Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Nałogi
XAR_DAS:
Apropo Palenia. Paczka petów kosztuje jakieś 5 zeta. Młodzi palace : paczka na tydzień. Czyli 5 zeta na tydzień. Miesiąc składasię z około 4 tygodni, i wychodzi nam 5 razy 4 =20 ÂŻeby obliczyć ile na rok, 20 razy 12=240 zeta. Można by dokupić jakieś 512 mb ramu(albowięcej)
Nałogowi palacze: Paczka dziennie. 5 zeta, razy 7 = 35 na tydzień. Miesiąc ma około 4 tygodnie, więc 35 razy 4 = 140 zeta! A 140 zeta razy 12 =1680 zeta! Za taką kasę można dokupić ram albo grafike albo prock, i jeszcze zostanie! Krótko mówiąc : Palenie sie po prostunie opłaca.
Sam nie mam żadnego nałogu.
Bandito:
Moim jedynym poważnym i mam nadzieję ostatnim nałogiem był komputer. Kiedyś potrafiłem przesiedzieć przed nim nawet 14 godzin dziennie . Jednak teraz potrafię bez niego żyć zwłaszcza, że mam dużo nauki. Bardzo lubię pograć z kumplami w piłkę i posłuchać dobrej muzyki jednak nie uważam to za nałóg. Nie palę bo nie znoszę dymu. kiedyś kolega namówił mnie to spróbowałem zrobiło mi się nie dobrze i tak mi się w głowie, że od tamtej pory więcej fajki do ust nie wezmę. Alkohol piję ale z umiarem, nie żeby się za przeproszeniem "zapić w trzy du..", po prostu niema to jak wypad z kolegami na browarka. . Co do narkotyków to dla mnie czyste samobójstwo. Tak więc jestem wolny od nałogów (przynajmniej tych szkodliwych) i mam nadzieję, że tak zostanie.
Thorbjørn:
Nie posiadam nałogów typu : Palę , bo inni palą , lub piję bo inni piją . Czyli ogólnie rzecz biorąc nie palę , nie piję i nie biorę . Połowa moich kolegów i koleżanek pali i co mnie to?? Sądzę , że palenie i picie jest złe , bo to naprawdę nałóg z , którego trudno wyjść.
Jedynym nałogiem jest granie na kompie . ÂŁo Jezu , jak sobie przypomnę w tamte wakacje ... Cały dzień ciągnie mnie do kompa , a dlaczego ? Nie wiem po prostu lepiej grać niż co innego robić . Po raz pierwszy zobaczyłem komputer jak miałem 3 lata . Od 5 lat zacząłem normalnie grać , a teraz to na potęgę . Jednak lepiej siąść co jakiś czas do książek .
VwB:
--- Cytat: XAR_DAS ---Apropo Palenia. Paczka petów kosztuje jakieś 5 zeta. Młodzi palace : paczka na tydzień. Czyli 5 zeta na tydzień. Miesiąc składasię z około 4 tygodni, i wychodzi nam 5 razy 4 =20 ÂŻeby obliczyć ile na rok, 20 razy 12=240 zeta. Można by dokupić jakieś 512 mb ramu(albowięcej)
Nałogowi palacze: Paczka dziennie. 5 zeta, razy 7 = 35 na tydzień. Miesiąc ma około 4 tygodnie, więc 35 razy 4 = 140 zeta! A 140 zeta razy 12 =1680 zeta! Za taką kasę można dokupić ram albo grafike albo prock, i jeszcze zostanie! Krótko mówiąc : Palenie sie po prostunie opłaca.
Sam nie mam żadnego nałogu.
--- Koniec cytatu ---
Sry za offtop...
Przeliczanie takich typów rzeczy, na jakiś określony cel, też jest zaliczane jako nałóg :>, wg. mnie te pieniądze można na pewno lepiej spożytkować, niż je przepalając. W końcu wydawanie kasy na sprzęt swoją drogą też jest nie zdrowe(te godziny spędzone w bez ruchy przed monitorem)... Można je zainwestować w swoje zdrowie lepiej...
XAR_DAS:
Sprzęt to tylko przykład. Sam zamiast dokupić np. grafikę, wolałbym kupić nowa deskorolke czy piłke. Wogóle, przy kompie siedze jak mi sie nudzi. Woleę isć na dwór, pograć w siate, nogę, parcoura, pojeździć na desce, rowerze, rolkach, grnie w kosza. A ZA 1680 ZETA, MOÂŻNABY KUPIĂ CAÂŁE ZAPASY DESKOROLE lub piłek, lub rakiet do tenisa, lub kapielówek na basen
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej