Autor Wątek: Tajemnice Starożytnych IV - Klucz ÂŻycia  (Przeczytany 33761 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

Odp: Tajemnice Starożytnych IV - Klucz ÂŻycia
« Odpowiedź #100 dnia: 06 Styczeń 2011, 21:08:12 »
-Szukamy kolejnego monolitu. Są to swego rodzaju wrota. O ile dobrze pamiętam draconi je pozostawili. Lecz nie mogę być pewny, kwestię czym są pozostawię Aragornowi. On jest prawdziwym specjalistą. A po bitwie oczywiście będziemy musieli go odszukać. Mam na myśli monolit oczywiście, nie Aragorna. Hmm, ten miód już miesza mi w myślach. Trzymaj. - odparłem i podałem butelkę miodu Diomedesowi. Wstałem rozprostowując swoje kości. rzuciłem okiem na konwój za nami po czym wróciłem do pozycji siedzącej.

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #101 dnia: 06 Styczeń 2011, 21:12:36 »
- Cóż skoro to swego rodzaju wrota to raczej rzucają się w oczy... No chyba, że Draconi mają jakieś dziwne upodobania jeżeli o architekturę chodzi, ale skoro Aragorn ma w tym doświadczenie to i z tym nie powinno być problemu. Ciekawi mnie jeno z kim będziemy walkę toczyć... Jacyś inni 'kolekcjonerzy' monolitów? - odparł Diomedes i pociągnął kolejnego łyka miodu - Zaprawdę świetny trunek! Dziękuję Ci bardzo Zeyfarze - rzekł z błogim uśmiechem na twarzy.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #101 dnia: 06 Styczeń 2011, 21:12:36 »

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #102 dnia: 06 Styczeń 2011, 21:19:01 »
Odwzajemniłem minę Diomedesa uśmiechem.
-Ależ proszę Cię bardzo.
-Zgromadzenie Angelosa. Nie zbyt przyjemni ludzie. Spotkanie z nimi nigdy nie wypadnie dobrze jeśli nie masz miecza czy topora pod ręką. Potrafią z fanatycznym zapałem służyć swym dowódcom i bez mrugnięcia okiem wykonać każdy rozkaz. Wydaję się, że oni również poszukują monolitów. Tylko nie wiemy w jakim celu dokładnie.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #103 dnia: 06 Styczeń 2011, 21:23:43 »
- Tacy ludzie są najgorsi... Są jak zwyczajne maszyny bez uczuć. Okropne... Jak myślisz, ile czasu zajmie nam wędrówka? Niecierpliwię się na myśl o bitwie przy użyciu tych cudeniek - tu Diomedes wskazał na maszyny przywiezione przez Aragorna - A jak wiesz niecierpliwość nieco wydłuża czas oczekiwania...

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #104 dnia: 06 Styczeń 2011, 21:29:22 »
-Cierpliwość jest cnotą, powiadają. Mi jej dano przy narodzinach sporo na szczęście. A drogi sporo przed nami, jedziemy praktycznie na samo południe wyspy. Zwykle trafiała się jakaś rozrywka podczas podróży i nie mam tu na myśli bójek.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #105 dnia: 06 Styczeń 2011, 21:32:06 »
- Rozrywka powiadasz... Cóż, na pewno nadarzy się nie jedna okazja do umilenia sobie podróży jak sądzę. Co do cierpliwości to jest ona cechą względną. Czasami potrafię być cierpliwy, a czasami zwyczajnie nie. Ale cóż, przynajmniej będę miał okazję zapoznać się z innymi członkami drużyny. Widzę żeś zaprzyjaźniony z krasnoludem. Oboje należycie do Bractwa Kruków zgadza się?

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #106 dnia: 06 Styczeń 2011, 21:37:37 »
-Tak, lecz Domenic doszedł nieco później do nas. Ja byłem jednym z pierwszych, którzy wstąpili w szeregi Bractwa. Interesuje cię ono? - zapytałem z ciekawością.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #107 dnia: 06 Styczeń 2011, 21:40:40 »
- Widzisz, już postanowiłem dołączyć do wampirów... Wasz przywódca nawet zastanawiał się czy nie można by mnie przydzielić i do nich i do waszego Bractwa. Jeżeli byłaby taka możliwość to bez wątpienia bym to zrobił, ale dopiero czas pokaże jak to będzie...

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #108 dnia: 06 Styczeń 2011, 21:43:47 »
-Hmm wampiry, ostatnio sporo ich się tu roi. Osobiście nie mam nic do mistrza Gunsesa, a wręcz szanuje jego osobę. Po prostu mnie przeraża, że ludzie potrafią odrzucić swoją ludzką naturę tylko ze względu na kilka defektów. Ale nic nie jest doskonałe czyż nie? Nawet bogowie się kłócą, złoszczą i mają swe problemy.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #109 dnia: 06 Styczeń 2011, 21:47:35 »
- Ja zawsze podziwiałem piękno wampirów... A teraz jeżeli mam możliwość stać się jednym z nich, chcę z tego skorzystać nie bacząc na konsekwencje. Tak jak Ty szanujesz mistrza Gunsesa - ja szanuję waszego mistrza - Aragorna. Zaprawdę wspaniały elf. A jak  się wam powodzi w organizacji?

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #110 dnia: 06 Styczeń 2011, 21:50:20 »
//Kompania powoli zbliżała się do drugiego rozwidlenia dróg.

-Jeszcze z 40 kilometrów przed nami, wtedy zrobimy postój i wyślemy zwiad. Rzucił elf.
-Ci nowi bogowie spokojni coś, zauważyliście? W miarę dobrze Diomedesie.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #111 dnia: 06 Styczeń 2011, 21:51:33 »
-Nie da się narzekać na brak zarobków, jak widzisz to już druga wyprawa w dość krótkim czasie. Ewentualnie można wybrać się samym komandorem na jakieś zadanie albo pomóc jednemu z braci. Choć po prawdzie to nie o złoto chodzi.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #112 dnia: 06 Styczeń 2011, 21:53:35 »
-Roboty Ci u nas więcej niż u sir Cadacusa.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #113 dnia: 06 Styczeń 2011, 21:54:53 »
- Kawał drogi... - skrzywił się Diomedes - Dobrze wiedzieć, że jakoś się wam powodzi. A skoro już tu jesteś Aragornie, to chciałbym o coś zapytać. Może się to wydać głupim pytaniem dla Ciebie, ale ja jestem mało obeznany w tych sprawach. W jakim celu wykorzystamy monolit gdy już go odnajdziemy?

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #114 dnia: 06 Styczeń 2011, 21:57:06 »
Nikolai pochłonęły nieprzyjemne myśli. Były to myśli bólu, myśli zła i okropieństwa z jakimi się dotychczas borykał. Koszmary na jawie stawały się coraz bardziej realne. Wiedział co było ich przyczyną. Teleport który sprowadzał tu ludzi z kontynentu, był rzeczywistym powodem jego spóźnienia. Od jakiegoś czasu, od momentu przemiany zaczął go obserwować. Czekał na nich. Pomimo strachu przed przyszłością i tym, że w wkrótce i tak dojdzie do nieuniknionego starcia, żałował że ujrzy pionki. Wiedział że ważne figury wrogów, na planszy jego życia są chronione za niezdobytymi murami, jednak miał nadzieję, która rozgrzewała jego martwe serce, że, o ile pozwoli mu na to los, niepostrzeżenie przejdzie obok wierz bez okien, ominie mrocznych jeźdźców i tego który sprawuje najwyższą ochronę i zada cios samemu władcy...
Ale to była odległa przyszłość. A nadmierne rozmyślanie o niej nigdy nie dawało nic dobrego.
- Taką niewyobrażalną energię można uzyskać nawet teraz. Pomyśl o tym czego szukamy. Monolity. O ile moja wiedza nie stoi na równi wiedzy wioskowego świniopasa, dzięki takim monolitom można tworzyć portale do innych wymiarów. A co gdyby w jakiś magiczny, znany wam sposób, przekierunkować energię monolitów by siała zniszczenie?

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #115 dnia: 06 Styczeń 2011, 21:59:22 »
-On już się zdecydował i zaparł komandorze. A szkoda, mógłby być z Ciebie przyzwoity kruczy brat. Sądzę też, że z pewnością polubili byście się z Domenicem. Twardy jak na krasnoluda przystało, ale gdy trzeba otworzy swoje serce...a nawet butelkę. Zważ na to iż jego miód pijesz, mimo wcześniejszej mniej pokojowej polemiki.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #116 dnia: 06 Styczeń 2011, 22:02:36 »
-Gdy odnajdziemy ten, poszukamy pozostałych czterech. A otworzą one portal do innego świata.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #117 dnia: 06 Styczeń 2011, 22:03:04 »
- Tak właśnie myślałem. Więc jest też możliwość porozumienia się z Draconami, które odeszły do innego wymiaru, zgadza się? Zaiste, daje to nieograniczone możliwości... Już sam kontakt z Draconami, o ile oczywiście okazały by się przyjazne mógłby przynieść nam wiele dobrego. Jeśli zaś chodzi o potencjalną destrukcyjną moc monolitów... Taka broń byłaby nie do pokonania. Nawet jeżeli nie musiałbym się jej obawiać to i tak jej istnienie samo w sobie byłoby przerażające. Ale zakładając, że udało by się odkryć sposób by w taki sposób wykorzystać monolity... To co byśmy z nimi zrobili? A raczej - co król by z nimi uczynił? Sprawienie sobie podwładnych przemocą i groźbą nie jest najlepszym sposobem do zjednoczenia ludzi. Przynajmniej według mnie...

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #118 dnia: 06 Styczeń 2011, 22:03:39 »
- Nikolaiu? Coś się stało? Wygądasz na zmartwionego i zamyślonego. Wracają koszmary przeszłości?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #119 dnia: 06 Styczeń 2011, 22:07:43 »
-Niestety Diomedesie, ten zestaw prowadzi gdzie indziej. Monolitami do Draconów dysponuje król.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #119 dnia: 06 Styczeń 2011, 22:07:43 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything