Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Piractwo
Robben:
Nie, ja nie jestem piratem, ale ściągam gry przez neta i od kolegów przegrywane biorę ;D. Na oryginały nie zawsze mnie stać (mówię tu grach, które kosztuję 100zł lub więcej), więc niestety muszę wykombinować czasem inny sposób zdobycia danej gry. W końcu ludzie umieszczają gry w necie po to, żeby ktoś je miał ściągać, czyż nie? Oczywiście, taką grę jak Gothic zawsze kupię oryginalną, bo jestem fanem i pirat by mi nie za bardzo pasował. Zaś jeśli chodzi o muzykę (i tylko muzykę, bo filmów prawie w ogóle nie oglądam), to w tym wypadku tylko pirat. Nie zamierzam wydawać kasy na album jakiegoś artysty, skoro tylko jedna jego piosenka mi się podoba, a reszta nie. Chyba, że większość piosenek mi się spodoba albo będę fanem tego zespołu, to tak. Nie mam nic do piratów, zwłaszcza że sam nim jestem, ale pomimo tego i tak mam znacznie więcej oryginałów niż piratów. Piratów tak gdzieś z 10 będzie, a oryginałów 70 - oczywiście większość z CD-Action :P. Jeśli ktoś mnie wyzwie od złodziei to go wyśmieję :P.
@down - ja to dla jaj napisałem.
Rysownik:
--- Cytat: Robben w 19 Listopad 2008, 23:54:30 ---Nie, ja nie jestem piratem, ale ściągam gry przez neta i od kolegów przegrywane biorę.
--- Koniec cytatu ---
Zaprzeczasz sam sobie. To nie ty ustalasz co jest piractwem, a prawo. A prawo mówi na takich jak ty piraci i złodzieje, bez żadnych upiększeń.
Ci@cho:
Czy jestem piratem? Tak. sciagam mp3 filmy gry praktycznie wszystko. Nie mam kasy na plyty ktore kosztuja powyzej tych 30 zlotych na ktorej jest tylko jedna ulubiona piosenka. pewnie kazdy na tym forum doswiadczyl kiedys piractwa :P
Galeria_Ciastek:
Przeczytałem 2 posty i mało mnie "coś" nie trafiło. Ludzie czy to tak trudno zrozumiec? Chce miec kiełbase to ide do sklepu i ją kupuje. Chce miec komputer to ide do sklepu i go kupuje. Chce miec gre to ide do sklepu i ja kupuje a nie kradne. Nie po to autorzy męczą się nad tytułem powiedzmy 2 lata (a w przypadku pierwszej części stalkera ze 3 razy więcej) żeby potem jakiś powiedzmy 10-latek ją spiracił. Oczywiście jego nie obchodzi wysiłek włożony w powstanie produktu. Jak nie masz kasy na kiełbase to jej nie kupujesz, jak nie masz kasy na gre to też jej nie kupujesz. Tylko idziesz zapracowac na to! Jak ktoś mieszka na wsi to może nieźle zarobic przez wakacje chocby przy zbieraniu malin czy truskawek. A Ci w mieście z reguły sa bogatsi niż ci ze wsi a i poza tym w mieście o pieniądze łatwo. Oczywiście większośc piratów nie zrozumie o co mi chodzi. Już zrozumiem ściąganie filmów czy muzyki. Jedna muzyka trwa z reguły 3-4 minuty a jeden film który może kosztowac 50zł trwa 2 godziny. Mimo wszystko trzeba docenic prace autorów. A jak będziecie piracic niedługo PeCety wymrą i zostaną nam konsole. Może to i dobrze? Na konsoli nie da sie piracic a jeszcze gry są droższe :lol:.
Valdar:
--- Cytat: Galeria_Ciastek w 21 Grudzień 2008, 12:50:41 --- Na konsoli nie da sie piracic a jeszcze gry są droższe :lol:.
--- Koniec cytatu ---
Na PS3 nie, ale na Xbox 360 da się grać w "kopie zapasowe" xD
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej