Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Piractwo
MoRTyL:
Ja też ściągam muzykę i filmy , czasem gry ale te które mało zajmują bo mam neostrade 512 ,więc jest wolno . Gry z serii Gothic mam orginalne . Resztę też w większości . A kupować się nie opłaca bo wszystko jest drogie w Polsce .
jf:
Piratem to raczej jestem, filmów po 5 na około 50 płytach, muzyke cały czas sciągam, gry rzadko. Po co wydawać pieniądze na wersje kolekcjonerską za powiedzmy 100zł jakiejś gry, a później biedzić że pieniędzy nie mam, wole zbierać na samochód, który kiedyś kupie. Mój kumpel kupuje gierki po 50, 100 zł (czasami takie które mu nie pójdą) i biedzi że kompa ma starego i że nie ma pieniedzy na nowego. Trzeba sobie radzić. Ja to orginalnych gier to mam 5 na płytach a reszta przepalana. Piractwo to po prostu ułatwienie życia takim ludziom jak większość z nas. Owszem jest to przestępstwo, ale kto z nas teraz nie łamie prawa!
stefan666:
--- Cytuj ---Piratem to raczej jestem, filmów po 5 na około 50 płytach, muzyke cały czas sciągam, gry rzadko. Po co wydawać pieniądze na wersje kolekcjonerską za powiedzmy 100zł jakiejś gry, a później biedzić że pieniędzy nie mam, wole zbierać na samochód, który kiedyś kupie. Mój kumpel kupuje gierki po 50, 100 zł (czasami takie które mu nie pójdą) i biedzi że kompa ma starego i że nie ma pieniedzy na nowego. Trzeba sobie radzić. Ja to orginalnych gier to mam 5 na płytach a reszta przepalana. Piractwo to po prostu ułatwienie życia takim ludziom jak większość z nas. Owszem jest to przestępstwo, ale kto z nas teraz nie łamie prawa!
--- Koniec cytatu ---
Więc tak wyobraź sobie, że masz sklep ja tam wchodzę biorę co mi się podoba i sobie wychodzę bo przecież w życiu trzeba sobie radzić. Twórcy gry( przynajmniej nie którzy) wypruwają sobie flaki żeby gra była grywalna "fajna" etc. A ty sobie chamsko wchodzisz na torrenty.org Zaloguj>Szukaj>Pobierz torrent. Dalej jest to dla ciebie takie fajne?
Czaroxxx:
Dokładnie tak. Wszystko jest dla ludzi, przez ludzi. Jak ktoś potrafi przerobić grę tak by chodziła bez uprzedniego płacenia za nią to czemu nie? Jak ktoś chce to kupi jak nie to ściągnie. Z resztą przeważnie teraz żeby móc pograć po necie trzeba jednak mieć tą oryginałkę więc jak komuś zależy to i tak nie będzie miał wyboru. Chyba, że jestem nie na czasie i są już jakieś tricki by móc grać z innymi bez oryginalnego kodu. Bądź co bądź mnie na przykład często lenistwo pcha do sklepu po gry, bo nie chce mi się wbijać na torrenty i czekać tydzień aż gra się ściągnie, albo i nie i będzie działać albo okaże się fejk.
jf:
Pienik! A ty na pewno nigdy nie wypalałeś żadnej płyty, nie sciągałeś piosenki czy coś takiego. Wątpię a jeżeli tak to jesteś święty. Gdyby nie przepalnie gier sciąganie piosenek i całej reszty to wiesz gdzie bym teraz był? Pod mostem! I bym prosił ludzi o darowiznę bo pieniądze wydałem na oryginalne gry i muzykę! Ktoś to zrobił żeby ktoś bez wydawania pieniędzy mógł mieć coś!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej