Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Gothic 4 - Jaki będzie?

<< < (8/25) > >>

Smoke:
"Najbardziej intryguje mnie to zdjęcie. Czyżby gothic 4 posiadał podtytuł "Genesis"?"

"Fani z tego forum podsuneli fajny pomysł (LINK), żeby zrobić G4 przed wydarzeniami z G1 " - cytat z głowy ;D Nie pamiętam kto to napisał, ale wiem że to było w tym temacie!

"geneza pochodzenie, rodowód; zespół warunków powstania i rozwoju danego zjawiska"

To by było całkiem ciekawe :) Gdybyśmy nadal sterowali gościem bez imienia można by poznać jego historię przed, zobaczyć dlaczego trafił do koloni, jakieś wielkie bitwy z przed tamtych okresów, jak chociażby pierwsze walki z orkami.  

A tak jeszcze drogą pomysłów, co wy na to gdybyśmy do łap dostali innego NPC'ta? Np. Diego, Gorna, albo jakiś mniej ważnych np. Angar lub chociażby dla przykładu Y'Berion? :) To też mogłoby być ciekawe...

Aeskel:
Nie miałem zamiaru się wypowiadać w tym temacie, ale chyba jednak to zrobie;

Zacznijmy od tego, że 'Genesis';
jest greckim słowem, oznaczającym początek wszystkiego. Moje założenia są takie, że nasz nowy gothic, może się zaczynać nawet dziesiątki lat przed powstaniem bariery! Są to tylko i wyłącznie myśli, bo mi jakoś nie pasuje, żeby końcówka była podczasz wrzucania go do bariery. Pomyślmy, że wtedy nie było by mowy o tym, że jest to Pre-Sequel, ponieważ głównym bohaterem gry musiałby być bezi, którego na nasze szczęście w G4 nie będzie.

Nowy świat Gothic według mnie, będzie wyglądał;
mniej więcej jak stary z G1. Prawdopobnie będą nowe landy i małe wyspeki (m.i. Khorinis), które będzie można odwiedzić via Statkiem/Pływaniem. Świat napewno nie będzie dogłębnie odzworowywał tego z pierwszej części, mam taką nadzieje. Było by też dobrze dodać, rzeczy, które były pamiętliwe jak Klasztor Mnichów.

Nowy Developer;
To świetna sprawa. Jeśli mam być szczery to PB (Notka do wszystkich zapalonych 'pro' fanów pb i ich ostatniej produkcji; nie zastrzelcie mnie) nie odwaliło dobrej roboty. G3 wcale mnie pociągneło, mimo, że ma ładną grafike. Ulżyło mi, że ktoś inny zabrał się za tą robote i nie postanowił ciągnąć tego samego, tylko spoglądnąć na gothic'a, zupełnie z innej perspektywy i wyciągnąć jak najciekawsze pomysły, które są do zrealizowania. Ich wstępne info na temat G4 wywołało uśmiech na mojej twarzy, bo powrót do starego świata, to według mnie dobry pomysł i jest to świetne, że będziemy mogli wreszcie z spojrzeć z oczu innego bohatera.

System Walki;
System walki w G3 miał być bardzo trafny, lecz w praktyce okazało się inaczej. Zupełnie nowy system walki, również jest dobrym posunięciem. Mam nadzieje, że nie będzie jak z PB. Obieciali cuda niewidy, których niestety nie spełnili.

Podsumowując; mam dobre myśli co do G4.

Grigorian:
Ja myślę ,że Ghotic 4 będzie opowiadać historię powstana Myrtany .
Możliwe ,że zwiedzimy ,,Zapomnianą Dolinę Budowniczych''
Spotkamy takie postacie jak Quarhodron ,Ramedes itp.

.:KERTH:.:
ja mam nadzieje że kobiety nie będą w końcu dyskrimonowane, i że będziemy mogli mieć jakąś sexy ładną dziewczyne  co do walki, to mam nadzieje że walka dystansową i magia, się nie zmieni, i zostanie taka jak w gothic 3. co do walki mieczem to mam nadzieje że będziemy mogli wreszcie prowadzić atak z wyskoku, i różne takie inne efektowne akrobacje.

PZDR.:KERTH:.

Visor:

--- Cytuj --- nie ważne z jakim numerkiem i nie ważne z jakim podtytułem nie będzie istniała bez bezimiennego
--- Koniec cytatu ---

A ja myślałem, ze gry kupuje się dla fabuły. Widzę jednak, że gracze Gothic'a kupowali wszystkie części, aby popatrzeć sobie na to jak bezimienny kręci bioderkami.  

Dla mnie zmiana bohatera wyjdzie na dobre serii. Bezimienny zaczął (w każdym razie mi) się przejadać. I gra ma tytuł Gothic a nie Noname. -,-

--- Cytuj ---Ja myślę ,że Ghotic 4 będzie opowiadać historię powstana Myrtany .
Możliwe ,że zwiedzimy ,,Zapomnianą Dolinę Budowniczych''
Spotkamy takie postacie jak Quarhodron ,Ramedes itp.
--- Koniec cytatu ---

Gothic 4 ma nie być powiązany z poprzedniczkami. Zresztą po raz drugi ta sama dolina? To byłby odgrzewany kotlet.

--- Cytuj ---Ehh... Powiem jedno - gra będzie lipna evilmad.gif
--- Koniec cytatu ---

Normalnie należą ci się brawa skoro wiesz jaka będzie gra mimo, że jeszcze nie została wydana...

Ja mam nadzieje, że Spellbound stworzy porządny silnik gry który nie będzie się sypał co parę minut. Mimo, że nie ma doświadczenia w tworzeniu cRPG to ich produkcje były znacznie stabilniejsze od gry PB. (Widziałem w akcji Desperados 2 i Robin Hooda)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej