Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Sprawy polityczne
rdr.:
Gdy zajrzałem do forum, zdziwiło mnie trochę, że nie ujrzałem takiego, czy też podobnego tematu.
Co sądzicie o sytuacji politycznej w kraju?
Ja uważam, że Polakom przydałoby się trochę spokoju. Ostatnie awantury (odejście Samoobrony z rządu, taśma z panią Beger i panem Lipińskim) trochę zmęczyły zapewne Polaków. W zasadzie takich, czy podobnych kłótni trudno jest unikać, bowiem każda partia chce dla siebie jak najlepiej.
Dee'mon:
A ja jestem odmiencem Nie nie jestem za PiS'em tylko za SLD, ponieważ większość rzeczy dotychczas uchwalonych jest projektem lewicy. Ludzie wybraliby na prezydenta RP Włodzimierza Cimoszewicza, lecz jeden z innych kandydatów (nie pamiętam, kto) zaczął atakować jego rodzinę dla tego się wycofał z wyborów. Z obecnych posłów widziałbym na stanowisku:
Prezdenta:Marek Boroski
Premier:Ryszard Kalisz
Więc dla mówimy nie
Thoro:
--- Cytuj ---Dobrym przykładem jest pomysł naszego "ministra"
--- Koniec cytatu ---
Nie, to jest pomysł jego ojca czy też innej istoty z nazwiskiem "Giertch"... wszyscy tacy sami. Cóż, jeśli chodzi o poglądy tego człowieka oraz reformacje w sprawie nauczanej teorii... Obydwie teorie nie są doskonałe, jednak teoria ewolucji Darwina ma przynajmniej podłoże naukowe natomiast kreacjonizm opiera się tylko i wyłącznie na poglądach czysto teologicznych. Czego w takim razie mamy uczyć? Osobistych poglądów apostołów, ludzi średniowiecza, papieży o stworzeniu świata czy teorii popartej naukowymi faktami?
Podobne zdanie mam, na temat sugerowanych kaplic w szkole, szkoła to miejsce publiczne a 90% katolików nie usprawiedliwia takich dziań.
Metztli:
To co się dzieje w naszym kraju mnie przeraża... Społeczeństwo jest chore, a rząd niewiele robi aby je uzrowić. Robią co mogą żeby zedrzeć z człowieka ostatni grosz i pławić się w luksusie. Niedobrze mi się robi gdy słysze lub czytam co ci ludzie wyprwiają...
Dee'mon:
Wiadomość z ostatniej chwili bitwę o Warszawę wygrała Hanna Gronkiewicz-Waltz 52,8 % a Kaziu dostał 48,2%
Więc szybki komentarz: YES YES YES
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej