Autor Wątek: Wojna - Zielone Równiny  (Przeczytany 51627 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

Odp: Wojna - Zielone Równiny
« Odpowiedź #620 dnia: 23 Październik 2008, 21:41:42 »
//Aragronie krew nie krzepnie w 2 minuty, są to poważne rany klatki piersiowej. Strzały przebiły płuca także nasz dzielny woj dławi się i dusi własną krwią. Jeśli nie zainterweniuje żaden mag możecie szykować stos na pogrzeb.

Offline Altair

• Magnat
  • Reputacja: 609
  • Bóg ma nas w opiece
« Odpowiedź #621 dnia: 23 Październik 2008, 21:45:21 »
Altair wyszedł przed namiot i od razu rzucił mu się w oczy krzyczący w niebogłosy Pavulon.
- Idiota - podsumował, po chwili dostrzegł Vesmira i ponownie stwierdził - no debil, no... Gdybym ja tak walczył w ich wieku to bym tu teraz nie stał.
Dziwnie zadowolony z siebie nekromanta wybiegł do ataku. Dosyć daleko od siebie dostrzegł grupkę jaszczuroludzi łuczników, która prowadziła ciężki ostrzał naszych pozycji. Wykorzystał atrybut teleportacji i po chwili znalazł się kilka metrów za niczego nie spodziewającymi się strzelcami. Wyciągnął dłoń i krzyknął:
- IIGR!
Jaszczury obejrzały się, jednak jedyne co ujrzały to błyski krystalicznych sopli lodu, które po chwili zmasakrowały ich ciała.
- Pięciu za jednym razem, nieźle - rzekł sam do siebie Altair.
Po chwili ze wszystkich stron nadciągali jaszczuroludzie wojownicy, dlatego też pochwycił kostur w obie ręce, skoncentrował się i wrzasnął:
- IUAG!
Potężna fala zwaliła z nóg i pozbawiła życia dwudziestu pięciu jaszczurzych wojowników, którzy zmierzali w kierunku nekromanty...

Wykorzystałem teleportację, sople lodu i krzyk umarłych (no i swoje niezwykłe poczucie humoru).

Ork poborowy 5469 / 7000
Krasnal poborowy 14473 / 45000
Jaszczuroczłek żołnierz 2335 / 22000
Jaszczuroczłek łucznik 643 / 8000
Krasnal elita 147 / 14000
« Ostatnia zmiana: 23 Październik 2008, 22:31:20 wysłana przez Altair »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #621 dnia: 23 Październik 2008, 21:45:21 »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #622 dnia: 23 Październik 2008, 21:47:49 »
Niewidoczny Wampir dobył mieczy (2x Siewca ÂŚmierci; Walka mieczem - V) ciął szybko, pierwszych dwóch w głowy szyje i klatki piersiowe. Wampir stał się widzialny, ale zanim to nastąpiło, na ziemie padło dwóch poborowych. Trzeci rozpoczął atak. Szybki blok Wampira i błyskawiczne cięcie, dokonało żywota Krasnala. Gunses szybko wykręcił piruet, ciął kolejnego atakującego poborowego. Kolejny karzeł padł martwy. Wampir znów stał się niewidzialny. Schował miecz do pochwy, drugiego trzymał w prawej dłoni..  Wyprzedził go Krasnal Elita. Gunses doskoczył silnie pchną Liliputa. Krasnal zawył. Miecz przeszył jego jelita, wątrobę, doprowadzając do śmierci. Wampir był już widzialny. "Poczuł oddech na plecach" i w tej samej chwili wykonał pchnięcie w tył. Pierwotnie ostrze nienapotykające oporu, już po chwili zatrzymało się w brzuchy Jaszczurzego łucznika. Wampir wyszarpną miecz, ruszył dalej w bój...

(Chwilowa niewidzialności; Blok lewostronny; Atak prawo-/lewostronny; Pchnięcie, Potężny cios; Pchnięcie w tył;)

Ork poborowy 5473 / 7000
Krasnal poborowy 14471 / 45000
Jaszczuroczłek żołnierz 2310 / 22000
Jaszczuroczłek łucznik 639 / 8000
Krasnal elita 148 / 14000

A jaką bronią przebijasz bez problemu pancerz wroga?

Ekwipunek

Broń 1:

Nazwa broni: Siewca ÂŚmierci
Ostrość: 12
Wytrzymałość: 10
Typ: jednoręczny
Rodzaj: miecz
Poziom wykonania: IV
Opis: Wykuty z 40 sztuk stali o zasięgu 0,6 metra, ważący 5kg

Broń 2:

Nazwa broni: ÂŚwit Zmierzchu
Zasięg: 280 metrów
Rodzaj: łuk
Poziom wykonania: V
Opis: Stworzony z 50 sztuk drewna, ważący 2kg.

50x strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4

40x zatruta strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4
Dodatkowo - zatrute Trucizną z Czarnego Bzu.

Broń 3:

Broń 4: ---

Zbroja:

Nazwa odzienia: Szata Władcy Wampirów
Rodzaj: szata
Wytrzymałość: 1
Ciężar: 1
Opis: Uszyta z 250 sztuk Alfistru, mistrzowskie odzienie. Ponadto odbija promienie słoneczne.
« Ostatnia zmiana: 23 Październik 2008, 22:07:29 wysłana przez Gunses »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #623 dnia: 23 Październik 2008, 22:00:06 »
//Uwaga z racji tego, że napisaliście masę postów i trochę informacji przerobiliśmy od teraz w każdym poście musicie zamieścić swój ekwipunek. ÂŻeby ładnie to wyglądało zapodaje jeden wspólny wzór. Posty bez ekwipunku nie są brane pod uwagę i zostaną usunięte tak wiec proszę graczy o ignorowanie ich.

Wygląda to tak:

Ekwipunek

1.
- dowolna broń, pierwsze miejsce na plecach

2.
- dowolna broń drugie miejsce na plecach

3.
- dowolna broń z wyjątkiem kusz, łuków, kosturów, kijów, włóczni, wardyn, tarcz

4.
- miejsce na bronie małe jak np. sztylety czy szpony

Poza tym 1 szata, zbroja lub strój.

Kod:
[hr]
[center][b][size=12pt]Ekwipunek[/size][/b]
[img]http://images41.fotosik.pl/13/0fb76f76652ed4e4.jpg[/img]
1.
- dowolna broń, pierwsze miejsce na plecach

2.
- dowolna broń drugie miejsce na plecach

3.
- dowolna broń z wyjątkiem kusz, łuków, kosturów, kijów, włóczni, wardyn, tarcz

4.
- miejsce na bronie małe jak np. sztylety czy szpony

Poza tym 1 szata, zbroja lub strój.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #624 dnia: 23 Październik 2008, 22:08:46 »
Smok dalej atakował ogonem, tworząc lekkie trzęsienia, drgania ziemi, przy okazji zabijając, miażdżąc jaszczuroczłeków łuczników. również "przegryzając" ich w połowie, lecz już słabł, jednak jaszczuroczłek i uszkadzały go, po pewnym czasie smok rozsypał się w proch, i zdążył zabić swoim ogonem i paszczą 20 jaszczuroczłeków łuczników.

Rozejrzałem się wokół siebie i ujrzałem biegnące w moją stronę, z każdej strony, elitarne oddziały krasnoludzi. skumulowałem energię w dłoni do użycia zaklęcia Krzyku umarłych.
- IUAG! - energia wytworzyła wokół mnie obręcz z oparów, które falują o zielonkawej barwie. Fala zaczęła się rozprzestrzeniać promieniście ode mnie pochłaniając Krasnali, którzy biegli w moją stronę. zaklęcie pochłonęło 20 Krasnoludzich istnień. Gdy już przestrzeń wokół mnie była w miarę pusta, obrałem sobie za cel kolejnego krasnoluda elitę i zebrałem energię do rzucenia zaklęcia Laleczki VooDoo.
- GGIVR! - przed moją dłonią wytworzyła się żółtawa kula, która pomknęła w krasnoluda elitę i została wchłonięta przez krasnoluda elitę, po czym powróciła do mnie tworząc niemałą laleczkę w dymnej postaci (dymne widmo laleczki z energii...)zdjąłem kostur z pleców i zacząłem z całej siły w tą laleczkę uderzać, a krasnal elita atakujący Valfdeńskiego żołnierza zaczął odczuwać ogromne bule w ciele. zadałem kilkanaście takich dźgnięć, a krasnolud leżał na ziemi i wił się z bólu, Valfdeńczyk zobaczył, ze to dzięki mnie i wbił swój miecz w szyję, która była odsłonięta, ponieważ hełm krasnala elity wypadł, gdy opadał na ziemię, tak życie krasnala elity zostało zakończone... a laleczka rozpłynęła się...

Ujrzałem Vesmira, prze teleportowałem się do niego, złapałem za głowę i prze teleportowałem nas do punktu sanitarnego, wypowiedziałem zaklęcie dużego leczenia.
- Ruush Xuesh, Gresh Ilxuesh Arishesh! - z mojej dłoni, którą przykładałem do ran Vesmira, wyszła czerwona energia, która powodowała wygajanie się ran i zasklepianie tkanek, ostatecznie płuca zostały oczyszczone z krwi. Vesmir powrócił do stanu normalnego, a rany pozostawiły po sobie jedynie blizny. - Vesmirze, dobrze by było, gdybyś wrócił do punktu sanitarnego i tam odpoczął, na pewno musisz zorganizować sobie jakąś broń do walki...

Ork poborowy 5473 / 7000
Jaszczuroczłek żołnierz 2310 / 22000
Jaszczuroczłek łucznik 659 / 8000
Krasnal elita 149 / 14000

Ekwipunek:

1.
Nazwa broni: Kostur ÂŚmierci
Ostrość: 14
Wytrzymałość: 12
Typ: Oburęczny
Rodzaj: Kostur
Opis: Wykuty ze 110 sztuk srebra zakończony zielonym kryształem z innego wymiaru (magia śmierci), o zasięgu 2 metrów, ważący 5kg, błogosławiony oręż (Rasher), mistrzowski oręż. Dzięki kryształowi wystrzeliwane przez kostur zaklęcia z magii śmierci są dwa razy potężniejsze. Zwieńczony na dole ostrym szpikulcem.
2.
Nazwa broni: Krycz 3
Zasięg: 150 metrów
Poziom wykonania: III
80x strzała z brązu
wytrzymałość: 6
ostrość: 5
ciężar: 4
3. (Brak)
4. (Brak)

Nazwa odzienia: Elitarna zbroja cienia
Rodzaj: zbroja
Wytrzymałość: 8
Ciężar: 5
Opis: Wykuta z 250 sztuk szkła, błogosławione odzienie (Rasher), mistrzowskie odzienie, chroni maga przed odpryskami jego własnych zaklęć.
« Ostatnia zmiana: 23 Październik 2008, 22:17:02 wysłana przez Canis »

Offline Altair

• Magnat
  • Reputacja: 609
  • Bóg ma nas w opiece
« Odpowiedź #625 dnia: 23 Październik 2008, 22:25:49 »
Nekromanta bez zwłoki ruszył do natarcia. Przed nim pojawiło się dwóch jaszczurów włóczników. Nekromanta wykorzystał obustronne cięcie, jeden z nich oberwał w głowę i padł martwy na ziemię, drugi zrobił unik. Zaatakował Altair'a, ten jednak sparował cios i odepchnął przeciwnika. Następnie szybko przebił stwora kosturem.

Ork poborowy 5473 / 7000
Jaszczuroczłek żołnierz 2337 / 22000
Jaszczuroczłek łucznik 644 / 8000
Krasnal elita 148 / 14000
(poprawiłem staty bo oczywiście nikt nie umie ich poprawnie napisać)

Ekwipunek

1.

Nazwa broni: Kostur śmierci
Ostrość: 14
Wytrzymałość: 12
Typ: oburęczny
Rodzaj: kostur
Poziom wykonania: I
Opis: Wykuty z 85 sztuk srebra zakończony zielonym kryształem z innego wymiaru (magia śmierci), o zasięgu 2 metrów, ważący 5kg, błogosławiony oręż (Rasher), mistrzowski oręż. Dzięki kryształowi wystrzeliwane przez kostur zaklęcia z magii śmierci są dwa razy potężniejsze. Zwieńczony na dole ostrym szpikulcem.

2.
Nazwa broni: Valfdeńska Kusza 3
Rodzaj: Kusza

3.
Nazwa broni: Ostrze Valfden 3
Ostrość: 6
Wytrzymałość: 5
Opis: Wykuty z 40 sztuk żelaza o zasięgu 0,6
metra, ważący 6kg.

4.
brak

Odzienie:
Nazwa odzienia: Elitarna zbroja cienia
Wytrzymałość: 8
Ciężar: 5
Opis: Wykuta z 250 sztuk szkła, błogosławione odzienie (Rasher), mistrzowskie odzienie, chroni maga przed odpryskami jego własnych zaklęć.
« Ostatnia zmiana: 23 Październik 2008, 22:32:45 wysłana przez Altair »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #626 dnia: 23 Październik 2008, 22:35:25 »
Elf nadal lewitował. Oglądał sobie wojnę. Elf wypowiedział jedno słowo. - Ishuoshan -  w jego dłoni pojawiła się mała iskra. Skoncentrował się najmocniej jak potrafił. Czerpał energię, a gdy czuł że jego lewitacja pomału się chwieje popatrzał na iskrę która teraz była wielkości jabłka i cisnął ją w grupę krasnoludów elit. Niebo pociemniało. Z nieba wydostał się błysk, potem potężny huk. uderzył grom. W miejsce w które elf posłał iskrę teraz widniał mały krater, a wokół walały się ciała martwych krasnali. (padło 12). Elf zmrużył oczy. W głowie mu się kręciło, wydał za dużo energii magicznej. Wolał noc przeczekać w punkcie sanitarnym, bał się że zemdleje. Przeteleportował się do niego i legły zmęczony na krzesło...

Ork poborowy 5473 / 7000
Jaszczuroczłek żołnierz 2332 / 22000
Krasnal elita 160 / 14000

Obrazek sobie daruję bo rozmieszczenie znam na pamięć, jak chyba każdy ;p

1.
2. Ostrze Valfden 2
3.
4.

Nazwa broni: Ostrze Valfden 2
Poziom wykonania: II
Opis: Wykuty z 35 sztuk żelaza o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg

Nazwa odzienia: Zbroja milicji
Wytrzymałość: 6
Ciężar: 5kg
Opis: Wykuta z 200 sztuk mosiądzu.

Offline user no. 11627

• Magnat
  • Reputacja: 0
  • Formula one fan
« Odpowiedź #627 dnia: 23 Październik 2008, 22:43:06 »
Nilstem szedł w kierunku grupki valfdeńskich żołnierzy, rozprawiających się z kilkoma Krasnoludami poborowymi. Złapał za miecz i już miał ruszyć do ataku na jednego z karłów, gdy nagle usłyszał głośny tupot. Obrócił się w jednym momencie i spostrzegł pędzącego w jego kierunku Krasnoluda poborowego. Na zabawę z łukiem nie było czasu. Przeciwnik dobiegł do żołnierza i sunął topór w jego stronę. Nilstem w ostatnim momencie zdążył odskoczyć w bok, a wrogie ostrze tylko ledwie musnęło go w rękę, nie czyniąc większych szkód. Nil szybko zebrał się w sobie i wyprowadził kontratak. Pchnął miecz w kierunku krasnala, lecz ten sparował cios. Karzeł cofnął się do tyłu i po chwili znów ruszył na wojownika. Nilstemowi nie pozostało nic innego, jak odpowiedzieć tym samym. ÂŻołnierz pchał miecz w kierunku poborowego, jednocześnie spoglądając na to co robi przeciwnik. Krasnal brał już potężny zamach, chcąc uderzyć wojownika w prawy bok. Na szczęście Nil zdążył to wychwycić i cofnął się do tyłu. Korzystając z tego, że karzeł po tak dużym ataku potrzebował kilka sekund na ponowne uderzenie, Nilstem po raz kolejny pchnął miecz w kierunku wroga. Ten próbował uniknąć kontaktu z ostrzem, jednak nie udało mu się to. Miecz przebił dość cienki pancerz Krasnala i wbił się w klatkę piersiową wroga. Ten upuścił topór i chaotycznie zaczął wyciągnąć broń ze swego ciała. Po chwili szamotaniny runął na ziemię i zadławił się własną krwią. Nilstem podszedł do zwłok, wyjął z nich miecz i otarł go o trawę. Chwilę postał nad zwłokami, mając przed oczyma stoczoną przed chwilą walkę. Szybko jednak zebrał myśli i ruszył w kierunku walczącego oddziału.

(Claymore Valfden 3, Uderzenie klasyczne, Pchnięcie)

Ork poborowy 5473 / 7000
Krasnal poborowy 14472 / 45000

// Jakoś dziś nie mam weny twórczej ;/

Ekwipunek
1.

2.
brak

3.
Nazwa broni: Claymore Valfden 3
Typ: oburęczny
Opis: Wykuty z 45 sztuk żelaza o zasięgu 1,2 metra, ważący 6kg.

4.
brak

« Ostatnia zmiana: 23 Październik 2008, 22:45:12 wysłana przez Nilstem »

Offline Smok Finkregh

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 0
  • Yzush Ek Aulash Detr Shiqua!
« Odpowiedź #628 dnia: 24 Październik 2008, 15:48:21 »
Fafnir ocknął się. Siedział w brązowym, obskurnym namiocie, skuty żelaznymi łańcuchami. Przyglądał mu się jaszczuroczłek, który trzymał w ręku bicz. W rogu namiotu stał stół, gdzie leżało sporo dobrze wykonanego oręża. Jaszczuroczłek powiedział syczącym głosem:
-No, obudziłeś się wreszcie. Co planujecie teraz?
-N-nic nie wiem. Wiem tylko tyle, że w planach jest jeszcze zabicie Kon'Arana. Nic więcej nie wiem. - powiedział lekko przestraszony elf.
-Znam ja takich jak ty. Mówią, że nic nie wiedzą, a tak naprawdę aż im głowę zapycha. - najeźdźca z Ghuruk uderzył Fafnira biczem. -Gadaj, co wiesz!

Ork poborowy 5473 / 7000

1.Nazwa odzienia: Zbroja milicji

2.Nazwa broni: Klinga Valfden
Opis: Wykuty z 40 sztuk stali o zasięgu 0,6 metra, ważący 5kg.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #629 dnia: 24 Październik 2008, 15:59:47 »
//Smok Finkregh skoro zaczynasz nowy wątek, oczywiście nikomu nie potrzebny ja jako MG muszę ukierunkować wydarzenia tak, aby pasowało mi to pod scenariusz.

Nic nie wiedziałeś więc jaszczuroczłek podciął ci gardło, wyrzucił truchło z namiotu. Jesteś martwy. To koniec twojej zabawy w świecie żywych jak na razie.

Offline Boba Fett

• Magnat
  • Reputacja: 13
  • Wolność jest nieśmiertelna
« Odpowiedź #630 dnia: 24 Październik 2008, 16:58:28 »
Fett mógł się spodziewać, ze Kon'Aran będzie próbował sztuczek i nieczystych zagrań. Krasnolud zamachnął się swoim toporem na prawy bok - wyglądało na to, że będzie zamierzał wykonać atak z góry, jednakże łowca przewidując tok myślenia swojego przeciwnika postanowił odskoczyć. Rzeczywiście, Kon'Aran wykonał taki ruch, że topór zamiast upaść z góry wynurzył się nagle z dołu, co w przypadku trafienia gwarantowało natychmiastową i bezbolesną śmierć ofiary. Zanim Samotny Łowca zdołał wyprowadzić kontrę, wódz krasnoludów już zdążył obrócić topór z lewej strony i ciąć ze skosu w prawy bok.
Boba Fett nie namyślając się długo spróbował tym razem szczęścia i ruszył na wroga. Lecz ten był gotów na taki ruch, dlatego wyczekując odpowiedniego momentu ponowił swój atak. I tym razem łowca nagród został zmuszony do zaniechania wyprowadzenia ciosu, z tą jednak różnicą, że na oddalenie się na bezpieczną odległość było za późno. Atak nadszedł z prawej strony - był poziomy i skierowany wprost na brzuch człowieka. Z tej rozpaczliwej sytuacji łowca mógł wyjść tylko w jeden sposób - postanowił upaść na plecy. Gdy tylko jego łopatki dotknęły ziemi szybko podniósł się na łokcie i począł odsuwać do tuły wiedząc, że potężna broń zaraz opadnie ku jego osobie. Nie mylił się i tym razem - krasnolud nie czekał na zaproszenie i od razu jego topór zatopił się w ziemi. Kon'Aran bez trudu wyjął go i ponownie natarł. Tym razem poziomy atak nadszedł z lewej strony, który skierowany był w głowę łowcy. Fett odruchowo podniósł pionowo miecz (Klinga Valfden) w obronie - być może to posunięcie uratowało mu na razie życie, jednakże siła z jaką topór uderzył w stal sprawiła, że miecz wyleciał z rąk mężczyzny i doleciał na dobre kilka metrów.
- Wstań, łowco - zaśmiał się Kon'Aran. - Tarzać się będziesz na ziemi wtedy, gdy odrąbię ci nogi.

Ork poborowy 5473 / 7000

Ekwipunek

1.

2.
86x strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4

3.
Nazwa broni: Klinga Valfden

Nazwa odzienia: Strój obywatela Valfden
Rodzaj: strój
Ciężar: 1kg
Opis: Uszyty z 200 sztuk bawełny
« Ostatnia zmiana: 24 Październik 2008, 19:14:21 wysłana przez Boba Fett »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #631 dnia: 24 Październik 2008, 17:06:53 »
Wrogowie posłali w naszą stronę jeszcze kilka oddziałów. Zauważyć jednak można, że cała armia szykuje się do zmasowanego ataku przegrupowując swoje siły.
- To będzie decydująca potyczka, rozesłać wieść do dowódców niech przygotują szyk i czekają na rozkaz do ataku.

