Autor Wątek: Tańce z liszami - Na ratunek Aragornowi  (Przeczytany 47654 razy)

Description:

Offline Julian

• Redakcja
  • Reputacja: 6657
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

Odp: Tańce z liszami - Na ratunek Aragornowi
« Odpowiedź #100 dnia: 22 Listopad 2011, 19:07:12 »
Muszę wierzyć Ci na słowo. Choć kto wie, czym będą nas karmić jeśli dostaniemy się do niewoli...
Pociągnąłem wielki łyk wina. I kontynuowałem:
Jak sądzisz, co nas czeka po drodze? Wiem, że byłeś na wcześniejszej wyprawie.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #101 dnia: 22 Listopad 2011, 19:10:17 »
Jakbyś mógł Zeyfarze się zapytać. Może to by mogło nam pomóc w walce z nimi powiedział Elf A teraz jesli już nie jestem Ci potrzebny, pójdę popodziwiać krajobrazy tegoż

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #101 dnia: 22 Listopad 2011, 19:10:17 »

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #102 dnia: 22 Listopad 2011, 19:13:40 »
-Czemu od razu takie pesymistyczne założenia z niewolą?
Zapytałem lekko zdumiony, po czym dodałem:
-A co do tego co nas może czekać to wiedz że na pewno krew łzy i pot.-Odpowiedziałem filozoficznie po czym kontynuowałem- Na pewno będzie ciężko Om ma bardzo dobrych żołnierzy, a pancerze mają takie że trudno je przebić. Możliwe że nawet smoka zobaczysz, podczas walki. Ale ich nie ma co się bać. Jesteśmy można powiedzieć weteranami w walce z tymi pięknymi istotami.- Ostatnie zdanie wypowiedziałem z uśmiechem na ustach i poklepałem zakonnika po plecach tak że prawie mięso mu z patyka spadło.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #103 dnia: 22 Listopad 2011, 19:14:18 »
Nim Devristus odpowiedział Zeyfar zniknął w celu wypytania się kogoś o tych dziwnych wojowników. Chwilę zajęło nim udało mu się zasięgnąć języka na ten temat. Jednak, gdy już dowiedział się czego trzeba wrócił szybko. Wróciwszy na miejsce do maurena podbiegł goniec. Przekazał jakąś kartkę i po lekkim klepnięciu w ramię pognał ponownie w jakimś kierunku. ÂŁowca odczytał zawartość wiadomości w myślach i uśmiechnął się.
-Wielki Mistrzu Devristusie. - rozpoczął zwracając się do maga. -Ci wojownicy znani są tutaj jako Wyniesieni. Inna popularna nazwa to Wypaczony Wojownik. Wedle podań zmieniło ich ciągłe oddziaływanie na nich demonów oraz ich mocy. Kiedyś byli ludźmi, lecz teraz są automatami do zabijania. To tyle co mi powiedziano. Zeyfar odwrócił się do reszty kompanii.
-Za pół godziny zbiórka! Przygotować się!

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #104 dnia: 22 Listopad 2011, 19:21:54 »
Do tej pory siedziałam spokojnie w cieniu potężnej budowli, jedynie przysłuchując się rozmowom towarzyszy. Przyglądałam się z pewnym zainteresowaniem zamaskowanym przybyszom, zastanawiając się, jak wytrzymują tutejszą pogodę odziani od stóp do głów. Wzruszyłam jedynie ramionami, dochodząc do wniosku, że widocznie lubią i nie ma co ingerować w prywatne gusta i fetysze. Słysząc słowa Zeyfara sięgnęłam po pas z mieczem, do tej pory leżący nieopodal. Był zbyt ciężki, by nieustannie go nosić, ale taki musiał być, w przeciwnym razie kolczuga zbytnio obciążałaby ramiona. Owinęłam go wokół talii, zapinając klamrę. Jako, że miałam jeszcze chwilę czasu przymknęłam oczy, czekając na wymarsz.

Offline Julian

• Redakcja
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #105 dnia: 22 Listopad 2011, 19:22:46 »
Słysząc maurena, powiedziałem do Adamusa:
-Oho, będzie się działo. Kończmy jedzenie i przygotujmy się. A ja schowam wino, aby zostało troszkę na później. . Zgaś proszę ogniskopowiedziałem do przyjaciela i odszedłem w stronę reszty wojowników.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #106 dnia: 22 Listopad 2011, 19:29:07 »
Jeśli dobrze usłyszałem, że to Wypaczeni Wojownicy to mamy już ich pierwszą słabość uśmiechnął się mag A mianowicie wszystkie istoty wypaczone są niejako pomiotem zaświatów, co sprawia, że są bardzo wrażliwe na wszelakie oznaki kultu bogów powszechnie uważanych za strażników dobra. U nas głównym takim bogiem jest Zartrat.. Kontakt z błogosławioną bronią powoduje u nich straszliwy ból i oparzenia, które przy dłuższym kontakcie mogą być przyczyną nawet zwęglenia kończyny. Dodatkowo aura otaczająca takie przedmioty działa odstraszająco na istoty tego typu. Ciekawe czy członkowie z Bractwa posiadają taką broń?

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #107 dnia: 22 Listopad 2011, 19:30:08 »
Od czasu przejścia przez portal, Zeleris usadowił się pod drzewem i medytował. Lubił to robić. Medytacja pozwalała oczyścić umysł. Sprawiała, że stawał się krystalicznie czysty. I skupiony na celu. A jak wiadomo właśnie te cechy są pożądane u magów. W końcu jednak nadszedł czas zbiórki i wymarszu. Dracon podniósł się z ziemi i otrzepał szatę z trawy i ziemi. Wyłamał sobie palce, co wywołało miły dla ucha chrupot kości. Dopiero teraz spostrzegł, że do grupy dołączył Devristus. Podszedł zatem do swojego przełożonego.
- Więc jednak dołączyłeś do nas... - zauważył błyskotliwie. - To dobrze. Przyda się twoja pomoc.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #108 dnia: 22 Listopad 2011, 19:57:15 »
-Niestety Wielki Mistrzu, wiem że nie posiadają takowej broni. Jeszcze nie.
-Ruszamy do portu! - krzyknął Navarre do reszty. Z kilkoma miejscowymi na przedzie drużyna ruszyła przez wioski ku największej w tym rejonie przystani.

Gdy już tam dotarli zobaczyli mnóstwo cesarskich statków. Praktycznie ledwo się mieściły. Wiadomym było, że to wszystko z powodu kampanii prowadzonej przez Cesarstwo Katai wobec Imperium. Do takiego stanu szczególnie przyczyniła się obecna misja. Zeyfar podszedł do człowieka z załogi pewnego okrętu. Po krótkiej wymianie zdań odwrócił się do towarzyszy.
-Pakujcie się na pokład. Za chwile przyjdzie nam wypływać. - poinformował

Wtedy w stronę maurena zbliżał się krasnolud. Przystanął i wcześniej lustrując Zeyfara badawczym spojrzeniem wyciągnął rękę. W ustach trzymał fajkę co jakiś czas pykając.
-Zeyfar Navarre z Samotnych ÂŁowców? Jestem Gradan Faltardem, jeden z dowódców oddziałów Ekkerund. Przybyliśmy na wezwanie tak jak obiecaliśmy. Będziemy razem wojować łowco.
-Miło mi to słyszeć Gradanie. Dobrze mieć was z sobą. Za chwilę ruszamy, zatem dokładniej rozmówimy się w obozie na wyspie. - odpowiedział ściskając krasnoluda powyżej nadgarstka.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #109 dnia: 22 Listopad 2011, 20:09:36 »
Powolnym krokiem wszedłem na statek. Ulokowałem się spokojnie przy burcie i obserwowałem zawieruchę na okręcie. Pomyślałem sobie że jednak mamy z kim wojować widząc wszystkich żołnierzy, a to dopiero był jeden okręt. A tylko chyba Cesarz wie ile tych okrętów wypływa z portu. No ale nic podobała mi się teraz nasza pozycja. Gdy tak sobie siedziałem zacząłem rozmyślać nad poprzednią misją. Ciekawiło mnie także jak daleko front się posunął od naszej ostatniej wizyty.

Offline Izabell Ravlet

• Weteran
  • Reputacja: 4247
  • Darlecio
    • Karta postaci

« Odpowiedź #110 dnia: 22 Listopad 2011, 20:14:04 »
Słysząc Zeyfara ruszyłem na pokład. Spokojnym krokiem, jak przystało na przyszłego maga. Reszta kompanii również zbierała się powoli. Zdecydowałem się na przystanięcie przy dziobie, tam zawsze były ładne widoczki

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #111 dnia: 22 Listopad 2011, 20:21:18 »
Gunses ruszył powolnym krokiem, aby się nie osłabiać. Jako obcy, wyglądało to jakoby nie było mu śpieszno albo jakby był już sędziwy. Wszedł po drewnianej kładce na pokład. Podszedł do Zeyfara rozmawiającego z Krasnoludem
- Zeyfarze, ja i moi bracia nie możemy walczyć za dnia. Kodeks nam tego zabrania. Możemy walczyć jedynie w nocy, czy więc możesz nam powiedzieć, jeśli wiesz, kiedy planowany jest atak? Czy wszystko jeszcze nie jest pewne?

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #112 dnia: 22 Listopad 2011, 20:25:27 »
//Od MG nadzorująco - prowadzącego wtedy kiedy trzeba: Płyniecie na kontynent, nie wyspę. Wielbiciele Czosnku, mimo słońca nie czujecie osłabienia.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #113 dnia: 22 Listopad 2011, 20:29:49 »
//Skoro tak mówi GM prowadzący :]

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #114 dnia: 22 Listopad 2011, 20:32:23 »
Słowa Ra zdziwiły nieco maurena.
-W momencie kiedy dopłyniemy do obozu zapadnie już mrok. Potem przeczekamy aż do następnego zmierzchu i ruszymy. Wojska wydadzą walkę przed bramami stolic i będą starał się wedrzeć do środka miasta. My przejdziemy "bokiem".

Offline Julian

• Redakcja
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #115 dnia: 22 Listopad 2011, 20:36:46 »
Przed okrętem popatrzyłem na niego i pomyślałem: Imponujący, nie pamiętam kiedy płynąłem statkiem ostatnio.
A zatem na pokład! - mruknąłem do siebie.
Wszedłem na statek i usadowiłem się przy burcie. Zapaliłem fajkę i czekałem na to, aż któryś z marynarzy coś zaśpiewa. Byłoby miło pośpiewać.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #116 dnia: 22 Listopad 2011, 20:40:45 »
- Tylko noc ma prawdo odbierać życie, które daje Słońce dnia - powiedział Gunses poważnie - Taką zasadę wyznaję ja i Zgromadzenie z którego się wywodzę - widać było, że te zasady są dla niego ważne.

Offline Nessa

• Obywatel
  • Reputacja: 3261
  • Nuda :(
    • Karta postaci

« Odpowiedź #117 dnia: 22 Listopad 2011, 20:59:31 »
   Znowu pływamy. Gdyby Nuda była krasnoludem, to do uszu kompanii dotarłaby ładna wiązanka niekoniecznie kulturalnych i życzliwych słów. Dziewczyna jednak, tutaj zaskoczenie, krasnoludem nie była, więc z miną zbitego psa weszła na pokład. Statków było wiele przez co morza mniej, a i okręt, który "opanowała" grupa nie kołysał się mocno, więc elfka na razie nie odczuwała żadnych niedogodności, wynikających z niechęci do przebywania na zbitej stercie desek z jakiegoś pięknego lasu. Bo rzecz jasna nie posiadała choroby morskiej.
   Jak widać bogowie są złośliwi, gdyż ÂŁowcy ostatnimi czasy lubowali się w podróżowaniu pięknymi drzewami, na których kiedyś żyły słodkie, rude wiewiórki. Zatem elfka rozejrzała się za jakimś dogodnym miejscem do wdychania świeżego powietrza i rozkoszowania się efektami choroby morskiej, której nie posiadała. Była pewna, że choć Julian należał do osób miłych (a przynajmniej sprawiających takie wrażenie), to podczas ich podróży musi trzymać się od niego z daleka. Wątpiła, iż dym palonej przez niego fajki pozytywnie wpłynie na jej stan.
   Zerknęła w kierunku mężczyzny w masce. Biorąc pod uwagę porę dnia, nei wyglądał już tak strasznie i, gdyby się uprzeć, to można by nawet się zaśmiać. Czego elfka uczynić nie miała zamiaru. Szczególnie że okazało się, iż walczyć będą nocą. Walka za pomocą łuku będzie mocno utrudniona. No chyba że napatoczy się jakiś ziejący ogniem smok.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #118 dnia: 22 Listopad 2011, 21:10:31 »
Gunses znał uczucie kiedy ktoś patrzył. Odwrócił się, odnalazł zainteresowane oczy Elfki. Po czym stanął przy Zeyfarze i spytał
- Wiemy na jakich terenach będziemy walczyli? Są tam lasy, góry?

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #119 dnia: 22 Listopad 2011, 21:15:11 »
-Teren bardziej otwarty, nieco lasów na uboczach od strony głównej bramy. Większość została zwyczajnie wykarczowana. Pozostały nie za wielkie wyspeki drzew i roślinności. Dość aby przejść niezauważenie do murów i tam dalej działać.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #119 dnia: 22 Listopad 2011, 21:15:11 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything