Autor Wątek: Tajemnice Starożytnych III- Klucz Śmierci i Księga Potępionych.  (Przeczytany 18475 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

Odp: Tajemnice Starożytnych III- Klucz ÂŚmierci i Księga Potępionych.
« Odpowiedź #60 dnia: 30 Październik 2010, 23:32:45 »
-Nie Gunsesie nie tłumaczę działania czarów. Tłumaczę jedynie mój plan i odnoszę się do tego o co Ty sam zapytałeś. Więc gdybym nie odpowiedział wtedy byłby to potwarz i brak szacunku względem Twej osoby.- rzekł Gordian gładząc konia po pysku.
-No chyba, że to ja zostanę tutaj a ty przemienisz się w nietoperza i polatasz po okolicy szukając niebezpieczeństw. Ja bez problemów dam sobie radę z obroną grupy bo zakładam, że zbrojni nie dość, że są odpowiednio wyszkoleni to dwa przez swój honor odmówią przyjęcia pomocy.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #61 dnia: 30 Październik 2010, 23:40:51 »
- Gordianie nie licytujmy się. Nie wypada to osobistością takim jak My - rzekł poważnie Gunses - Pozwólmy przemówić Aragornowi. Niech on zdecyduje.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 30 Październik 2010, 23:40:51 »

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 31 Październik 2010, 10:43:49 »
-Wszyscy macie rację, ja jednak proponuję co innego. Gordianie, dasz radę sprawdzić teren przy pomocy projekcji astralnej? Ten na czerwono zaznaczony.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #63 dnia: 31 Październik 2010, 11:01:58 »
-Dam ale to będzie bardzo czasochłonne ponieważ moja projekcja będzie poruszać się mniej więcej w tempie w jakim ja osobiście bym to robił.- rzekł Gordian w odpowiedzi na pytanie Aragorna.
-Więc osobiście cały czas proponuję bym pod postaciom powietrza jako wiatr zbadał teren, będę po prostu szybszy, bezpieczniejszy i bardziej dokładny.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 31 Październik 2010, 11:10:33 »
-Dobrze Gordianie, leć. Tak będzie najbezpieczniej. Gdy Ty będziesz sprawdzał my udamy się tutaj. Elf wskazał czarny punkcik na mapie.
-Na koń, formować kolumnę.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/307600ab26a185c7.html mapa.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #65 dnia: 31 Październik 2010, 11:16:15 »
-Powodzenia magu!
Po tych słowach chłopak wsiadł ponownie na konia i czekał aż ruszą...

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 31 Październik 2010, 11:17:10 »
Zadowolony z ostatecznej decyzji wskoczyłem na posłusznego siwka. Moje mięśnie i ożyły gdy wskoczyłem na konia. Podrapałem go po szyi i ruszyłem wolnym stępem. -Jeśli pozwolisz panie będę pilnował czoła kolumny. - rzekłem zwracając się do Aragorna.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #67 dnia: 31 Październik 2010, 11:21:35 »
Gordian tylko skinął głową i odchodząc od zgromadzonych powoli zaczął wyzwalać energię magiczną zgromadzoną w duszy - Elishashqihu- wyszeptał zamykając oczy. Rozłożone ręce zdawały się niknąć w oczach stając się przeźroczyste i dziwnie długie, podobnie miała się rzecz z resztą ciała arcymaga, który powoli zamieniał się w powietrze. Nie trwało to długo. Elf stał się niematerialnym bytem, którego obecności nie mógł stwierdzić praktycznie nikt. -Ruszam - pomyślał i z wielką szybkością ruszył w wyznaczonym kierunku łopocząc płaszczami zgromadzonych osób. Był to jedyny znak dający do zrozumienia, że Gordiana już z nimi nie ma..
Pędząc z wielką szybkością jako gwałtowny powiew kołysał koronami drzew, naginał młode trawy i trzciny porastające brzegi strumieni i jeziorek marszcząc przy okazji toń wody w nich stojącej. Leciał w kierunku miejsca zaznaczonego na mapie czerwonym punktem by sprawdzić czy nie czyha tam na nich żadne niebezpieczeństwo.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

Odp: Tajemnice Starożytnych III- Klucz Śmierci i Księga Potępionych.
« Odpowiedź #68 dnia: 31 Październik 2010, 11:21:50 »
Po krótkiej przerwie, gdy mogłam bez przeszkód rozluźnić spięte mięśnie, westchnęłam cicho. Swego czasu dużo jeździłam konno, cwał był mi nieobcy. Ale to było dawno, ciało odwykło już od konnych szaleństw. Potrząsnęłam głową, wspinając się z powrotem na siodło. I tym razem usiadłam po damsku, co było o niebo wygodniejsze od normalnej pozycji. Cmoknęłam na konia, zmuszając go do ruchu.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #69 dnia: 31 Październik 2010, 12:12:31 »
W czasie gdy kompania jechała w wyznaczone miejsce Gordian zbliżał się do wyznaczonego punktu, to co ujrzał nie napawało optymizmem.

Gordian: Widzisz obóz złożony z pięciu namiotów, piętnastu wojowników. Większość śpi, przed największym namiotem widzisz orka i człowieka.

-Aaale Klang my...
-ÂŻadnych wymówek, jeśli tej nocy nie otworzycie grobowca to w końcu nas znajdą...do roboty!

Kapitan Klang wyposażony w:

Nazwa odzienia: Zbroja kolcza
Rodzaj: zbroja niepłytowa
Typ: zbroja kolcza
Wytrzymałość: 18
Opis: Wykuta z 150 sztabek mosiądzu.
Wymagania: Używanie zbrój niepłytowych

Nazwa broni: Orczy topór
Rodzaj: topór
Typ: oburęczny
Ostrość: 22
Wytrzymałość: 14
Opis: Wykonany z 50 sztabek stali i  10 sztuk drewna o zasięgu 1,2 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [75%]

Specjalizacje walki:
Walka bronią sieczną 75%

Umiejętności wyuczane:
-Hart ciała
-Kamuflaż

Ork:
- Kamienna skóra
- Mięśniak

15x Wojownicy Zgromadzenia wyposażeni w:

Nazwa odzienia: Zbroja kolcza
Rodzaj: zbroja niepłytowa
Typ: zbroja kolcza
Wytrzymałość: 16
Opis: Wykuta z 150 sztabek mosiądzu.
Wymagania: Używanie zbrój niepłytowych

Nazwa broni: Miecz
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 6
Opis: Wykuty z 55 sztabek mosiądzu o zasięgu 0,9 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]

Nazwa broni: ÂŁuk
Rodzaj: łuk
Zasięg: 50 metrów
Precyzja: 40%
Opis: Wykonany z 50 kawałków drewna.
Wymagania: Walka bronią dystansową [50%]

Specjalizacje:
Walka bronią sieczną 50%
Walka bronią dystansową 50%

Atrybuty wyuczane:
-Hart ciała
-Kamuflaż

Człowiek:
- Potencjał magiczny
- Potencjał chemiczny
- Ciało z gliny
- Ulubieniec bogów
- Bystry umysł

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 31 Październik 2010, 13:26:54 »
//Jaką mamy porę dnia?

Gunses ponaglił konia. Wysforował się na przód kolumny, zrównał się z Zeyfarem.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #71 dnia: 31 Październik 2010, 14:41:06 »
Podczas marszu zauważyłem nadjeżdżającego władcę wampirów. Zwolniłem nieco swoje tempo dostosowując je do konia hrabiego. -Witaj Gunsesie, jak samopoczucie? Widzę u Ciebie zadowolenie z naszej podróży, codzienne życie musiało dać się we znaki, a zawsze dobrze rozprostować trochę kości, prawda?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: Tajemnice Starożytnych III- Klucz Śmierci i Księga Potępionych.
« Odpowiedź #72 dnia: 31 Październik 2010, 15:28:59 »
- Przyjacielu - rzekł Gunses do Zeyfara patrząc w dal przed sobą - Choćbym tkwił na krześle lub łożu tysiące lat, me ciało nie zazna uszczerbku. Nie zestarzeje się, nie będzie ułomne. Moja natura na to nie pozwoli. Wystarczmy mi noc i krew - Gunses chwycił za jedna z butelek krwi u pasa. Uniósł ją do góry, ażeby księżyc mógł ją lekko rozświetlić - Tak, przyjacielu. To krew. Krew człowieka. Zapewne niewinnego ojca czwórki dzieci, albo matki, która miała sama na utrzymaniu swe niemowlę... - Gunses przyłożył butelkę do ust, przechylił. Zrobił kilka łyków, jednak jedna kropla umknęła mu. Ściekała po skórze aż do żuchwy, jednak żuchwy nie osiągnęła. Była noc, skóra Gunsesa wchłonęła stróżkę krwi. Nie pozostało po niej śladu. Jednocześnie po wypiciu kilku łyków ludzkiej krwi skóra Wampira rozbłysła bielą, oczy rozbłysły miliardem ogników. Gunses był w swej szczytowej formie.
- To krew bandytów, rozbójników i innych czarnych charakterów. Mój Sabat nie poluje zazwyczaj na niewinnych... Mam nadzieję, że nie dałeś wiary mym opowieścią o zabitych głowach rodzin? - Wampir uśmiechnął się demonicznym wyrazem ust po czym rzekł
- W mieście mało dzieje się ostatnim czasem. Miło czasem wybrać się z kompanią, pomóc im. Zwłaszcza, że mogą przyjść czasy, kiedy to ja będę potrzebował podobnej pomocy...

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #73 dnia: 31 Październik 2010, 15:45:08 »
-Niestety ja nie jestem jednym z Nieśmiertelnych druhu. Mimo młodego wieku jako człowiek muszę ćwiczyć, a żeby utrzymać się w dobrej formie. Jeśli zaś o historię chodzi to kolejna rzecz jakiej mnie życie nauczyło to nie wierzyć w pierwsze słowa ludzi, często bywają mylne. Spojrzałem na niebo próbując odnaleźć jakieś znajome gwiazdy. Nam, maurenom, przychodziło to dość łatwo, więc po kilku chwilach spostrzegłem znajome konstelacje.
-Wiesz co łączy wszystkie żywe istoty Gunsesie? To, że egzystują pod tym samym nieboskłonem. Kochankowie umierający z tęsknoty za sobą, spowodowaną odległością, która ich dzieli wiedzą, że jednak promienie tego samego słońca budzą ich co dzień i ogrzewają. Tak samo łowca i ofiara, próbująca się ukryć przed swoją śmiercią. Mimo wszystko wie, że ten sam księżyc, który oświetla jej drogę ucieczki, oświetla także trop łowcy. To nas łączy drogi wampirze. Spojrzałem na blade oblicze Nieśmiertelnego towarzysza zgadując o czym teraz rozmyśla.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 31 Październik 2010, 16:49:05 »
- Oczywiście masz rację Zeyfarze. Wiele rzeczy łączy wszystkich nas. Powietrze którym oddychamy, wodą, którą pijemy, ziemia po której stąpamy czy ogień przed którym uciekamy. Ale czy nie za bardzo wszytko uogólniamy? Wszak więcej nas dzieli niż łączy, a takie wspólne łączące nas kwestie są tak nikłe, że aż śmieszne. A to dla tego, że nie są one spowodowane naszym działaniem. One zawsze były. Nieboskłon, księżyc, żywioły. Były na długo przed nami i pozostaną zapewne na długo po nas. My nie braliśmy udziału w akcie ich stworzenia, nie wypada więc traktować ich jako łączników między kochającymi się ludźmi, między ofiarą a łowcą, bo wszak są one dużo starsze od nich. Bynajmniej ja tak sądzę - rzekł Gunses a potem zagłębił się w myślach. Przypomniał sobie Numenoru 30 tysięcy lat temu. Przypomniał sobie wszystkie wydarzenie, zjazdy, bale, polowania, walki, rytuały. Przypomniał sobie wszystkich starożytnych, których dusze znalazły się w Krwawym Krysztale, a za jego pośrednictwem połączyły się z duszą Gunsesa. Pamiętał to wszystko jakoby w tym uczestniczył... - Ja patrząc w niebo, w księżyc nigdy nie rozmyślałem nad tym, że Starożytni również na ten sam księżyc patrzyli. Historia wydaje się inna, kiedy masz świadomość, że możesz żyć przez eony lat.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #75 dnia: 31 Październik 2010, 17:19:25 »
-Właśnie dlatego Ty traktujesz ją inaczej. Ja jako zwykły człowiek przeżyje swoje i odejdę. I wiem, że te rzeczy będą mnie łączyły z następnymi pokoleniami łowców przygód, najemnikami i resztą istnień. Owszem księżyc, niebo czy słońce zostaną długo po nas, są naszymi niemymi obserwatorami. Od lat spoglądają na nasze życie, na wojny, które prowadzimy. Widzą całe zło, które wyrządzamy ale nie reagują...wątpię czy kiedykolwiek zareagują...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 31 Październik 2010, 17:40:50 »
- Niektóre przepowiednie mówią, że księżyc będąc widzem ludzkiej podłości względem innych rozpęknie się, a słońce kierowane tym samym zapadnie się. Tak zacząć ma się koniec naszego świata według pewnych podań. Czy jednak tak nastąpi, nie wiem. Przyszłość jest zakryta przed naszymi oczyma. I może to i lepiej? Nie chce znać swej przyszłości, chcę mieć wrażenie, że sam ją tworzę...

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #77 dnia: 31 Październik 2010, 17:56:03 »
-Pewnych rzeczy w naszym życiu lepiej nie wiedzieć Gunsesie, zdecydowanie lepiej... - powiedziałem na koniec i pogrążyłem się w własnych myślach. Gdy tak trwałem w zamyśleniu przypomniała mi się jedna istotna rzecz. -Wybacz hrabio ale muszę Cię opuścić na dłuższa chwilę. - po tych słowach skierowałem konia w zupełnie inna stronę. Przystanąłem dopiero obok konia, którego jeździec był niespotykaną rzeczą wśród takiej kompani, a mianowicie kobietą.
-Witaj Patty, nawet jadąc na koniu potrafisz ująć męskie serce swoją urodą. - powiedziałem gdy znalazłem się dość blisko.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 31 Październik 2010, 18:04:55 »
Gunses słysząc powitanie Patty uśmiechnął się delikatnie. Pognał konia, wysforowując się kilkadziesiąt metrów przed komunę. Oddał się kontemplacji krajobrazu, natury, nocy, lekkiego deszczu. Wsłuchał się w pojedyncze krzyki ptaków, pohukiwanie sów, odległe wycie wilków. Lato kończyło się ciepłą nocą pełną życia. Gunses wyczulił swe wszystkie zmysły stając się częścią tej nocy. Stał się częścią tego łańcucha natury i Mocy.

Aura inteligencji.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #79 dnia: 31 Październik 2010, 18:05:43 »
Odwróciłam ze zdziwieniem głowę w stronę maurena. Jak na grzeczną pannę przystało zarumieniłam się lekko, uśmiechając przy tym wdzięcznie.
- Dziękuję, Zeyfarze. Może wiersz o tym napiszesz? - Rzuciłam mu lekko dwuznaczne spojrzenie - Pomijając twój jakże miły komplement masz w tym jakiś cel? Czy może to tylko ochota na pogawędkę?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 31 Październik 2010, 18:05:43 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18