Offline Pawel Najemnik z Farmy

• Magnat
  • Reputacja: -6
« Odpowiedź #632 dnia: 24 Październik 2008, 18:16:43 »
Vesmir możesz wziąć moją klingę. Tylko uważaj, nie jest taka mocna jak myślisz. Ja póki co muszę odpocząć bo nie mogę pozwolić sobie na taką zuchwałość. Moja zbroja już prawie jest zniszczona. - Pavulon poszedł i sobie usiadł na ziemi

Ekwipunek

1.
2.
- Szybki łuk

3. - Ostrość: 12

4.
-

Człeku czy ty w ogóle potrafisz posługiwać się tymi broniami?
« Ostatnia zmiana: 24 Październik 2008, 18:38:30 wysłana przez Isentor »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #633 dnia: 24 Październik 2008, 18:53:03 »
Elf wstał z krzesła, odpoczął. Słyszał słowa króla. Podszedł do wyjścia namiotu i spojrzał na pole bitwy. Widać było że i teraz nie będzie łatwo. Czekał. Nie chciał atakować samotnie. Zbyt bardzo byłby narażony na atak ze strony wrogów. Tym razem wolal trzymać się wojska pieszego. Pomagać im. Odwrócił się.
- To jak bracie? Jesteś gotów na ostatnią bitwę? - powiedział do Mantosa.

1.
2. Ostrze Valfden 2
3.
4.

Nazwa broni: Ostrze Valfden 2
Opis: Wykuty z 35 sztuk żelaza o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg

Offline Amonef

• Myśliwy
  • Reputacja: -4
« Odpowiedź #634 dnia: 24 Październik 2008, 18:53:29 »
-Dzięki a czy ktoś może mi zrobić coś z tym kolanem [Na to wychodzi że mam jednego Valfdena czy ktoś ma ostrze do mnie drugie??]

1.

2. Nazwa broni: Klinga Valfden

3.

4.

Zbroja:

« Ostatnia zmiana: 25 Październik 2008, 21:47:13 wysłana przez Vesmir »

Offline Boba Fett

• Magnat
  • Reputacja: 13
  • Wolność jest nieśmiertelna
« Odpowiedź #635 dnia: 24 Październik 2008, 19:03:22 »
Boba Fett ostrożnie wstał z ziemi, wiedząc jednak, że krasnolud nie da mu chwili wytchnienia, rzucił się do ucieczki w stronę swojego miecza (Klinga Valfden, Kondycja). Zaiste, Kon'Aran już zamachnął się i ciął - jednakże jego topór natrafił tylko i wyłącznie na powietrze. Od razu podniósł troszkę wyżej swoją broń i zaczął biec w stronę łowcy nagród. Fett domyślił się, iż próba pochwycenia swojej zguby może go kosztować życie. Gdy był już pół metra przed mieczem, dosłownie ostatnie chwili rzucił się w bok na ziemię i się przeturlał. Słuch go nie zawiódł - wódz krasnoludów ponownie próbując trafić Samotnego Łowcę ciął z góry. I tym razem nie natrafił na mężczyznę, aczkolwiek opadające ostrze topora natrafiło na broń, którą starał się odzyskać Fett. Masywny topór bezproblemowo przełamał ją na pół, co było zapewne spowodowane także poprzednim potężnym uderzeniem. Tyran podniósł swoją broń i odwrócił w stronę łowcy nagród. Dopiero teraz zdał sobie sprawę, że ten celuje w niego z łuku (Krycz 3, zostało).
- Nie doceniłem cię - uśmiechnął się krasnolud. - Czyżbyś zamierzał puścić strzałę?
Zmęczony Boba Fett spokojnie patrzył na przeciwnika, nie reagował na jego słowa.
- Ach, wiem - rzekł Kon'Aran i wyrzucił swój topór. - Teraz jesteśmy kwita - spytał ironicznie.
Strzała na łuku była na tyle mocno naciągnięta, że puszczona mogła przebić ciało krasnoluda w odpowiednim miejscu prawie że na wylot, łowca zdawał sobie z tego sprawę. Mistrz topora zaczął powoli podchodzić do swojego rywala sądząc, że ten tym razem jemu daruje życie. Dopiero jak ten przybliżył się na niespełna dziesięć stóp, obniżył trochę łuk i puścił pocisk (zostało 85 strzał, Potężny strzał). Strzała przebiła udo zdziwionego krasnoluda, który zaklął pod nosem i upadł. Natychmiast chwycił ją i spróbował wyciągnąć, co poskutkowało to jej złamaniem i utkwieniem grotu na dobre.
- Ty skurwielu - zasyczał i spróbował wstać, jednakże na nic się to zdało.
Łowca nagród ostrożnie podszedł do wroga.
- Zadowolony? No chodź, dobij mnie, zasrany człeku!
Fett jakby zatracił kontakt z otoczeniem - teraz był tylko on i ranny wódz krasnoludów, który do niedawna siał pogrom w oddziałach króla IsentoRa. Uklęknął przy przeciwniku i odezwał się:
- Za to mi płacą i tak też zarobiłem na życie.
Kon'Aran splunął na jego twarz i ruchem ręki wyciągnął z sekretnej kieszonki u rękawa mały sztylet. Samotny Łowca zdołał tylko poruszyć lewą ręką w stronę rywala - czyn ten zapewne zaoszczędził łowcy większego uszczerbku, spowodował tylko ranę kłutą na przedramieniu. Fett wciągnął głęboko powietrze w płuca z bólu (Wytrzymałość na ból), ale od razu prawą dłonią, zaraz po upuszczeniu łuku, odebrał krasnoludowi niepozorną broń i skierował ją ku jej właścicielowi. Nie celował w konkretne miejsce - miał tylko zamiar dobić tego cholernego skurczybyka, który dość już namieszał. Kon'Aran zawył, zaczął jęczeć i szybciej oddychać. Łowca, widząc że sztylet utkwił blisko szyi, wstał i złapał się za krwawiące ramię. Schylił się po łuk i zawiesił go na plecach. Godziny wodza krasnoludów były już policzone - jego także będą, jeśli szybko się stąd nie wyniesie...

Ork poborowy 5473 / 7000

Ekwipunek
1.

2.
85x strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4

Nazwa odzienia: Strój obywatela Valfden
Rodzaj: strój
Ciężar: 1kg
Opis: Uszyty z 200 sztuk bawełny
« Ostatnia zmiana: 24 Październik 2008, 19:20:13 wysłana przez Boba Fett »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #636 dnia: 24 Październik 2008, 19:14:21 »
Gunses krążył na polem bitwy omijając strzały, które co niekiedy wylatywało w wielką wysokość w powietrze. Zauważył iż wojsko wroga przegrupowuje się. Tego samego aktu strategicznego dotyczył się w ustawieniu wojsk Valfdeńskich. Wampir zbliżył się do namiotów. Przemienił sie w Wampira. Przeciągną się, na co stawy odpowiedziały mu głuchymi chrupnięciami. Wyciągną miecze, dokładnie oczyścił je z zakrzepłej krwi wrogów. Przygotowywał się do ostatniej bitwy..

Ork poborowy 5473 / 7000

Ekwipunek

Broń 1:

Broń 2:

Nazwa broni: ÂŚwit Zmierzchu

50x strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4

40x zatruta strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4
Dodatkowo - zatrute Trucizną z Czarnego Bzu.

Broń 3:

Broń 4: ---

Zbroja:

Nazwa odzienia: Szata Władcy Wampirów
Rodzaj: szata
Ciężar: 1
Opis: Uszyta z 250 sztuk Alfistru, mistrzowskie odzienie. Ponadto odbija promienie słoneczne.

Offline Baś-ka

• Magnat
  • Reputacja: -2
  • No justice, no peace, fuck the police!
« Odpowiedź #637 dnia: 24 Październik 2008, 19:22:24 »
Rahtar zobaczył wrogie wojska powolno sunące w kierunku valfdeńskich wojsk. I nagle elf zobaczył nieruchome ciało wyróżniające się pomiędzy innymi. Był to wampir. Zakonnik natychmiast wybiegł w pełnym uzbrojeniu, i zaczął biec niezwykle szybko w stronę leżącego ciała. Gdy już był niespełna 15 metrów od niego zatrzymał się w miejscu. W miejscu gdzie przed chwilą było ciało wampira, właśnie jeden z krasnoludów stał i patrzył na Rahtara jakby na coś czekał. To było wyzwanie, jednak elf nie miał czasu bawić się w honorową walkę. Po prostu wyciągnął kuszę naładował i zastrzelił sukinsyna który padł z miną wyrażającą szczere zdumienie i niedowierzanie. Rahtar czym prędzej podszedł do Aerandira i obrócił go rozpoznając po czym wziął go na plecy i czym prędzej przyniósł go do namiotu generalskiego kładąc go na łóżku sanitarnym i mówiąc do sanitariusza:
- Przydała by się świeża krew by zregenerować jego ranę. - po tym Rahtar podszedł do Gunsesa mówiąc:
- Uratowałeś mi tyłek kolego, prędko Ci tego nie zapomnę.

(Walka kuszą IV, Valfdeńska kusza 3, Kondycja)

Zostało: 49 bełtów

1. Nazwa broni: Ostrze Valfden 3

2. Nazwa broni: Valfdeńska Kusza 3

49x bełt z żelaza
wytrzymałość - 5
ostrość - 6
ciężar - 6

3. 
Nazwa broni: ÂŚmierć Niziołka
Rodzaj: topór
Opis: Wykuty z 25 sztuk żelaza i 10 sztuk drewna o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg.

4.
Nazwa broni: ÂŚmierć Niziołka
Rodzaj: topór
Opis: Wykuty z 25 sztuk żelaza i 10 sztuk drewna o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg.

« Ostatnia zmiana: 25 Październik 2008, 18:01:27 wysłana przez Rahtar »

Offline Foltest

• Magnat
  • Reputacja: 24
  • Chaos rodzi więcej chaosu.
« Odpowiedź #638 dnia: 24 Październik 2008, 19:51:00 »
Wampir wylądował na polu bitwy. Widział wiele trupów, wiele ofiar wojny. Wampir spojrzał na walczącego żołnierza Króla i krasnoluda(poborowego). Wampir zdjął łuk z pleców, wyciągnął z kołczanu strzałę(z brązu) i nałożył ją na cięciwę i wycelował w głowę krasnoluda, celował przez 10s. po czym zwolnił strzałę, krasnolud padł martwy na ziemi(Atak: Celny Strzał). Foltest ujrzał kolejnych krasnoludów(2), Wampir nałożył strzałę, celował przez 20s. po czym zwolnił strzałę, strzała bez problemu przebiła się przez szatę poborowego, trafiając go w serce(Atak: Potężny Strzał + Celny Strzał). Drugi krasnolud zaczął szarżować na Konsula, Wampir nałożył trzy strzały na cięciwę, szybko wycelował w klatkę piersiową. Strzały wbiły się w klatkę, krasnolud osłabł, wampir wyciągnął Jaskółkę z pochwy(łuk trzymam w lewej, a mieczem wyciągnąłem prawą ręką) i wykończył krasnoluda poprzez odcięcie głowy(Atak: Potężny Cios). Wampir schował Jaskółkę i wyciągnął z kołczanu dwie strzały, które nałożył na cięciwę, wampir wycelował w stojącego jakieś 20m. od niego orka, celował przez 20s. po czym zwolnił strzały, jedna strzała spudłowała, a druga trafiła orka w krtań(Atak: Podwójny Strzał + Celny Strzał + Potężny Strzał). Wampir zarzucił na plecy łuk. Chciał już przemienić się w nietoperza, poczuł przeszywający ból w ramieniu, to była rana po toporze orka poborowego, Wampir odskoczył i wyciągnął Jaskółkę z pochwy. Ork zaatakował wampira ponownie, ten blokując cios mieczem(Atak: Blok z Odbiciem), Wampir wyprowadził orka z rytmu walki, po czym szybko wyprowadził atak w głowę orka(Atak: Potężny Cios), ork padł martwy. Wampir schował miecz i zaczął biec do punktu sanitarnego. Wbiegł do punktu i się spytał: Jest tu jakiś medyk ? Zostałem ranny w ramię, byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi to opatrzył.

Kołczan: 68 Strzał z Brązu; 195 Strzał z ÂŻelaza

Ork poborowy 5475 / 7000
Krasnal poborowy 14475 / 45000

1.
Nazwa broni: Sokół

2.
Nazwa broni: Klinga Valfden

3.
Nazwa broni: Jaskółka

Zbroja:
Nazwa odzienia: Zbroja Milicji

Strzała z Brązu:
Ostrość: 5
Ciężar: 4

Strzała z ÂŻelaza: ?

« Ostatnia zmiana: 24 Październik 2008, 21:51:06 wysłana przez Foltest »

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #639 dnia: 24 Październik 2008, 21:56:50 »
Wampir biegł z mieczem wyciągniętym przed siebie. Próbował wyprowadzić sztych w kierunku orka. Bezskutecznie. Ork go sparował i zaatakował z góry. Wampir sparował i przeszedł do kontry szybkim cięciem z lewej. Celował w szyję. Pare cali od celu zachwiał sie i o mało co nie przewrócił. Martwy ork, przed chwilę zabity przez valfdeńskiego wojaka, spadł na niego. Nie miał pretensji. Wojna to wojna. Kątem oka spostrzegł że dwuch innych dobija orka z którym walczył.
- Uważaj! - krzyknął jeden z nich. Nif skrętem tłowia ciął na odlew, tak, w jakiej pozycji się znajdował, na klęczkach. Miecz przeciął kolana orka. Spadający topór został szybko sparowany. Wampir szybko wstał i przebił gardło orkowi. Znikłnął na chwilę żeby nie dać okazji do ataku...

Ork poborowy 5476 / 7000
Krasnal poborowy 14475 / 45000

Ekwipunek

Nazwa broni: Ostrze Krwi
2.
Nazwa broni: Valfdeńska Kusza 3
3. Brak
4. Brak

98x bełt z żelaza
wytrzymałość - 5
ostrość - 6
ciężar - 6
« Ostatnia zmiana: 24 Październik 2008, 22:03:34 wysłana przez Nifrenithil »