Autor Wątek: Wojna - Zielone Równiny  (Przeczytany 48707 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hagnar Wildschwein

• Obywatel
  • Reputacja: 902
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

Odp: Wojna - Zielone Równiny
« Odpowiedź #660 dnia: 25 Październik 2008, 18:49:00 »
-Nic tylko drzewa i drzewa, gdzież ta cholerna bitwa? Maszerujemy już od dwóch godzin. narzekali żołnierze świeżo maszerujący na front, narzekaniom przewodził nikt inny jak Domenic, świeżo upiczony milicjant.
-Gdzież ta chole...., nie skończył. Potężna fala wstrząsnęła podłożem. Głaz z machin oblężniczych trafił w wóz za oddziałem, w którym szedł krasnolud. Kolejny głaz upadł wcześniej, prosto w gęste zarośla, które niczym łamliwe patyczki ustąpiły zimnemu kamieniowi. Oczom maszerujących ukazała się bitwa. Straszliwa bitwa. Na pagórkach w oddali widoczne były hordy nieprzyjaciół. W gąszczu dzid i najróżniejszego żelastwa ciężko było ujrzeć cokolwiek. Niestety, nie tylko oni ujrzeli wroga. Grupa flankujących główne uderzenie orków poborowych ruszyła na oddział w którym służył Domenic. Ci szybko ustawili szyk i stworzyli improwizowane pozycje obronne. Krasnolud dobył kuszy (Valfdeńska Kusza 3) i wraz z innymi strzelcami w oddziale zajęli pozycje. W zadziwiającym tępie grupa orków przybliżyła się na 100 metrów do pozycji obrońców. Nie było na co czekać, wrogowie biegli wprost na nich. Domenic szybko wymierzył we wroga i strzelił (Celny strzał). Zrobił tak samo 4 kolejne razy z czego w sumie 3 razy powalił orka. Pośród zmierzchu nie było słychać niczego innego poza bólem i cierpieniem. Szczęk żelaza był jak muzyka. Domenic szybko dobył topora (Obrońca Valfden 3) i przygotował się na atak. Na całej linii rozciągniętej na 50 metrów w wielu miejcach już walczyli. Trzech orków z impetem udeżyło o szybko wystawiony blok obrońców (parowanie) po czym 2 z nich zostało rozpłatanych atakami krasnoluda (pchnięcie i uderzenie klasyczne [prawa strona]. Kolejne grupy ruszyły na ten punkt oporu. Jeden z żołnierzy zaczął wzywać pomocy. Honor zabrania tego, ale nie zdrowy rozsądek.

Ekwipunek

Nazwa broni: Obrońca Valfden 3
Ostrość: 6
Wytrzymałość: 5
Typ: oburęczny
Rodzaj: topór
Poziom wykonania: III
Opis: Wykuty z 35 sztuk żelaza i 10 sztuk drewna o zasięgu 1,2 metra, ważący 6kg.

Nazwa broni: Valfdeńska Kusza 3
Zasięg: 150 metrów
Rodzaj: Kusza
Opis: Stworzony z 50 sztuk drewna, ważący 2kg.

Nazwa odzienia: Zbroja milicji
Rodzaj: zbroja
Wytrzymałość: 6
Ciężar: 5kg
Opis: Wykuta z 200 sztuk mosiądzu.

100x bełt z żelaza (po walce 95)
wytrzymałość - 5
ostrość - 6
ciężar - 6

Tyranis:
5492/7000 - ork poborowy
5478/11000 - ork żołnierz
7896/25000 - ork elita
14475/45000 - krasnal poborowy
9635/20000 - krasnal żołnierz
163/14000 - krasnal elita
4/12000 - Bagul
75/25000 - Targon
644/8000 - jaszczuroczłek łucznik
2332/22000 - jaszczuroczłek żołnierz
12/14000 - Behemot,
354/35000 - Ogr,
751/12000 - Guiralon,
0/2 - Tarasca
0/1 - Czerwony smok
Slitr

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #661 dnia: 25 Październik 2008, 18:55:47 »
ÂŚwist strzał, szczęk kling, jaki ofiar i triumfalne okrzyki zwycięzców. Wampir dobył mieczy (2x Siewca ÂŚmierci; Walka mieczem - V). Nie trzeba było szukać ofiar, one same podchodziły pod brzeszczoty. Pierwszy Ork. Szybki blok, uskok, cięcie w brzuch. Bestia padła na ziemie martwa. Gunses wykonał unik odchylając się do ryłu. Wielka broń Ogra świsnęła nad Wampirem. Gunses szybko wstał. Atakował, zwierze jednak sparowało wampirzy atak. Gunses ciął w szyję i brzuch jednocześnie. Ogr parował atak w brzuch, klinga drugiego miecza rozharatała mu szyję doprowadzając do śmierci. Wampir skoczył do tyłu. Blokował pierwszego krasnoluda poborowego, drugiemu poborowemu, stojącemu tyłem ciął głowę, szyję i plecy. Karzeł padł martwy. Drugi znów atakował. Gunses reagował szybko: blok, szybki atak, niestety blokowany, parada, znów atak, wolny czysty. Brzeszczot miecza wbił się w klatkę piersiową, uszkadzając płuca i serce. Wampir wiedział, że liliput padnie. Nie czekał więc na nic. Krzyk, nie nie krzyk.. Ryk! Wampir Zawirował. Ciął szybko i mocno, w materię wydającą ryk. To był Guiralon. małpa szybko odwróciła się w stronę Wampira. Atakowała. Gunses nieczekając na nic, szybko parował, a następnie stał sie niewidzialny. Zaszedł małpę od tyłu. Wbił miecz! Ostrze rozerwało kręgosłup. Bestia straciwszy czucie w nogach padła na ziemie. Gunses przyłożył miecz do szyi, popchną. Z szyi buchnęła krew, a Guiralon padł martwy. Szybki obrót, piruet, wygięcie do tyłu, skok. Wampir umkną kolejnej serii strzał. Nie wszyscy mieli tyle szczęścia.. i dobrze. Padł Krasnal poborowy, 2 Orków poborowych i jeden Ogr. Wampir szybko zakołował, zakręcił się na nodze, czując zbliżający się topór. Topór wbił sie w ziemie ze specyficznym trzaskiem... "Karzeł Elita.. pomyślał Gunses. Zakręcił sie ponownie na nodze, blokował kolejny atak Elity. Krasnala odrzuciło. W tym samym momencie zauważył, że do ataku szykuje sie Ork poborowy. Wampir bezbłędnie rzucił Siewcą ÂŚmierci, trzymanym w lewej dłoni. Ostrze przeszyło klatkę piersiową Okra, który zaczął krztusić sie krwią. Wampir jednak nie zapomniał o Karle Elicie. Wykonał kolejne serię ataków, po czym kończące i śmiercionośne pchnięcie. Krasnal zaczął broczyć krwią. Wampir wyciągną miecz i przezornie wykonał pchnięcie w tył, przeszywając i rozrywając kolejnemu krasnalowi poborowemu szyję. Wampir zakołował, podbiegł do Orka, wyciągną miecz tkwiący w truchle i przyłożywszy go do usta skosztował krwi...

5508/7000 - ork poborowy
7896/25000 - ork elita
14479/45000 - krasnal poborowy
164/14000 - krasnal elita
4/12000 - Bagul
75/25000 - Targon
644/8000 - jaszczuroczłek łucznik
12/14000 - Behemot,
356/35000 - Ogr,
752/12000 - Guiralon,
0/2 - Tarasca
0/1 - Czerwony smok
Slitr
[poprawione]

Ekwipunek

Broń 1:

Nazwa broni: Siewca ÂŚmierci
Ostrość: 12
Wytrzymałość: 10
Typ: jednoręczny
Rodzaj: miecz
Poziom wykonania: IV
Opis: Wykuty z 40 sztuk stali o zasięgu 0,6 metra, ważący 5kg

Broń 2:

Nazwa broni: ÂŚwit Zmierzchu
Zasięg: 280 metrów
Rodzaj: łuk
Poziom wykonania: V

50x strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4

40x zatruta strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4
Dodatkowo - zatrute Trucizną z Czarnego Bzu.

Broń 3:

Broń 4:
---

Zbroja:

Nazwa odzienia: Szata Władcy Wampirów
Rodzaj: szata
Wytrzymałość: 1
Ciężar: 1
Opis: Uszyta z 250 sztuk Alfistru, mistrzowskie odzienie. Ponadto odbija promienie słoneczne.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #661 dnia: 25 Październik 2008, 18:55:47 »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #662 dnia: 25 Październik 2008, 18:57:08 »
widząc otaczających mnie stworzeń poborowych krasnali dokładniej skumulowałem energię do zaklęcia wiatru szkoły Lindagol.
- Elishashqihu! - moje ciało zmieniło się w postać ulotną, w wiatr, zacząłem przedzierać się między stworzeniami, zmierzałem do oddziału jaszaczuroludzi łuczników, którzy swoimi łukami siali duże spustoszenie.gdy byłem mniej więcej w centrum oddziału zmieniłem się s powrotem w postać człowieka i wypowiedziałem zaklęcie krzyku umarłych!
- Iphuxuyship, Ush Anashhu Gryshiltu! - w tym czasie, gdy zaklęcie się formowało, przybierało postać falistego okręgu wokół mnie, Jaszczuroludzie łucznicy atakowali mnie swoimi sztyletami, przez ich ataki moja Aura Lisza się "rozleciała" przestała działać i jeden sztylet utknął w mojej nodze. wówczas zaklęcie zaczęło się rozprzestrzeniać zabijając promieniście ode mnie jaszczurzych łuczników, w tym czasie gdy zaczynał się rozlegać przeraźliwy krzyk zabijanych przez zaklęcie istot, wyrwałem sztylet z nogi i usadowiłem go na 4 miejscu w ekwipunku (zabieram sztylet jaszczuroczłeka łucznika). wówczas gdy zaklęcie skończyło działać, a pochłonęło 25 jaszczurzych łuczników, ponownie użyłem zaklęcia wiatru by uciekać przed strzałami jaszczuroludzi i atakujących...
- E! - zacząłem przedzierać sie przez oddziały w kierunku Targonów...

5508/7000 - ork poborowy
7896/25000 - ork elita
14479/45000 - krasnal poborowy
164/14000 - krasnal elita
4/12000 - Bagul
75/25000 - Targon
669/8000 - jaszczuroczłek łucznik
12/14000 - Behemot,
356/35000 - Ogr,
752/12000 - Guiralon,
0/2 - Tarasca
0/1 - Czerwony smok
Slitr

Noszony Ekwipunek:

1.
Nazwa broni: Kostur ÂŚmierci
Ostrość: 14
Wytrzymałość: 12
Typ: Oburęczny
Rodzaj: Kostur
Opis: Wykuty ze 110 sztuk srebra zakończony zielonym kryształem z innego wymiaru (magia śmierci), o zasięgu 2 metrów, ważący 5kg, błogosławiony oręż (Rasher), mistrzowski oręż. Dzięki kryształowi wystrzeliwane przez kostur zaklęcia z magii śmierci są dwa razy potężniejsze. Zwieńczony na dole ostrym szpikulcem.

2.
Nazwa broni: Krycz 3
80x strzała z brązu
wytrzymałość: 6
ostrość: 5
ciężar: 4

3. (Brak)

4.
Nazwa broni: Jaszczurzy Sztylet
Rodzaj: sztylet
Opis: Wykuty z 30 sztuk żelaza o zasięgu 0,2 metra, ważący 6kg.

Nazwa odzienia: Elitarna zbroja cienia
Wytrzymałość: 8
Ciężar: 5
Opis: Wykuta z 250 sztuk szkła, błogosławione odzienie (Rasher), mistrzowskie odzienie, chroni maga przed odpryskami jego własnych zaklęć

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #663 dnia: 25 Październik 2008, 19:20:41 »
Na nocnym niebie rozbrzmiał ryk czerwonego smoka...

7000/7000 - ork poborowy
8000/11000 - ork żołnierz
14556/25000 - ork elita
35640/45000 - krasnal poborowy
18963/20000 - krasnal żołnierz
2456/14000 - krasnal elita
456/12000 - Bagul
7896/25000 - Targon
4856/8000 - jaszczuroczłek łucznik
16894/22000 - jaszczuroczłek żołnierz
45/14000 - Behemot,
7896/35000 - Ogr,
4587/12000 - Guiralon,
0/2 - Tarasca
0/1 - Czerwony smok
Slitr

Offline Grison

• Weteran
  • Reputacja: 2319
  • Grisq. :*
    • Karta postaci

« Odpowiedź #664 dnia: 25 Październik 2008, 19:29:30 »
Darkon w tłumie kotłujących się wojowników znalazł się blisko pierwszej linii. W pewnym momencie wprost na Grison'a zaczął biec Bagul. Wróg mimo braku miejsca zdołał rozpędzić się do sporej szybkości po czym zaszarżował wprost na Drakona. Grison zacisnął topór w dłoniach i przyjął pozycję bojową. Gdy Bagul w biegu podnosił oburęczny miecz aby uderzyć, Grison używając akrobatyki wykonał obrót w lewo o 180 stopni po czym uderzył klasycznie wroga w plecy łamiąc mu kręgosłup. Po lnianym odzieniu Bagula pociekła krew. Zaraz po tym Oteriańczyk wzniósł topór w górę aby uderzyć stojącego blisko, kolejnego pokurcza. Wtem Drakon poczuł ból w żebrach po czym popatrzył w dół. W milicyjnej zbroi tkwił miecz Bagula stojącego obok. Grison odskoczył zaciskając zęby z bólu po czym ponownie podniósł topór. Następnie upuścił go na ziemię. Bagul odskoczył niezgrabnie po czym wyprowadził cięcie z dołu w kierunku pochylonego członka Oterio. Drakon zdążył się w porę wycofać po czym zrobił krok w przód i zaatakował z prawej uderzając w miecz Bagula. Pokurcz nie zdołał utrzymać swojej broni i upuścił ją na ziemię. Grison błyskawicznie doskoczył do oponenta i złapał go za gardło pchając do tyłu. Mieszaniec padł na ziemię, a zaraz po tym w jego klatce piersiowej utkwił Grisonowy topór. Czarny Drakon popatrzył dookoła... Bagul, którego wcześniej upatrzył odbiegł dalej walcząc z Valfdeńskim żołnierzem.

Ekwipunek:

1.
Nazwa Broni: Stalowa Pięść
Rodzaj: Topór
Poziom Wykonania: V
Opis: Wykuty z 50 sztuk stali i 10 sztuk drewna o zasięgu 1,2 metra, ważący 5 kg.

2.
Nazwa broni: Smocze Oko
Zasięg: 280 Metrów
Rodzaj: ÂŁuk
Poziom Wykonania: V

75x strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4

3.
Brak

4.
Brak

Zbroja:

Rodzaj: Zbroja

7000/7000 - ork poborowy
14556/25000 - ork elita
458/12000 - Bagul
7896/25000 - Targon
45/14000 - Behemot,
7896/35000 - Ogr,
4587/12000 - Guiralon,
0/2 - Tarasca
0/1 - Czerwony smok
Slitr
« Ostatnia zmiana: 25 Październik 2008, 19:33:27 wysłana przez Grison »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #665 dnia: 25 Październik 2008, 19:37:36 »
Jak słusznie Alfeim zauważył:
Nie było na co czekać, wrogowie biegli wprost na nich. Domenic szybko wymierzył we wroga i strzelił (Celny strzał)
Celny strzał - Celujesz w nieruchomy cel przez 10 sekund, a następnie strzelasz. Zasięg pocisku wynosi maksymalnie do 100 metrów ponad maksymalne możliwości broni.
W dodatku strzelił 4 razy. Co daje 10x4=40 sekund. Znaczy że wroga armia biegła 100m przez więcej niż 40 sekund? Dla przykładu: dzieci biegną 10 sekund. Zero logiki :|

Canis

• Gość
« Odpowiedź #666 dnia: 25 Październik 2008, 19:54:41 »
Przemieściłem się już do oddziału Targonów, Targoni walczyli z Valfdeńskimi wojskami, więc masowe zaklęcia nie spisały by się. będąc jeszcze w postaci wiatru przemieściłem się nad jednego z targonów i powróciłem do ludzkiej postaci i siedziałem na jego barkach, on z balastem na sobie przewrócił się do tyłu , a ta na nim, błyskawicznie wstałem, zanim on zdążył się zorientować i drewnianą nogą, kikutem, jakże twardym drewnem... uderzyłem w twarz targona, nie zrobniło to wiele mu, gruba skóra, gruboskórność, jego ciała ochroniła go przed tragicznymi skutkami, targończyk chwycił za młot i chciał walnąć mi w nogę by mnie odrzucić od siebie, wtem żołnierz, który z nim walczył podszedł i wbił Targonowi w szyję swój miecz. z szyi Targona zaczęła tryskać krew, i członki jego w postaci atakującej ręki z młotem padły bezwładne.
- Dzięki za pomoc. - powiedział do mnie żołnierz.
- Nie, to ja dziękuję, za chwilę by mi zdezelował biodro...
Valfdeńczyk ruszył pomóc innym w walce, a ja schyliłem się do ciała Targona, wcześniej upewniając się, że nikt nie zamierza go uderzyć. wyjąłem z zaciśniętej dłoni Targona jego młot i przypiąłem do pasa (miejsce nr. 3; zabieram młot Targona).  Skumulowałem energię magiczną w dłoni i wypowiedziałem zaklęcie burzy szkoły Lindagol.
- Upush Huxuash! - przed moją dłonią wytworzył się srebrzysty pocisk, który pomknął w nieboskłon, po kilku sekundach można było zauważyć chmury zasuwające niebo i słyszeć grzmienie. po niedługim czasie, sekundowym, zaczął padać deszcz i rozbłyskiwać błyskawice w tym oddziale Targonów. Valfdeńczycy i Targoni przestali chwilowo walczyć niewiedząc co się dzieje, po chwili w targonów zaczęły uderzać pioruny zabijając ich, spadło 15 piorunów, zabijając 15 Targonów. po niedługim czasie deszcz przestał padać i wszyscy wrócili do dalszej walki...
Gdy to się działo, zbierałem energię do kolejnego zaklęcia, Aury Lisza.
- Ashush Huash, Grish Izxuash! - energia wydobyła sie z mojej dłoni i uformowała wokół mnie barierę ochronną...

7000/7000 - ork poborowy
14556/25000 - ork elita
458/12000 - Bagul
7912/25000 - Targon
45/14000 - Behemot,
7896/35000 - Ogr,
4587/12000 - Guiralon,
0/2 - Tarasca
0/1 - Czerwony smok
Slitr

Noszony Ekwipunek:

1.
Nazwa broni: Kostur ÂŚmierci
Ostrość: 14
Wytrzymałość: 12
Rodzaj: Kostur
Opis: Wykuty ze 110 sztuk srebra zakończony zielonym kryształem z innego wymiaru (magia śmierci), o zasięgu 2 metrów, ważący 5kg, błogosławiony oręż (Rasher), mistrzowski oręż. Dzięki kryształowi wystrzeliwane przez kostur zaklęcia z magii śmierci są dwa razy potężniejsze. Zwieńczony na dole ostrym szpikulcem.

2.
80x strzała z brązu
wytrzymałość: 6
ostrość: 5
ciężar: 4

3.
Nazwa broni: Targoński młot V
Rodzaj: młot
Opis: Wykuty z 110 sztuk żelaza o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg. Ponad to zrobiony jest z mistrzowską precyzją.

4.
Nazwa broni: Jaszczurzy Sztylet

Nazwa odzienia: Elitarna zbroja cienia
Wytrzymałość: 8
Ciężar: 5
Opis: Wykuta z 250 sztuk szkła, błogosławione odzienie (Rasher), mistrzowskie odzienie, chroni maga przed odpryskami jego własnych zaklęć
« Ostatnia zmiana: 25 Październik 2008, 20:02:23 wysłana przez Canis »

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #667 dnia: 25 Październik 2008, 19:54:58 »
Demon odwrócił się. Tuż zanim stał Behemot. Behemot uderzył Demona łapą. Demon zrobił kilka kroków w tył pod wpływem uderzenia. Dzięki kamiennej skórze, nic mu się nie stało, ale miejsce to stało się sine. Demon Urósł do 11 metrów.
Pożałujesz - rzekł Dev i uniósł Korbacz. Behemot zaczał szarżować na Demona. Ten przygotował się do bloku. Gdy rogi behemota uderzyły w korbacz, zaczęła się walka siłowa, którą wygrał Dev z 2 powodów: rogi behemota jak i jego sierść podpaliły się od korbacza oraz demon był troszeczkę silniejszy. Behemot wyprostował się , co Dev wykorzystał. Zaczał zionąc. Ogień pomknał w stronę behemota. W raz z ogniem pomknał Dev. Behemot ryknął. Gdyby nie to Dev nie wiedział gdzie jest. Dev skierowałsiętam i ciał z całej siły. Korbacz uderzył w tors i przeleciał/przeciął aż do prawego ramienia. Behemot ryknał i walną Deva. Ten odleciał trochę. Demon wiedział, że behemot nie nadaje się do walki. Był poparzony, osmolony; miał przecięty tors aż do prawego ramienia. Mięśnie i naczynia w trasie cięcia korbaczem były spalone.
Dev leciałw kierunku jednego, żołenirza Valfdeńskiego. Ten nie wiedząc, kto na niego leci wyciągnął włócznię przed siebie. Dev ryknął. ÂŻołnierz przebił mu udo, ale widząc to żołnierz przeraził się. Dev odciał włócznię. Demon ledwo utrzymał się na noga. Rozpostarł skrzydła i poleciałw kierunku behemota. Wyjał amatorski miecz i rzucił w behemota. gdy doleciał ciął w szyję behemota....

---------------------------------------------------

Obrazek:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=f8e19ef0dbe3c1fd

Noszony ekwipunek:

1.Nazwa broni: amatorski miecz jednoręczny
Poziom wykonania: I
Opis: Wykuty z 50 sztuk żelaza o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg.
2.Nazwa broni: Demoniczny Korbacz
Rodzaj: korbacz
Opis: Wykuty z 105 sztuk żelaza o zasięgu 0,6 metra, ważący 5kg. Ponad to ognisty i mistrzowski oręż.
3.
4.
5. Nazwa odzienia: Strój obywatela Valfden
Rodzaj: strój
Ciężar: 1kg
Opis: Uszyty z 200 sztuk bawełny

Skrzynia:

Umiejętności:
    * walka bronią jednoręczną
    * walka bronią oburęczną
    * walka dwiema broniami
    * walka brońmi miotanymi  

Specjalizacje:
Walka mieczem II
Walka łukiem IV
Walka kosturem III
Walka korbaczem V

Ataki:
Broń jednoręczna:
Klasyczne pchnięcie
Blok górny
Blok z odbiciem
Pchnięcie
Pchnięcie w tył
Potężny cios

Zaklęcia:

Magia Urungaol:
I Stopień Wtajemniczenia:
Przemiana w Kruka
Wyostrzenie zmysłów
Duchowe Wypalenie
II Stopień Wtajemniczenia:
Jasnowidzenie
Zagłady
III Stopień Wtajemniczenia:
Aury Dusz
Przemiana przeciwnika

Magia Lindangol:
- Mała Błyskawica
- Lekkość
- Wietrzna aura
- Lewitacja
- Wir
- Duża Błyskawica
- Grom
- Piorun Kulisty
III Stopień Wtajemniczenia:
- Grad Piorunów

Magia Amarangol:
- Korzeń
- Rój
- Opętanie Bestii
- Kontrola nad zwierzęciem
- Zabójczych pnączy

Magia Nenangol:
- Wodnej Pięści
- Lodowej Strzały

Magia Krwi
I stopień Wtajemniczenia
- Zgubne Uderzenie
- Wysysanie ÂŻycia

Atrybuty wyuczane:
Pozyskiwanie:
-Pazurów
-ÂŻuwaczek
-Organów
-Rogów
Odbijanie zaklęć kosturem
Akrobatyka
Koncentracja
Teleportacja
Kondycja
Hart ciała

Atrybuty rasowe:
-Podmuch ognia - Ziejesz ogniem w stronę przeciwnika.
-Kamienna skóra - Przez krótki czas twoja skóra staje się bardzo twarda czyniąc cię niemal niezniszczalnym. Umiejętność bardzo przydatna do wywarzania drzwi, bram, niszczenia murów oraz budynków.
-Lot - Skrzydła umożliwiają ci lot.
-Oczy nocy - Potrafisz widzieć w nocy.
-Ognisty Korbacz - Możesz stworzyć ognisty korbacz z dowolnego minerału np. z ziemi (piasku).
-Szał bitewny

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #668 dnia: 25 Październik 2008, 20:00:22 »
Elf był wysoko na niebie. Coś sobie przypomniał. Jeden człowiek z milicji prosił każdego o uleczenie kolana. Elf poszybował w kierunku namiotu sanitarnego. Wylądował zgrabnie (;p) na ziemi i wszedł do namiotu. Vesmir, leżał ze strzałą w kolanie.
- No chłopaku, nieźle się urządziłeś. Wiesz, że jak wyciągnę Ci strzałę będzie to strasznie boleć? Wiesz to dobrze... - powiedział elf i mocno złapał za strzałę. Szarpnął do tyłu, dało się usłyszeć najpierw cichy chrzęst,a później głęboki lament. Z rany nadal leciała krew. - Izhuesh Ruarishesh, Gresh Ilxuesh Arishesh - powiedział, a złotawa poświata wpłynęła do rany. Ta zabliźniła się.
- Od razu Ci mówię żeby nie było niedomówień - zaczął elf nie czekając na podziękowania. - Biegać nie możesz, to jest oczywiste. Masz uszkodzoną chrząstkę, chyba wiesz czym to grozi. Jak na razie nie czujesz bólu, i zrosła się lekko, ale mistrzem w uzdrawianiu nie jestem. Zgłosisz się później do kogoś kto zna czar "Ciężkie Leczenie". Pamiętaj, nie biegaj. - powiedział elf. Odwrócił się i poszedł w kierunku wyjścia z namiotu...

(lewitacja; czar - średnie leczenie)

1. (łuk zabrany Krasnoludowi Elicie)
2. Ostrze Valfden 2
3.
4.

1. Nazwa broni: (później nazwie)

2. Nazwa broni: Ostrze Valfden 2
Poziom wykonania: II
Opis: Wykuty z 35 sztuk żelaza o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #669 dnia: 25 Październik 2008, 20:03:16 »
- Kyaa... - wysapał Dracon. Jeden z Baguli rzucił się na Sada, ze swym mieczem. Ten, bez problemu zablokował cios i odbił oręż wroga. Następnie mocno ciął w lewe udo, zdezorientowanego przeciwnika. Wypłynęła krew. Sado znów ciął, tym razem poziomo - od dołu, jednak Bagul z  trudem zablokował cios. Teraz, trzęsąc całą ręką, ciągle blokował miecz wroga. Dracon uśmiechnął się podejrzliwie i lewą ręką wyciągnął sztylet, którym pchnął w ramię wroga. Bagul wrzasnął, a blok został złamany. Miecz rozdarł ubranie stworzenia i ciął skórę. Bestia, próbując się wycofać, upadłą na ziemię, co dało szansę Sadowi - zgiął dłoń i mocno pchnął w serce. Następnie chwycił miecz dwoma rękoma, szarpnął mocno i  wyciągnął miecz.

7000/7000 - ork poborowy
14556/25000 - ork elita
459/12000 - Bagul
7911/25000 - Targon
45/14000 - Behemot,
7896/35000 - Ogr,
4587/12000 - Guiralon,
0/2 - Tarasca
0/1 - Czerwony smok
Slitr

1
Nazwa broni:

2. brak

3.
Nazwa broni: Błysk Szaleństwa

4.
Nazwa broni: Kieł

Offline Baś-ka

• Magnat
  • Reputacja: -2
  • No justice, no peace, fuck the police!
« Odpowiedź #670 dnia: 25 Październik 2008, 20:49:36 »
Widoczność się poprawiła, noc była rozświetlana przez smoka zionącego ogniem raz po raz w armię valfden, oraz przez wiele zapalających strzał wystrzeliwywanych przez obie strony konfliktu. Rahtar załadował kuszę i nagle usłyszał tętent kopyt i obok niego przejechała grupa jeźdźców, nacierając w stronę lewej flanki. Powietrze przeszył świst strzał i nagle oddział został zdziesiątkowany przez oddział jaszczurów. Rahtar wycelował w stronę oddziału jaszczurów czując że krew już mu zaschła. Był bardzo osłabiony i cały obolały. Na cel wziął żołnierza z pierwszego szeregu. Rahtar przyknął oko wycelował dobrze podnosząc kuszę nieco ponad głowę jaszczura i wstrzymał oddech koncentrując się na celu. Po kilku sekundach Rahtar był już skoncentrowany na celu, oparł kuszę o ramię zmniejszając drżenie ręki i wystrzelił bełt który trafił jaszczura w twarz kładąc go trupem na miejscu (Valfdeńska kusza 3, Walka kuszą IV). Rahtar załadował kuszę i ponownie wziął na cel oddział jaszczuroludzi, wielki płomień ognia oświetlił doskonale całe pole walki i Rahtar padł na ziemię maskując się wśród wysokiej trawy (kamuflaż). Powrócił do swojego świata. Elf wycelował ponownie w jaszczura klęczącego nad martwym towarzyszem. Ponownie przymrużył oczy wstrzymał oddech i wystrzelił bełt idąc za ruchem ręki. Rahtar zobaczył padającego jaszczura któremu bełt przebił zbroję i wbił się w kręgosłup. Jaszczur po chwili padł dobity przez innego łucznika valfden czołgającego się niedaleko Rahtara. Rahtar rzekł do żołnierza:
- Całkiem całkiem, dobre trafienie, oby tak dalej - po czym wyciągnął kolejny bełt z kołczanu.

7000/7000 - ork poborowy
14556/25000 - ork elita
459/12000 - Bagul
7911/25000 - Targon
4858/8000 - jaszczuroczłek łucznik
45/14000 - Behemot,
7896/35000 - Ogr,
4587/12000 - Guiralon,
0/2 - Tarasca
0/1 - Czerwony smok
Slitr

1. Nazwa broni: Ostrze Valfden 3
Opis: Wykuty z 40 sztuk stali o zasięgu 0,6 metra, ważący 5kg.

2. Nazwa broni: Valfdeńska Kusza 3

49x bełt z żelaza
wytrzymałość - 5
ostrość - 6
ciężar - 6

3. 
Nazwa broni: ÂŚmierć Niziołka
Opis: Wykuty z 25 sztuk żelaza i 10 sztuk drewna o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg.

4.
Opis: Wykuty z 25 sztuk żelaza i 10 sztuk drewna o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg.

Offline Amonef

• Myśliwy
  • Reputacja: -4
« Odpowiedź #671 dnia: 25 Październik 2008, 20:53:31 »
Vesmir powolnym krokiem ruszył przed siebie do Sado, by uleczył jego nogę całkowicie. Po drodze stanął by obejrzeć truchło człowieka. Rozpoznał w nim Fafnira oraz wziął jego broń[mam teraz 2] Gdy zobaczył osobnika którego szukał zawołał:
-Draconie czy możesz wyleczyć moją nogę ponieważ powiedziano mi że wykfalifikowany mag potrafi ją naprawić
Człowiek rozglądał się by nikt na niego nie szarżował i czekał na odpowiedź wojownika.

1. Nazwa broni: Klinga Valfden

2. Nazwa broni: Klinga Valfden

3.
4.

« Ostatnia zmiana: 25 Październik 2008, 21:45:47 wysłana przez Vesmir »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #672 dnia: 25 Październik 2008, 20:56:51 »
Ziemia drżała, a powietrze gęstniało na polu bitwy. Czary Magów padały na Arenę Walki jakby wysypywały się z czarodziejskiego cylindra. I znów krzyki, głuche huki, uderzenie stali o stal, żelaza o żelazo i.. stali o ciało. I znów krzyki, nieprzemijający powtarzający się, chóralny, drący powietrze krzyk. I znów huk wywołany czarodziejskimi formułami. I znów pioruny siedzą i tną niebo. I znów walka i znów krew..  Szybki unik. Gunses ominą tor rozpędzony w dłoniach Krasnala poborowego. Atak, Parowanie, znów atak, przezorne parowanie w tył i atak. krasnal blokował większość uderzeń, ale nie wszystkie. Ostatnie z uderzeń pozbawiło Krasnal Elitę życia...

Blok lewostronny; Atak prawostronny; Atak lewostronny

7000/7000 - ork poborowy
14556/25000 - ork elita
2457/14000 - krasnal elita
459/12000 - Bagul
7911/25000 - Targon
45/14000 - Behemot,
7896/35000 - Ogr,
4587/12000 - Guiralon,
0/2 - Tarasca
0/1 - Czerwony smok
Slitr

Ekwipunek

Broń 1:

Broń 2:

Nazwa broni: ÂŚwit Zmierzchu

50x strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4

40x zatruta strzała z brązu
wytrzymałość - 6
ostrość - 5
ciężar - 4

Broń 3:

Broń 4: ---

Zbroja:

Nazwa odzienia: Szata Władcy Wampirów
Rodzaj: szata
Ciężar: 1
Opis: Uszyta z 250 sztuk Alfistru, mistrzowskie odzienie. Ponadto odbija promienie słoneczne.
« Ostatnia zmiana: 25 Październik 2008, 21:01:09 wysłana przez Gunses »

Offline user no. 11627

• Magnat
  • Reputacja: 0
  • Formula one fan
« Odpowiedź #673 dnia: 25 Październik 2008, 20:58:49 »
Nilstem wszędzie gdzie spojrzał widział całe hordy walczących. Nagle z tłumu wyłonił się jeden z Baguli, który biegł wprost na wojownika. Po chwili wróg był już przy żołnierzu. Przeciwnik szybkim ruchem pchnął swój miecz w kierunku młodszego funkcjonariusza. Nilstem widząc to odskoczył w tył jednocześnie przygotowując się do kontrataku. W jednej chwili wziął duży zamach (Uderzenie klasyczne) i posłał swą broń (Claymore Valfden 3) w kierunku Bagula. Ten z trudnościami, ale jednak skutecznie sparował cios. Nil szybko odsunął rękę i ponowił atak tym razem stosując pchnięcie. Ostrze dotarło do celu z łatwością rozdzierając niezbyt wytrzymałe odzienie przeciwnika. Miecz wbił się dość głęboko w brzuch Bagula, który ostatkiem sił zdążył uderzyć swym mieczem wojownika w lewą rękę. Na szczęście uderzenie nie było na tyle mocne, aby mogło zadać żołnierzowi jakieś poważniejsze obrażenia. Przeciwnik runął na ziemię wijąc się z bólu i próbując zatrzymać krwotok. Nilstem widząc to postanowił dokończyć dzieła. Podniósł wysoko miecz i wbił go Bagulowi w serce, uśmiercając go na dobre.
- Jedną bestię mniej!
Wykrzyczał z radością wojownik, który ruszył na kolejnego przeciwnika.

7000/7000 - ork poborowy
14556/25000 - ork elita
460/12000 - Bagul
7911/25000 - Targon
45/14000 - Behemot,
7896/35000 - Ogr,
4587/12000 - Guiralon,
0/2 - Tarasca
0/1 - Czerwony smok
Slitr
___

Ekwipunek
1.

2.
brak

3.
Nazwa broni: Claymore Valfden 3
Opis: Wykuty z 45 sztuk żelaza o zasięgu 1,2 metra, ważący 6kg.

4.
brak

« Ostatnia zmiana: 25 Październik 2008, 21:01:24 wysłana przez Nilstem »

• Obywatel
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #674 dnia: 25 Październik 2008, 21:02:23 »
-Naprzód! Ruszać się żołnierze! Walczycie o ich życie krzyczał oficer dowodzący grupą idącą wprost na namiot leczniczy by zostawić tam rannych. Wten z zarośli wyskoczyli im naprzeciw jaszczurzy wojownicy (żołnierze i łucznicy). Domenic bezzwłocznie dobył kuszy, a jako, że szedł w trzecim szeregu wdrapał się na jedyny działający wóz (bo szedł koło niego) i wycelował w wydającego rozkazy jaszczuroczłeka będącego za swoimi oddziałami. Ten stał niemalże w bezruchu, najwyraźniej zaniepokojony tym, że od strony namiotu medycznego sunie na nich oddział wojowników. Droga była jasna dzięki księżycowi i pochodniom, które posiadali jaszczurolodzie. Zadanie było banalne. Szybko przystawił kuszę do ramienia (Valfdeńska Kusza 3) i strzelił prosto w gardziel dowodzącego (jaszczuroczłek żołnierz) (celny strzał). Jaszczur bezwładnie padł na ziemię.
Krasnolud szybko przeładował i strzelił do przymierzającego się do ataku jaszczurzego łucznika. Ten padł bezwładnie na ziemię jak i jego trzej kompani chcący zabić broniącego rannych żołnierza. Domenic zeskoczył z wozu, pewnie lądując na ziemi. Dobył swojego toporu (Obrońca Valfden 3) i razem z kompanami stał w szeregu broniąc wozu. Odrąbał głowę jednemu z wrogich żołnierzy (uderzenie klasyczne) oraz zatrzymał atak innego wroga (parowanie). Gdy ten był zdezorientowany krasnolud szybko uderzył (klasyczne). Niebo było bezchmurne, odgłosy bitwy były już standardowym głosem jaki słyszeli nowoprzybyli. Wrogowie wycofali się, a w zasadzie rozpierzchli w zaroślach uciekając przed wsparciem ze strony namiotu medyka. Domenic podszedł do ciała powalonego przeciwnika. Splunął nań i podniósł topór (Jaszczurzy topór IV) i umieścił przy boku (miejsce nr.3)

Ekwipunek

Nazwa broni: Obrońca Valfden 3
Opis: Wykuty z 35 sztuk żelaza i 10 sztuk drewna o zasięgu 1,2 metra, ważący 6kg.

Nazwa broni: Valfdeńska Kusza 3

Nazwa broni: Jaszczurzy topór IV
Opis: Wykuty z 40 sztuk żelaza i 10 sztuk drewna o zasięgu 1,2 metra, ważący 6kg.

90 bełt z żelaza
wytrzymałość - 5
ostrość - 6
ciężar - 6

7000/7000 - ork poborowy
14556/25000 - ork elita
460/12000 - Bagul
7911/25000 - Targon
4863/8000 - jaszczuroczłek łucznik
16896/22000 - jaszczuroczłek żołnierz
45/14000 - Behemot,
7896/35000 - Ogr,
4587/12000 - Guiralon,
0/2 - Tarasca
0/1 - Czerwony smok
Slitr

Offline Baś-ka

• Magnat
  • Reputacja: -2
  • No justice, no peace, fuck the police!
« Odpowiedź #675 dnia: 25 Październik 2008, 21:04:29 »
Rahtar załadował kuszę, po czym zlustrował pole walki. Zobaczył ciemną postać praktycznie niewidoczną w cieniu nocy ale jednak oświetloną przez pochodnię. Za nią właśnie bagul podnosił swoją włócznie by dokonać śmiertelnego ciosu. Rahtar bez namysłu wycelował i wystrzelił trafiając balura w okolice żeber. Balur upadł i został dobity przez jednego z żołnierzy. Czarna postać rozejrzała się jednak Rahtar nie mógł się pokazać, bo zdradziłby swoją pozycję. Rahtar uśmiechnął się i chwycił kolejne bełty.

Zostało:45 bełtów

7000/7000 - ork poborowy
14556/25000 - ork elita
460/12000 - Bagul
7911/25000 - Targon
45/14000 - Behemot,
7896/35000 - Ogr,
4587/12000 - Guiralon,
0/2 - Tarasca
0/1 - Czerwony smok
Slitr

1. Nazwa broni: Ostrze Valfden 3

2. Nazwa broni: Valfdeńska Kusza 3

45x bełt z żelaza
wytrzymałość - 5
ostrość - 6
ciężar - 6

3.  

4.
« Ostatnia zmiana: 26 Październik 2008, 13:06:44 wysłana przez Rahtar »

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #676 dnia: 25 Październik 2008, 21:05:11 »
RXGIA - powiedział Sado, schylając i przykładając dłoń do kolana Vesmira.
- Ta klinga - powiedział, patrząc jak rana wojownika się goi. - Należy do kogoś z oddziału. Nie dociekam do kogo, w każdym razie, oddaj mi ją po wojnie. Twoje kolano powinno być już zdrowe. - dodał, po czym wstał i oddalił się od Vesmira, atakując kolejnego przeciwnika. Krasnal poborowy zablokował jego atak, jednak Sado szybko cofnął miecz i ciął w dół. Drasnął mocno łydkę wroga. Krasnal odskoczył do tyłu, jednak Dracon przeszedł do kolejnego uderzenie, atakując od góry (Potężne Uderzenie) i łamiąc blok przeciwnika. Poborowy przewrócił się, a jego miecz upadł na ziemię. Sado dokończył swą robotę, podcinając tętnicę przeciwnika.  

7000/7000 - ork poborowy
14556/25000 - ork elita
35641/45000 - krasnal poborowy
460/12000 - Bagul
7911/25000 - Targon
45/14000 - Behemot,
7896/35000 - Ogr,
4587/12000 - Guiralon,
0/2 - Tarasca
0/1 - Czerwony smok
Slitr

1
Nazwa broni:

2. brak

3.
Nazwa broni: Błysk Szaleństwa

4.
Nazwa broni: Kieł

Offline Pawel Najemnik z Farmy

• Magnat
  • Reputacja: -6
« Odpowiedź #677 dnia: 25 Październik 2008, 21:16:02 »
Nooooo, takiej armii to ja jeszcze nie widziałem. U nas by to raczej nie wypaliło. Broni by zabrakło. Wziął krycz 3 i miecz armii Valfdeńskiej (Ostrze Valfden III) i patrzył jak kogoś załatwić. Zauważył Ogra. Był to dość dobry przeciwnik ale nie umiejący się chować. Pavulon naciągnął cięciwę. Strzelił mu w rękę, później w głowę aż na samym końcu atakiem potężny w brzuch strzał ogr padł na ziemię. ÂŻeby go dobić strzeliłem mu w serce (celny strzał).

7000/7000 - ork poborowy
14556/25000 - ork elita
35641/45000 - krasnal poborowy
460/12000 - Bagul
7911/25000 - Targon
45/14000 - Behemot,
7897/35000 - Ogr,
4587/12000 - Guiralon,
0/2 - Tarasca
0/1 - Czerwony smok
Slitr

Ekwipunek

1.
- Krycz 3
2.

3. - Ostrze Valtden 3
Opis: Wykuty z 35 sztuk żelaza o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg
4.

« Ostatnia zmiana: 25 Październik 2008, 21:18:15 wysłana przez Pawel Najemnik z Farmy »

• Obywatel
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #678 dnia: 25 Październik 2008, 21:29:51 »
Wrzeszcie dotarliśmy do punktu medycznego, naszego pierwszego celu, nikt nie spodziewał się, ze po drodze spotka nas już szkoła walki. Oficer krzyczał. Kazał wnosić rannych do środka. Kiedy wszyscy ranni i niezdatni do walki obywatele byli w miarę bezpieczni i pod opieką krasnolud poszedł odsapnąć na pusty wóz za namiotem. Tam podszedł do niego jakiś wojownik i najwyraźniej chciał nawiązać rozmowę...

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #679 dnia: 25 Październik 2008, 21:32:57 »
//Domenic aep Zirgin zapoznaj się z miejscem walk oraz obecnymi wydarzeniami bo wygląda to tak jakbyś żył we własnym świecie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #679 dnia: 25 Październik 2008, 21:32:57 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything