Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Piractwo
Hagen13:
Przyznaję się bez bicia, że jestem piratem. Bardzo lubię spędzać czas przy komputerze grając na nim w gry i słuchając muzyki. Jednak musiałbym przez długi okres czasu zbierać pieniądze, żeby mieć oryginalne gry. Muzyki i tak bym nie kupował, ponieważ jak już poprzednicy mówili, na płycie z przykładowo 15 utworami może być tylko 3-4 takich, które na prawdę mi się spodobają. Filmy oglądam tylko w TV, albo pożyczam jakiś od kolegów, ale rzadko. Gry ściągam, gram dość dużo. Gdyby większość gier kosztowała góra 40 zł, kupowałbym. Ale cóż, nie stać mnie, nie będę z tego powodu rezygnował ze swojej pasji. :)
Pozdrawiam
Leviatan
Onar:
Ja jestem piratem. ÂŚciągam tam od czasu do czasu jakieś gry czy muze. Myśle że to nie jest zła rzecz (chodzi mi o to że jeżeli ktoś kupuje) no bo kogoś może nie stać na jakąś gre (czasem tak bywa), albo szkoda mu kasy i kupuje sobie gre piracka.
Galeria_Ciastek:
No dobra. Zaczne tak, to jak by była historia ale co tam .
Kiedy byłem mały (4-7 lat) grałem w takie gry jak Commandos. I z łatwością przechodziłem każdą misję. Wtedy były to oczywiście piraty. Nie wiedziałem o istnieniu "oryginałów" i myślałem, że nimi są piraty. Mając 7 lat pojechałem do TESCO. Tam kupiłem pierwszego oryginała. Od tamtej pory kupuje oryginały, stopniowo wyrzucając piraty. Dziś pozostała mi już tylko piracka wersja Age of Empires 2, ale ona też niedługo zostanie wywalona, ponieważ planuje kupno oryginału. A więc kiedyś byłem piratem, nie wiedząc o tym. Ciekawostką może byc to, że na forum Gram.pl (Nie Tawerna!) zostałem zbanowany za piractwo. Oczywiście była to pomyłka :). Gra mi się wyłączała i coś się pokazywało itp. Więc kiedy o tym napisałem uznali mnie za pirata. A to oryginał z Cyber Mychy ( A może pirat, tylko, że wygląda jak oryginał?). Mam kolege-pirata i on nie myśli, że to złe. Bawi się w Robin Hooda. Zabiera bogatym-daje biednym. Ale to przez takich ludzi jak on mamy takie drogie gry. Oryginały są lepsze. Co prawdą kosztują, ale satysfakcja i duma kiedy koledzy z wielkimi oczyma pokazują 20 oryginałów na półce jest bezcenna. Po za tym to lepiej wygląda. Nie piratujcie !
Pozdrawiam,
Ciastek.
Tiw:
Nie jestem przeciwnikiem piractwa, sam ściągam różne programy, muzykę czy filmy, a gry raczej pożyczam od kumpli albo kupuje. Jeżeli kogoś nie stać to trudno żeby komp służył mu tylko do grania w pasjansa, albo sapera. Sam nie znam osby, która ma oryginalne oprogramowanie.
Enzo:
Jestem również "Małym Piratem" pod względem ściągania muzyki i programów komputerowych. Dlaczego jestem piratem: Dlatego iż programy, którę chcę kupić po prostu nie ma ich w sklepie. Chcaiłęm kiedyś sporządzić sobie wizytówkę. Penetruję wszystkie sklepy komputerowe, a Business Card Desinger Plus 8.0 jak nie ma tak nie było. Dobra koniec z kupywaniem programów. Wpisuję w goggle nazwę ów programu i siup jest!!!!!! Później ściągnąłem juz wiele innych progrzmów np. Crystal Player, AVS DVD Player, Rad Video Tools. Pzdr. EnzoFerrari
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej