Autor Wątek: W głąb dracońskich ruin.  (Przeczytany 68758 razy)

Description:

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

Odp: W głąb dracońskich ruin.
« Odpowiedź #240 dnia: 20 Styczeń 2012, 16:07:59 »
- Może tak będzie lepiej.
Podszedłem nakarmić wierzchowca.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #241 dnia: 20 Styczeń 2012, 16:13:51 »
Z lasu wyłonił się Gunses. Szedł wolno, niezgrabnie. Chronił się w cieniu drzew, korzystając z faktu, że nie słońce jeszcze nie świeciło w tym miejscu. ÂŚwitało. Jak większość wiosennych poranków, ten też był zimny. Wszędzie była lekka mgła. Opar osadzał się na broni, na ubraniu, na włosach i twarzach. Ptaki w lesie zaczęły odzywać się coraz większym chórem. Gunses miał podkrążone oczy, jego skóra zdawała się być kartką papieru. Kiedy znalazł się przy swym koniu zakomenderowano pobudkę. W samą porę. Kilka chwil później wszyscy wołali o Aragornie. Gunses nie miał siły ani chęci na objaśnianie wszystkim swego zdania, powiedział więc tylko do otaczających go kompanów, w tym króla
- Taki z niego chojrak -  mówił bez akcentu - Zabiera pół wyspy na wyprawę, po czym idzie sam... Okaże się pewnie, że tamten chram zadziała jakoś na jego wariacką naturę. Tak czy siak, wziął pod swoje skrzydła młodych i niewiasty, a teraz sobie poleciał sam... - wdrapał się na konia. Zawiesił łuk na jego boku. Uniósł ręce do twarzy, założył przylegający kaptur na głowę i zasznurował go rzemieniami tak, alby nie było najmniejszego otworu. Z niewidocznym już dla nikogo grymasem bólu założył na ramiona płaszcz, jego poły spuścił po bokach i zadzie konia a na swoją głowę zaciągnął obszerny kaptur. Był gotowy do drogi. Dzień przecież w końcu minie.
« Ostatnia zmiana: 20 Styczeń 2012, 16:15:54 wysłana przez Gunses »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #241 dnia: 20 Styczeń 2012, 16:13:51 »

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #242 dnia: 20 Styczeń 2012, 16:19:22 »
-Nie pozostaje nam nic innego jak ruszać. Yarpenie, zbieramy wszystko i jedziemy dalej. Szkoda czasu, zwłaszcza jeśli ten jaszczur znów w coś się w pakuje. Niestety niechybnie ma do tego pewien talent.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #243 dnia: 20 Styczeń 2012, 16:25:30 »
Ehe, kompania w drogę. Ustawione w linię wozy ruszyły, sprzęt z rozbitego furgonu przeniesiono na wóz Yarpena.

Offline Izabell Ravlet

• Weteran
  • Reputacja: 4247
  • Darlecio
    • Karta postaci

« Odpowiedź #244 dnia: 20 Styczeń 2012, 16:36:55 »
Mauren ziewnął przeciągle. Kto jak kto, ale ten młody adept był wielkim śpiochem. Wstał z niewygodnego, prowizorycznego posłania i poprawił szatę. Widząc, że kompania zbiera się do odjazdu, udał się do swego konia. Pogłaskał jego grzywę i dosiadł go. Nie wszyscy jeszcze wstali, co pobudziło Darlenita do ziewania...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #245 dnia: 20 Styczeń 2012, 16:37:13 »
Kiedy wszyscy ruszyli, Gunses szturchnął lekko swoją klacz, która posłusznie zaczęła dreptać równo z innymi wierzchowcami.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Reputacja: 1380
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #246 dnia: 20 Styczeń 2012, 16:45:05 »
Konrad dosiadł swego konia, po czym zajął swoje miejsce w oddziale.

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #247 dnia: 20 Styczeń 2012, 16:46:24 »
Koń Diomedesa parskał cicho, kiedy młodzieniec zbliżył się, by go nakarmić. Zwierzę łapczywie pochłaniało paszę i z wyraźną wdzięcznością patrzyło na Nivellena. Kiedy skończyło się posilać, wydało kolejne, tym razem radosne i pełne entuzjazmu parsknięcie i zaczęło przebierać kopytami. Diomedes z uśmiechem odwiązał konia od drzewa i poprawił uprząż z profesjonalną dokładnością. Wygodnie usiadł w siodle i pospieszył wierzchowca. Powoli ruszył za powozem jadącym po nierównym trakcie. Stłumił ziewnięcie dłonią i rozejrzał się oczami zaszklonymi od łez dookoła. Las budził się do życia, zaś istoty nocy wybierały się na spoczynek. Zupełnie naturalny cykl, powtarzający się każdego dnia. Mimo to zawsze był równie fascynujący. Skierował swego rumaka w stronę konia Nudy. Uśmiech nie znikał z jego twarzy, pragnął rozmowy z elfką.
- Dzień dobry, Nudo - przywitał się. - Widzę, żeś wyspana. Na pewno bardziej ode mnie - dodał udawanym oskarżycielskim tonem i zarechotał.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #248 dnia: 20 Styczeń 2012, 16:55:54 »
Dystyngowanie podpatatajałem na mym wierzchowcu do Gunsesa.
- ÂŹle się czujemy?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #249 dnia: 20 Styczeń 2012, 17:05:15 »
- Normalnie - rzekł Gunses ewidentnie słabszym głosem niż zwykle - Jak każdego dnia, kiedy jestem poza swoją Siedzibą. Nie lubię tego. Ale to normalne, nikt nie lubi bycia słabym. A ja taki jestem teraz. Szkoda, że nie ma na to remedium - rzekł i zaraz dodał - Oprócz tych dwóch wszystkim znanych. Odmiany i śmierci.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #250 dnia: 20 Styczeń 2012, 17:06:31 »
- Uzupełniaj płyny towarzyszu.

Offline Euthnoelfhijnd

• Magnat
  • Reputacja: 319
    • Karta postaci

« Odpowiedź #251 dnia: 20 Styczeń 2012, 17:09:13 »
Warcisław ruszył z całym konwojem i podszedł do Kozy.
- Słuchaj. Przepraszam, że się wczoraj nie odezwałem. Byłem przygnębiony. Słowo "niebezpieczeństwo" przypomniało mi o losach mojej ojczyzny, które są tragiczne. Niestety, czuję jednak, że i My nie będziemy mieli łatwego życia. Przecież nie bez powodu idzie Nas tak wielu... - Warcisław zawiesił głos, po czym zapytał się:
- A Ty co o tym sądzisz?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #252 dnia: 20 Styczeń 2012, 17:11:07 »
- Isentorze, wierz mi, wiem o tym - rzekł Gunses lekko rozbawionym głosem - Mam nadzieję, że dotrzemy do chramu wieczorem, albo że jego przeszukanie wypadnie na nocną porę. W dzień będę nieprzydatny, a wręcz uciążliwy.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #253 dnia: 20 Styczeń 2012, 17:14:52 »
Elfi mag podjechał do Gunsesa i rzekł z uśmiechem:
Chcesz trochę starej, ciepłej, elfckiej krwi?

Offline Arti

• Magnat
  • Reputacja: 572
    • Karta postaci

« Odpowiedź #254 dnia: 20 Styczeń 2012, 17:18:41 »
  Wydawać by się mogło, że po całonocnej warcie człowiek nie powinien być w stanie trzeźwo myśleć czy normalnie funkcjonować, ale Aerth był pewnym wyjątkiem. Ostatnie miesiące spędzone w książkach pozwoliły mu wyrobić sobie zdolność odkładania długiego snu na znaczną odległość w czasie. Wystarczy tylko krótka drzemka... - pomyślał młodzieniec i zapadł w płytki sen.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #255 dnia: 20 Styczeń 2012, 17:21:07 »
- Każda dobra - rzekł Gunses do Devristusa. Cały czas żałował, że ów Elfi Czarodziej nie pamięta nic ze swojego życia odkąd poznał Meaneba. Wtedy się poznali i zaprzyjaźnili. A potem dla Devristusa nastała ciemność. Gunses był tym zasmucony zawsze, kiedy rozmawiał z Devem - Ale Twoja musi mieć niezły rocznik. Kiedy skończy mi się moja, to nie zapomnę, że chciałeś być krwiodawcą. - chciał to powiedzieć przyjaźnie, ale zmęczenie dawało się we znaki. Gówno z tego wyszło.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #256 dnia: 20 Styczeń 2012, 17:28:51 »
Zawsze do usług, gdyż trzeba pomagać przyjacielowi powiedział Devristus, który potem zrobił zdezorientowaną minę. Sam nie wiedział czemu powiedział przyjacielowi, ale miał odczucie, że się nie mylił. Nagle w jego głowie pojawiła się jedna myślKról Olch, Elfi mag. Ta myśl szybko stała się cierniem, więc mag wypalił: Wiesz mozę coś na temat Króla Olch i elfiego maga?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #257 dnia: 20 Styczeń 2012, 17:36:43 »
- Tak - rzekł Gunses - To najwięksi wrogowie Sabatu Wampirów. Elfi Mag, czyli Lithan, syn Oriona z Domu Oriona. Niedoszły mąż Gaii, matki pierwszych wampirów. ÂŻyje od ponad 30 tysięcy lat i jest cholernie potężnym Magiem. A Król Olch, to syn jednego z królów panujących na tych ziemiach w dawnych czasach wampirów. Miał spiskiem przejąć władzę w wampirzym państwie na rzecz Elfich rodów. Obaj żyją do tej pory... Ale zaraz. Pamiętasz ich?

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #258 dnia: 20 Styczeń 2012, 17:41:02 »
Nie, ale pojawiłą mi się myśl o nich kedy powiedziałem do Ciebie przyjacielu. Ta utrata pamięci jest dość męcząca już.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #259 dnia: 20 Styczeń 2012, 17:50:17 »
- Mi też ona leży na sercu - rzekł Gunses przygnębionym głosem - Wiele się zmieniło od kiedy nic nie pamiętasz...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #259 dnia: 20 Styczeń 2012, 17:50:17 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18