Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Gothic 4 - Jaki będzie?
Isentor:
--- Cytat: koleus123 ---Czyli że wymagania sprzętowe znów będą duże???. Grafika wogóle się nie zmieni????(ale mam głupie pytania ).
--- Koniec cytatu ---
To, że PB jest grupą nieudolnych programistów, którzy mają problemy w optymalizacją silnika do tego gdy są jeszcze poganiani przez wydawcę. Nie znaczy, że Spellbound odwali taką samą kaszane.
A tak poza tym to g4 będzie pisany na silniku Vision Engine. Możecie sobie poszukać w google co tam jeszcze opiera się o taki silnik ale te najciekawsze to chyba: The Show, Helldorado, Emergency 4. Panowie ze Spellbound znają już ten silnik na wylot więc powinno im pójść w miarę gładko. Poza tym z tego co pamiętam teraz jest w ich w ekipie z 24, ale ta liczba ma się podobno trzykrotnie powiększyć. A wtedy będzie dużo rąk do pracy...
http://trinigy.net/index.php?id=37 - Tutaj macie opis silnika.
O czym to ja jeszcze nie mówiłem... A będą rozdziały i szczegółowy panel rozwoju postaci taki z prawdziwego zdarzenia jak to na cRPGa przystało. Planowana data premiery to 2009/2010 - trochę mało jak na taki projekt.
Vigo:
1. Nowy wątek fabularny
Moim zdaniem nowy wątek fabularny będzie się toczył na tych samych terench co w Gothic 3 no i na wyspach, tylko już po wojnie z odbudowanymi miastami. A co do samej Fabuły to przypuszczam że będzie związana z piratami i z ogarnięciem całego bałaganu. No a w dodatku (jeżeli wyjdzie powinni zrobić Korinis)
2. Inny bohater
Nierozumiem poco zmieniać bohatera, niech zrobią kontynuację z tym samym Bezimiennym. Ja osobiście niewyobrażam sobie chodzić jakimś np. Waldkiem
3. Nowy interfejs z możliwością zmiany na stary znany z poprzednich części
No to by się zdało. Chociaż ten co był w Gothic 3 był bardzo dobry i wygodzie mi się grało.
4. Nowy lepszy system walki
To by zmieniło Gothica. System walki w G3 był dobry ale niedopracowany.
5. Pozostałe rzeczy pozostaną bez większych zmian
Ja bym pozostawił (jeżeli zostanie ten sam bohater w grze) jego przyjaciół (Diego Miltena..itp). Zmienił bym zapewne ilość stworów dostępnych w grze, fakt te co były w G3 były bobre, ale było ich za mało (gatunków) przynajmniej dla mnie
Bubda:
--- Cytat: Respev ---Tak poza tematem - widać, że niedorośliście do komputerów. Co to ma za znaczenie, jakim bohaterem gramy?! Gdyby nie to, że gra nie nazywa się inaczej jak Gothic 4, pewnie nie było by o to tyle szumu. Może być nawet 20 kontynuacji Gothiców, mi to wisi i powiewa, będzie tylko więcej rozrywki od strony gier cRPG. Wy zaś Gothica uważacie za świętość, ma być trylogia, bo tak! A ja mówie "bo srak", mam to gdzieś ile części tego czegoś wyjdzie.
--- Koniec cytatu ---
Nie "niedoroslismy" do komputerow tylko poprostu jestesmy fanami tej gry i mamy do niej szacuenk. Bezimienny tworzyl niezapomniany klimat. Wyobrazasz sobie np. Sprintel Cella bez Sama Fishera bo ja nie. To glowni bohaterowie nadaja gra klimat. Ich charakter i zasady. My fani przywiazalismy sie przez 3 czesci do "Bezia" a teraz ma go zastpic jakis Rudolf?
PLShayloPL:
Popieram pierwszy post użytkownika po isenatorze ma rację bo jak gra się drogą innosa czy beliara ty przeżywasz ale jak grasz adanosa to nie przeżywasz i to by nie miało sensu ale mnie jedno gnębi że jak wyjdzie G4 to będę musiał kupić nowy czy też ulepszyć komp bo na pewno będą większe wymagania!
Trivet:
Garść suchych faktów zaczerpnięta prosto z Gamespot. Nic odkrywczego, ale zawszę warto poczytać...
"Liezen, Austria 23. Sierpnia: JoWooD Productions Software ma dumę zaprezentować Spellbound Entertainment AG jako oficjalny zespół pracujący nad czwartą kontynuacją Gothica.
Jednym z najbardziej przekonujących i centralnym argumentem w wyborze Spellbound był szereg doświadczeń z grami RPG Jochena Hamma – jednego z ich głównych programistów i producent, który miał swój udział w stworzeniu legendarnej „Nordland Trilogy” bazującej na popularnym w Niemczech systemie „Czarnego Oka”(ang. Dark Eye, niem. Das Schwarze Auge ). System wykorzystany został w grze również popularnej w Niemczech - Realms of Arkania.
Spellbound stworzyło własne narzędzia do tworzenia gry o wyjątkowej jakości. Obie strony są zdeterminowane do stworzenia produktu o światowych standardach. Intencją Spellbound jest stworzenie gry która względem oryginalnego Gothica będzie wyznaczać nową jakość.
W trakcie Games Convention 2007 w Leipzig, pan Jochen Hamma, główny producent Spellbound pokazał i ogłosił pierwsze, suche plany I fakty pokazujące które mocne strony gry mają być jeszcze bardziej zintensyfikowane, a które słabe elementy wyeliminowane.
Gothic 4 jest tworzony na PC, oraz konsole obecnej generacji. Data wydania zostanie ogłoszona w najbliższych tygodniach.
Spellbound Entertaiment jest jednym z największych twórców gier w Niemczech. Firma znajduję się w Kehl I jest odpowiedzialna za stworzenie ponad 20 gier. Międzynarodowy rozgłos zyskali dzięki Desperados i Airline Tycoon, które odniosły sukces na całym globie."
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej