Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Sprawy polityczne
Arkhan:
--- Cytuj ---Poza tym, to, że P.K jest doktorem prawa, nie mam o tym zielonego pojęcia.
--- Koniec cytatu ---
Doktor habilitowany nauk prawnych, profesor UKSW, specjalista w zakresie prawa pracy.
ÂŹródło : wikipedia.pl
--- Cytuj ---Załamuje mnie stwierdzenie, że chodzę do kościoła a popieram jakiś bandytów
--- Koniec cytatu ---
Czyżby prawda w oczy kole...kim według ciebie jest SLD? Partią komunistyczną...a co robili komuniści z Kościołem Katolickim?
--- Cytuj ---Ok. 62% Polaków nie jest zadowolonych z rządów Kaczyńskich. Co Ty na to? :)
--- Koniec cytatu ---
Co do tych sondaży to mam mieszane uczucia...
To na tyle...
Halina Kiepska:
--- Cytuj ---Ok. 62% Polaków nie jest zadowolonych z rządów Kaczyńskich. Co Ty na to? :)
--- Koniec cytatu ---
Z czego połowa nie ma zielonego pojęcia, dlaczego zagłosowała przeciwko obecnemu rządowi. Ja nie uważam się za osobę, która popiera ówczesną władzę, ale nie można podchodzić do wszystkiego tak krytycznie. Ludzie oceniają Kaczyńskich za ich wygląd, a nie za to, jak sprawują władzę. I to szczerze mówiąc bardziej mnie irytuje, od nieznajomości języka angielskiego. Jak można oceniać człowieka po tym, jak wygląda? Przecież to poniżej inteligencji przeciętnego szympansa.
--- Cytuj ---Godnie reprezentowałby nasz kraj
--- Koniec cytatu ---
LOL. Wybacz, ale chyba nie znasz przeszłości pana C. Radzę sięgnąć do czasów, kiedy to starał się walczyć ze skutkami wielkiej powodzi, w latach 90'tych. Strasznie się wysilił, strasznie pomógł. Nic, tylko mu brawa bić.
Nie zmienia to jednak faktu, że pan C. prezentuje się bardzo godnie i elegancko. Jednak, gdyby od tego zależała kompetencja prezydenta, to zostałby nim jakiś Don Juan. Wydaje mi się, że raczej nie o to chodzi.
--- Cytuj --- i Wierzejskiego :)
--- Koniec cytatu ---
Albo nie znasz jego poglądów, albo je popierasz. Jedno i drugie strasznie boli. Pan W. już nie raz pokazał, na co go stać, a na co nie. Najlepszy wynik osiągnął jednak w wyborach na prezydenta Warszawy.
--- Cytuj ---Jest o wiele bardziej demokratycznym rozwiązaniem.
--- Koniec cytatu ---
Tak, jakby nie patrzeć, podwalinami komunizmu była demokracja. Równość obywateli, wolność, wszystko wspólne, etc. Do czego to jednak doprowadziło, wszyscy doskonale wiemy. Ja osobiście nie chcę... wróć... Nie życzę sobie, aby partia, która ma coś wspólnego z komunistami, dziś rządziła Polską. To są w dużej mierze byli członkowie PZPR, którzy przy zmienny wietrze, również zmieniają strony, jak chorągiewki. Nazywanie ich "demokratami" jest śmieszne i niedorzeczne.
--- Cytuj ---bo Oni to odkrywają, ale ja w to nie wierzę.
--- Koniec cytatu ---
Tak po prostu nie wierzysz. Nie i basta... Szkoda tylko, że każdego dnia pojawiąją się nowe dowody, w tych niby-zmyślonych aferach. Znając życie, ktoś zaraz stwierdzi, że są one fałszowane przez PiS. Oczywiście, tak samo jak akta księży, które ciągle wychodzą na światło dzienne. Cokolwiek nie wydarzy się złego, winny jest PiS.
Powtarzam, nie popieram tej partii, ale to zaczyna być śmieszne. Wśród Polaków wytworzył się światopogląd, że tylko jedna partia jest zła, jej winą jest sytuacja w naszym kraju. Nic bardziej mylnego. Gdyby pan T. był skłonny do rozmów, po sromotnej klęsce w wyborach, dziś może mielibyśmy zupełnie inny rząd. A tak, jesteśmy skazani na byłych wszechpolaków i partię Andrzeja Leppera. Nawet gdyby PiS nie podpisał z nimi porozumienia, nie przyniosłoby to żadnych pozytywów. Co, wielkie PO wygrałoby nowe wybory i co dalej, skoro nie miałoby większości? Nic... nic... nic. I tutaj, przynajmniej moim zdaniem, to pan T. dał przysłowiowego ciała i to na całej lini. Zamiast ratować Polskę od tych "koalicjantów", wolał się wypiąć na Kaczyńskich, bo rozpierała go duma. Nie mógł znieść, że zwycięstwo w wyborach było tak blisko, a koniec okazał się totalną porażką.
--- Cytuj ---Lecz teraz są jedyną racjonalną stroną polityczną.
--- Koniec cytatu ---
Tak... Brzydkie PO i PiS wypleniło ogródek z chwastów, zakładając kolejne komisje i ujawniając kolejne afery, więc SLD jest już partią bez skazy. Może zacząć funkcjonowanie z czystą kartą, bo przecież nic się nie stało. Jakbyśmy śmieli podejrzewać, że przejmując władzę, znów mogłoby doprowadzić do stanu Polski, jaki mamy obecni.
Ehhh... Dłonie składają się do oklasków, jak czytam takie bzdury.
Arkhan:
--- Cytuj ---ÂŚmieszna argumentacja. Dlatego, że jest doktorem prawa to jest uczciwy?
--- Koniec cytatu ---
Hmm dyskusja była n/t wykształcenia polityków, Cimoszewicz ukończył studia Cambridge a Kaczyński zrobił doktora prawa. W moim poście niema wzmianki o uczciwości Kaczyńskiego , radzę czytać ze zrozumieniem....
--- Cytuj ---Przepraszam bardzo, lekarz nie zawsze ratuje życie, policjant może być przestępcą.
--- Koniec cytatu ---
Inaczej czyny niedozwolone przez zaniechanie.
--- Cytuj ---Paranoją również jest, opowiadać się za partią Prawo i Sprawiedliość
--- Koniec cytatu ---
Dla ciebie. Osobiście nie popieram żadnej partii choć nie ukrywam że zgadzam sie z niektórymi ustawami z poszczególnych partii. Niemam swojego faworyta.
--- Cytuj ---powiedział że gdyby była możliwość zawarcia koalicji z PiS to by zrobił ale PiS nie wysunął ręki do PO.
--- Koniec cytatu ---
A na drugi dzień to PiS powiedział że dawał propozycje PO a oni nie chcieli Mamy niezły kogel mogel że tak się wyrażę.
aleks194:
Polacy wybrali przezydenta a teraz tego żałują przynajmniej polowa ktora wybrała Kaczyńskiego. To jest masakra nie mogą poradzić sobie ze strajkiem w dolinie Rospudy, Wałęsa wyzywa przezydenta publicznie od durnia, Giertych ujeżdżał dinozaury i nie wieży w teorie Darwina. Oni robią co chcą
Anmarius:
Witam.
Powiem jedno, uważajcie, co chcecie. Moim zdaniem, cały polski rząd powinno się wypierdo** i wybrać nowy. Pewnie wtedy znowu byłyby głupie bydlaki, nie umiejące nic, tylko szastające pieniędzmi, wydające rozkazy, nic nie robiące i nic nie wiedzące, jedyna rzecz, jakąby mieli(mają) w głowie, to władza... Moje marzenie jak dotąd jest takie, żeby wszyscy byli na równi, równo zarabiali, mieli dom... Te wszystkie obiecywania polityków:
" Nie będzie bezdomnych ! ", " Nie będzie bezrobocia ! ", to gówno prawda.
Wiem, że jestem jeszcze młodym człowiekiem, ale to przecież może dostrzec nawet małe dziecko, że Kaczory nie umieją zaśpiewać rodowego polskiego hymnu narodowego... Tak jest, ÂŁyżwiński zyskiwał głosy, wyborców, tylko po to, żeby mieć poparcie i więcej pieniędzy... Pokazywał się jedynie na ważnych uroczystościach. Cały rząd ma w dupie cały kraj, dla nich jest to nieważne, bo zaślepiają ich pieniądze, oni się tym w ogóle nie martwią, że masa ludzi musi grzebać w śmietnikach, żeby zdobyć jedzenie, a kiedy prosi ich jakiś biedny człowiek o wsparcie, nawet nie zwrócą na niego uwagi. Mają w dupie... Takich to tylko podstawić pod ścianę i rostrzelać...
To tyle, możecie ze mną dyskutować i wbijać mi co innego do głowy, ale zdania nie zmienię... Po prostu ja uważam, że tak jest...
Nawigacja
Idź do wersji pełnej