Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Gothic 4 - Jaki będzie?

<< < (9/25) > >>

Nero:
Gothic 4 ....Eeeee.....Co to ja miałem.... AHA!! Gothic 4 będzie niezły jednak bez Pirania Bytes to już nie będzie to samo. SpellBound... przyznaje, że niekture z ich pomysłów są dobre ale Gothic bez Naszego "Burego Zenka" to trochę przegieńcie. Oni powinni kierować się typem poprzednich części, bo jak to wygląda, że Jest Gothic I ; Gothic II ; Gothic II NK - i w każdym jest bezi. A tu co Pirania kończy działalność i oddaje sagę firmie SpellBound a oni odrazu chcą wywalić beziego z roli pierwszoplanowej. TOSZ TO JEST SKANDAL .

Gothic 4 może być dobry - Ale to już nie będzie ten sam Gothic      

Ch0jr4k:
Tak napisali na 2 forum z tego co wyczytałem to bardzo ciekawe

donno wher i read a statement of spellbound(somewhere in worldofplayers and it was in german) but what i could get is that the chars aren't going to be forgotten and something about a new start for the hero
2 choices: before the hero goes in the barrier
unknown lands- new life      

Dla nie kumatych tłumaczenie. Gość pisze, że wyczytał dzieś w niemieckich stronach o tym, że fabuła będzie dotyczyć albo tego jak Bezi trafił za barierę lub dziejami przed tym, albo też gdzieś w przyszłości nowy wątek, nowa fabuła( historia) Ja bym tam wolał Tysiące lat przed barierą lub nową historie bo to jak trafił za barierę to jest jakoś nie ciekawe(chyba, że opisanie jak bezi dosrasta poznanie jego imienia) a tak to nie zbyt duża materiału do tworzenia gry (krótka gra, nieciekawa). Nowa fabuła była by też dobra bo przecież Bezi nie jest oczkiem w głowie Gothica. Dla mnie liczy się w gothicu niepowtarzalny klimat i rodzaj np. takie chodzenie i poznawanie świata dowolna i nie ograniczona możliwość ruchu itp.  A tak naprawdę to jesteście fanami Beziego a nie Gothica! Gothic będzie zawsze Gothickiem i dajcie szansę nowemu developerowi może miło nas zaskoczy. Weźcie to pod uwage i przestańcie gadać bez sensu "a co by było gdyby, a może jednak, o nie!"
to żałosne będzie co będzie i po co rozpaczać.  

czarny mag:
Dzięki za zwrócenie uwagi na mój post. Narobiłem i sam z siebie się śmieje . Wracając do tematu, muszę przyznać że myliłem się . Nowy bohater to jednak dobra myśl , mogła by wnieść sporo „świeżości” do gry. Wcześniej uznałem że bezi jest nierozerwalnym elementem z Gothicem . Pewnie tak będzie , no możliwe że o bezimiennym dowiemy się w G4 z perspektywy innego bohatera .
Niestety nie wierze że będzie pięknie. Gothic I i IINK także i III to dzieło BP .Reszta Gothiców będzie napychaniem kasy .  

Ps.Jeszcze raz dzięki, Respev za zwrócenie uwagi ;-)

Ch0jr4k:

Eeeeee..... Widzę, że nie czytałeś mojego posta. DAJMY IM SZANSÊ!!!! PB Mnie trochę zawiodła bo jaka mądrze działająca firma oddziela się od tak dobrego zarobku?! Gothic to przecież jedna z naj lepiej sprzedających się gier. Nawet osoby który grają w nią 1szy raz zaczynają ją lubić. Mam przykład na kumplach z klasy mówili, że to badziew ale jak zagrali od razu zmienili zdanie, a Bezi wcale nie był taki super i nie miał takiego charakteru może nowy bohater będzie lepszy i spodoba nam się jeszcze bardziej. W G3 historia się kończy jeżeli ktoś grał powinien wiedzieć. Obawiam się jedynie tego, że nowy bohater będzie miał głos jak jakiś ćpun albo skrzecząca żaba to mnie najbardziej rozczaruje.  Ale mam nadzieje, że tak nie będzie. To tyle z mojej strony  

czarny mag:
Tak Gothic to jedna z lepiej zarabiających gier . FAKT . Moim skromnym zdaniem PB nie chciała tworzyć G4 , więc robi to inna firma która ma nadzieje że zbije fortunę z G4 ( a sama nie potrafiła stworzyć dobrej gry ). Pirania B. Zachowała tym samym twarz z rezygnacji nad 4 częścią gry. Mam nadzieje tylko że PB stworzy dodatek – i do powstałych części .

Pozdrawiam.

-Oczywiście że znajdziemy w nim nowy wątek fabularny.

-Ten sam świat lecz inna lokacja, może Wyspy Południowe.

-Pewnie tak , ale wszystko jest możliwe co do zmiany bohatera.

-Tak nowy lepszy interfejs , aby był wygodniejszy , oczywiście chciałbym mieć możliwość skorzystania ze starszego.

-Tak . Nowy i lepszy system walki . Więcej realizmu w niej . Mając dwa miecze w walce półtora ręczne miałem wrażenie że są z drewna ,lekkość z jaką nimi wymachiwałem jest nie przeciętna .

-NO oczywiście nowe zbroje , i uzbrojenie może i możliwości np. wspinanie się , chodzenie po linie , kupienie domu , zmiana wyglądu postaci z mijającym czasem , walka w ręcz na podobieństwo karate HE HE  , budowa np. swojego zamku , nie no z tymi dwoma ostatnimi przesadziłem.  

Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej