Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
System walki w G4
Resio:
Przyjemnie było by gdy G4 miał bt cechy obliviona , ograniczony ekwipunek i gdy nosimy ciezkie zbroje nasze ruchy są ograniczone .Mozna oczywiscie to zmienić poprzez trenig z cięzkimi pancerzami.
Asassyn:
Było by wypas jak by można walczyć jak w gothicu 3 tylko bardziej płynny i realistyczny :D
Taki Jak G3 że nie atakują cie wszyscy na raz tylko po kolei szczególnie ważne podaczas walkiz orkami :D
Ankh-Morpork:
Ja osobiście nie chciałbym żadnych zmian w systemie walki w G4. Chciałbym, by był taki sam jak w G3, ponieważ jest wygodny i mi odpowiada. A jeżeli miałby byc zmiany, to minimalne, aby sie aż tak nie różniło od G3. Ale czas pokaże, czy mam dobre nadzieje...
pzdr.- Ankh-Morpork
Thorbjørn:
Według mnie będzie to zakres w myszy np. prawy i 2 x lewy to atak pchnięcie.
Sam prawy dobry atak , w przytrzymaniu dłuższy atak , tak samo z szybkim atakiem
ÂŁuk ... Myślę , że będzie można nałożyć na cięciwę kilka strzał i naciąganie prawym , a lewy to wypuszczanie strzały.
Hmm. Przydałoby się coś do walki na piąchy np. przyłożenie gościa do ściany i walenie w mordę lub związywanie gościa sznurem i utopienie w wodzie.
xmati06:
Ja chciałbym żeby system walki był podobny do tego z Prince of Persia Dwa Trony. Czyli za kombinacje ciosów odpowiadają kombinację klawiszy. Wraz ze wzrostem doświadczenia i siły lub zręczności trzeba odblokowywać nowe kombosy. Jednak zbroje bea ograniczać ruchy więc trzba będzie wyrać pomiędzy szybkimi i lekkimi atakami a silnymi ale za to wolniejszymi.
Fajne byłyby również speedkille. Możnaby wprowadzić również używanie otoczenia do walki np. zepchnąć gościa z urwiska czy nabić go na ogrodzenie etc.
Jeśli chodzi o broń dystansową to dla mnie nie potrzeba żadnych zmian. Chyba że jak wspomniłą poprzednik strzelanie kilkoma strzałami naraz.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej