Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Sprawy polityczne

<< < (2/4) > >>

Arkhan:

--- Cytuj ---gadają, a nic nei zrobili przez ten rok,
--- Koniec cytatu ---

Organizacja i jeszcze raz organizacja. Widocznie jest tyle spraw po rządach SLD że niebardzo wiadomo za co się zabrać.

--- Cytuj ---Poza tym wnioskuję że jakbyś miał głosować, to byś nie głosował, bo żadna partia ci się nie podoba.
--- Koniec cytatu ---

nie podoba...nie gustuję w naszych politykach jeśli chodzi o wygląd ciała...raczej kwestia poglądów na rządzenie i same innowacyjne "pomysły i projekty"

PJKM... tak, dobrze że wspomniałeś o tej parti. Mimo to że mają minimalne wybicie, to rzeczywiście partia ludzi mądrych i jeżeli miałbym głosować, to zastanowiłbym się nad nimi, a takowe prawo będzie mi przysługiwało za dwa lata. Oby przetrwali

Kristo:
Panowie. U nas nie istnieje prawica ani lewica! Wszystko to jest po prostu śmieszne, tym bardziej, że jak to nazwaliści SLD czyli teraz Koalicja ugrupowań lewicowych czy jak to tam się nazywa jest najbardziej demokratyczną i liberalną partią w Polsce. PiS to są komuchy! PiS tak samo jak PO chciało wzmocnienia pozycji prezydenta poprzez rozszerzenie jego praw. Tylko po co? Mamy demokracje i to my wybieramy rząd i jeden człowiek nie powinnien decydować za cały sejm i senat o tym. Rozbudowanie świadczeń socjialnych wielkie genialne plany Kolicji PiS-LPR-Samoobrony to jest żenada. Pytam się za co państwo skąd ma wziąść pieniądze za to? No z kieszeni podatników, a skąd? Zwlekanie z prywatyzacją jest jeszcze gorsze. Im mniej przedsiębiorstw należy do państwa tym lepiej! Wtedy państwo bogate i ludzie przedsiębiorczy są ucieszeni. Kapitalizm ponad wszystko! Osobiście jestem na dziś dzień za anarchią. Hasła typu "Każdy głos nie ważny jest głosem ważnym" bądź "Oni skreślali cię przez ostatnie 4 lata to ty teraz skreśl ich wszystkich!" powinny dawać najlepsze rezultaty! Czemu? U nas w Polsce zwykle się wybiera to "mniejsze zło", a tak nie powinno być. Każdy z nas jeżeli mu nie pasuje nikt z listy wyborczej powinnien skreślić wszystkich, czyli unieważnić swój głos, ale ten głos się liczy. To jest pewien odzew, że jest źle w kraju i żadna z opcji politycznych nie jest dobra i nie potrafi tego naprawić. Dobra kończe się rozwodzić :P Anarchia i Kapitalizm rulze i tak powinno być xD

Sir_William:
Cóż, wiele się nie wybiję. Ja także głosowałem i będę głosować na Platformę Obywatelską. Uważam, że to oni mogą zmienić coś w tym kraju. Ostatnio było głośno na temat sprzeczki pomiędzy Donaldem, a Rokitą. W moich oczach to wygląda tak, jakby Rokicie brakowało jakiegoś wyższego stanowiska, a PiS, obiecał mu wysokie pozycje, dlatego poparł kandydata Prawa i Sprawiedliwości na prezydenta Krakowa. Jeżeli PiS się nie opamięta i nie będzie robić rzeczy, jakie leżą w ich obowiązkach bez zbędnej pompy, dobrze w tym kraju nie będzie. Teraz tak się szczycą, że bezrobocie spada. Oni są śmieszni... spada procent bezrobocia, bo spada także procent ludności, natomiast wzrasta w Irlandii, Anglii i Niemczech...

TOOL:
Kristo dziwnie to napisałeś, że SLD jest partią demokratyczną i liberalną, a czy to znaczy że ta partia jest zła, że ma takie uznania, czy po prostu jesteś za komuchami?? Anarchia to debilstwo, jakby taki był ustrój już byś dawno leżał w grobie, albo się ukrywał po gruzach miast :P Demokracja musi być taka jaka jest w USA, tam jest dobrobyt, tylko ludzie są tam najgłupsi na świecie, ich szkolnictwo jest słabe, poza tym każde państwo ma swoje wady i zalety, jak każda rzecz.

PJKM to dobra partia tylko nei znana, poza tym ludzie wolą głosować na PO bo wiedzą że ona będzie w Sejmie, a na Korwina nie głosują bo i tak się nie znajdzie to po co, tak ludzie wnioskują.

--- Cytuj ---Oni są śmieszni... spada procent bezrobocia, bo spada także procent ludności, natomiast wzrasta w Irlandii, Anglii i Niemczech...
--- Koniec cytatu ---

?? O co ci chodzi w ogóle, przecież teraz w Angli i Niemczech jest przyrost naturalny jest ujemny, o co ci w ogóle chodzi?? A bezrobocie spada bo ludzie uciekają za granicę, firmy nie mają rąk do pracy to zatrudniają ludzi, a gospodarka się rozwija, bo PiS jej nie rusza i tak powstają miejsca pracy.

Weźcie tak Polska to jedne wielkie bagno, wszyscy na raz chcieli by rządzić!

Kristo:

--- Cytat: Sir_William --- Ostatnio było głośno na temat sprzeczki pomiędzy Donaldem, a Rokitą. W moich oczach to wygląda tak, jakby Rokicie brakowało jakiegoś wyższego stanowiska, a PiS, obiecał mu wysokie pozycje, dlatego poparł kandydata Prawa i Sprawiedliwości na prezydenta Krakowa.

--- Koniec cytatu ---
Poparł kandydata Krakowa tylko dla tego że nie zgadza się z Tuskiem by chorobliwie bojkotować każdy ruch PiS'u. Bo to zaczyna być chorę. Prawde powiedziawszy PiS i PO odpada, ich wojna jest już dla mnie nie zrozumiała.

--- Cytat: Stinkfist ---Kristo dziwnie to napisałeś, że SLD jest partią demokratyczną i liberalną, a czy to znaczy że ta partia jest zła,
--- Koniec cytatu ---
Chciałem tylko zauważyć że te wasze "komuchy" są bardziej demokratyczne niż cała prawica razem wzięta. Jeżeli nie wie o co chodzi to wytłumacze jeszcze raz. Mimo, że to jest partia lewicowa(czyt. Socjalistyczna ), to jest bardziej demokratyczna niż PiS bo to oni są najbardziej komunistyczną partią w Polsce ! Człowieku przejrzyj na oczy. Tak straszne gdy SLD rządziło było źle, straszne korupcje i w ogóle ble :P, ale nie ma co tam są ludzie którzy są potrzebni. Dlatego powinniśmy kontrolować władze. Jak? Wspierając wolne media.

--- Cytat: Stinkfist ---że ma takie uznania, czy po prostu jesteś za komuchami??
--- Koniec cytatu ---
Wiesz gdyby Komunizm kiedykolwiek wprowadzono w życie to ja byłbym za. "Nic nie robie ale mam to co inni" to mi się jak najbardziej widzi bo jestem leniwy :P Ale takie życie więc jestem za Kapitalizmem (tłum. nie istnieje demokracja bez wolnego rynku ).

--- Cytat: Stinkfist --- Anarchia to debilstwo, jakby taki był ustrój już byś dawno leżał w grobie, albo się ukrywał po gruzach miast :P
--- Koniec cytatu ---
Ja mówie po pierwsze o idealnej Anarchi więc nie ma wspólnego z tym co tu powiedziałeś. Po drugie anarchia dla mnie jest tylko stanem przejściowym do prawdziwej władzy demokratycznej, a nie ciągłe cofanie się do PRL przez PiS. Sposoby anarchistów do siania anarchi są bardzo dobre. Po pierwsze wyrażają opinie o władzy i powodują zakłucenie jego funkcjonowania. Po drugie jest to sposób by zacząć jeszcze raz wszystko od początku.
Wyobraź sobie taką sytuację gdy do wyborów idzie te 15 mln osób. z czego 12 mln oddało głos nie ważny, reszta oddała głos na wszystkie partie i jedna wygrała bo zagłosowało na nią 500tys osób. Pytanie gdzie jest wybór ludzi? Mieści się w tych 12mln głosach nie ważnych. Taki rząd nie ma racji byty ponieważ nie reprezentuje naród, reprezentuje garstkę ludzi. W tym momencie głos nie ważny jest ważnym głosem. Daje światu, Polakom, naszemu rządowi impuls że jest źle i żadna z tych partii nie daje nam realnego wyjścia z tego chaosu w naszym kraju.

--- Cytat: Stinkfist --- Demokracja musi być taka jaka jest w USA,
--- Koniec cytatu ---
Demokracja powinna być tak jak była w Atenach. Gdzie naprawdę kontrolowano rząd, ale tego już się nie da zrobić a szkoda.

--- Cytat: Stinkfist --- tam jest dobrobyt,
--- Koniec cytatu ---
tam jest dobrobyt dla ludzi którzy umieją zarobić inaczej lądujesz na ulicy i jesteś nikim. Tam nie ma tak rozbudowanych świadczeń socjalnych. To państwo typu "Nocnego stróża" czyli nie opiekujące się obywatelami tylko czerpiącym z nich kasę. A korupcja jest tam większa niż u nas. To tylko pozory odległości.

--- Cytat: Stinkfist ---tylko ludzie są tam najgłupsi na świecie, ich szkolnictwo jest słabe
--- Koniec cytatu ---

Słabe? Za mało powiedziane. Przeciętny Amerykanin nie jest inteligentszy od człowieka u nas po zawodówce. A ci "wykształceni" są zerami przy naszych studentach. To przykład że państwo nie dba o swoich rodaków.

--- Cytat: Stinkfist ---poza tym każde państwo ma swoje wady i zalety, jak każda rzecz.
--- Koniec cytatu ---
Naprawdę to ostatnie miejsce na świecie do którego chciałbym pojechać.

--- Cytat: Stinkfist --- A bezrobocie spada bo ludzie uciekają za granicę, firmy nie mają rąk do pracy to zatrudniają ludzi, a gospodarka się rozwija, bo PiS jej nie rusza i tak powstają miejsca pracy.
--- Koniec cytatu ---
Prawde powiedziawszy ci ludzie którzy dzisiaj nie pracują to za minimalną stawkę nie chcą pracować, a nie że nie ma pracy. O pracę łatwo praktycznie gdyby każdy chciał to by miał :P

Gospodarka może się rozwija ale tylko niektóre sektory. PiS powinnien dokończyć prywatyzacje i to jak najszybciej gdyż zwlekanie z tym pogarsza tylko sytuację.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej