Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Piractwo

<< < (4/15) > >>

Insiderth:
Co do gier to ja kupuję wszystkie oryginalne   a muzyka ehh... to już trzeba ściągać z neta bo dla jednej piosenki nie ma sensu kupować całej płyty  

Ostrzegam, radzę się trochę wysilić przy wypowiedziach. [Arthas]

Grison:
Jeśli chodzi o mnie to jestem małym piratem ponieważ niemiłosiernie ściągam piracką muzykę. I uważam tak jak niektórzy w tym temacie, że dla 2-3 piosenek nie ma sensu bulić 50 zeta na cała płytę. Lepiej ściągnąć.  
Co do filmów to nie ściągam wogóle bo tak się składa, ze jestem "spadkobiercą" wypożyczalini DVD i jest mi z tym bardzo wygodnie.  
A gry to różnie. Zawsze kiedy ukaże się jakiś nowy ciekawy tytuł to chcę go kupić. Lecz najpierw pytam wszystkich kolegów czy nie mają pirata,  bo przecież nie opłaca sie kupować jak można mieć za koszt płyty CD lub DVD no nie?

Dark Prince:
Ja nienawidzę piractwa. Prawda, kiedyś piraciłem, ale przeszedłem na jasną stronę mocy. Jak chcę zostać piratem to gram w Sid Meier's Pirates!. Muzykę kupuję online, tak jak większość rzeczy. Filmy oglądam w kinie, a później zamawiam w Empiku. Gry biorę z gram.pl, choć zdarza mi się kupić coś z Cenegi. To nie zmienia faktu, że CD-Project rządzi!

OS@M@:
Siemka mam coś dla was

--- Cytuj ---Sieci kablowe ujawniają policji abonentów ściągających pirackie filmy

Według nieoficjalnych informacji serwisu Media2.pl, niektórzy dostawcy Internetu – zarówno lokalne firmy, jak i poważne sieci kablowe - w tym Vectra - rozpoczęły współpracę z Policją w celu ścigania osób ściągających nielegalnie filmy z Internetu.

Dziennikarzom Media2.pl udało się dowiedzieć nieoficjalnie, że takie praktyki stosują już niektórzy usługodawcy Internetowi z całej Polski. Przygotowują, a następnie przekazują oni listy komputerów z numerami IP oraz konkretnymi danymi osób, które ściągały filmy m.in. przez programy p2p. Mówi się, że służby mundurowe już kilkukrotnie interweniowały we wskazanych mieszkaniach, gdzie na komputerach znajdowały się nielegalnie pobrane filmy.

Wśród firm, która przekazywały Policji dane o abonentach, wymienia się telewizję kablową Vectra, oferującą usługę dostępu do Internetu VectraNet.

Najbardziej zagrożone interwencją policjantów są te osoby, które ściągały największe ilości filmów, często na długo przed ich kinową premierą w Polsce.

źródło: www.filmweb.pl
--- Koniec cytatu ---

Rakbar Nasard:
Witam

Jestem malutkim "piratem" ściągam muzyke bo ja lubie pojednycze piosenki z płyty (np. Lady Pank ). Płyty sie nie opłaca kupować.

Nie ściągam filmów może być to trojan 2 razy tak miałem ( dobrze że miałem dobrego antyvira    ).

ÂŚciągam gry testuje i kupuje je ( jak mi sie spodoba ). Tak wiem że są dema ale nie do każdej gry są. Jak jest demo to kożystam z niego a jak nie ma to ściągam.

Pozdrawim wszytkich

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej