Autor Wątek: Kill dem oll!  (Przeczytany 32866 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

Odp: Kill dem oll!
« Odpowiedź #320 dnia: 27 Maj 2014, 13:08:52 »
- No żesz kurwa, nia dadzą odpocząć... - warknął pod nosem, gdy właśnie kończył jedzenie. Podniósł się szybko, dobył miecza i chwycił za tarczę. Gotowy do walki stanął tuż przy pierwszej linie od strony wojowników wroga, tej, którą sam wszedł na górę. Należało przede wszystkim uniemożliwić im odcięcie reszty towarzyszy zanim znajdą się na górze. Niewiele im brakowało, to trzeba przyznać, byli coraz wyżej i wyżej z każdą sekundą.
Kharim, teleportuj się za nich - powiedział do krasnoluda, który zdążył swoją magią unieszkodliwić dwóch typów z komanda. Strasznie monotematyczny się robił w tych swoich atakach. Ciekawe jak walczył, gdy jeszcze nie miał pocisku i tego wyglancowanego młota, przeszło człowiekowi przez myśl.
Z dobytym Czarnuchem ruszył do przodu, trzymając się strony ściany, by za szybko nie wypaść. By w ogóle nie wypaść, jeżeli już przy tym jesteśmy. Wojownik Zgromadzenia, zapewne tak się nazywał, oni zawsze wymyślają takie nazwy, zaatakował pierwszy. Wykonał sztych, który został sparowany tarczą Poety. Miecz powędrował w jego prawą stronę, poza zasięg ciosu. Miecz z czarnej rudy wystrzelił do przodu, lecz przeciwnika już tam nie było. Tamten zachwiał się na początku, lecz szybko wykonał unik i czmychnął śmierci. Jego kolczuga lśniła w słońcu. Wymienili dwa ciosy sparowane mieczami, lecz stal valfdeńska, z jakiej niechybnie wykonano oręż wojownika, ustępowała na mile czarnej rudzie, która dała swój początek mieczowi Funerisa. Dosłownie kilka sekund i zastawa została przełamana, a na karku nie można było dostrzec głowy. Poeta kopnął ciało, które jeszcze nie zdążyło się przewrócić, prosto przed siebie, na następnych przeciwników.

3x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Wojownik_Zgromadzenia
« Ostatnia zmiana: 27 Maj 2014, 13:13:06 wysłana przez Funeris Venatio »

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #321 dnia: 27 Maj 2014, 13:16:48 »
Obok Funerisa walczył Aragorn bawiąc się jakoby z bobrzym ścierwem. Leniwie parował jego ciosy by w końcu odbić miecz wojownika i rozrąbać jego łeb na pół.

2x

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #321 dnia: 27 Maj 2014, 13:16:48 »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #322 dnia: 27 Maj 2014, 13:18:54 »
Krasnolud nie lubił otrzymywać rozkazów od niższej rangi ludzi, ale musiał zachować powagę, więc dobył młota i przemieścił się za plecy wojowników. Teraz to oni byli w potrzasku. Szybki uderzeniem z góry na dół trafił jednego w potylicę, którego czaszka nie wytrzymała uderzenia i pękła uwidaczniając mózg. Ten bóbr spadł niefortunnie na dziedziniec. Następnego zamachem od lewej, do prawej trafił w lewy bok. Tutaj Kharim się nie napracował, bo ten akurat spadł w przepaść zabijając się o skały, czy o uderzenie ciałem o ziemię. Gdy już wszyscy przeciwnicy padli. ÂŚwięty postanowił zapytać. - Co, teraz?.

0x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Wojownik_Zgromadzenia
« Ostatnia zmiana: 27 Maj 2014, 13:24:17 wysłana przez Kharim Kazama aep Gorem »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #323 dnia: 27 Maj 2014, 13:28:20 »
- Za kilka minut zorientują się że ich nie ma i coś jest nie tak. Przyślą kolejny patrol i ogłoszą alarm. A wtedy będzie wesoło.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #324 dnia: 27 Maj 2014, 13:30:12 »
- Czyli mamy czekać z założonymi rękami?. I na tym małym murku mamy walczyć?. Dziwne trochę, ale cóż zrobić.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #325 dnia: 27 Maj 2014, 13:33:19 »
- Raczej bym powiedział, że wciągamy towarzyszy najszybciej jak się da i wykorzystujemy te kilka, może kilkanaście minut, jak tylko się da - rzucił do Kharima.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #326 dnia: 27 Maj 2014, 13:41:03 »
- Jest to do zaakceptowania, ale jakoś nie widzę żeby się wdrapywali. Chyba, że nagle oślepłem.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #327 dnia: 27 Maj 2014, 13:41:36 »
- No raczej  <ignorant>

//Wciągnijcie ich

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #328 dnia: 27 Maj 2014, 13:48:05 »
Funeris nie zastanawiając się długo zaczął ciągnąć za linę, na której ktoś się wspinał. Nie zaglądał w dół, więc nie wiedział, czy to może Gorn, Szeklan, czy ktoś zupełnie inny. Nie ważne, i tak mieli przecież ruszyć wszyscy. Istota na dole wspinała się cały czas, więc nie była już daleko, a podciąganie liny pomogło jeszcze bardziej. Okazało się, że to sam Yarpen. Funeris podał mu rękę i krasnolud wspiął się na półkę skalną. Każdy następny na górze pomagał z linami i wkrótce wszyscy znaleźli się na szczycie.

//Ilu nas jest, którzy wyruszyli? Deva nie ma, bo nie. Lucjan jakiś czas już nie pisze, więc też można uznać, że gdzieś został. Szeklan i Gorn będą pewnie po południu. A ilu krasnoludów od Yarpena mamy w kompanii?

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #329 dnia: 27 Maj 2014, 13:52:26 »
- Wszyscy są to, co teraz?. Schodzimy na dół, czy czekamy?.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #330 dnia: 27 Maj 2014, 14:02:35 »
//3 + Yarpen

- Dobra panowie, oczyszczamy mur i plac. Potem wnętrze zamku. Trzymać się razem i napierdalać. Kill dem oll! Zamknął przyłbicę i ruszyli biegiem po murze. Siekł na lewo i prawo masakrując lewackie kurwy zaskoczonych obrońców. Dosłownie przerąbywał się przez kolejnych członków komanda.

Na murze: 16x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Ochroniarz
Na placu poniżej: 14x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Wojownik_Zgromadzenia
//Mur ma szerokość 2-3 ludzi

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #331 dnia: 27 Maj 2014, 14:10:49 »
//Nie zapomnij, Aragornie, siekać krasnoludami, bo 30 ludzi będzie ciężko we trzech (jak na razie) wykończyć. :)

Odetchnął głęboko i ruszył za resztą towarzyszy. Stali za zakrętem, więc musieli przejść kawałek, by zobaczyć, co kryje się dalej. Okazało się, a jakżeby inaczej, że jest tam następna, spora grupka wojowników i obdartych bandziorów. Każdy miał na sobie kolczugę, lecz nie było to nic, czego nie mógłby pokonać jego czarny miecz.
Aragorn ruszył pierwszy, eliminując ochroniarza na murze. Tuż obok niego biegł Funeris, który wykorzystał skrzętnie element zaskoczenia, jaki uzyskali, i wbiegł na najbliższego przeciwnika. Zdzielił go klingą przez czerep, aż jego wątpliwej wiedzy mózg obryzgał tego stojącego nieco dalej. Pchnął tarczą do przodu, wykonując następne cięcie w korpus któregoś ze zbirów, który wyglądał jak typowy ochroniarz.

//Ile metrów jest z muru do placu? Jaka jest wysokość? Są tutaj jakieś schody na dół?

15x ochroniarz (na murze)
14x wojownik zgromadzenia (na placu, poniżej)
« Ostatnia zmiana: 27 Maj 2014, 14:20:31 wysłana przez Funeris Venatio »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #332 dnia: 27 Maj 2014, 14:19:56 »
//Tak z 3 piętra niecałe w dół.
//Krasnoludy z każdym postem zabijają razem 4 przeciwników. Czyli jak wy piszecie posta i zabijecie powiedzmy 2 to od całości odejmujecie jeszcze tych 4 co usiekły krasnale. Oczywiście oni też mogą umrzeć

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #333 dnia: 27 Maj 2014, 14:24:51 »
//Najlepiej po podsumowaniu "kolejki" ataków sam odejmuj tych zabitych przez krasnoludy, bo coś czuję, że się może to nieco pomieszać i za szybko wymieciemy przeciwników.
//I co ze schodami na plac?

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #334 dnia: 27 Maj 2014, 14:25:58 »
// Ilu zabiłeś Fun?. Podaj staty.

Krasnolud znów przemieścił się za plecy zbirów łaska Zartata zaczęła wypełniać wojownika, który zaczął kręcić się z młotem w rękach. Małe, ale skuteczne tornado ruszyło w stronę towarzyszy trafiając jednego z ludzi w czaszkę i posyłając go na dziedziniec. Spadając ochroniarz zmarł. Następnego z ludzi trafił w bok i wyrzucając go poza granice zamku, więc na pewno poległ. Ostatniego trafił w kręgosłup łamiąc mu go, a samego człowieka wyginając w pół. Nie miał szans tego przeżyć.

Na murze: 9x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Ochroniarz
Na placu poniżej: 14x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Wojownik_Zgromadzenia
« Ostatnia zmiana: 27 Maj 2014, 14:33:00 wysłana przez Kharim Kazama aep Gorem »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #335 dnia: 27 Maj 2014, 14:26:29 »
//W sumie racja. Schody są

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #336 dnia: 27 Maj 2014, 14:29:14 »
//Mam jeden finiszer, drugi atak powinien zostać zaakceptowany przez Aragorna. A staty zmodyfikowałem po chwili, wybacz. Niech następni odpiszą, to się znowu włączę do walki.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #337 dnia: 27 Maj 2014, 14:31:53 »
Szeklan dobył toporka i ruszył w bój. Ochroniarz był przygotowany i czekał tylko na okazje, kiedy moglby mnie posiekac. Nie czekajac ruszylem w jego strone i zamachnalem sie toporkie probujac uderzyc go prosto w twarz jednak przeciwnik sprawnym ruchem zrobil unik po czym zlapal mnie za reke powalajac mnie na ziemie. Jedyna wolna czesci byl ogon. Agresor stanal na mnie noga i probowal zadzgac mnie mieczem wtedy wykorzystalem okazje i oplotlem w kolo jego nogi ogon i pociagnalem nim po czym spadl na ziemie z hukiem. Wstalem z ziemi i uderzylem z calej sily toporkiem agresora w gloqe zabijajac go na miejscu.

8x ochroniarzy

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #338 dnia: 27 Maj 2014, 14:32:46 »
//Kiścieniem możesz drugiego zabić. Mając 50% z powiedzmy 3 specjalizacji masz 3 finiszery

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #339 dnia: 27 Maj 2014, 14:33:15 »
Gorn który trzymał się za swoimi towarzyszami, wyciągnął młot i rozpoczął walkę z z ochroniarzem. Blokował jego ciosy i unikał ich. W końcu powalił wroga na ziemię. Szybki ochroniarz jednak zdołał uchronić się przed ciosami i wstał na równe nogi. Teraz on miał przewagę, siepał mieczem w każdą część Gorna, sprytny wojownik jednak unikał jego ciosów. Po zmęczeniu wroga sam zaatakował młotem. Po szybkich ciosach w brzuch powalił zbira. I sprzedał mu solidny cios od góry do dołu w głowę kończąć z nim.

7x ochroniarz (na murze)
14x wojownik zgromadzenia (na placu, poniżej)

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #339 dnia: 27 Maj 2014, 14:33:15 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything