Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Tibia
Russel:
No cóż.. ja gram w tibie , 24 lv paladyn , nieumie tego wytłumaczyc ale ona jakoś tak wciąga ;p (ale gothica mimo wszystko bardziej lubie) jest to 3 najpopularniejsza gra MMO RPG na świecie:
WoW
linage 2 (mówi się linejdż 2 czy jakoś tak)
tibia
tibia jest 3 gra najpopularniejszą grą po wzglendem że ma dużą grywalność
PozDRo Russel
Arkhan:
--- Cytuj ---linage 2 (mówi się linejdż 2 czy jakoś tak)
--- Koniec cytatu ---
Gwoli wyjaśnienia piszę się Lineage ][. Poza tym nie bezcześćmy MMORPGA z prawdziwego zdarzenia, w temacie o tibii. Oby dwie gry nie mają nic wspólnego ze sobą no może oprócz lvlowania.
--- Cytuj ---tibia jest 3 gra najpopularniejszą grą po wzglendem że ma dużą grywalność
--- Koniec cytatu ---
Tak ale tylko wśród 7+ latków. A w sumie mam to gdzieś, niech sobie grają i nazywają innych n00bami nie znając prawdziwych mmo -,-
Russel:
Ja ci tak powiem . to co ty napisałeś:
Tak ale tylko wśród 7+ latków. A w sumie mam to gdzieś, niech sobie grają i nazywają innych n00bami nie znając prawdziwych mmo -,-
mi chodzi o grywalność a nie o grafike , możesz sobie niewieżyć tibia to 3 najlepsza gra na swiecie pod wzglendem grywalności , nie grafiki itd.
PozDRo Russel
Arkhan:
--- Cytuj ---mi chodzi o grywalność a nie o grafike , możesz sobie niewieżyć tibia to 3 najlepsza gra na swiecie pod wzglendem grywalności , nie grafiki itd.
PozDRo Russel
--- Koniec cytatu ---
Nie ukrywam że w Tibie gra wiele osób, jednak ta gra na dłuższą metę całkowicie odpada. Pamiętaj że na grywalność nie składa się sam fakt że wiele osób gra w tą grę bynajmniej moim zdaniem. Między innymi otaczający świat, możliwości gry, muzyka, oprawa graficzna to wszystko tworzy klimat - miejsce gdzie gracz i jego postać żyje i wykonuje powierzone mu zadania - tibia wypada tak marnie że płakać się chce. Jeśli chodzi o starszych graczy nie zdziwiłbym się gdyby grali w tibię tylko dla sprzedania chara z dobrymi itemkami i EQ. Generalnie jest tak, że po pewnym czasie ludzie po prostu przestają sięgać po tibię i przechodzą na GW, WoW'a, L2.
Wszystkie MMO mają pare wspólnych cech [lvlowanie, questy, zabijanie potworków, zdobywanie co raz lepszego eq]. Wychodzi na to, że są wspaniałym zabijaczem czasu, nic bardziej mylnego jeśli wkręcimy się szczególnie w tryb PvP, wojny klanowe, siege na zamki, tworzenie itemków [mowa o l2] to możemy liczyć się z tym że nawet 8 h nie starczy przed taką grą by wszystko zrobić. A pomimo tego że cholernie odbiegłem od tematu, kończę swój wywód.
Xarak Bunt:
Tibia.... grałem kiedyś, bardzo dawno temu. Byłem nałogowym graczem. Po 14 godzin minimum w wakacje dziennie grałem jak miałem iść do piątej podstawówki, potem po trzy tylko w weekendy, a potem mi sięznudziło. Po za tym ta gra schodzi na psy. Pełno idiotów, pedofilów, hamów (nie wiem czy dobrze napisałem ) po za tym lagi (zacinanie gry) kicki (wylogowanie gry) i ogromneeeeeeeeeeeeeee kolejki. Po za tym trochę nudno (?).
Co powoduje uzależnienie od takowych gier?
A no to, że gry pozwalają się oderwać się od punurej rzeczywistości (chociaż w Tibii każdy był śmieciem- po za high lvl), znaleść kumpli któzy nie patrzą na wygląd tylko na to czy umiesz grać, czy nie. Są tam mili ludzie (znałem 3 z 1000 graczy) reszta to nieuczciwi ludzie, źli ludzie itd, itp.
LEPIEJ SIĂ UCZYĂ NIÂŻ GRAĂ W TIBIĂ!!!
JA NIE GRAM ZA BARDZO NA KOMPIE I CO DAJE MI TO?
Otóż chodzę do gimnazjum (nauczyciele uczą w liceach) i mam tam średnią (przypuszczalne z ocen podanych na razie i ocen cząstkowych z reszty) między 4.74, a 4.83. A dodam, że gim jest najlepsze w całej okolicy (w zeszłym roku nie było gimnazjalisty w trzeciej klasie, który napisał testy gimnazjalistów na mniej niż 80%
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej