Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Piractwo

(1/15) > >>

Ret Sam:
Witam.Co sądzicie o piractwie?Może jesteście piratami?Możecie o tym powiedzieć właśnie w tym temacie.
Ohh...Muszę przyznać jestem Małym Piratem  ÂŚciągam programy,filmy i muzykę.Poprostu na oryginałki mnie nie stać bo nie należę do zbyt bogatych .A skoro w necie jest za darmo to czemu nie.Prawda?

Pozdro!!!

DeadFish:
Jezeli chodzi o sciaganie muzyki to tak, zawsze. Po prostu jest to bardzo wygodne, od razu sciagam to co chce, a tak to musialbym biegac do sklepu, kupio plytke na ktorej moze nie byc wszystkiego co chce, potem zgrywac to do kompa i jeszcze konwertowac na mp3, zeby moc wgrac do odtwarzacza. Po prostu musialbym placic, i do tego byloby to klopotliwe.

Jezeli chodzi o filmy, to zbytnio nie lubie sciagac, gdyz czesto moze sciagnac sie jakis szajs, lecz czasem sciagne, ale filmy, ktore lubie zawsze kupuje na DVD.

Jezeli chodi o gry, to nigdy ich nie sciagam, albo kupie, albo wezme od kumpla, ale ogolnie to lubie miec oryginaly.

Z kupowaniem gier nie mam problemu, albo kupie na gram.pl (najczesciej), albo na allegro, albo wsiadam na rower 15 minut i jestem w Jankach (Saturn, Empik).

Arthas:
Muszę przyznać się bez bicia, że jestem "piratem" pod względem ściągania muzyki i niektórych programów (nie gier).

Muzyki nie ma sensu kupować na orginałach i płacić za to sporo, ponieważ na danej płycie CD jest bardzo mało utworów i niekiedy nie wszystkie mogą się podobać, więc najkorzystniejszym rozwiązaniem jest ściągnięcie mp3 przez internet. Co do programów, to chyba większość "załatwia" je sobie za free czy za drobną opłatą, gdyż wiemy, jaka w Polsce panuje sytuacja i chyba nikt nie może od tak wyrzucić dużych ilości pieniędzy na np. jakiś program graficzny czy coś innego.

Filmy oraz gry staram się kupować orginalne, w szczególności te drugie, bardzo lubię orginalne wersje, w których jest wiele różnych dodatków itp. Już sama satysfakcja z zakupionej gry jest bardzo wielka i mnie cieszy. Czasami ciężko jest z kasą, ale jeżeli już chcę mieć koniecznie dany tytuł, odkładam wcześniej na niego pieniędze i go później kupuję.

Laress:
Ja podsobnie jak moi poprzednicy też troche jestem piratem    ale tylko do muzyki i innych mniejszych programów  za które nie warto płacić !

--- Cytuj ---Muzyki nie ma sensu kupować na orginałach i płacić za sporo, ponieważ na danej płycie CD jest bardzo mało utworów i niekiedy nie wszystkie mogą się podobać, więc najkorzystniejszym rozwiązaniem jest ściągnięcie mp3 przez internet. Co do programów, to chyba większość "załatwia" je sobie za free czy za drobną opłatą, gdyż wiemy, jaka w Polsce panuje sytuacja i chyba nikt nie może od tak wyrzucić dużych ilości pieniędzy na np. jakiś program graficzny czy coś innego.
--- Koniec cytatu ---

Zgadzam sie z Arthasem !!!
Ale skoro mam możliwość sobie ściągnąć w domu muzyke za darmo !!! to po co będę lazł do sklepu jeszcze wydawał KASE :/ !!!

Co do gier to wszystkie kupuje orginalne    !
napiszcie mi czy dobże robie kupując orginały :

Itrogash:
Cóż, przyznaję, ściągnąłem kiedyś trochę muzyki czy czegoś innego z internetu czy przegrałem programów, jednak nie było tego zbyt dużo. Oczywiście nie zwalnia mnie to od bycia piratem, jednak ogólnie go nie popieram, szczególnie, jesli chodzi o gry. Po prostu uważam, że to nie w porządku okradać ludzi, którzy ciężko pracują, by dać nam odrobinę rozrywki. Prawda jest taka, że dopóki piractwo trwa, mozemy pożegnać się z tanimi grami i dobrymi spolszczeniami oraz dodatkami i sequelami lubianych przez nas gier. Twórców po prostu nie bedzie stać na robienie kolejnych części czy dodatków. Polskich dystrybutorów zaś na profesjonalnych tłumaczy czy aktorów. Dlatego jestem Jeśli chodzi zaś o muzykę, to jak wspomniałem, ściągam, jednak w małych ilosciach. Jeśli wyjdzie nowa płyta, to kupuję oryginał. Artyści w końcu też muszą mieć kasę, żeby wydawać nowe płyty. Jesli zaś o programach mowa, to mam prawie wszystkie pirackie. W końcu tylko Billa Gate'sa stać na oryginalne wersje własnych programów   . Jesli chodzi o inne marki, to tez są zbyt drogie na moją kieszeń i jestem zmuszony korzystać z pirackich kopii.

Pozdro  .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej