Autor Wątek: Krajobraz z wilgą i ludzie  (Przeczytany 56721 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Elizabeth

• Magnat
  • Reputacja: 905
    • Karta postaci

Odp: Krajobraz z wilgą i ludzie
« Odpowiedź #420 dnia: 20 Sierpień 2015, 19:25:47 »
//Tak właśnie myślałem :)

- Orientuje się - odparła krótko i wspólnie ruszyły w stronę karczmy, z której cała drużyna na początku dnia wychodziła pełnić swoje obowiązki.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #421 dnia: 20 Sierpień 2015, 20:03:33 »
Elizabeth z Riną, obwieszone już porządnie bronią, ruszyły z powrotem. Ruszyły tą samą drogą, którą tutaj przybyły, czyli przebijając się przez Trzcinowy bazar, co wydawało się raczej logicznym posunięciem, skoro nie znały miasta, były tutaj pierwszy raz i miały do załatwienia pewne ważne sprawy. Było już chwilę po południu, na bazarze roiło się od mieszkańców miasta i tych, którzy przyjeżdżali tutaj z bliższej i dalszej okolicy sprzedawać swoje towary. Rina dzierżyła dwa listy, po jednym w każdej kieszeni, dodatkowo trzymała jeden w staniku, wystający z dekoltu. Elizabeth za to trzymała swoją książeczkę, notatnik od Fulka. Szły tak więc między kramami, potykając się o ludzi, zderzając z kunanami, przepychając między elfami i krasnoludami, uciekając przez wrednym turdnaszanem, który chciał im sprzedać "świeże" ryby. Panował zgiełk, chaos, przepychanina i totalny rozgardiasz. Wszędzie tarzały się kupki kłaków, każdy każdego szturchał i obmacywał w tłumie. Kiedy Rina z Elizabeth znalazły się w połowie drogi elfa spostrzegła, że brakuje jej listów. Tych z kieszeni i tego z dekoltu. Elizabeth nadal miała notes, trzymała go w ręku, więc nikt go jej nie podebrał. Rina w całym tym zgiełku dała sobie podebrać trzy ważne zwoje, wystające na prawo i lewo z jej ubrania. Setki istot wokół kręciły się w każdą stronę, kobiety nie potrafiły dostrzec nikogo, kto by trzymał należącą do nich drogocenną zawartość.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #421 dnia: 20 Sierpień 2015, 20:03:33 »

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #422 dnia: 20 Sierpień 2015, 21:01:54 »
//A ja i Themo? Bo idziemy i idziemy  ;[

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #423 dnia: 21 Sierpień 2015, 00:59:49 »
No i szli. Melkior, Themo i rycerz Bractwa ÂŚwitu. Antoni Krzymano ubrany był w zwykły strój mieszczański, chociaż nieco mocniejszy, skrywający pod spodem wzmacniany skórzany napierśnik. Przy pasie nosił kord, taki jak wielu innych obywateli i mieszkańców miast wyspy, krótki, z lekko zakrzywioną głownią, ściętą na końcu. W cholewie wysokiego buta miał sztylet. Przemierzali wąskie uliczki Hesperos, czując zgiełk miasta i widząc, jak rośnie ono w oczach. Mimo iż młode, było prężne, zabudowane, zasiedlone i zdolne do samoistnego życia. Pachniało tym, czym pachnie miasto portowe - rybami, alkoholem, seksem, uryną. Szli w stronę portu, gdyż tam właśnie rezydowała firma kurierska zajmująca się przewozem listów i drobnych paczek na wyspę Valfden. Mieli swoje oddziały w kilku największych miastach królestwa, więc wozili tam i nazad pocztę. Oczywiście z samego tego by się nie utrzymali, zabierali je przy okazji z innymi towarami, handlowali wszystkim ze wszystkimi. Kompania nazywała się Dobry Handel Luksusowy, w skrócie DHL.
- Pamiętacie, co macie robić?

Offline Rina

• Obywatel
  • Reputacja: 164
    • Karta postaci

« Odpowiedź #424 dnia: 21 Sierpień 2015, 06:27:40 »
- Jasna cholera Eli! Weź mnie zabij tu i teraz! Ktoś nam podwędził listy, a było mi je nieść w ręce. Co teraz zrobimy? Szybko, szukajmy złodzieja. - kobieta spanikowała, zerwała się z miejsca i ruszyła biegiem za siebie w droge powrotną w strone akademii mając nadzieje że gdzieś po drodze dojrzy złego kradzieja. Tak nie może być, ona musi te listy odzyskać, to sprawa życia lub śmierci.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #425 dnia: 21 Sierpień 2015, 07:01:39 »
- Biegnij! Ja nie moge, tłum mnie niesie, za mała jestem. Zostaw mnie i idź szukaj złodzieja.

//Znikam za pewne na całe dwa dni  :) Owocnych poszukiwań
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpień 2015, 07:04:20 wysłana przez Elizabeth »

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #426 dnia: 21 Sierpień 2015, 12:06:19 »
Rina biegła trochę jak dziecko we mgle. Nie widziała nikogo, kto niósłby jej listy, nie spostrzegła żadnej postaci, która mogłaby uchodzić za złodzieja. W teorii mógłby to być każdy, każdy z przechodniów, handlarzy, przekupniów i klientów. Elfka została z niczym.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #427 dnia: 21 Sierpień 2015, 12:16:14 »
- Przekazać "list" i śledzić kuriera. Odparł elf.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #428 dnia: 21 Sierpień 2015, 12:28:32 »
- To ten budynek z napisem "DHL" na froncie. Jurand zawsze wysyła listy do niejakiego Konrada Tyberiusza w mieście Raschet, żeby nie adresować ich bezpośrednio "Funeris Venatio, agent Bractwa ÂŚwitu" - powiedział Antoni.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #429 dnia: 21 Sierpień 2015, 12:55:46 »
- DHL? Ciekawy skrót. No nic, idę bo Themo znowu jest w swoim świecie. Odpowiedział i ruszył do wskazanego budynku, zostawiając Froda na zewnątrz. Wszedł do środka.
- Dzień dobry, chciałem nadać list.

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #430 dnia: 21 Sierpień 2015, 13:18:42 »
Themo wszedł za Melkiorem.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #431 dnia: 21 Sierpień 2015, 18:18:42 »
// Funeris mogę poprosić o ponowne opisanie tego co się dzieję?. Najbardziej by mi się przydał opis umiejscowienia grup oraz Jakieś miejsce gdzie można by ich bezpiecznie podsłuchać np: jakiś wolny stolik, krzesło, sąsiednia grupa mówiąca o jakiś pierdołach itp. 

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #432 dnia: 21 Sierpień 2015, 20:00:17 »
W lokalu, na pierwszym piętrze, w tej konkretnej sali, znajdowało się osiem stolików. Dwa były na trzy krzesła, dwa na cztery, reszta była na sześć krzeseł. Wszystkie były zajęte w stu procentach, oczywiście oprócz tego, przy którym siedział Gorn i uprzednio również Funeris z Klemensem. Umieszczone były mniej więcej regularnie, te najmniejsze bliżej lewej strony, te większe po prawej. Bar z którego roznoszono drinki znajdował się naprzeciwko wejścia, tuż przy schodach prowadzących na piętro. Najbliższy Gorna stolik, ten trzyosobowy, znajdował się jakieś sześć metrów dalej. Było mniej więcej słychać o czym rozmawiają siedzący tam kunanie. Głównie rozchodziło się o wpływ migracji na lasy wschodniej części, o zmiennych cenach rzadkich na Valfden gatunków drzew, które Ci dwaj widocznie eksportowali. Wspominali również o tym, że potrzebują jakiegoś szpiega w konkurencyjnej firmie, by znać zawczasu stawki, posunięcia i inwestycje. Następne dwa stoliki, te czteroosobowe, zajęte były przez mieszaninę ludzi, kunan, elfów, dwóch orków i jednego niziołka. Tutaj również przeważały tematy handlowe, widać zresztą było po osobnikach, że są raczej bogaci, dostatnie ubrani i poważni. W końcu nie przychodzi się do Essory "na szklanicę".

Melkior z Themo weszli do środka. Przed wejściem nie było nikogo, więc nieniepokojeni znaleźli się wewnątrz budynku. W oczy rzucił im się dostatek, chociaż raczej skromny i stateczny niż przepyszny i wylewający się bogactwem. Przy długiej dębowej ladzie stał kunanin, z czapką na głowie, w białej koszuli i w białych rękawiczkach ubrudzonych nieco tuszem.
- Witam serdecznie panów. Czy mają panowie założone u nas konto? Wysyłali już panowie coś za pośrednictwem firmy kurierskiej DHL?

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #433 dnia: 21 Sierpień 2015, 20:08:54 »
- Nie, nie posiadam - odparł elf i zbliżył się do lady - Ani nie wysyłałem nic wcześniej przez Waszą firmę.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #434 dnia: 21 Sierpień 2015, 21:54:38 »
- Niezmiernie mnie więc cieszy, że zdecydowali się panowie skorzystać z naszych usług. Dobrze usłyszałem, że będzie to tylko jeden list? Na Valfden, jak domniemywam?

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #435 dnia: 23 Sierpień 2015, 10:49:21 »
Gorn zauważył dwie grupy. Jedna złożona z samych kunan mówiła o drewnie, o wysłaniu szpiega do konkurencyjnej firmy. Ale zauważył też dwie następne grupy, tym razem złożoną z ludzi, niziołka, dwóch orków, elfów  i kunan. Paladyn podszedł do jednej z grup, uśmiechnął się przyjaźnie i rzekł.- Dzień dobry, słyszę że panowie rozprawiacie o handlu. Można się przyłączyć?.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #436 dnia: 23 Sierpień 2015, 14:22:54 »
Elizabeth przecisnęła się po pewnym czasie przez tłum i z trudem dotarła do karczmy, gdzie czekała na Rinę. Martwiła się o nią niezwykle, bo jej nagły wybuch emocji mógł zwiastować coś bardzo złego.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #437 dnia: 23 Sierpień 2015, 19:51:07 »
- Przepraszam bardzo, ale prowadzimy negocjacje handlowe. Czy mógłbym prosić pana o odstąpienie? - powiedział ork.

No cóż, Elizabeth stała przed karczmą. Rina nie.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #438 dnia: 23 Sierpień 2015, 20:12:04 »
- Tak tak, do niejakiego Konrada Tyberiusza w mieście Raschet. Odparł uprzejmie kładąc list na ladę.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #439 dnia: 23 Sierpień 2015, 21:42:51 »
- A dane nadawcy?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #439 dnia: 23 Sierpień 2015, 21:42:51 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18