Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Gothic 4 - Jaki będzie?
Isentor:
Temat stworzony do tego by dyskutować o tym jaki będzie gothic 4.
Zacznijmy od obecnych założeń Spellbound:
- nowy wątek fabularny
- tan sam świat
- inny bohater
- nowy interfejs z możliwością zmiany na stary znany z poprzednich części
- nowy lepszy system walki
- pozostałe rzeczy pozostaną bez większych zmian
Tutaj macie kilka zdjęć z prezentacji gothic 4.
Najbardziej intryguje mnie to zdjęcie. Czyżby gothic 4 posiadał podtytuł "Genesis"?
Respev:
Według niemieckiego FAQ (http://www.gamestar.de/news/pc/spiele/rollenspiel/gothic_4/1473115/gothic_4.html) Gothic 4 ma pojawić się na przełomie 2009 i 2010 roku i nie będzie miał nic wspólnego z Gothiciem 3 (pod względem fabuły).
marian1270:
Moim zdaniem tytuł sie trochę stacza bo gothic 3 był dobry ale nie tak dobry żeby przebić Gothica 2 wiec mam mieszane mysli co do G4 :) i ta nowa firma nigdy nie lubiłem od nich gier zobaczymy jak to będzie :) pozdro
Wrath:
Mi od razu się ten pomysł nie podobał i nie podoba dalej.
--- Cytuj ---- nowy wątek fabularny
--- Koniec cytatu ---
To dość logiczne nowy bohater nowa fabuła.
--- Cytuj ---- inny bohater
--- Koniec cytatu ---
Bez Bezimiennego nie ma Gothica ta postać chodź nie miała imienia to miała charyzmę charakter i przy tekstach takich jak "Powiedzmy sobie strzeże, przyszedłeś tu tylko po to aby móc pocałować Gomeza w dupę" nie można sie uśmiechnąć Bezimienny to Gothic takie jest moje zdanie oczywiście nie można ciągnąć cały czas historii Bezia ale to o nim opowiada ta gra jak opowieść o Bezimiennych bohaterze się skończyła to Gothic się skończył więc to teraz robienie gry na siłę.
--- Cytuj ---- nowy interfejs z możliwością znany na stary znany z poprzednich części
--- Koniec cytatu ---
a wiec po co robić nowy jak i tak wróci do starego?
--- Cytuj ---- pozostałe rzeczy pozostaną bez większych zmian
--- Koniec cytatu ---
No comments
Dobra kończę tą waść.Ja jestem do nowego Gothica ustawiony dość sceptycznie nie wiem co to wyjdzie studio które bierze sie za kontynuacje 3 o wiele słabszej od poprzedniczek części nie mają prawie (jeśli nie żadnego) doświadczenia z RPG a więc pożyjemy zobaczymy ale na pewno nie chwycę za nowego Gothica pierwszy.
Isentor:
--- Cytat: Thrall ---To dość logiczne nowy bohater nowa fabuła.
--- Koniec cytatu ---
Nie logiczne, jakoś w g2 miałeś nowy wątek a bohater był ten sam.
--- Cytat: Thrall ---Bez Bezimiennego nie ma Gothica ta postać chodź nie miała imienia to miała charyzmę charakter i przy tekstach takich jak "Powiedzmy sobie strzeże, przyszedłeś tu tylko po to aby móc pocałować Gomeza w dupę" nie można sie uśmiechnąć Bezimienny to Gothic takie jest moje zdanie oczywiście nie można ciągnąć cały czas historii Bezia ale to o nim opowiada ta gra jak opowieść o Bezimiennych bohaterze się skończyła to
Gothic się skończył więc to teraz robienie gry na siłę.
--- Koniec cytatu ---
Mnie już nudzi takie gadanie. Ile można ciągnąć historie bezimiennego ? Zabił już demona, smoki, władców no to może w następnej części z jego udziałem ruszylibyśmy do walki z teletubisiami?
--- Cytat: Thrall ---a wiec po co robić nowy jak i tak wróci do starego?
--- Koniec cytatu ---
Ja wiem, że o tej godzinie człowiek jest zaspany i nie myśli logiczne...ale...
Na przykład po to byś mógł sobie odpalić stare sterowanie z g3, ponieważ jesteś do niego przyzwyczajony. Wiem po sobie bo jakoś jak pierwszy raz odpaliłem g2 pierwsze co zrobiłem to wybrałem opcje "sterowanie z g1" ponieważ byłem do niego przyzwyczajony. Nowego wyuczyłem się dopiero w trakcie gry.
--- Cytat: Thrall ---studio które bierze sie za kontynuacje 3 o wiele słabszej od poprzedniczek części nie mają prawie (jeśli nie żadnego) doświadczenia z RPG a więc pożyjemy zobaczymy ale na pewno nie chwycę za nowego Gothica pierwszy.
--- Koniec cytatu ---
To nie kontynuacja tylko następna część przedstawiona w realiach gier z serii Gothic. Pod względem fabuły nie ma z nimi nic wspólnego więc nie może być kontynuacją. Odbierz to jako kolejną część TESa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej