Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Sprawy polityczne

<< < (3/4) > >>

Sir_William:

--- Cytuj ---Tak straszne gdy SLD rządziło było źle, straszne korupcje i w ogóle ble :P
--- Koniec cytatu ---
Nie było mowy o korupcji, bo każdy każdemu w łapę dał i było to zupełnie normalne. Nasz kraj był pod ustrojem demokratyczno-socjalistycznego. Nigdy nie ufałem Oleksemu, Millerowi czy Kwaśniewskiemu - NIGDY!

--- Cytuj ---Słabe? Za mało powiedziane. Przeciętny Amerykanin nie jest inteligentszy od człowieka u nas po zawodówce. A ci "wykształceni" są zerami przy naszych studentach. To przykład że państwo nie dba o swoich rodaków.
--- Koniec cytatu ---
W Ameryce jest inaczej rozłożony program nauczania. U nas jest bardzo "upchany" i wymagający dużo nauki, zaś tam jest zupełnie inaczej. Rozmawiałem kiedyś z moim znajomym, co wyprowadził się do tego "raju na ziemi", mówi, iż ma tam tzw. luzy, gdyż to co oni robią pod koniec (naszego) liceum on omawiał na przełomie klasy 3 gim. i 1. liceum

--- Cytuj ---PiS bo to oni są najbardziej komunistyczną partią w Polsce!
--- Koniec cytatu ---
To, że ślepo jesteś zapatrzony w SLD i SdPL - to już Twoja sprawa, ale nie bluzgaj na poważne partie. Nie wszyscy z PZPR odeszli "do domu", ale wpełzali do partii o "pięknych" nazwach jak:
Sojusz Lewicy Demokratycznej oraz Socjaldemokracja Polska.

Kristo:

--- Cytat: Sir_William ---W Ameryce jest inaczej rozłożony program nauczania. U nas jest bardzo "upchany" i wymagający dużo nauki, zaś tam jest zupełnie inaczej. Rozmawiałem kiedyś z moim znajomym, co wyprowadził się do tego "raju na ziemi", mówi, iż ma tam tzw. luzy, gdyż to co oni robią pod koniec (naszego) liceum on omawiał na przełomie klasy 3 gim. i 1. liceum
--- Koniec cytatu ---
Inaczej rozłożony? Gdzie oni chcą rozłożyć ten materiał? Go po prostu nie ma! Po prostu dużej części materiału nie posiadają i nie ma czego rozkładać. Ich wiedza o świecie jest powiedzmy sobie delikatnie dość znacząco wybrakowana. Oni uczą się głównie o swoim pięknym kraju nie zawracając sobie główki resztą świata.

--- Cytat: Sir_William ---To, że ślepo jesteś zapatrzony w SLD i SdPL - to już Twoja sprawa, ale nie bluzgaj na poważne partie.

--- Koniec cytatu ---
Nie bluzgam to było powiedziane pół-żartem pół-serio. Może przesadziłęm ale i tak moge powiedzieć że SLD i reszta "lewicy" jest tak samo komunistyczna jak PiS. PiS nie jest poważną partią i to na pewno. Członkowie partii, którzy wyszukują wszędzie teori spiskowych tzw "szarych sieci" nie mogą być traktowani poważnie. Nie jestem zapatrzony w SLD i SdPL, a szybciej ich kolicję prawde powiedziawszy( LiD-Lewica i Demokraci ). Jest o wiele bardziej demokratycznym rozwiązaniem. PiS usiłuje scentralizować Polskę, wwymyśla absurdalne pomysły( np. ZuS )by możliwe łatać wszelkie dziury w portfelu państwa.

--- Cytat: Sir_William ---Nie wszyscy z PZPR odeszli "do domu", ale wpełzali do partii o "pięknych" nazwach jak:
Sojusz Lewicy Demokratycznej oraz Socjaldemokracja Polska.
--- Koniec cytatu ---
Oj tak lecz czy to znaczy że są złem i szkodą dla demokracji? Lecz teraz są jedyną racjonalną stroną polityczną. PiS, który nie długo będzie widziało wszędzie białe myszki, bądź wielką krucjatę PO przeciw PiS nie popieram. To jest chore. Trzeba to wszystko razem robić, a nie podstawiać sobie nawzajem nogi.

I naprawdę nie jestem komunistą ^^.

Dairin:
Ja szczerze przyznam się do tego, że nie ufam Panom Kaczyńskim. I jeszcze, co więcej, jestem za SLD. Kiedyś usłyszałam takie zdanie, że działo się źle za czasów Kwaśniewskiego, a teraz wszystko wychodzi na jaw, bo Oni to odkrywają, ale ja w to nie wierzę. Z resztą, nikt z nas nie wie, co się tam dzieje. ÂŚwiat Polityki ma własne reguły i my jedynie możemy tylko gdybać, jak to tam jest. Ja nie mam zaufania do Panów Kaczyńskich. Wolałabym, żeby np. Pan Cimoszewicz, który zrezygnował został prezydentem. (jeśli chodzi o poprzednie wybory) Pan C. ukończył studia Cambridge, biegle i płynnie prowadzi rozmowy w języku angielskim, jest elegancki i w ogóle. Godnie reprezentowałby nasz kraj. Pan K. nie umie nawet słowa wydukać po angielsku. Pamiętam, oglądałam w telewziji chyba kiedyś taką sytuację, że Pan K. pojechał gdzieś i nie umiał nawet słuchawek z tłumaczeniem założyć. Albo spotkanie z Tonym Blair'em, gdzie Pan Blair próbował nawiązać komunikację, lecz Pan. K nie mógł nic powiedzieć i się tylko uśmiechał. Więcej i tak by nie zrobił. Co więcej, języka angielskiego nie da się dokładnie przetłumaczyć na język polski. Są zwroty, które bardzo cięzko przełożyć na nasz język. Wiem, co to znaczy, ale nie umiem wyrazić tego słowami, bo nie mam w głowie odpowiednika polskiego (może go nawet nie być).  W ogóle, cóż to za paranoja, żeby stawiać przed sądem bezdomnego, który powiedzial, że jestem be! Najbardziej lubię Pana Marcinkiewicza (Yes, Yes, Yes! :D), Rokitę, Leppera (jest się z czego pośmiać :)) i Wierzejskiego :) Są miłego usposobienia, żartują i jak na razie Oni są na  topie mojej Listy Sympatyków! :)

Arkhan:
Buhaha....

--- Cytuj ---Kiedyś usłyszałam takie zdanie, że działo się źle za czasów Kwaśniewskiego, a teraz wszystko wychodzi na jaw, bo Oni to odkrywają, ale ja w to nie wierzę.
--- Koniec cytatu ---

Nie teraz ale wcześniej. Komisje śledcze są tego najlepszym przykładem [afera PKN Orlen, i inne afery] więc to kipiało za rządów kwaśniewskiego,a kiedy samego prezydenta wzywali, ten oświadczał że się nie stawi a poźniej dodał że zatańczy przed komisją.

--- Cytuj ---Pan C. ukończył studia Cambridge, biegle i płynnie prowadzi rozmowy w języku angielskim, jest elegancki i w ogóle.
--- Koniec cytatu ---

To jeszcze o niczym nie świadczy. Twoim zdaniem świat obraca się wokół j.ang, coś w tym jest ale to nie oznacza że to człowiek uczciwy i porządny. Hmm, Kaczyński jest doktorem prawa, coś jeszcze?

--- Cytuj ---Pan K. nie umie nawet słowa wydukać po angielsku.
--- Koniec cytatu ---

I co z tego. A czy większość polityków zagranicznych rozmawia po polsku? Wątpie. Podobnie ma się rzecz z papieżem, niby apostoł KK a niezna np. Chińskiego a ma tłumaczy którzy mu podpowiadają [takie ot. porównanie władzy].

Hmmm, rozumiem że jesteś za SLD, taa, wzorem ci rodem Senyszyn, typowi komuniści którzy rządzili w PRL'u i doprowadzili polską scene gospodarczą do ruiny o którą walczył jak o całą Polskę min. Piłsudzki i inni wielcy bohaterzy. A co najlepsze, chodzisz do kościoła. Niezła paranoja, opowiadać się za komunistami a jednocześnie należeć do kościoła którego prześladowali. N/c.

Dairin:
Hehe. Zawsze mnie rozśmiesza, kiedy czytam Twoje polityczne wypowiedzi :) Nieważne, czy mam rację, czy nie ;) To moje zdanie i nie zmienisz go. Nie, angielski nie świadczy o człowieku, ale w tym wypadku świadczy, że jest jakiś wykształcony bynajmniej. Poza tym, to, że P.K jest doktorem prawa, nie mam o tym zielonego pojęcia. Pamiętam, że kiedyś także zrobił jakieś błedy językowe w mowie polskiej. Rozumiem, nikt nie jest nieomylny, ale... Załamuje mnie stwierdzenie, że chodzę do kościoła a popieram jakiś bandytów. Ok. 62% Polaków nie jest zadowolonych z rządów Kaczyńskich. Co Ty na to? :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej