Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Deja Vu [odczucie]
Zombik625:
Moje Deja Vu dotyczyło zachowania Rosji w ostatnich dniach kiedy to "zakręcili kurek dla europy", do tej pory mam wrażenie że już kiedyś widziałem jak prasa szaleje na temat braku dostaw gazu.
Vender:
Ja miałem coś takiego ze dwa lata temu kiedy kolega się coś mnie pytał ja zawsze mówiłem mu że już mu to powiedziałem a on że nigdy mnie oto nie pytał kiedy zaczołem o tym myśleć doszedłem do wniosków że nie wiem kiedy to było ani gdzie.
A ostatnio na sprawdzianie widziałem połowę pytań już wcześniej i kiedy powiedziałem to pani bardzo się zdziwiła dlatego że ten test ułożyła sama podczas weekendu
Rohgard:
Naukowcy tłumaczą efekt Deja Vu tym, że niektóre informacje są przetwarzane w różnym tempie przez obie półkule mózgowe. Dla człowieka, wydaje się że różnica czasowa w dostarczeniu tychże informacji jest znikoma. Dla mózgu jednak jest to konkretny odstęp czasowy zapisany w mózgu. Dlatego, kiedy druga z półkul "przetrawi" informację, która jest już zapisana wydaje się nam, że takowe zdarzenie miało miejsce. Ja miałem taką sytuację, kiedy wieszałem plakaty w swoim pokoju na koloniach kilka lat temu. Wydawało mi się, że już kiedyś to robiłem. Ogólnie nasz mózg to śmieszna breja ;)
Arti:
Deja Vu bierze się z naszych snów. Nie wielu ludzi pamięta swoje sny i potrafi w Deja Vu odszukać ich fragmenty. Gdy coś nam się śniło, coś podobnego i przeżywamy to w rzeczywistości pojawia się wrażenie, że to już miało miejsce. Nie wielki promil ludzi dostrzeże związek ze snem, reszta będzie wyzywać swój mózg że jest wredną breją, a pozostali będą się głowić skąd to się wzięło.
szarlej700:
Deja Vu bierze się z podroży mentalnych świadomych i nie świadomych najczęściej nieświadomych gdybym tak bardzo pragnął zwiedzić Luwr że gdybym potem do niego pojechał to znałbym już go i miałbym odczucie Deja Vu nie mylić z OBE .A i musze powiedzieć że Deja Vu jest bardzo pożyteczne bo mi życie uratowało kiedy szłem na spacer za chwile wiedziałem ze zgine no i poszlem z dala od drogi no i jakies 2minuty potem ciężarówka zjechała na chodnik z dość dużo szybkością i od tamtej pory to bardzo mnie interesuje
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej