Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Gothic 4 - Jaki będzie?

<< < (19/25) > >>

Pinkiman:
Nowy bohater
- Co to za Gothic bez Bezimiennego?
Nowa Fabuła
- Powtarzam pierwsze
Nowa Firma
- Co to za Gothic bez Piranha Bytes?
Nowy i stary interfejs
-Bez sensu jak lokata

Reszta jest ok ale te pierwsze punkty budowały ten niesamowity klimat :)
Oni chyba chcą nas sprowokować zatrudniając do tej świetnej sagi inną firmę, niezbyt prestiżową.
Szkoda, że to tak się skończyło :/  Pozostaje tylko zobaczyć co czas pokaże.

RIK:
Witam jako nowy na tym forum.
I od razu do rzeczy  przejdę.
Aby się nie pogubić i nie unosić się () śmiercią mojej ulubionej historii bezimiennego napisze w punktach.
1.   Bez Bezimiennego nie ma Gothica  
2.   Zmiana fabuły nie do przyjęcia (Gothic to opowieść o wybrańcu Adanosa którego misją jest zakończenie wojny bogów by nie wpływali na świat śmiertelnych i na tym skończę bo odchodzę od tematu)
3.   odejście od opowieści wybrańca i bogów zabija serie gothic automatycznie bo twórcy nie zrozumieli na czym opiera się świat oraz opowieść i dlaczego tak a nie inaczej.
A skoro tak jest po prostu nawet nie grali w Gothic.
Gothic serja kończy się w momencie przekroczenia portalu przez bezimiennego (według zakończenia prawidłowego) i kończy wojny bogów na tym świecie.
Ale czy to kontynuować ?
Można bo kto wie gdzie bezimienny trafi i co go czeka. zmiany tego nawet jakby nowa opowieść była choć w połowie tak ciekawa z nowym bohaterem to i tak nie będzie Gothic
A więc żegnam tą serię i bohatera bezimiennego kochaliśmy cię.  
A ja wracam do grania w Gothic 3 i pozdrawiam wszystkich fanów gry Gothic.  

Crisis:

--- Cytat: Jowood Productions ---no i tu ma racje
--- Koniec cytatu ---
Odpowiedz mi dlaczego?

--- Cytuj ---2. Zmiana fabuły nie do przyjęcia (Gothic to opowieść o wybrańcu Adanosa którego misją jest zakończenie wojny bogów by nie wpływali na świat śmiertelnych i na tym skończę bo odchodzę od tematu)
--- Koniec cytatu ---
A to niby czemu? Jaka będzie fabuła zależy od Spellbound. Poza tym jak to powiedziałeś Gothic to opowieść o wybrańcu Bogów (bo Bezimienny jest wybrańcem Bogów moim zdaniem, nie jednego z nich), a Bezimiennego nie będzie już, więc zmiana fabuły jest konieczna.

--- Cytuj ---3. odejście od opowieści wybrańca i bogów zabija serie gothic automatycznie bo twórcy nie zrozumieli na czym opiera się świat oraz opowieść i dlaczego tak a nie inaczej.
--- Koniec cytatu ---
"..." Po prostu brak słów.

--- Cytuj ---Gothic serja kończy się w momencie przekroczenia portalu przez bezimiennego (według zakończenia prawidłowego) i kończy wojny bogów na tym świecie.
--- Koniec cytatu ---
Można przecież zrobić Gothic 4, a nie będzie związany z fabułą pozostałych części.

--- Cytuj ---A więc żegnam tą serię i bohatera bezimiennego kochaliśmy cię.
--- Koniec cytatu ---
Gothic to tylko gra...

Pozdrawiam, Crisis.

RIK:
Crisis nie zrozumiałeś nic  
A gothic to nie gra to arcydzieło. (tak nazwijcie mnie fanatykiem)  
Bezimienny to Gothic nie ma go nie ma Gothic.  
Dobra koniec moich potów w tym temacie jeszcze wyjdzie że albo obrażam kogoś albo nabijam posty jak to u kogoś przeczytałem. (a na marginesie po jakiego ktoś ma nabijać posty, płacą za to?  )
No i pozdrawiam fanów mojej ukochanej przygody.  

Crisis:

--- Cytuj ---A gothic to nie gra to arcydzieło.
--- Koniec cytatu ---
Arcydzieło to "Mona Lisa" Da Vinci'ego, arcydzieło to "Władca Pierścieni" Tolkiena, arcydzieło to filmy "Gwiezdne Wojny", arcydzieło to "Fallout 2", Gothic do tego nie zaliczany jest.

--- Cytuj ---(tak nazwijcie mnie fanatykiem)
--- Koniec cytatu ---
Proszę bardzo fanatyku, widać, że nim jesteś.

--- Cytuj ---Bezimienny to Gothic nie ma go nie ma Gothic.
--- Koniec cytatu ---
"..." Gothic to cała fabuła serii. Gothic to Myrthana, Gothic to Innos, Adanos i Beliar, Gothic to każde źdźbło trawy, Gothic to każde zwierze, każda roślina, Gothic to NPC, Gothic to tekstury i wszystkie te grafiki skrypty i takie tam, Gothic to gra, sam Bezimienny nie oznacza   gry Gothic.

--- Cytuj ---Dobra koniec moich potów w tym temacie jeszcze wyjdzie że albo obrażam kogoś albo nabijam posty jak to u kogoś przeczytałem.
--- Koniec cytatu ---
Jak na razie nikogo nie obraziłeś, nie nabijasz postów, prowadzisz po prostu kulturalnie dyskusję z inną osobą.

Pozdrawiam, Crisis.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej