Autor Wątek: Raz kozie mgle  (Przeczytany 40212 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Canis

• Gość
Odp: Raz kozie mgle
« Odpowiedź #400 dnia: 05 Czerwiec 2014, 20:58:06 »
//Tak to jest jak się wrzuca do walki potwory, o których nie ma się zielonego pojęcia i, z którymi nie potrafi się walczyć. Dlatego tym razem nie odpuszczę.

//Tak to jest... Ale niestety tak wyuczono przyszłych miszczuff paktu...

Salazar znał te stwory, gdyż już raz miał przyjemność spotkania, chociażby na własnej próbie cienia. nie widząc ciał, zwłok, szkieletów tych ciał, które mogły by symbolizować byt właśnie tych zjaw, zaczął wycofywać się wykonując uniki przed nadchodzącymi ciosami. Gdy był dostatecznie oddalony by bezpiecznie obrócić się zaczął delikatnie truchtać do wyjścia z chramu i czekał na pozostałych. Trzeba było te wrota zamknąć i poszukać innych, być może posiadających inne zagrożenia za sobą...

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #401 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:00:47 »
Elf podszedł do dziadka i powiedział. - Ten dracon, to On zawsze taki szalony?, a raczej chory.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #401 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:00:47 »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #402 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:01:26 »
- Zawsze i jakoś nie mogę się przyzwyczaić. A poza tym dupa z Ciebie a nie elf, skoro mnie dziadkiem nazywasz. Skąd ty w ogóle jesteś? - powiedział do Nathaniela.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #403 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:01:48 »
Ależ Poeta pluł sobie w brodę, że nie przewidział takiego rozwoju wypadków. ÂŻadnej, kurwa ich mać, broni z żelaza. Kto w ogóle wpadł na genialny pomysł, że zjawy są podatne na żelazo? Który bóg miał na tyle w swojej nieśmiertelnej bani nasrane, by coś takiego wymyślić? No który? Już nawet można pominąć fakt, że stal, którą dzierżyło większość członków kompanii, to w zdecydowanej większości żelazo, doprawione tylko w kilku procentach węglem i innymi składnikami. Czemu to ma nie zadziałać? Chociażby w tych 90%? No normalnie Funeris tego nie ogarniał swoim umysłem.
Wycofał się szybko za towarzyszami, którzy opuszczali chram. Aragorn został z przodu, na pierwszej linii ognia, chcąc widocznie rzucić jakieś w-chuj-zajebiste zaklęcie, która miało rozwiązać całą sprawę.

//Pierdol się, Nathanielu. :) Gdzie jest napisane, że rycerze Zartata idą zawsze w pierwszej linii? Gubisz się w swojej zemście i robisz się nieco komiczny. :)

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #404 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:02:56 »
//Powiedzmy że się wycofaliście

- Iaesh qiash xugro agrosh! Kończąc zaklęcie klasnął nad głową, dokładnie wtedy gdy zjawy rzuciły się na niego. Fala mrocznej energii zdezintegrowała je na jakiś oraz rozerwała wszystkie szkielety. Aragorn rozejrzał się po pomieszczeniu, było czysto. Wyszedł do reszty drużyny.
- Chodźcie, przejdziemy dalej nim się zregenerują. Ma ktoś sól? Albo krede? Sam jesteś chory elfi szczeniaku. W mordę chcesz? Może to by cię trochę uspokoiło.

//Deva zabije, przypomnijcie mi
« Ostatnia zmiana: 05 Czerwiec 2014, 21:07:40 wysłana przez Aragorn »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #405 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:07:23 »
- Aragornie zachowaj spokój. Ze mną rozmawiał a nie z tobą. ÂŁap - rzucił draconowi cały kilogram soli rytualnej. - Dawno się z tym nie bawiłem, masz świeższe doświadczenie.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #406 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:08:35 »
Elf znów zignorował wszystkich, oprócz Edzia. - Nazywam Cię dziadkiem, tylko dlatego że starzejesz się ode mnie szybciej. Pochodzę z lasu jak każdy elf, czy to nie oczywiste. Następnie ruszył do sali ze zjawami i inni ścierwami dalej każdego ignorując. Jednocześnie zauważył swoją strzałę z żelazna, którą włożył z powrotem do kołczanu.

// Jako słudzy Boga świtała powinniście mieć potrzebne wyposażenie i walczyć.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #407 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:22:51 »
- Elfy z którymi żyłem przez kilka stuleci, nawet te najmłodsze podrostki zachowywały się trochę inaczej niż ty. U nas nie ma czegoś takiego jak dziadkowie. Czas jest czymś na co nie zwracamy takiej uwagi. Ty to robisz. To dziwne i niepodobne naszej rasie. Nie patrz na moje ciało, spójrz na moją duszę... - powiedział za odchodzącym długouchem.
- Mam jednak wrażenie że... Zresztą. Nieważne.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #408 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:24:42 »
... że jest tępą dzidą? dokończył za niego Funeris, wypowiadając słowa w myślach.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #409 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:25:59 »
Elf się odwrócił gdy usłyszał wieść, że żył z elfami dość długo. - To znaczy, że też jesteś elfem?, czy raczej mieszańcem. Widzisz ja zawsze byłem i będę inny musisz się z tym pogodzić, ale coś miałeś do powiedzenia więc mów.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #410 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:28:44 »
- Dobra, chodźmy. Tylko uważać na moje ślaczki. Drużyna weszła z powrotem do chramu. Aragorn poczekał aż wszyscy wejdą w głąb i wysypał trochę soli u wejścia do pomieszczenia w którym spotkali zjawy. Szli długo, może ze 2 godziny aż dotarli do ogromnej groty oświetlonej bioluminescencyjnymi stworzonkami porastającymi strop. To był plac małego "miasteczka" można by rzec.
- Wow.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #411 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:30:36 »
Elrond jest moim siostrzeńcem wtrącił się Elf Pozbyć się zjaw mozemy na dwa sposoby: paląc ich kości lub rozwiązując ich "sprawę". Jest ich dużo, więc myślę, że powinien być tu jakiś cmentarz lub mało oznakowany grupowy grób

Offline Thor ibn Odyn Grom

• DarkModders Team
  • Reputacja: 1121
  • Strzeż się mroku, bo on jest wszędzie.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #412 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:34:24 »
-Jej, jakie wspaniałe miasteczko-Odezwał się z rozdziabioną gębą Thor

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #413 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:35:07 »
Nagle pojawił elfi mag, który wszystko wyjaśnił rzekł. - Przepraszam. Stwierdziłem, że jesteś zwykłym człowiekiem jakich wielu, ale wciąż dowiaduję się nowych rzeczy. Nigdy bym nie przypuszczał, że można taką sztuczkę zrobić. Nathan nawet nie zauważył, kiedy weszli do pomieszczenia, które wydawało się jakieś magiczne. Elf napawał się widokiem nie mogąc słowa wykrzesać.

// Rozumiem, że Edziu padł i został wskrzeszony w ludzkie ciało, bo chciał mieć dodatkowy talent. ;p Sprytne.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #414 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:40:57 »
//Nie moge znaleźć fajnego pikczera dwemerskich ruin  ;[

- I to tylko mały fragment tego co jest pod wyspą. ÂŻycia by nie starczyło by to wszystko zbadać.

Offline Thor ibn Odyn Grom

• DarkModders Team
  • Reputacja: 1121
  • Strzeż się mroku, bo on jest wszędzie.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #415 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:45:41 »
-No wiesz Aragornie, ty jesteś draconem, czasu by ci chyba nie zabrakło.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #416 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:46:08 »
- Starczyłoby - odparł Drago z krzywym uśmieszkiem na ustach. - Oczywiście w międzyczasie coś mogłoby takiego odkrywce po prostu zeżreć - dodał po chwili.
- To gdzie teraz, panie przewodniku? - zwrócił się do Aragorna/Devristusa. Tak podwójnie, do obu na raz. Bo cholera wie kto w końcu przewodził.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #417 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:48:33 »
- Szukamy wielkiego napisu "Cmentarz" czy czegoś podobnego po dracońsku. Krypty czy innego gówna.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #418 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:50:17 »
Wampir wyjął z ust słowa " Odkrywcę zeżreć". Dlatego elf milczał i napawał dalej się widokiem. Jednocześnie ciekaw, czy dalej też będzie tak pięknie jak teraz, choć liczył na to, że będzie mniej niebezpiecznie z tymi zjawami męczyli się dość długo, ale jak to się mówi im dalej tym będzie trudniej, albo ciężko. A teraz musieli znaleźć cmentarz napisany w nieznany mu języku genialnie wręcz, ale oto pretensje miał do siebie, bo mógł się lepiej przygotować do tego zadania.
« Ostatnia zmiana: 05 Czerwiec 2014, 21:53:16 wysłana przez Nathaniel Elzar »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #419 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:55:10 »
Jaszczurek znał dracoński to też z zafascynowaniem przeglądał kolejne napisy w poszukiwaniu danych kompilacji znaków dracońskich składających się na to słowo.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #419 dnia: 05 Czerwiec 2014, 21:55:10 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything