Autor Wątek: Kill dem oll!  (Przeczytany 32957 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

Odp: Kill dem oll!
« Odpowiedź #280 dnia: 26 Maj 2014, 19:22:43 »
- No, to w drogę. Powiedział dziarsko i ruszył, po swojego kuca. Kiedy go znalazł wszedł na niego i czekał na rozkaz do wyjazdu.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #281 dnia: 26 Maj 2014, 19:24:26 »
Ruszyliśmy na zachód, przez stary i gęsty las.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #281 dnia: 26 Maj 2014, 19:24:26 »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #282 dnia: 26 Maj 2014, 19:28:56 »
Oczywiście jak mówił dracon wszyscy znaleźli się w lesie i w dodatku w nocy. Ta pora i to miejsce wydawały się idealne na zasadzkę na podróżnych, ale my mieliśmy tyle szczęścia, że czas działał na naszą korzyść. Dlatego, że bobry pewnie się nie dowiedziały o ich porażce w mieście. Dlatego krasnolud czuł w głębi ducha pokój i spokojnie się rozglądał w otaczającej go ciemności.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #283 dnia: 26 Maj 2014, 19:37:22 »
Gorn ze spokojem jechał, czekając na dotarcie do celu. Po drodze słuchał odgłosów przyrody oraz rozglądał się po lesie.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #284 dnia: 26 Maj 2014, 21:55:33 »
Szli prawie dwa dni nim znaleźli się w okolicy zamku. Rozbiwszy obóz na skraju lasu mieli doskonały widok na oddalony o 80 metrów trakt, bardziiej na zachód w górach widać było zarys fortu. Był ranek, wszyscy siedzieli przy małym ognisku.
- Zamek jest jakieś 5 kilosów stąd, umiecie się wspinać? Po pionowej ścianie.
« Ostatnia zmiana: 26 Maj 2014, 21:57:36 wysłana przez Aragorn »

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #285 dnia: 26 Maj 2014, 21:57:31 »
Gdyby nie wóz powożony przez krasnoludy Yarpena, mogliby jechać zdecydowanie szybciej. Od miejsca, w którym spędzili sporą część wieczoru, powinni się teraz oddalić jak najdalej. Nie należy ściągać na siebie zbytniej uwagi, robić wiele hałasu, pozostawać długo na miejscu zbrodni. Cokolwiek tam się nie stało, ktokolwiek kogo nie zaatakował, była to po prostu zbrodnia. Ludzie ginęli, lała się jucha, śmierdziały ciała, każdy ciął, wrzeszczał, rąbał, pluł, atakował i zabijał jak tylko najlepiej potrafił. Lepiej potrafili kompani Aragorna, jako i on sam - miał do tego talent, to mu trzeba przyznać.
A teraz jechali sobie w miarę spokojnie środkiem leśnego traktu. Coś jednak wisiało w powietrzu, jakieś nienazwane napięcie, niczym niewypowiedziane słowo, które każdemu z osobna i wszystkim naraz kazało być czujnym. Funeris siedział na Tekli, którą w miarę szybko odnalazł po walce. Daleko nie uciekła, a w dodatku robiła to w stronę portu. Najzwyczajniej w świecie stała sobie przy jakimś rozerwanym worku z paszą i podgryzała leniwie, gdy kawałek dalej ginęli ludzie.
Las był spokojny. Konie chrapały i dyszały, też już przemęczone; jeźdźcy zgrzytali rynsztunkiem, klęli pod nosami, co niektórzy nerwowo się rozglądali; drzewa szumiały na wietrze, sowy pohukiwały, gdzieś w oddali wyło jakieś zwierzę, raczej nie wilk. Teoretycznie nie działo się nic nadzwyczajnego. Nitj'sefni, Nocny Wędrowiec - takie by mu miano nadano w pewnej części świata. On się jednak zwał Poetą Pogrzebowym. Od przybycia do Valfden widział niewiele śmierci, ale jego imię zaczynało zbierać coraz bardziej krwawe żniwo. Na tę chwilę trzech krasnoludów Yarpena, jeszcze żaden z ochotników. I oby tak to zostało do samego końca...

//Napisałem sobie posta, więc go wrzucę. Nienawidzę jak mnie ktoś uprzedza w takich momentach... :D

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #286 dnia: 26 Maj 2014, 22:00:39 »
Drogę pokonali w miarę spokojnie. Nikt ich nie zaatakował, nikt nie napadał, nie zatrzymał, nawet nie spowolnił. Wreszcie coś się działo tak, jak dziać się miało. Wchodzisz, wychodzisz, wracasz - proste jak drut owinięty o słup graniczny.
- Gdzie masz zamiar się wspinać? Od której strony? - zapytał, gdy Aragorn robił małą odprawę z samego rana.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #287 dnia: 26 Maj 2014, 22:03:28 »
Krasnolud spojrzał na zamek wyglądał dość imponująco, ale ręka krasnoluda, czy dwóch mogłaby to miejsce jeszcze lepiej upiększyć. Tak sobie marzył jakby ów zamek mógłby wyglądać, lecz z marzeń wytrącił go Aragorn. - Wspinać raczej nie. My krasnoludy lubimy raczej siedzieć, pod ziemią. Przynajmniej ja. Wtrącił zdanie o sobie, coby Yarpen nie był oburzony, bo może lubił wspinaczkę. - Zawszę mogę się przemieścić na mur i wam jakoś pomóc się wdrapać, czy coś.

// Idę spać.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #288 dnia: 26 Maj 2014, 22:07:12 »
- Zamek ma trzy widoczne z zewnątrz strony. Było też tajne wejście ale mag z oddziału mojego syna je wysadził.
- Przekopanie się nie wchodzi w grę, wysadzenie tym bardziej.
- Pozosraje wspinaczka po murze od zachodniej strony, armii tamtędy nie poprowadzisz, oddział komandosów? Tak. Jakieś 150 metrów wspinaczki po pionowej ścianie, bez zabezpieczeń.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #289 dnia: 26 Maj 2014, 22:14:47 »
Szeklan stal i podziwial zamek a zarazem sluchal rozmowy Aragorna popijajac ostatki piwa. Wreszcie wlaczylem sie do rozmowy:

-Nie ma innego sposobu niz wspinaczka?- powiedzialem

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #290 dnia: 26 Maj 2014, 22:16:27 »
- Jest, bolesna 24h przemiana w czarnego dracona i wlecenie tam...

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #291 dnia: 26 Maj 2014, 22:18:34 »
-To raczej odpada- powiedziałem

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #292 dnia: 26 Maj 2014, 22:21:02 »
- Oglądał ktoś ostatnio tę skałę? Mamy jakieś zaczepy, haki? Czym chcecie się wbić w skałę, bo chyba nie przylepić jak jaszczurki? Są tam jakieś szczeliny, występy skalne, czy ściana jest gładka jak uda dziewicy? Dobrze takie rzeczy wiedzieć... - Walka walką, ale głupio by było spaść kilkadziesiąt metrów w dół i roztrzaskać sobie każdy możliwy kawałeczek ciała o grunt, który niechybnie i całkiem szybko osiągną po odpadnięciu od ściany skalnej. Podjął się zadania, więc je wykona, ale nie chciał bez powodów narażać życia, w idiotyczny sposób zresztą.
Oh, Zartacie... Miłuj mnie dzisiaj mocno, bo przestaję wierzyć w swoje szczęście. Uśmiechnął się w duchu do swoich myśli. Miał szczerą nadzieję, że bóg światłości ma wobec niego jakiś plan i nie pomoże mu tutaj zginąć. A już na pewno nie poprzez upadek z takiej wysokości.

//Szeklan, używaj podczas pisania jednej formy osobowej, bo strasznie mącisz.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #293 dnia: 26 Maj 2014, 22:25:37 »
- Mamy liny z hakami, teleportuję się na górę i je przywiąże. Sama ściana jest gładka. Dość gładka, a raczej powinna być.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #294 dnia: 26 Maj 2014, 22:31:01 »
- Liny z hakami? To sprawia, że sytuacja przestaje być beznadziejna. Relatywnie... - Dadzą radę? Wysoko. Jeden nieopatrzny ruch, zmęczone ramiona, ześlizgnięcie się buta - wiele rzeczy mogło pójść źle podczas takiej wspinaczki. Było to niezwykle niebezpieczne. ÂŚmiertelność może być ogromna. Istnieje szansa, że tylko dracon, dzięki teleportacji, znajdzie się na górze. Na szczycie też mogę zostać wycięci w pień zanim jeszcze na dobre postawią stopy na twardym i stabilnym gruncie.
- No dobrze.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #295 dnia: 26 Maj 2014, 22:47:28 »
- Witamy w komandosach. Powiedział szczerząc kły. Ta akcja i wydarzenia w Ombros zmusiły Aragorna do chwilowej refleksji nad swoją przyszłością, i nad przyszłością rodu. Owszem, planował to co planował ale jednocześnie miał świadomość tego że do osiągnięcia... Nie.. cel nie istnieje, są tylko środki. Prawo Cienia, nigdy nie brał go jak i Paktu zbyt serio. Popełniał błąd, bycie liszem ma wady ale... to środek do celu jakim jest Doral. Dracon odszedł na bok, zdjął pancerz i odłożył go na wóz. Siedząc w samej koszuli i spodniach oddał się medytacji.
« Ostatnia zmiana: 26 Maj 2014, 22:52:10 wysłana przez Aragorn »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #296 dnia: 27 Maj 2014, 08:00:49 »
- Rozumiem, że wspinaczka będzie przednia, ale mam pytanie medytujący Aragornie. Jak myślisz dam radę się tam przemieścić?. Na górze oboje dalibyśmy radę zawalczyć za nim reszta się wdrapie.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #297 dnia: 27 Maj 2014, 09:01:53 »
- Dasz.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #298 dnia: 27 Maj 2014, 09:04:34 »
Funeris postanowił się przygotować. Zjadł dwa paski suszonego mięsa, które wszyscy trzymali w sakwach. Twarde jak cholera, słone jak cholera, ale jak się już ktoś przeżuje, to stają się gumowate jak cholera. Zawsze jakaś odmiana, a należy wspomnieć, że pożywne są jak cholera. Mocna dawka energii z samego rana, popita źródlaną, lekko zimnawą wodą.
Yarpen przygotowywał liny, wiązał haki, sprawdzał ogólny stan ekwipunku. Funeris podszedł do niego i pomógł mu w tych czynnościach.
- Ile metrów ma lina? Przydałoby się zawiązać ją co kilka metrów na supeł, żeby móc bezpiecznie odciążyć ramiona przy wspinaczce. Oplecie się wtedy ktoś nogami, żeby nie zwisać ciągle na rękach - sto pięćdziesiąt metrów to jednak sporawo. Jak sądzisz, da się zrobić? Pomoże to coś?

A do Aragorna i Kharima:
- Lepiej nie zaczynajcie zabawy sami. Poczekajcie, aż dotrzemy na samą górę.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #299 dnia: 27 Maj 2014, 09:09:01 »
- No, to napawałeś mnie optymizmem. Uśmiechnął się krasnolud podnosząc przyłbicę. - To jak to zrobimy?. Ty używasz teleportu, a ja przemieszenia następnie zrzucamy liny reszta się wdrapuje i ewentualnie im pomagamy w postaci zabicia kilku przeciwników, którzy z pewnością będą chcieli w jakiś sposób przeszkodzić. Tak?.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #299 dnia: 27 Maj 2014, 09:09:01 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything