcej niż dziesięć minut. Kiedy byłem gotowy podałem "wykałaczki" wampirowi i spytałem pokazując kombinerki:
-A morze na przód ze dwa zęby mu wyrwiemy? Powinien się oduczyć obrażania ludzi.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #101 dnia: 13 Lipiec 2012, 21:43:47 »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #102 dnia: 13 Lipiec 2012, 22:01:44 »
- Nie jestem człowiekiem - rzekł zimno wampir wyłapując zgryźliwe dla niego, chociaż przypadkowe, słowo Adamusa. Wampir miał w zanadrzu Straszliwe spojrzenie (;[), ale nie chciał wypróbowywać go od razu.
- Nie wiadomo zresztą, czy nie będzie mdlał, a i krwią skurczybyk mógłby się utopić. Fanatyk prędzej porwie sobie żyły niż coś powie. Trzeba więc powoli - powiedział biorąc wykałaczki. Zaszedł z tyłu jeńca i rzekł
- Powiedz kiedy wystarczy - po czym wepchnął bez zbędnych ceregieli pierwszą wykałaczkę pod paznokieć. Głęboko. Mieli szczęście, że Adamus zastrugał wykałaczki z wiązu. Mocne drzewo. Potem wbił drugą i trzecią. Aby jeniec się nie pociął, Gunses połamał wystające części wykałaczek.

//I jak tam?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #103 dnia: 13 Lipiec 2012, 22:07:35 »
Krzyk jaki z siebie wydobył jeniec przebudził resztę obozowiczów, po za przekleństwami nic nie powiedział.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #104 dnia: 13 Lipiec 2012, 22:09:27 »
Widząc że wykałaczki Gucia nic nie dają wziąłem jeszcze raz do ręki kombinerki i spytałem:
-To może skoro się boisz że przy wyrywaniu zębów się nam udusimy to może zamiast tego zaczniemy zrywać mu paznokcie?

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #105 dnia: 13 Lipiec 2012, 22:13:07 »
//: a jak mu odrąbię jedną nużkę? ;>

Mogul, który zdrzemnął się, przez sekundę zerwał się. Usłyszał hałas. Jednak nie zrobiło to na nim innego wrażenia. Wrócił do swojego poprzedniego zajęcia.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #106 dnia: 13 Lipiec 2012, 22:15:06 »
//Lepiej kutasa, po kawałku ;p

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #107 dnia: 13 Lipiec 2012, 22:18:34 »
Gunses odstąpił od więźnia.
- Wyrywaj. Jak nic nie powie, to napocznę go i sprawdzę czy w ogóle coś w nim jest cennego.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #108 dnia: 14 Lipiec 2012, 09:14:48 »
-Jak sobie życzysz. Tylko przytrzymaj mi jego ręce.
Kiedy tylko skończyłem swoją krótką wypowiedź, zabrałem się do roboty. Wyciągnąłem na siłę lewą rękę i położyłem na pniu na którym wcześniej siedział. W tym momencie hrabia chwycił mocno rękę jeńca i docisnął ją do resztki drzewa. Kiedy już tylko ręką była prawie nie ruchomo, chwyciłem mocno kleszcze w dłoni, wsadziłem pod paznokieć kciuka i zamknąłem kleszcze. Rzuciłem  krótkie spojrzenie na twarz ofiary, po czym poderwałem z całej siły kleszcze w górę. Paznokieć momentalnie odszedł od skóry, zadając okropny ból. Ale jeniec prócz krzyków, nie wydał żadnego innego dźwięku. Poszły następne dwa paznokcie, i sytuacja się powtórzyła, i to niejeden raz. W ciągu nie całych dziesięciu minut więzień stracił wszystkie paznokcie u rąk, ale wciąż nic nie mówił.  Lekko tym podirytowany spytałem wampira:
-To co ściągać mu buty? Czy próbujeszgo "napocząć"?

//:Wybacz Guciu że musiałem trochę twoje czynności opisać ale sam rozumiesz.
//: Jeśli chodzi o dalsze tortury to się baw, i możesz używać mojej postaci do przytrzymywania. Gdyż do jutro wieczora mnie nie ma, a w ciągu tego czasu może wiele się wydarzyć. :)
« Ostatnia zmiana: 14 Lipiec 2012, 10:02:07 wysłana przez Adaś »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #109 dnia: 14 Lipiec 2012, 09:33:30 »
//Adaś bawi sie w gma czy serio wie że jeniec nic nie mówi?

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #110 dnia: 14 Lipiec 2012, 10:01:13 »
//:Ja jestem lepiej poinformowany o wyprawie niż wy. :P Ale na poważnie to ja pisząc takie coś od razu aby czasu zaoszczędzić pytam Aragorna czy więzień coś powie. Podobnie było w przypadku poprzedniego. Ale teraz już znikam do jutra wieczora. 

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #111 dnia: 14 Lipiec 2012, 12:02:58 »
//Spoko, żeby tylko nie wyszło na to, że Aragorn sprzedaje Ci scenariusz ;/

- Zobaczę co w nim jest - rzekł i podszedł do przesłuchiwanego mężczyzny. Wziął go za rękę, wykręcił tak aby ten nie mógł protestować i uderzył kłami w żyły na nadgarstku. Chciał upić tylko trochę. Tyle ile wystarczyło by czytać w jego krwi. Zaraz potem miał polać ranę swoją krwią, aby nie dopuścić do wykrwawienia jeńca.

//Co widzę?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #112 dnia: 14 Lipiec 2012, 18:17:11 »
//Nie sprzedaję ;p
//Gucio widzi dokładną lokalizacje obozu wroga, jest to otoczony drewnianym ostrokołem "forcik" z 20 osobową obsadą.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #113 dnia: 15 Lipiec 2012, 15:59:45 »
Zero ekspresji w tych torturach. Aż nudno się robi od samego patrzenia

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #114 dnia: 15 Lipiec 2012, 16:20:46 »
- Zero ożywienia ze strony więźnia, żadnych krzyków, wrzasków, omdleń - pokręciłam głową, posyłając w przestrzeń kółko dymu - Co z tym Valfden, ja się pytam... Dowiedzieli się chociaż czegoś ciekawego?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #115 dnia: 15 Lipiec 2012, 16:22:54 »
A no. Potwierdził Garir. Pamiętam Ci ja raport Domenicka aep Zirgina z wyprawy po... - brodacz zamyślił się - monolit życia. Przesłuchiwał tam jeńca, w taki sposób że niejeden kat by się mógł dokształcić. Chyba nic nie wiedzą, choć widzę Hrabia go degustuje. Piwa?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #116 dnia: 15 Lipiec 2012, 16:27:35 »
Gunses oderwał się od jeńca. Uznał, że nie ma w nim nic wartościowego.
- Skończ z nim, Adamusie. W jakiś wyrafinowany i spektakularny sposób. Trzeba w tych lasach zostawić przykład grozy... - rzekł po czym wrócił do obozu. Na kąśliwe komentarze w ogóle nie zareagował.
- Ten - rzekł o drugim jeńcu - Widział obóz do którego zmierzali. To mały fort, z drewnianym ostrokołem i ponad dwudziestką chłopa. Mało, jak na taki fort.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #117 dnia: 15 Lipiec 2012, 16:45:53 »
Tym gdzie jechali zajmiemy się kiedy indziej. Teraz niestety słońcolubne istoty muszą iść w kime. Wy mości Hrabio jakoś w dzień wytrzymać będziecie musieli. I niech kto warte weźmie. To rzekłszy ułożył się na derce.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #118 dnia: 15 Lipiec 2012, 17:08:39 »
- Mogę wziąć pierwszą wartę - rzuciłam w stronę krasnoluda, już moszczącego się w zaimprowizowanym legowisku. Póki co nie czułam senności, mogłam zatem przypilnować obozowiska. Zresztą, ktoś i tak musiał to zrobić, a z doświadczenia wiedziałam, że przymusowo oddelegowany do tego człowiek potrafi zrobić wiele, by nie musieć siedzieć w chłodzie nocy. Dlatego wybrałam sobie stosunkowo duży kamień, nieco oddalony od obozowiska. W ten sposób nie zobaczyłby mnie nikt, kto próbowałby się zakraść. No i oczy choć trochę adaptują się do ciemności, czego z pewnością nie zrobiłby w świetle ognia.
Usiadłam zatem na kamieniu, przesuwając rękojeść miecza bliżej dłoni i rozpoczęłam swoją wartę.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #119 dnia: 15 Lipiec 2012, 17:49:12 »
Gunses nie mógł spać. No cóż. Była noc, Gunses był najedzony... Dawka energii porównywalna była z dawną energii witalnych po spełnionej miłości. Usiadł więc, a raczej kucną na kamieniu tuż obok Patty. Tak dla towarzystwa. I tak nie mógł spać.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #119 dnia: 15 Lipiec 2012, 17:49:12 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18