Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Tibia
Sado:
Grałem ale narazie nie gram. Bardzo wkurzająca gra. Próbujesz coś osiągnać a tu nagle jakiś koleś cie dednie, albo jakiś potwór i już lecisz 2 lvl w tył. Miałem kilka postaci i błem tak zwanym ns- n00bem swiata. Ale nie pod tym względem, że byłem durnym chłopcem, który nic nie kapuje. Chodzi o to, że strasznie dużo przeszkadzałem i kradłem. Starałem się ukraśc jak najwięcej. Cały mój bilans kradzieży wynosi 500k (pół magic plate armor - najlepszej zbroi w tibi). Miałbym bana na około rok, ale fartem większość ludzi nie pisała, a jeden któremu ukradłem 350k, zgłoisł na mojego kumla i na mnie, lecz nie dopisał całego nicku i tylko kumpel dostał miesiąc bana. Później ukradli mi golden armor, ale trudno, tibia nie jest super extra grą i są poza nią inne. Choć ma beznadziejną grafikę to jest dość wciągająca i można tam poznac wielu ludzi.
slawex:
Są również serwery w których nie można zabijać ludzi ale wg mnie jest już mniej zabawy a w jaki sposób kradłeś ? Robiłeś stronki typu "wpisz swoje hasło i nr i dostaniesz płatne konto" albo stronki z keyloggerami ? Bo jakoś nie wyobrażam sobie abyś kogoś okradł z 350k znanym sposobem na nopvp(serwer jak wyżej wspominałem na których nie można zabijać siebie nawzajem) złodziei "shov your eq". Podoba mi się że zauważyłeś duży + tibii a są to ludzie. Gdy nie znajomi i gildia na pewno by nie grało w tą gre tyle ludzi.
Sado:
--- Cytuj ---Są również serwery w których nie można zabijać ludzi ale wg mnie jest już mniej zabawy a w jaki sposób kradłeś ? Robiłeś stronki typu "wpisz swoje hasło i nr i dostaniesz płatne konto" albo stronki z keyloggerami ? Bo jakoś nie wyobrażam sobie abyś kogoś okradł z 350k znanym sposobem na nopvp(serwer jak wyżej wspominałem na których nie można zabijać siebie nawzajem) złodziei "shov your eq". Podoba mi się że zauważyłeś duży + tibii a są to ludzie. Gdy nie znajomi i gildia na pewno by nie grało w tą gre tyle ludzi.
--- Koniec cytatu ---
Grałem na Luminerze (npvp) i czasami na innych pvp-enforced. W carlin w depo koło NPC można postawić 3 parcele (lub skrzynie itp), tak że nikt nie może cię przeusnąć. Stawaim tam rzeczy i się jaram, później wychodzę, wchodzi ktoś inny i on pokazuje swoje eq. Niekiedy to plate armor, noble, crown, zdarzyło się że kolo położył Shield of the Mastermind, ale byłem za wolny. Jeśli ktoś coś kładzie, zasypuję mu tą rzecz śmieciami (label itp), logam się na drugą postać, która właśnie była tam ukryta i biore eq. Trzeba był baaaardzo cierpliwym, bo niekiedy czeka się z 2 godziny zanim ktoś wejdzie. Wprawdzie kiedyś to było popularne, ale teraz wszyscy to znają. Te ostatnie skradzione 350k było moim ostatnim "przedwsięwzięciem" (eee, dobrze npisałem?)
NEFARAIN:
I tak Keylogerstwo na tibi nie jest karalne bo Cip Soft przecież nic w tej sprawie jeszcze nie zrobił można do nich Emaila napisać ale po co ? oleją se nas ? jedynie za co banują to za używanie botów i nic więcej więc kupa innymi słowy.
Nie zbaczaj z głównego wątku tematu - DODO
Gonzo:
Tibia jest za bardzo czasochłonna. Kiedyś w to grałem, ale skończyłem na 23 levelu :P. Nie chciało mi sie grać dalej, bo jak widziałem ten pasek levelu to mi sie rzygać chciało ;/. Mój kuzyn <maniak> ma 156 level, ale ja nawet takiego nie potrzebuje bo wtedy to chyba bym rok jeden level bil ;/.
Co innego OTS;y, gram teraz na jednym fajnym, mamy gildie, exp idzie szybko, wkurzyamy GM'a, żeby nam dał Guild House, o ogólnie kręci sie zwała. Wczoraj na przykład PvP było i nasz największy levelem kolo z gildi <kumpel z RL > dostał bana, bo 10 osób zabił . Jak ktoś by chciał grać to PW. PzDrO :].
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej