Autor Wątek: Ni żywego ducha: ÂŻalnik na Wyrębach  (Przeczytany 27766 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aharo

• Obywatel
  • Reputacja: 305
  • Miej serce i patrzaj w serce
Odp: Ni żywego ducha: ÂŻalnik na Wyrębach
« Odpowiedź #200 dnia: 21 Kwiecień 2012, 15:24:28 »
// Przepraszam za krótką nieobecność, nie będzie mnie też kilka dni (najwyżej post/dwa na dzień) //

Aharo zrobił to samo co reszta i jechał znów pośrodku pogrążony w myślach. Cały czas myślał o tej walce, w której nie wypadł jak najlepiej, myślał także o tym jak oceniono jego mistrza. Ciekawe co powie Julian jak wrócimy i mu ktoś z na o tym opowie. pomyślał i dalej jechał w ciszy rozglądając się na boki.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #201 dnia: 21 Kwiecień 2012, 15:32:56 »
//Nie ma sprawy. Rozumiem, że coś każdemu może wypaść.

- A więc ta Zjawa na Wyrębach... - rzekł Gunses - Ona czegoś chce tak? Ma jakieś sprawy nierozwiązane, tak? I to byłoby dobre. Bo walka z nią, byłaby męcząca, ze względu na wasze niekompletne wyposażenie, a jak mówiłeś, zabicie jej nie zażegna problemu, bo ona powróci. A jeśli chodzi o jakieś sprawy, to jeśli się je rozwiąże, to raz na zawsze da się zażegnać problem, tak?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #201 dnia: 21 Kwiecień 2012, 15:32:56 »

Offline Axel Ontero

• Magnat
  • Reputacja: 520
  • "Każdy z nas w życiu jakiś kurs obrał."
    • Karta postaci

« Odpowiedź #202 dnia: 21 Kwiecień 2012, 15:59:57 »
-Z tego co słyszałem na temat Zjaw, to prawda. Zjawa będzie chciała czegoś, czego nie zdążyła dostać za życia. Ale czy zazna spokoju jak tego dostanie? Na to pytanie nie znam odpowiedzi.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #203 dnia: 21 Kwiecień 2012, 16:12:53 »
- Rychło się dowiemy. O to i Wyręby - rzekł kiedy wjechaliśmy na wzgórze, z którego biegła droga do ciasno ustawionych domków. W półmroku Hemis wyglądało to nad wyraz ciekawie. Domostwa były upchane w dolinie, przy samych górach.

- Zjedźmy do osady. Już wieczór. Spróbujmy odnaleźć dom sołtysa i wypytać się o co chodzi.

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #204 dnia: 21 Kwiecień 2012, 17:05:58 »
Diomedes spokojnie prowadził swojego rumaka na samym końcu małego pochodu, gdzie uważnie baczył na tyły. Choć na ziemiach hrabiego czuł się o wiele pewniej, nie należało zaniedbywać podstawowych czynności gwarantujących względne bezpieczeństwo i przygotowanie na ewentualny atak z zaskoczenia. Nie wsłuchiwał się w dialog prowadzony między Gunsesem a zakonnikami, gdyż niewątpliwie musiałby dorzucić swoje trzy grosze  o tym, w jak wielkim poważaniu ma pomoc braci. Tak też swawolnie wjechali do doliny, w której znajdowała się wioska. Całkiem niewielka i w ciemnym mroku Hemis rozświetlanym pojedynczymi światłami wydawała się zupełnie opustoszała. Kto wie, być może niektórzy zdecydowali się na emigrację, nie znosząc strachu związanego z regularnym nawiedzaniem Wyrębów przez ducha? Tak doborowe towarzystwo mogło wpływać przeróżnie na pewne zachowania.

Offline Nessa

• Obywatel
  • Reputacja: 3261
  • Nuda :(
    • Karta postaci

« Odpowiedź #205 dnia: 21 Kwiecień 2012, 17:35:14 »
Klacz elfki jechała stępem, w bliskiej odległości od koni zakonników i Gunsesa, by Nessa mogła w pełni usłyszeć rozmowę między nimi. Sposób pozbycia się zjawy coraz mniej jej się podobał. Serduszko długouchej podpowiadało jej, że pomoc takiej istocie będzie dobrym uczynkiem i zdecydowanie milszym sposobem załatwienia sprawy niż odcięcie głowy czy przebicie serca, jak dzieje się to w przypadku innych stworów. Z drugiej strony Nessa, doświadczona przez kilka lat w Krukach, gdzie poznała czym jest chęć zemsty i niegodziwść, obawiała się, że w takiej sytuacji pomocy widmowej istocie nie udzielą szlachetni zakonnicy, władca tych ziem, czy żołnierz Szwadronu, a skrytobójcy. Niedobrze, Kruczku. Niedobrze.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #206 dnia: 21 Kwiecień 2012, 18:39:31 »
//No proszę bardzo, weźcie sprawy w swoje łapki. Jedźcie, pytajcie, ja będę was tylko kierował.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #207 dnia: 21 Kwiecień 2012, 18:51:02 »
Diomedes wjechał do wioski w nieprzerwanym milczeniu. Nie miał ochoty zadawać się z miejscowymi, powinien to zrobić ktoś, kto bardziej zyskuje sobie sympatię innych ludzi i jest lepszy w kontaktach międzyludzkich. Na przykład Nessa. Dlatego też po prostu oddał się obserwacji niewielkiej miejscowości, do której przyjechali. Z ciekawością wypatrywał cmentarza, na którym to ponoć zjawa miała się pojawiać.

Offline Axel Ontero

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #208 dnia: 21 Kwiecień 2012, 18:55:20 »
Dojechaliśmy do kresu podróży, tutaj rozprawimy się ze zjawą, taka mam nadzieję. Postanowiłem pojechać w dół i popytać okolicznych mieszkańców czy nie widzieli nic podejrzanego lub wiedzą gdzie znajdę sołtysa. Mieszkańcy wioski wyglądali na roztropnych więc postanowiłem zapytać pierwszego lepszego, przechodzącego mężczyznę:
-Witaj nieznajomy. Czy mógłbyś wskazać mi miejsce pobytu sołtysa tej wioski?- zapytałem pokojowo nastawionym tonem.

Offline Thor Gromowładny

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 180
  • Kiedyś wszyscy umrzemy!
« Odpowiedź #209 dnia: 21 Kwiecień 2012, 18:59:09 »
Hydra wparował do wioski na swoim rumaku. Wypatrywał jakiś ludzi, któży by się go nie przestraszyli. Podjechał więc do pierwszego lepszego i zapytał się go - Gdzie tu jest dom wójta, dobry człowieku.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #210 dnia: 21 Kwiecień 2012, 19:02:52 »
- Widzisz synku tą chałupę  na skalę? - rzekł starszy mężczyzn - Ta, góruje nad wioską. To dom Sołtysa i rodzin Starszyzny - powiedział i poszedł do swojej roboty. Kończyło się Hemis, a to znaczy, że już niebawem trzeba było wyjść w pole. Wieśnicy więc naprawiali swoje narzędzia, ostrzyli motyki i pługi. Naprawiali wozy i wehikuły. Kowal w wielkim palenisku rozgrzewał, a potem przekuwał metal na nowe narzędzia. Po drodze plątały się dzieciaki, które dostawały naganę od matek, piorących w swych baliach ubrania na wiosnę. Nie było już nawet mroźno. Temperatura była powyżej zera.

Offline Axel Ontero

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #211 dnia: 21 Kwiecień 2012, 19:13:49 »
-Dziękuję za odpowiedź miły człowieku- podziękowałem mężczyźnie i zgodnie z jego wskazówkami udałem się do domu sołtysa. Rzeczywiście górował nad wioską i był większy i bardziej zadbany od innych. Zsiadłem z konia podszedłem do drzwi i zapukałem trzy razy, czekająć na miłe przyjęcie mnie w gościnę. Nie pogardziłbym poczęstunkiem.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #212 dnia: 21 Kwiecień 2012, 19:30:08 »
//Nie jechałeś jednak sam. Wszyscy pojechaliśmy za tobą. Przed dom wyszedł wielkiej postury mężczyzna. Popatrzył na nas. Zauważył Gunsesa
- Pan Hrabia! - zawołał do niego
- Witaj Janie - powiedział Cadacus do faceta - Przybyliśmy tak szybko, jak mogliśmy.
- Dzięki wielki, bo to już się nieciekawie robi. Niby cmentarz za górką, ale i tak czasem ją tu słychać. Kury przestały się nieść przez nią, a dzieciaki w nocy spać nie mogą.

Offline Nessa

• Obywatel
  • Reputacja: 3261
  • Nuda :(
    • Karta postaci

« Odpowiedź #213 dnia: 21 Kwiecień 2012, 19:39:28 »
- Kim była ta pani za życia? - zapytała nieśmiało elfka po chwili, gdy nikt inny nie zabrał głosu. Wolała już teraz ułożyć sobie możliwe scenariusze, jak wypędzą ją w zaświaty w zależności od tego, jaką osobą była w przeszłości.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #214 dnia: 21 Kwiecień 2012, 19:42:25 »
- Yy... Ludzie gadają, że czarownicą, no wiedźmą. Ja tam nie wiem... Młoda było, trzydziestki nie miała. Mieszkała na obrzeżu wsi, pomiędzy traktami do Progów i do Metr. Została zabita u niej w domu właśnie. Przez jej rodzinę... Powiadomiliśmy straże i wszystkich co do joty zamknęli w kiciu.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #215 dnia: 21 Kwiecień 2012, 19:44:32 »
- Każdy wie, jak to z tymi wiedźmami jest - rzekł. - Dziewięć na dziesięć osądów jest równie trafne, co anegdoty o głupocie orków w ich towarzystwie - na jego ustach zawitał cień uśmieszku i spojrzał na Hydrę.
- Ups...

Offline Thor Gromowładny

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #216 dnia: 21 Kwiecień 2012, 19:50:32 »
- Kurwa coś ty powiedział. He he to nawet był śmieszne ale następnym razem nie będę taki spokojny - powiedział Hydra z wielkim uśmiechem na ustach.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #217 dnia: 21 Kwiecień 2012, 19:52:11 »
- Dobra, zakonnicy pytajcie o co chcecie i jedziemy wykonać to co nam pisane.

Offline Thor Gromowładny

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #218 dnia: 21 Kwiecień 2012, 19:53:41 »
- Ja mam pytanie. W jaki sposób została zamordowana. I czy tamtego czasu czegoś poszukiwała - zapytał Hydra
« Ostatnia zmiana: 21 Kwiecień 2012, 19:56:31 wysłana przez Hydranoid »

Offline Axel Ontero

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #219 dnia: 21 Kwiecień 2012, 19:59:03 »
-Ja chciałbym jedno tylko wiedzieć: dlaczego została zamordowana? Interesował mnie tylko powód jej zamordowania. Może na tej podstawie dałoby się określić, czego szuka po śmierci. Może zemsty?
« Ostatnia zmiana: 21 Kwiecień 2012, 20:04:42 wysłana przez Tzaro »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #219 dnia: 21 Kwiecień 2012, 19:59:03 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything