Tereny Valfden > Dział Wypraw

Młoty i kilofy

<< < (4/33) > >>

Gordian Morii:
-Oczywiście.- rzekł mag uśmiechając się ironicznie. -Jeśli tylko opuścisz Krucze Bractwo i odkryję u Ciebie magiczną moc to tak, będziesz mógł uczyć się magii na naszym uniwersytecie.- wyraz twarzy elfa się nie zmienił czego nie mógł stwierdzić Diomedes gdyż maska stanowiła idealną zasłonę.
-Jesteś usatysfakcjonowany odpowiedzią Diomedesie, a jeśli tak o ktoś ma jeszcze jakieś pytanie?

Eric:
Diomedes skrzywił się lekko słysząc cyniczną wypowiedź Gordiana
- Cóż, w takim razie nie wchodzi to w rachubę. A szkoda.

Anette Du'Monteau:
-Mistrzu Gordianie, muszę cię prosić abyś pozwolił mi po wyprawie nauczyć się u tych ludzi zbierania odpowiednich ziół. I alchemii o ile jest to możliwe. - odezwał się mauren.

Gordian Morii:
-Drogi maurenie wybacz ale ja nie mogę nauczyć Cię zielarstwa gdyż ta dziedzina jest jedną z nauk pobieranych przez nowicjuszów w Gildii. Ponadto to nie ja odpowiedzialny jestem za zioła a jeden z moich zaufanych zielarzy, który swoją wiedzę przekazuje nowicjuszom. Dlatego w sprawie zielarstwa wymagania podobne są do tych, które przedstawiłem Diomedesowi.

//:Panowie i panie, o nauce magii i alchemii możecie zapomnieć do momentu aż nie wstąpicie w szeregi Gildii. Obraliście swoją drogę w innej organizacji więc przepadło. Ja też nigdy nie nauczę się władać łukiem w 100% czy nosić zbrój płytowych, gdyż nie jest to umiejętność maga.
Jeśli potrzebujecie magii to do waszego użytku dane zostały różdżki i runy, jeśli potrzebujecie alchemii to dany eliksir można nabyć w sklepie również gildii.
Gdy gildia będzie potrzebowała czegoś czym się nie zajmuje to zgłosi się do odpowiedniej organizacji. To jest balans systemu, którego brakowało w poprzednich wersjach gdzie każdy mógł być człowiekiem orkiestrą.

Patty:
Uśmiechnęłam się zauważalnie, słuchając próśb, jakie kierowano do przywódcy Gildii. Sama spokojnie wysłuchałam elfa i oddałam się kontemplacji.

// no Gordianie, ale im dogadałeś ;) i zeby nie bylo, mi sie tam ten balans podoba

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej