Autor Wątek: W głąb dracońskich ruin.  (Przeczytany 69072 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: W głąb dracońskich ruin.
« Odpowiedź #400 dnia: 21 Styczeń 2012, 20:50:04 »
//Jaki nauka taka wiedza  ;[

Offline Nessa

• Obywatel
  • Reputacja: 3261
  • Nuda :(
    • Karta postaci

« Odpowiedź #401 dnia: 21 Styczeń 2012, 20:51:24 »
   Dziewczyna ugięła się ledwo zauważalnie pod ciężarem dłoni (łapy?) dracona. Do głowy przyszło jej, że osłabiony Zeleris zwyczajnie traktuje ją jak podpórkę, ale nie miała serca, i zapewne siły, odsunąć się od maga. Nie przestraszyła się jednak, gdy pojawił się nie wiadomo skąd. Była zbyt zajęta wysłuchiwaniem krzyków Diomedesa.
   Była zła. Po prostu zła. Bogowie! Tylko kobieta może mieć takie wahania nastrojów. Popatrzyła, przygryzając ze złości wargi, na Aertha, który nie wiedzieć czemu był pogodny. To ją jeszcze bardziej rozzłościło. Przeniosła swoje spojrzenie na dracona, który jak zwykle obdarzał ją jednym ze swych pięknych uśmiechów. Gotowało się w niej. Prawili mądrze, ale ich wykrzywione i zadowolone twarze w akompaniamencie krzyków Diomedesa, wyglądały co najmniej upiornie.
- Ta arogancja nie wynika z twojej natury, prawda? - skierowała swoje pytanie do Zelerisa. Mówiła cicho, prawie nie otwierając ust, ale wiedziała, że mag ją usłyszy. - Nabyłeś ją celowo, by izolować się od problemów i drugiego człowieka. Mnie cierpienie nie bawi.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #401 dnia: 21 Styczeń 2012, 20:51:24 »

Offline Arti

• Magnat
  • Reputacja: 572
    • Karta postaci

« Odpowiedź #402 dnia: 21 Styczeń 2012, 21:15:36 »
/// Gunses - nie ważne jak i tekst, jeżeli okraszony jest tą emotką to po prostu.... brak słów xD

Aerth dostrzegł, że elfka raczej nie jest zadowolona. Zastanawiał się, czy znów powiedział coś niestosownego - młodzieniec nie usłyszał cichej wypowiedzi skierowanej do Zelarisa.
Cholerne myśli krążyły w jego głowie. Uśmiech z jego twarzy znikł, zastąpiony lekkim grymasem niezrozumienia.
Spojrzał na Diomedesa, który zdawał się spać. ( Albo był martwy... Nie wytrzymał bólu? )

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #403 dnia: 21 Styczeń 2012, 21:34:38 »
- Arogancja? Owszem, jestem arogancki. - przyznał szczerze Dracon. - Ale w tej chwili nie ma ona znaczenia. Mnie również cierpienie nie bawi. Szczególnie towarzysza, przyjaciela i ucznia. Nie bawi mnie cierpienie, ale też nie przeraża. Ono po prostu jest częścią świata i należy je akceptować. Gdyby go nie było, świat byłby niepełny. - odparł elfce. - Gdyby istniał sposób na bezbolesne wyleczenie ran i znałbym go, wykorzystałbym go teraz. - powiedział, niezbyt szczerze z własnymi odczuciami. Czuł, że trochę bólu wyjdzie Diomedesowi na dobre. Ale Nessa nie musi o tym wiedzieć. ÂŚciągnął dłoń z jej ramienia. - Poza tym ranisz moje czarne serce. - przyłożył dłoń do piersi. - Izoluję się od problemów i drugiego człowieka? Pragnę przypomnieć, że to ja skierowałem na siebie gniew demona, który niechybnie zabiłby Diomedesa w kilka chwil. Nie wiedziałem, że ryzykując życie dla towarzysza, izoluję się od innych ludzi. Ale cóż, młody jestem i niedoświadczony. Więc zapewne ty, Nudo, jako elfka, niewątpliwie ode mnie starsza, masz bardziej dojrzałe spojrzenie na ta sprawę. - jego głos ociekał ironią.

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #404 dnia: 21 Styczeń 2012, 21:48:43 »
Krzyki trwały, rozbrzmiewały wokół czyniąc atmosferę cięższą i ogółem trudną do zniesienia. Jednak z upływem czasu zaczynały słabnąć. Stopniowo Diomedes zaczynał okiełznywać ból. Albo to po prostu on ustępował. Tak czy siak, młodzieniec widział tunel światła, wyjście z tych piekielnych, wiecznych zdawałoby się katuszy. I bynajmniej wyjściem tym nie była śmierć. Była nim moc, magiczna siła, która doprowadzała ciało Diomedesa do jako takiego ładu. Chwycił się jej. Podporządkował. Pozwolił jej dowolnie przemieszczać się po jego ciele, mimo bólu, który potęgował się proporcjonalnie do powagi leczonej rany. Wszystko jednak ma swój koniec. Devristus zrobił wszystko co mógł, by wyleczyć rany lekkomyślnego nowicjusza. Spisał się dobrze, choć nie można było oczekiwać, by młodzieniec powstał z energią młodego, pełnego życia cielątka. Podnosił się powoli, niezgrabnie i z wyraźnym trudem. Towarzyszyły temu jęki bólu, stęknięcia i nierówny oddech. Kiedy już stał na rozdygotanych nogach, oparł się ramieniem o drzewo. Drżącą dłonią ze złością zdarł z niego odłamek kory.
- Aragorn! - wychrypiał, zaciskając pięść. - Gdzie on jest?! - dodał, nie ukrywając złości. Wówczas jego wzrok spotkał się z Zelerisem. Który również nie wyglądał najlepiej. Brwi Diomedesa zmarszczyły się jeszcze bardziej, przecząc torom poruszania się wszystkich mięśni twarzy.
- Tobie... Tobie też to zrobił?! - pytał, zataczając się w stronę dracona. - Co on sobie wyobraża! - powiedział, kopiąc w kamień leżący nieopodal.

Offline Arti

• Magnat
  • Reputacja: 572
    • Karta postaci

« Odpowiedź #405 dnia: 21 Styczeń 2012, 21:53:21 »
 - Nie, żebym chciał cię urazić Diomedesie ale sam jesteś sobie winien. Przynajmniej po części... Nie mogłeś schować tej swojej męskiej dumy i z podkulonym ogonem odejść od Aragorna? Oczywiście, że nie! Wspomniana męska duma, czy raczej testosteron przyćmiły ci zdrowe myślenie. - rzekł lekko zirytowany młodzieniec. - Z drugiej strony "dzięki tobie" poznaliśmy przypuszczalną przyczynę szału naszego niespokojnego dracona. Był opętany. Co nie zmienia faktu, że zachowałeś się jak małe dziecko któremu ktoś zabrał słodką bułkę! - dokończył.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Reputacja: 1380
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #406 dnia: 21 Styczeń 2012, 21:57:22 »
-Sądzę, że nie osądzasz Diomedesa do końca sprawiedliwie. Możliwe, że gdyby nie jego duma, byłoby znacznie gorzej. Demon w ciele Aragorna mógłby przecież zaprowadzić nas gdzieś dalej i tam wymordować co do jednego.
« Ostatnia zmiana: 21 Styczeń 2012, 22:04:15 wysłana przez Koza123 »

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #407 dnia: 21 Styczeń 2012, 21:58:03 »
Diomedes obrócił swoje wściekłe spojrzenie na Aertha. Miał szczerą ochotę mu przypieprzyć.
- Wybacz, akurat urodziłem się z jajami, nie moja wina - syknął, ale szybko uchwycił się kolejnej części wypowiedzi Aertha.
- Jak to... opętany? - zapytał, rozszerzając powieki. Jakaś jego część odetchnęła na te słowa z ulgą. Inna zaś okryła się żalem. Tyle nieprzychylnych słów wypowiedział przeciw komuś, kto był mu tak bliski.
- A ja... Ja oskarżałem go o takie rzeczy... - powiedział, spuszczając wzrok. Zacisnął zęby. Nie mógł pozwolić, by żal zaczął z niego wypływać. To byłoby zbyt żałosne.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #408 dnia: 21 Styczeń 2012, 22:01:32 »
- Nie wiń go. - powiedział Zeleris... właściwie i do Artiego i do Diomedesa. - To... coś, co zawładnęło Aragornem z pewnością w końcu by zaatakowało. Dobrze się stało, że Diomedes nieświadomie sprowokował to właśnie teraz, gdy daliśmy radę powstrzymać to przez jakiś czas i mieliśmy blisko kogoś kto zna się na wypędzaniu takich istot. - te słowa były już kierowane do Artiego.
- A ty Diomedesie nie martw się. Ważne, zę wszystko skończyło się względnie dobrze. - powiedział do nowicjusza. - Jak widzisz obaj żyjemy. Mniej więcej. I Aragorn wrócił do normalnego stanu. Co prawda straciłem kostur, ale skończyło się całkiem dobrze. Mogło być gorzej. - spojrzał na wozy. - Idź może poszukaj czegoś mocniejszego... muszę się napić. A i tobie się przyda.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #409 dnia: 21 Styczeń 2012, 22:06:45 »
-Dokładnie to samo miałem na myśli. Diomedes prawdopodobnie uratował nasze życia.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #410 dnia: 21 Styczeń 2012, 22:08:20 »
Słowa Zelerisa były niczym ułaskawienie. Ukoiły rozszalałe serce Diomedesa.
- A co z demonem...? - zapytał, z lękiem rozglądając się wokół. - Anv się go pozbył?

Offline Euthnoelfhijnd

• Magnat
  • Reputacja: 319
    • Karta postaci

« Odpowiedź #411 dnia: 21 Styczeń 2012, 22:11:54 »
Warcisław zauważył, że Aragorn już trochę odpoczął. Podszedł więc do niego i szeptem zapytał:
- Mistrzu. Czy możemy porozmawiać? Na osobności?

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #412 dnia: 21 Styczeń 2012, 22:13:36 »
Siadaj obok, reszta niech odejdzie.

Offline Euthnoelfhijnd

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #413 dnia: 21 Styczeń 2012, 22:15:07 »
- Dziękuję. - odpowiedział Warcisław. Widać było, że był bardzo usatysfakcjonowany.
- Mistrzu. Muszę się o to zapytać. Dopadł Cię demon. Jak sądzisz? Czy to ma jakiś związek z moją ojczyzną? Czy to początek wojny?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #414 dnia: 21 Styczeń 2012, 22:23:37 »
Ma związek, a wojna już trwa. Niekonwencjonalna ale... zaczęła się.

Offline Euthnoelfhijnd

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #415 dnia: 21 Styczeń 2012, 22:27:24 »
- Rozumiem i nie rozumiem jednocześnie. Pewno będę musiał spędzić trochę czasu w gildii w archiwum, aby zrozumieć tę niekonwencjonalną wojnę i się do niej przygotować. Ale mam, Mistrzu, jeszcze inną sprawą. Rozmawiałem z jednym z radnych i to, co mi powiedział przeraziło mnie. Valfden praktycznie nie ma spisanego prawa. Myślę, że powinniśmy spisać zwyczaje ludów Valfden i zarchiwizować je. W przyszłości będą mogli ich potrzebować nawet monarchowie, co zwiększy naszą pozycję. Ale muszę Cię, Mistrzu, poprosić o zezwolenie otworzenia w gildii biura, gdzie ludzie będą mogli się zgłaszać i opowiadać o prawie zwyczajowym. Potem je skodyfikujemy. Czy wyrażasz na to zgodę, Mój Mistrzu?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #416 dnia: 21 Styczeń 2012, 22:37:54 »
Zgadzam się z Tobą w pełni, ale biuro otworzysz u mnie na dworze.

Offline Euthnoelfhijnd

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #417 dnia: 21 Styczeń 2012, 22:42:26 »
- Oczywiście Mistrzu. Zgodnie z Twoją wolą. Obiecuję zabrać się do pracy tak szybko, jak to możliwe. Nie będę więc Cię dłużej męczył.
Warcisław ukłonił się i odszedł.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #418 dnia: 21 Styczeń 2012, 23:02:41 »
Konrad zbliżył się do Aragorna.
-Mistrzu, zdaję sobie sprawę, że nie czujesz się teraz najlepiej, ale...- Młodzieniec wachał się przez chwilę.
-Co dalej z naszą wyprawą?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #419 dnia: 21 Styczeń 2012, 23:06:06 »
Rano ruszymy w głąb ziemi. Jeśli będziemy w stanie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #419 dnia: 21 Styczeń 2012, 23:06:06 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything