Autor Wątek: Kill dem oll!  (Przeczytany 32902 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

Odp: Kill dem oll!
« Odpowiedź #300 dnia: 27 Maj 2014, 09:23:16 »
- Dokładnie.

- Lini mają już porobione supły, jesteśmy profesjonalistami Funeris. Przygotowanymi nawet na atak szalonego demona.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #301 dnia: 27 Maj 2014, 09:26:21 »
- Pewnie. Mam wszystko, co potrzeba do ubicia takiego. Dopiero teraz krasnoludowi zrobiło się żal, bo zostawił srebrną zbroję w domku, a założył z szarej rudy. Jednak myślał, że wszystko pójdzie dobrze.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #301 dnia: 27 Maj 2014, 09:26:21 »

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #302 dnia: 27 Maj 2014, 09:40:20 »
- A spodziewamy się takowego?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #303 dnia: 27 Maj 2014, 09:46:34 »
- Nie, chyba że bobry to tak naprawdę sprawka Meaneba.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #304 dnia: 27 Maj 2014, 09:54:35 »
- Choć jestem przygotowany, to w sumie nie chciałbym walczyć akurat teraz z demonem. Ostatnio miałem dość duże przeżycia z takowymi. Choć jeżeli trzeba będzie to pokażę, co potrafię. Dobra pany ruszamy, czy nie?. Kharim skończył mówić i wstał napił się wody jak również zagryzł sobie suszonym mięsem, które miał Funeris.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #305 dnia: 27 Maj 2014, 10:39:02 »
Kharim podbierał mu racje żywnościowe, chociaż miał swoje własne w sakwach, swoich, które leżały ledwie metr dalej. To się nazywa solidarność Bractwa, nie ma co. Pomagamy zawsze i wszystkim!
Chyba wszystko gotowe, pomyślał, rozglądając się po obozowisku, które skrzętnie zaczęto zwijać i zacierać ślady ich pobytu tutaj. Lepiej, żeby nikt ich przedwcześnie nie odkrył, ponieważ stracą swój największy atut w tej walce - element zaskoczenia. W tylu ludzi nie da się wziąć twierdzy, jakiejkolwiek tak naprawdę, wywijając mieczami, toporami, młotami i innymi narzędziami zagłady i próbując wpaść do środka przez główną bramę, która lubi być w takich przypadkach zamknięta.
Po godzinie marszu dotarli pod ścianę skalną, którą będzie im dane się wspinać. Funeris poprawił cały rynsztunek - naciągnął mocniej rękawice, zasznurował buty, kiścień zabezpieczył przy pasie, tak samo pochwę z mieczem. Jego tarcza, jak to zazwyczaj bywa, spoczęła na plecach, mocno przytwierdzona, przy nie zsunęła się pod żadnym wypadkiem w połowie drogi. Będzie wysoko, lecz powinni dać radę wspiąć tak wyekwipowani - każdy był w końcu zdrowym, silnym przedstawicielem swojego gatunku w kwiecie wieku.
- To co, na górę? - Ponaglił dracona i krasnoluda, by znaleźli się już na szczycie i jak najszybciej pomogli im dostać się tam również.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #306 dnia: 27 Maj 2014, 11:20:52 »
- Kharim, czyń honory

//Za szybko podszedłeś, po drodze mieliśmy znaleźć chowańce  <anioł> zrobimy wtedy inaczej

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #307 dnia: 27 Maj 2014, 11:25:41 »
//Sorki... :D Ale może to i lepiej - zabierzemy je na koniec, mniejszy kłopot będzie. :)

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #308 dnia: 27 Maj 2014, 11:36:32 »
Krasnolud spojrzał na duży mur, który stał przed nim. Normalnie, by go nie przeskoczył ale dzięki specjalnym umiejętnością spokojnie da radę nie musząc się wspinać. -Dziękuję. Odparł do dracona kłaniając się jakby to miało coś zmienić. Kharim skupił się i, po sekundzie znalazł się na górze mógł teraz dokładnie rozejrzeć się, po twierdzy i pobojowisku jakie miało wcześniej miejsce. Gdy rycerz stał odwrócił się na sekundę i pomachał towarzysząc dając znak, że droga wolna/ Teraz jeszcze czekał na interwencję Aragorna i jego teleportację.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #309 dnia: 27 Maj 2014, 12:04:59 »
Obok Kharima pojawił się Aragorn. Obaj prawie by spadli, wszak musieli przemieścić się nad mur by na niego opaść. Przecież samej powierzchni nie widzieli. Było to trudne ale Aragorn i krasnolud mieli wprawę.
- Przywiąż liny tam. Wskazał kolumny wydrążonego w skale tunelu.

//Jesteśmy na murze, za nami jest wnęka w skale by ewentualni strażnicy nie mokli. 15 metrów dalej mur skręca w lewo także nie widzimy reszty zamku

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #310 dnia: 27 Maj 2014, 12:14:44 »
Krasnolud bez słowa wziął liny i przywiązał je do kolumn. W krótkim czasie liny już były na swoim miejscu i dyndały i kołysały się, przez wiatr. Teraz czekał, aż reszta się wdrapie do góry jednocześnie podszedł do dracona mówiąc mu, że wszystko gotowe. - Gotowe. czekamy na resztę, czy ruszamy?.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #311 dnia: 27 Maj 2014, 12:17:58 »
- Czekamy i pilnujemy pozycji.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #312 dnia: 27 Maj 2014, 12:23:07 »
Kharim kiwnął głową i, co chwila patrzył czy reszta gromadki wspina się, po murze. Musieli to szybko zrobić, bo mogłoby coś złego się wydarzyć.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #313 dnia: 27 Maj 2014, 12:31:42 »
Liny zaczęły płynnie opadać z wysokości, lądując kilka metrów przed nimi na ziemi. Nie były równej długości, bo kilka z nich kładło się długim warkoczem na mokrej od rosy trawie, a jedna nie sięgała nawet tejże trawy, brakowało jej kilkudziesięciu centymetrów. Poeta postanowił wziąć się za nią z racji tego, że był w stawce prawdopodobnie najwyższy, a przynajmniej górował nad krasnoludami z oddziału Yarpena.
- Widzimy się na górze, Panowie - rzucił do zebranych, gdy wszyscy byli już gotowi do tej niebezpiecznej wspinaczki.
Wiatr nie był jeszcze mocny, a przynajmniej nie na tej wysokości. Funeris chwycił się mocno rękoma za sznur i podciągnął do góry. Skórzane ękawice, które miał na dłoniach, wybrudził wcześniej starannie w popiele z ogniska, by dodać im jak najwięcej przyczepności. Sznur kołysał się leciutko, gdy Poeta systematycznie i mozolnie przesuwał ciało wyżej. Najpierw rękoma złapał się tuż nad supłem, poprawił chwyt, podrzucił nogi. Linę miał puszczoną między nogami i oplecioną kolanami, by nawet przy wypuszczeniu jej z rąk nadal móc zawisnąć i nie spaść. Supły były porobione co jakieś pięćdziesiąt centymetrów, więc wspinaczka nie przysparzała żadnych kłopotów.
Ręce do góry, potem nogi. Znowu ręce, znowu nogi. Niczym robak pełznący środkiem leśnej ścieżki, gdy ziemia jest jeszcze mokra i na gałęziach wokół czuć fosfor błyskawicy. Poeta wysforował się na prowadzenie, chociaż nie był to żaden wyścig - po prostu miał lepsze tempo. Co jakiś czas robił krótką przerwę, by dać odpocząć jednej ręce - opuszczał wtedy ją wzdłuż tułowia i strzepywał, jakby chciał strącić jakiegoś pająka z ramienia. Chwila wytchnienia nadwyrężonej kończynie i zmiana na drugą. Nie mógł dopuścić do sytuacji, gdy chwyt mu nie wytrzyma w nieodpowiednim momencie - a takim momentem byłby chyba niemalże każdy.
Po przebyciu większości drogi, wiatr zaczął dokuczać coraz mocniej. Skała była smagana coraz to mocniejszymi podmuchami, które nieźle potrafiły zakołysać wspinaczami. Kilka razy zdarzyło się nawet, że człowieka obróciło wokół własnej osi. Dodatkowo, jakby tego było mało, jakiś przelatujący ptak nasrał mu na buta, widział to wyraźnie. Najpierw chwilę przyglądał się myszołowowi, jak kołuje nieco na jego głową, by wypuścić śmierdzącą i lepką bombę, która opadła dokładnie na czubek jego lewego buta.
Po niemiłosiernie długim czasie wspinania dotarł wreszcie na szczyt nawisu i wspiął się na solidny, twardy grunt.

//Wspiąłem się bez przeszkód?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #314 dnia: 27 Maj 2014, 12:34:32 »
//Tak

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #315 dnia: 27 Maj 2014, 12:37:51 »
- Poda mi któryś rękę, do kurwy nędzy? Zmęczyłem się troszku... - warknął nieco żartobliwie, ale też z nutą powagi człowiek. Chwilę mu zajęło żeby się dostać na górę, więc tyle chociaż mogliby dla niego zrobić. Oni mieli dobrze - teleport i już na górze.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #316 dnia: 27 Maj 2014, 12:39:10 »
- Idę młody. Powiedział żartobliwie i podał rekrutowi pomocną dłoń.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #317 dnia: 27 Maj 2014, 12:46:00 »
Funeris przyjął grabę krasnoluda i dzięki niej łatwiej pokonał krawędź, na której opierała się lina. Podźwignął się z kolan i zaczął pospiesznie zwijać linę, na której się przed chwilą wspinał. Gdy miał ją już na górze oczekiwał reszty towarzyszy boju, którzy powinni się pojawić lada chwila. Poeta wyjął w międzyczasie jeden pasek suszonego mięsa i podgryzał go leniwie, by zregenerować nieco siły.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #318 dnia: 27 Maj 2014, 12:54:41 »
Usłyszeli gwizdy. Zza rogu wyszedł strażnik.
- - Co do kurw... Alaaar... Nie dokończył bo pchnięty psioniką zleciał z muru. Mimo to zdążył zaalarmować kumpli.
- Zawsze coś idzie nie tak...

6x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Wojownik_Zgromadzenia

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #319 dnia: 27 Maj 2014, 13:00:31 »
- Po prostu życie. Skomentował słowa Aragorna i już, po chwili zaczął skupiać moc magiczną i wypowiedział znaną już każdemu inkantację pocisku esencji. - Izeshar!. Kula energii pojawiła się w dłoni krasnoluda i poleciała w stronę wojownika zgromadzenia, przy użyciu telekinezy oczywiście trafiając go w głowę, której już nie było bezwładne ciało spadło w przepaść. Następnie zebrał resztki mocy i znów rzekł inkantację czaru pocisku esencji. - Izeshar!. Blada kula energii znów zawitała w dłoni rycerza, która pchnięta przy użyciu telekinezy poleciała również w głowę humanoida niszcząc ją doszczętnie. Ciało zachwiało się i również spadło. Teraz Kharim czekał na ruch przeciwnika.

4x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Wojownik_Zgromadzenia

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #319 dnia: 27 Maj 2014, 13:00:31 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything