Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Piractwo
Tidus:
Ja na szczęście ściągać gier czy craków do nich nie muszę . Mój wujek hurtowo znosi do siebie mnóstwo gier. Nie jest to do końca legalne, że wiele z nich od niego pożyczam... Jeżeli chodzi o programy jest lepiej, trzy systemy na kompie robią swoje, a w końcu triale można ściągać za darmo, dysk jest wspólny więc np. Alcohol 120% zamiast 21 dniową wersję testową przeobraża się w 9 tydoniowego triala, potem już z górki...
krassus:
Ja sam zaliczam się do piratów. ÂŚciągam muzykę, filmy oraz gry. Czy jestem ubogi że nie mogę kupić płyt? Raczej nie, po prostu taki sposób jest wygodniejszy. Wolę ściągnąć film niż czekać na niego na DVD czy czekać aż pojawi się w kinie. A co do gier, ich ceby czasami bywają na prawdę astronomiczne!
Vessen:
Ja ściągam mało przeważnie tylko muzykę, programy może zdarzyło mi się, że ściągnąłem 1 grę.Mam kolegę co potrafi spiracić wszystko nawet kapcia. . Pewnego dnia wtargnie do niego Grom i karzą mu pokazać ile skopiował, ściągnął.Otwiera szafę i się wysypuje cała góra płytek.
hiena:
Ja jestem piratem, teraz mniejszym niż kiedyś ale jestem...
ściągam muzykę, gry i filmy z torrentów, więc mam pewność, że ściągam to co chce.
Kiedyś zgrywałem gry na płyty i sprzedawałem kolegom ale z powodu braku klientów zrezygnowalem, gdyż to zbyt ryzykowne zajęcie, a mało zarabiam.
Sprzedałem tylko jedą grę, a po zatym ludzie w moim wieku nie kupują gier od kolegów, wąlą sobie załatwić od innych kumpli za darmo lub samemu ściągnąć.
Respev:
--- Cytuj ---Pewnego dnia wtargnie do niego Grom i karzą mu pokazać ile skopiował, ściągnął.Otwiera szafę i się wysypuje cała góra płytek.
--- Koniec cytatu ---
Po pierwsze - piractwem komputerowym zajmuje się policja, a konkretnie wydziałdo spraw przestępczości gospodarczej, a nie grom, który jest oddziałem specjalnym, który wysyłany jest np. do miejsca ataku terrorystycznego -,-' Po drugie, policja nie ściga osób prywatnych, które tylko i wyłącznie ściągają pliki.
--- Cytuj ---A co do gier, ich ceby czasami bywają na prawdę astronomiczne!
--- Koniec cytatu ---
Na przykład jakie? No cholera, widziałeś grę na PC droższą niż 130zł? Poza tym, gry komputerowe to produkty, które nie są potrzebne do życia. Nie masz pieniędzy - nie kupujesz. Jeśli nie masz pieniędzy na Mercedesa za 250k złotych, to go też ukradniesz?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej