Autor Wątek: Wieczna ciemność  (Przeczytany 7960 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: Wieczna ciemność
« Odpowiedź #60 dnia: 25 Sierpień 2011, 21:51:37 »
ÂŚlepy słysząc Twoje kroki zaczął mówić głośniej. Wiedział, że od niego odszedłeś. [A Ty napisz co dokładnie robisz]
- A wiem! Mroczne nasienie, ponoć słychać ich chichoty kiedy się krwi opiją! - mówił pewnym głosem, widać, że się ich nie bał - Nie straszne mi skubańce, bo i widzieć ich nie widziałem a i już nie zobaczę, ale nie lubię tych typów. Ponoć napadają na prawiczków i dziewice, krew wysysają do omdlenia i zostawiają na progach domostw! Chociaż... - rzekł weselejąc -  taką wampirkę chętnie by się obróciło hehehe - zaśmiał się. Gunses uśmiechnął się cierpko. Facet ewidentnie nie przepadał za wampirami, miał jednak zdrowe podejście, jego zarzuty były logiczne a nie zamalowane stereotypami - Ale do rzeczy, tam gdzieś umrzyk musi siedzieć, nocą wracając z popity chichocze i syczy, o tam!

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #61 dnia: 25 Sierpień 2011, 23:19:11 »
Pierwsze co zrobił Ocian to obejrzał dokładnie stół alchemiczny i wszystko tam co się znajdowało.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 25 Sierpień 2011, 23:19:11 »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 25 Sierpień 2011, 23:27:06 »
Stół alchemiczny nie różnił się niczym od innych. Widziałeś zakręcone rurki wychodzące z kolb i wpadające do menzurek, szklane naczynia, pałeczki, miseczki, lejki, grzałki, palniki na alkohol, dużo dziwnych przyborów. Nie znałeś się na tym, nie byłeś szkolony w tej dziedzinie. Jednak nie znalazłeś tam nic nadzwyczajnego...

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #63 dnia: 25 Sierpień 2011, 23:37:42 »
Aha, nic ciekawego. Chłopak obejrzał jeszcze wszystko inne. Szukał jakiegoś śladu, tropu, lub czegokolwiek wyróżniającego się.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 25 Sierpień 2011, 23:41:22 »
//Konkretnie?

Nic ciekawego nie znalazłeś.

Gunses rozejrzał się po sali. Ułożył w głowie cały plan architektoniczny budynku. I już wiedział. Jednakże nie mógł powiedzieć tego Ocianowi. Młody był na 'praktykach'.
Wampir usiadł koło ślepego na łóżku, wpadł się z nim w cichą rozmowę.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #65 dnia: 26 Sierpień 2011, 13:48:23 »
Ocian rozejrzał się jeszcze raz po pokoju. Wpadł na pewien pomysł i jedną rzecz. Podszedł do Gunsesa i powiedział mu.
- Chyba wiem co wywołuje tutejsze hałasy. Możliwe że dochodziły one z kanałów. Gdy stworki panoszyły się po nich, wydawały różne dźwięki które wydobywały się z rur. Pomyślałem o tym, gdy zdałem sobie sprawę, że niedaleko tego pomieszczenia jest inne, gdzie kobiety wylewają różne rzeczy.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 26 Sierpień 2011, 14:01:45 »
- Trafnie - rzekł Gunses pogodniejąc, stanął przed chorym
- Razem z moim uczniem - nie chciał mówić Synem, żeby nie wydało to się dziwne - Stwierdziliśmy, że odgłosy te na prawdę mogą wydawać krwiopijcy.
- Mówiłem Panie - rzekł chory szukając dłońmi Gunsesa. Zanim Wampir zdążył się odsunąć chory złapał w dłonie jego medalion. Zważył, zmierzył w palcach, przejechał po krawędziach. Puścił - mówiłem. Co z nimi zrobicie?
- A co można zrobić
- rzekł aktorskim tonem Wampir - Przegonimy je gdzie pieprz rośnie!
- A to dobrze, dobrze
- rzekł chory - Bo już ludzie zaczęli stąd uciekać ze strachu.
- Bywaj, przyjaciel
u - rzekł Gunses kończąc rozmowę. Skinął na Ociana
- Znajdźmy Lille, sprawa wydaje się wyjaśnionaa - powiedział wychodząc z sali - Masz jakieś pytania?

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #67 dnia: 26 Sierpień 2011, 14:07:16 »
- Hmm nie jestem pewien, tylko mnie trochę zastanawiała ta gra aktorska. I zauważyłeś chorego, który bacznie nas obserwował. Nie zauważyłem, by inni zwracali na nas większą uwagę, tak jak on. Może mogę się mylić. Na pewno wykonaliśmy zadanie?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 26 Sierpień 2011, 22:24:53 »
- Opisane przez mężczyznę dźwięki i miejsce, z którego dochodziły wskazują na Anghagi. Z mojego punktu widzenia, widac była kratkę pod stołem alchemicznym. Tamtędy dochodziły dźwięki. Nurtuje mnie jednak coś innego. Domyślasz się co?

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #69 dnia: 12 Wrzesień 2011, 22:22:30 »
//Czy zadanie będzie kontynuowane?

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 12 Październik 2011, 17:08:19 »
- Dobrze mistrzu. Ocian ruszył za Gunsesem.

//: chcę by misja była kontynuowana więc tak trochę brzydko napisałem. W weekend zeedytuje tego posta i skrobnę coś większego.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #71 dnia: 20 Październik 2011, 10:51:51 »
//Coś się doczekać nie mogę na poprawę Twojego postu. Piszę więc dalej...
//W dodatku jak widzę, zjadło mojego ostatniego posta. Pewnie to było spowodowane awarią systemu. Ocian czytałeś tego posta. Przeprowadziłem tam rozmowę z Lille, na temat zaginionej kobiety. Powiedzieliśmy Lille, że aby świątynia była bezpieczna na zimę (kontynuujemy akcję z sierpnia) to musimy sprawdzić jeszcze strych. Lille zaprowadziła nas do schodów mówiąc co i jak ze strychem (był kiedyś magazynem, teraz stoi pusty). Zostawiła nas przy schodach w wierzy biegnących w górę (kto by się spodziewał o_O) i wręczyła nam klucz.

Schody pięły się ostro w górę. Po kilku minutach wdarliśmy się na ich szczyt. Po drodze mijaliśmy drzwi, które prowadziły do niższych sal, ale te nas nie interesowały. Na krańcu schodów znajdowały się kolejne drzwi. Te prowadziły na strych. Klucz, który dała nam Lille był niepotrzebny. Drzwi były otwarte...

Gunses wyostrzył zmysły (nadal jedziemy akcję z sierpnia - Hemis). Z mieczem na plecach wszedł pierwszy na strych. Strych był wielką sala, które była pooddzielana ścianami działowymi. W powietrzu czuć było zapach kurzu, staroci, zbutwiałego drewna i przegniłych szmat, mysich odchodów i zepsutego mięsa. Gunses rozglądał się uważnie. W pierwszej komnacie, w której wychodziły schody nie było nic nadzwyczajnego. U sufitu wisiały stare szmaty i pęki przesuszonych badyli, które dawniej były ziołami. Na podłodze stały stare meble zarzucone materiałami, walały się graty i rupiecie. Gunses rzucił się na Ociana zwalając go z nóg na stary stół. Stolik nie wytrzymał, rozleciał się, wióry posypały się, z klamotów wzbiła się chmura dymu. Pół metra nad nimi przeleciała błyskawica. Wiązka energii kierowana w stronę Ociana uderzyła w ustawiony stojak na żelazne kostury, które przewróciły się ze szczękiem. Gunses już był na kolanach. Wiedział skąd padnie uderzenie, wiedział skąd użyto zaklęcia. Wyrzucił rękę w przód. Z koniuszków jego palców posypały się iskry, a piorun uderzył w ramę drzwi prowadzących do kolejnej części strychu. Gunses ujrzał postać, która niknie za drzwiami. Przezornie stając się niewidzialnym i wyciągając miecz rzucił się w kierunku drzwi. Nowe pomieszczenie zaskoczyło go, ale nie było czasu na zastanawianie się i przyglądanie wiszącym na hakach częścią ciał ludzkich, ani aparatury, której przeznaczenia nie znał i nie chciał poznawać. W pomieszczeniu była jedna osoba, która po chwili zniknęła w kłębach oparów i światła. Gunses zmaterializował się. Ktoś, kto się teleportował musiał nie być przygotowany na umiejętności posługiwania się magią przez przybyszów. Zapewne dlatego odpuścił. Gdyby Gunses zaatakował mieczem, czarodziej który tu był zapewne podjąłby walkę. Gunses schował miecz. Podszedł do haków, na których wisiał korpus człowieka. Korpus pozbawiony był kończyn oraz głowy, pozszywany był szwami w fachowy sposób. W słoikach na półkach były zakonserwowane narządy. W wielkim słoju w substancji konserwującej zawieszona była ogolona głowa. Gunses odsunął się, obcasem przewrócił coś, co okazało się być czarną świeca. Na podłodze widniał pentagram opisany kołem i oznaczony symbolami, których Gunses nie rozumiał. Czarne świece, zgaszone, były ustawione na wierzchołkach gwiazdy. Wampir przyłożył dłoń do podłogi w miejscu środkowym. Wyczuł nutę Energii.
Na stołach stały przyrządy lekarskie do amputacji i gmerania w środku człowieka. Duży pulpit był pusty, ale ślady bez kurzu wskazywały, że księgi zostały zabrane stąd. Na regale pomiędzy księgami poświęconymi sekcji zwłok stała teczka. Gunses wziął ją, otworzył. Była to teczka Eliry, zaginionej kobiety. Czekał, aż Ocian rzuci na to wszystko okiem.

[Aura Inteligencji][Piorun]
« Ostatnia zmiana: 20 Październik 2011, 10:54:39 wysłana przez Gunses »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #72 dnia: 23 Październik 2011, 15:18:32 »
- Nekromanta - skomentował Ocian i rozglądną się po pomieszczeniu otrzepując z kurzu. Wodził oczyma po dziwnej aparaturze. Zatrzymał wzrok na ogolonej głowie. Próbował domyślić się kto to był.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #73 dnia: 23 Październik 2011, 15:28:05 »
- To właśnie Elira - powiedział Gunses podając Ocianowi teczkę - Teczka z dokumentacją jest odpisana z oryginału, który jak pamiętasz pokazywała nam Lille. Ktoś więc porwał ją i zabił. Używał Magii, a na podłodze widnieje pentagram, rytualny znak. Twoje stwierdzenie jest słusze. I ja uważam, że to był nekromanta. Domyślasz się, co musimy zrobić?

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 23 Październik 2011, 15:33:00 »
// ale spontan

- Znaleźć nekromantę albo magów, którzy pomogą nam znaleźć naszego uciekającego przyjaciela?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #75 dnia: 23 Październik 2011, 15:41:54 »
- Nie - rzekł spokojnym głosem Gunses - Powiemy wszystko Lille, niech obłoży całą świątynię aura antyteleportacyjną, aby ten ktoś juz tu nie wrócił, a my musimy powiadomić o tym Bractwo ÂŚwitu. To ich specjalność. Nie mogę narażać kogokolwiek z was na ewentualną walkę z magiem.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 23 Październik 2011, 15:48:10 »
- Aha. Czyli sprawa załatwiona? Coś jeszcze nam zostało?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #77 dnia: 23 Październik 2011, 16:05:53 »
- Nic - rzekł Gunses - Idziemy do Lille. Ty prowadź i rozmawiaj... (:P)

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 23 Październik 2011, 16:12:21 »
- Dobrze - powiedział stanowczo Ocian. Dwójka Wampirów wyszła ze strychu i zaczęła iść schodami w dół, mając nadzieję znaleźć Lillie. ;p

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #79 dnia: 23 Październik 2011, 16:18:50 »
Lille wyczuła, że ktoś rzucał zaklęcia. Czekała przy schodach. Widząc dwójkę wampirów zapytała
- Ktoś używał magii? Wy nie znacie się na czarowaniu, kto więc to był? - spytała. Ocian wiedział, że o zdolnościach Gunsesa mówić nie można.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 23 Październik 2011, 16:18:50 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything